Відповідь: Не будь байдужим!!! Нет ничего плохого ни в одной культуре. Плохо бескультурье, оно одинаково ИМХО вредно. На второй вопрос. Я не разделяю культуру своей семьи на мою личную и моей жены. Это наша общая культура. Но вы подразумевали видимо часть связанную с языковым общением, потому что музыка, живопись. и .д. ни у кого не вызывает вопросов. "Люди однієї культури вважають, що їм не обов’язково знати і користуватися другою культурою, навіть, якщо це культура державна?...." Пока что культура державна ИМХО - абсолютно отсутствует. Вы считаете, что держава в настоящее время несеи какой либо элемент культуры ?
Відповідь: Не будь байдужим!!! Я не хочу вешать ярлыков, но для меня "государственная культура" - это синоним "тоталитарная".... Государство должно и может способствовать развитию культуры, но не может решать - какая она должна быть. Альтернатива этому - товарищ Жданов с его "сумбуром вместо музыки"....
Відповідь: Не будь байдужим!!! держава повинна заохочувати розвиток культури) не значить, що диктувати. а хоча б фінансувати культурні заходи. хоча б трохи. от мені особисто дуже шкода нашого українського кінематографу! такий потенціал, а що маємо? - дулю з маком принаймні радує, що в пакеті цифрового телебачення з"являються хоч якісь освітні телеканали. ГЛАС, наприклад...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ще один клопіт на нашу голову: і в нас починає росповсюджуватись пияцтво: http://www.zavtra.com.ua/news/health/70067 Якщо можновладцям байдуже, треба щось робити самим, будьмо пропагувати тверезість серед своїх знайомих!
Відповідь: Мовно-язикові дискусії В "сухом остатке" - не дай Боже, чтобы наши дети\внуки читали Гоголя или Шевченко в переводах.... У нас пока сохраняется уникальная возможность свободно знать ДВА языка. Повторю еще раз - во время - как многие считают - самой жестокой руссификации - в школах на изучение русского языка и литературы - и украинского языка и литературы - отводилось ОДИНАКОВОЕ количество часов... А сейчас стало модным русский не учить. В результате - захочет такой человек узнать - что думал, как жил Тарас Григорьевич - а прочитать его личные дневники не сможет. И пойдет читать "политически сверенный с текущим моментом" перевод на украинский... Сумно, панове!
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? В Криму все дуже запущено. Нам спочатку Київ треба дерусифікувати, всі інші швиденько за Києвом подягнуться. А поки Київ є "тормозом" дерусифікації.
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? Во-во, правильно. Как только Киев дэрусификуетэ, так мы сразу за ним и подтянимся. Успехов.
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? Хотів написати багато. Але вирішив обмежитись одним питанням: ЯК???
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? на мою думку, насамперед освітою.Щоб розмовляти українською її треба принаймі знати.Треба щоб зі садочків дітей вчили української мови, щоб вони нею спілкувалися між собою.Школа і вища освіта також мають бути україномовними.Важлива роль телебачення, кіно, книговидавництва і преси.Ну і все діловодство як в приватному секторі так і в державному має вестися українською.У нас є гілка про те яку мову вивчають наші діти.Мені здаєтться що там бракує одного пункту, як5ий би був наймасовішим: українська та інші іноземні мови. Серед моїх знайомих(навіть серед росіськомовних) діти в школі не вивчають російської мови.В основному вчать українську, англійську(найбільше) і ще якусь (німецьку, французьку, іспанську)мову.Це також дуже важдиво для українізації.Треба трохи більше зусиль і фінансування для цієї справи і все піде нормально(за гроші можна навіть нові народності створити не те що допомогти людям вернутися до своєї)
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? добре хоч "нащо?" не питаєте тішить принаймі, те, що Ви розумієте необхідність такого кроку
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? Не думаю, що дитина з РОСІЙСЬКОМОВНОЇ сім"ї при цьому стане україномовною. А от знати українську буде, це так. Ну хоча б шось із Конституції потрібно виконуватися?! Я б сказав не "необхідність", а "доцільність". І чим більше іноземних мов буде знати людина, тим краще. Для неї.
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? Дякую, стараємось. Додано через 2 хвилини нажаль я з діалектами знайомий погано, якщо дуже треба - можна літературу підняти Додано через 3 хвилини поступово, певні результати вже є Додано через 18 хвилин Мова ж не йде про українізацію росіян, наприклад Криму. А от якщо дитина, батьки якої самі недавно русифікувались (як і є в переважній більшості), але ще вважають українську рідною, а бабці і дідусі ще й досі українською розмовляють, отримає невеликий стимул розмовляти рідною, то дуже велика імовірність, що стане вона україномовною.
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? Не вгадали! Правильна відповідь на мала б звучати теж лаконічно: "ТАК" (з поясненням у відповідній гілці) Наступний оффтоп у цій гілці буде "платним".
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? Самойловичу, при всій моїй повазі до Вас я би хотіла Вас особисто запитати:" А навіть живучи в Німеччині, що особисто Ви зробили на 0,0001% , щоби це не було ХаХа?:cowboy: За себе скажу. Я пропагую українську культуру серед населення, що виїхало з території України до Америки наступним методом: 5 років вела українську суботню школу для дітей, чиї батьки з України ( була її директором), забезпечила бажаючих придбати українськими вишивками, блузками, сорочками, віночками, крайками. Маю більше, ніж 200 альбомів українців виконавців на СД і аудіокасетах для продажу в магазині. Ще й недешеву рекламу дала на російське радіо, що саме в мене люди їх можуть придбати. І в мене в магазині без зупинки звучить українська музика і мушу похвалитися, що й успішно продається через те, що я її рекламую. Продаю українську символіку, українські книжки, словники, сувеніри, поштові листівки. І це не просто для бізнесу. Бізнес я маю чим робити.До того ж завжди сронсорую всі українські заходи, як і християнські, так і просто культурні. Це для того, щоби люди зі Сходу України, з того ж Криму згадали, якого вони роду-племені. Може то і крапля в морі, але крапля до краплі - і з часом не буде ХаХа!
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? Эх...пани Оля...пани Оля.... Москали они и сесть москали....долби их не долби ,все одно они в лес смотрят...правильно сказала одна форумлянка: Додано через 3 хвилини Знаю правда я один способ...как научить москалей размовлять украинскою но не скажу какой!!!
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? А хто Вам сказав, що то про москалів мова? Це про своїх. Про блудних синів.:naci:
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? якщо хочете - можу вам підсобялти часом: по ціні виробника сама можу передавати до гАмерики вам компакти та свої журнали ("Своя музика") тільки про українських виконавців та музикантів.
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? правильно: чо ми маєм напружуватись, шоб москалів культури вчити?!
Відповідь: Де і якою мовою розмовляють? Аааааааааааа ...вон Вы про що! НУ тогда учите...учите и еще раз учите!Может толк и будет!