навіщо потрібні вчителі?..

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 7 лип 2008.

1. Catherine85

Catherine85 Well-Known Member

Відповідь: навіщо потрібні вчителі?..

Ну, дети сейчас действительно к знаниям не очень стремятся, к сожалению (не все, но слишком много таких) :ireful1: А зачем учиться, если интернет, компьютерные игры и выпивка гораздо интереснее? А все остальное покупается и продается :sad:

• Подобається Подобається x 1
  2. Гайка

Гайка Active Member

бо їх батьки цілими днями також
    ...

3. Princess

Princess Well-Known Member

просто спосіб навчання міняється, а також змінюються ті знання, які необхідні сучасній людині - в тому немає нічого страшного :)
    ми (в своїй переважній більшості) не вміємо прясти, ткати чи навіть пекти хліб. і нічо! а ще 100 років назад - не вижили б ;)
    немає дитини, немає людини, в якої б не було інтересу! треба лиш вміти використовувати свій інтерес (а вчителю - віднаходити інтерес в дитині) для того, щоб розвивати і його, і інші знання

4. nastinka

nastinka відсутня

Для чого....таке питання....справді не просте.....
    Батьки дітей віддають до школи не просто так же ж :)
    а для того щоб вони навчились грамоти, знали як рахувати щось саме елементарне, вивчали свою мову та ще й іноземні....
    на початкових класах вчителька як мама :) няньчиться з тими маленькими дітками і навчання перетвоює у гру, а потім коли вони йдуть у старші класи їх вчать бути серйозними...
    на мою думку щоб навчання не було таким серйозним потрібні допоміжні предмети типу малювання музики і тд тп....
    вчителі...бувають добрі і злі......
    в нас хімічка була дуже зла і ми їй падлили за те :)
    а моя вчителька з французької мови - сама найдобріше на світі!!!
    якщо вчителдь добьрий дитина прагне вивчити і отримати хорошу оцінку, якщо ж злий то навпаки....
    Загалом школа потрібна для того щоб дитина вчилась спілкуватись з іншими, а не тільки з батьками, для того щоб розвивалась та отримувала задоволення від життя, для того щоб могла себе завжди захистити і сказати щось у відповідь і на самперед здобути знання які їй будуть потрібні у подальшому дорослому житті!
    :)
    якщо вміти дитину заохотити до навчання вона буде вчитись....хоча...залежить від того як мама виховає....якщо дозволяла все - некерована дитина вредна і неприємна і з нею ніхто не схоче мати справи і той же ж самий вчитель!

5. Catherine85

Жаль, что интерес, в основном, направлен не на обучение и на приобретение новых знаний, а на развлечения. Этому способствуют и родители (особенно, когда родители на заработках, а дети предоставлены сами себе). Но это уже отступление от темы :)

Учителям же, действительно, стало тяжелее заинтересовать ребенка своим предметом, да и не все хотят это делать :ireful1:
    Отсюда и негативное отношение к учителям у многих, ведь основные проблемы :
    - нежелание (или неумение) правильно подать материал
    - предвзятость в оценивании знаний
    - недопустимое поведение учителя по отношению к ребенку (оскорбления, психологическое воздействие, а иногда и рукоприкладство...)
    К сожалению все вышеперечисленное в школах встречается слишком часто и наносит глубокий отпечаток на детское сознание, отсюда корни многих психологических проблем.
    Поэтому тем, кто решил посвятить себя педагогике, стоит подумать, а стоит ли? Ведь для этого необходимо любить детей, серьезно к ним относиться, знать свой предмет (и что еще важнее - уметь объяснить его другим и объяснить так, чтобы было интересно) , уметь адекватно оценить знания и, к сожалению, все это надо делать за смешную зарплату и при этом не ожесточиться. Не так все просто...

6. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Дещо дивує мене твердження: "тепер діти дурніші, до знань не так прагнуть як колись". Та звісно, колись і трава була зеленіша, і небо синіше, і жінки гарніші.
    Але працюючи не перший рік в університеті, повинна сказати, що не зустрічала поки студентів, яких абсолютно не цікавить те, що вони вивчають. Звісно, якщо цитувати застарілий підручник, то відгуку і потягу до знань навряд чи дочекаєшся.
    Але загалом, трагічного падіння розумового рівня студентів поки що не помітила :) може, то я така неуважна?

• Подобається Подобається x 2
  7. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а і дійсно? за що платять вчителю 1000 гр в місяць?це ж так легко -6-7 уроків,відсидів і додому!ну ше там згошити провірити,підготуватися до наступного дня,випити валерьянки,щоб засспокоїтися від "чудово проведеного дня2...а от тим ,хто сидить у всяких конторах,красить нігтики,шастає по інтернету і вимовляє стандартні відповіді на запитання клієнтів-от їм є за що платити по 400-500 у.о.

8. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ви некоректно процитували - обрізавши пів цитати і тим самим перекрутивши зміст :)
    Повна цитата:
    йшлося саме про цей випадок - без узагальнення.
    ==
    все подальше - ваші емоції :)

9. olenkastar

чесно кажучи тема дивна,мене зачіпила....бо я педагог,працювала в школі...(зараз в декреті)
    скажу одразу,навряд чи вернуся,бо щоб працювати вчителем-потрібно мати стальні нерви(або взагалі їх відсутність),купу часу і натхнення,прагнення до самовдосконалення і бажання працювати,незважаючи ні на що! Школа вчить дитину багато чому-співіснування в колективі,відповідальність,готує до дорослого графіку життя,допомога один одному, діти вчаться дружити.вчитель є спостерігач у тому процесі(а інколи і помічник),знання з свого предмету подати вчитель зобовязан,а учень зобовязан ту інформацію прийняти.все-таки вийшовши в світ,ми завдячуємо своїм знанням школі.і якби там не було-дивлячись на випускників на лінійці кожного вчителя охоплює гордість за свого учня,радість,що і ти вніс якусь частинку в формування його світогляду! адже школа-то насамперед місце,де і формується світогляд дитини( говорю зараз в загальних рисах).батьки не можуть дати стільки інформації дитині ,як школа.

Додано через 7 хвилин
    якщо йдеться про окремий випадок,то і висновок "так за что же последний зарплату получает?"-не коректний! тобто якщо я більше розбираюся в мобільних телефонах,то за що отримує зарплату продавець,який їх продає? звичайно,трохи перебільшую вже,але висловлення невірне!
    якщо учень дізнається шось нове,невідоме вчителю-це не показник його кращого від вчителя знання.знання-то ще і досвід!за це варто похвалити,він постарався.в мене бували випадки,коли мені учні повідомляли з мого предмету шось нове,за це їм була гарна оцінка і похвала,що вони не полінувалися то знайти і поділилися(навіть і якщо похизувалися,яка різниця).проте матимуть повід і стимул-бути кращим

• Подобається Подобається x 3
  10. Catherine85

Позволю себе с вами не согласиться, я думаю, что мои выводы достаточно корректны (и относятся только к описанной ситуации). А уверенность моя основана на собственном опыте. У меня была учительница химии в школе, и химии не знал практически никто. Я из-за болезни частично начала учить ее сама, чтобы не отстать (мама - химик-технолог, помогла немного, подтолкнула :)). Когда я пришла в школу, то была поражена, все преподавание заключалось в чтении и пересказывании параграфов и переписывании из тетрадки на доску готовых задач. А когда приходило время контрольных "учительница" возмущалась, какие же все тупые, что тройки натягивать приходится. Когда она поняла, что я в химии разбираюсь, то стала "готовить" меня на олимпиаду - дала пару задачников и сказала решать. Когда же я обратилась к ней с вопросом относительно сложного задания, в ответ услышала: "А я-то откуда знаю, мне что делать нечего?"
    Отсюда я и сделала свои выводы, что с такими знаниями и отношением к предмету на что-либо рассчитывать (уважение, высокую зарплату и т.д.) по меньшей мере неправильно.

В моем случае дело обстояло не совсем так, ведь если учительница неспособна правильно решить задачу среднего уровня (делая ошибки прямо на доске, причем неоднократно и не в одной задаче), то весь ее 20-летний опыт не делает ей чести, ИМХО. Отсюда и отношение к химии в нашей школе - я, похоже, была единственной, у кого не было ненависти к этому предмету.
    Я еще раз повторюсь, говорю не обо всех учителях, а именно о некомпетентных в своей области

11. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

спробуйте глянути на цей вислів з іншої точки зору :) таке собі "типове риторичне запитання"
    Часто батьки, не особливо обтяжені вищими освітами - доходять до аналогічного висновку, і отримують схвалення від громади, що складається з таких самих, як вони....
    Це - саме той абсурдний висновок, коли метром літри міряють, чи глибину в секундах потопельника.
    Але - це типова фраза, ба, навіть часто гасло.... І таки, погодьтеся - на прикладі тої ж інформатики - учні знають таки більше за вчителя. На жаль, в основному не те, що потрібно, не кажучи вже про те, що знання - безсистемні.

12. нталька

нталька Well-Known Member

Пробачте, але таки неуважні!
    Рівень дуже знизився. Вступити на позабюджет можна і не докладаючи зусиль. А позабюджетники у більшості вузів заохочуються, бо це ж гроші. Прохідний бал мінімальний!
    А в школі у випускних класах що