Навіщо в парламент внесли законопроект про тотальну українізацію

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем bayard, 22 січ 2017.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

До речі! Кафедри іноземної мови у вишах є обов'язково.
    Зазвичай і курси при цих кафедрах.

2. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

У нас в школі з'явився новий учень. 4 роки вчився в російськомовній школі. Не скажу, що у нас дуже україномовна, бо хоч загальні предмети і викладають українською, то усі спеціальні тільки російською, й розмовляють вчителі теж... Але, що ж то за школа була, що звідти прийшов учень і українська мова наче іноземна. Ну так їм усім тяжко. Мати скаржиться, що взагалі нічого не розуміє і щоб допомогти дитині з уроками сидить із словарем завдання в підручнику перекладає о_О І це родина, що живе в Україні, не один і не два десятка літ. Вона каже: "нєбило нєобходімості"
    Та бодай би вас чорти вхопили! Скільки ж це може тривати? Що ще треба зробити, щоб в неї "нєобходімость" з'явилася?
    Обов'язково потрібно, і в ВИШах у тому числі!

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Igor Hoszowski
    4 hrs ·
    Вирішив придбати трекінгові сандалі. Улюблена марка – Мerell. Спочатку пройшовся у Києві магазинами – нічого дешевше 2 тисяч грн не знайшов. В інтернеті скрізь фактично та ж сама ціна – плюс-мінус невеликий. Аж тут раптом бачу по 1200-1400 грн. точно ті ж самі моделі, що у магазинах по 2 тисячі. Сайт україномовний. Зроблений гарно і зручно. Заходжу в контакти – Польща. Купив. І ось такі невтішні висновки. В Україні мені впарюють ті ж самі сандалі на 50% дорожче і переважно ще й російською. А в Польщі – на 50% дешевше та ще й українською. Ой біда.

4. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Мамаша словник юзає, щоб завдання за 4ий клас зрозуміти:facepalm:. Жестяк).
    Мабуть, блондинко-домогосподарко.
    Книжками Донцової зачитується)

• Смішно Смішно x 1
  5. iso

iso Well-Known Member

У школі вивчають переважно одну мову. І не факт, що англійську. Тому логічно, що студент вибирає другу іноземну. А першу, якщо то студент, а не здобувач «ксіви», маючи основи, може вдосконалювати. Правда, не знаю, як згідно з новим законодавством про вищу освіту, до обов’язкових предметів відносять іноземну, чи як факультатив? (Це все я про негуманітарну освіту)
    Таку необхідність і треба створити. І в першу чергу - це ЗНО. Крім того в кваліфікаційний довідник посад та професій у вимогах ввести вказати обов’язковий рівень знання державної мови.

6. manur

manur Well-Known Member

Це ще на початку 90-х потрібно було зробити. Хоча, формально воно десь і є. Всі (В-С-І !!!) кандидати і претенденти на держслужбовців, міліціонерів, прокурорів, МНСників, пенітенціарників і т.д. і т.п. у своїх автобіографіях, анкетах і т.п. пишуть фразу "Державною мовою володію добре". Мало того, у всяких звітах про вивчення кандидата його майбутнє начальство підписується, крім іншого, під словами "Кандидат державною мовою володіє добре".

І це ТОЧНО є! Без цих фраз ніхто тих документів не має права брати до уваги.

Біда в тому, що ті фрази всі ці роки були формальними. Ніхто насправді не перевіряв, чи кандидат таки володіє державною мовою. А хто буде перевіряти, якщо в багатьох випадках саме начальство мовою не володіло.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. prius

prius Well-Known Member

Аха,вони знали українською тількі йолка і астанавітєсь

• Смішно Смішно x 2
  8. prius

prius Well-Known Member

Хоча юлька з ющенко морозом тарахкотіли українською але гниди не гірші

9. Uzzo

Uzzo Ватный (здравомыслящий)

Хороший для современной Украины приняли.

• Баян Баян x 1
  10. Uzzo

Закон.

• Безграмотно Безграмотно x 1
  11. Це потрібно, проте треба давати людям шанс вибирати.

12. Innusua

Innusua Well-Known Member

Чи не в нашій?))
    Мій син зараз у першому класі російськомовної школи.
    На тиждень: 6 уроків рос.мова, 3 уроки укр.мова, 1 англ.мова.
    По укр.мові у них лише підручник, навіть робочих зоштів немає.
    Тобто по рос.мові вони вчать букви, як належить, тренуються їх виписувати. По укр.мові вони усно щось на уроках там слухають,дома вчать віршик періодично, скоромовки, ото і всьо.
    .....
    Коротше кажучи, по укр і англ треба займатись дома. Всім треба займатись, а цим - вдвічі більше.
    Я накупила йому сама купу робочих зошитів, прописи, розвиток мовлення. На букопті, по гуртовій ціні. Ще замовила пару книжок від Старго Лева художніх, думаю зацікавлять (не дуже любить книжки))
    Подивилась на замовлення і докинула в кошик для себе одну позицію - блокнотик антистрес...:crazy::)))

По темі - проти тотальної українізації проти нічого немаю, хоч сама російськомовна. Укр.в пасиві на такому рівні, коли ти перемикаєшся з однієї мови на другу і не помічаєш цього, коли читаєш або дивишся кіно, або говориш. В письмовій мові русизми є, та то все практикою виправити можна. Білінгва для сходу, півдня, центру, півночі України це норма і я не розумію, що там і кому треба давати вибирати. Чим більше знаєш мов - тим більше ти людина))) (с)

13. Latana Royal

Одне питаннячко - чому сина віддали в російськомовну?

14. Latana Royal

В мене так сталося, що дитина навчається у профільній школі, тому мова та, що є. Та мені пощастило, що в цій школі саме україномовне викладання. Хоч то й виглядає якось потворно: підручник читають українською, а обговорюють російською.
    Та я ще до вибору школи була налаштована віддавати в україномовну, бо російської в Харкові й так багато. Дитина від народження російськомовна і хотілося, щоб українська якось прищеплювалась. У перший клас ми пішли у 2012. Тобто ДО того, як почалася відверта агресія з боку росії і до того часу в Харкові якоїсь проблеми щодо мов не відчувалося.
    Зараз ситуація наступна: моя дитина з власної волі, вже майже рік як перейшла на українську мову, і у школі, і вдома, і з російськомовними, і з чужими, і з родичами - розмовляє українською. Я вдячна дитині за її рішучість, бо це дало змогу нам обом просунутись у володінні розмовної української досить суттєво і допомогло у вивчені польської. Окрім того, там де вона навчається, ті хто раніше боявся, почали спілкуватися українською. Минулого року до нашої школи приїхала родина із Західної України, але спілкувалися вони російською. Цього року вони вже не соромляться та не насилують себе і впевнено користуються тією мовою, до якої звикли - українською.

Останнє редагування: 11 жов 2017
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  15. Latana Royal

Російську мову зі шкільної програми прибрали зовсім. Але я і ще 5 батьків із класу платять символічні 20 грн в місяць вителю, щоб вона давала уроки російської 6 дітям.
    Моя особиста позиція така, що політична ситуація може бути яка завгодно і, як показує історія, вона весь змінюється. Та це не змінює необхідності бути грамотною і освіченою людиною.
    Цю позицію стараюся передати і дитині.

• Подобається Подобається x 2
  16. Innusua

Бо вона близько від дому, в ній відносно легка програма і немає вимог до учнів. Наразі це для мене важливо. В сусідній україномовній тести і англ.посилений, він те поки що не потягне.
    Малий у мене трохи специфічний, тому я відразу розраховувала на те що фактично буду вчити його дома паралельно зі школою. А відстань важлива тому що я водити/возити далеко в школу не готова. Після школи його ще в центр на заняття вожу 3 рази на тиждень, дома займаємось, а ще працювати треба встигати - бо я працюю в родині одна) Ну там аліментів трохи звісно ще.
    Якби я була впевнена в своєму фінансовому становищі, я б віддала його в приватну школу Новатор. Отам мені подобається і не надто дорого як для приватної, щось до 3 тис на місяць, але не буду ж його зі школи в школу тягати, якщо неспроможна платити буду.

17. Uzzo

Сепор что ли?

• Тупо Тупо x 2
  18. Innusua

А вы с какой целью интересуетесь? :dirol:
    ___
    Дюже любознательный вы, батенька. То про эротические фото форумчанок вопрошаете, то про кто тут с харьковфорума...:hi:

19. Latana Royal

@Innusua, не витрачайте часу і літер на кацапського троля.

20. Uzzo

Во Львове отдать ребёнка в русскоязычную школу и это после 3,5 лет победы евромайдана. Да ещё и ребёнок специфичный. Вот и решил уточнить.
    Эти вопросы не нарушают правила форума, все мои сообщения по темам. Ведь это вы создали тему эротических фотографий форумчанок, а не я. :hi:

• Тупо Тупо x 2
а де твій аватар? :)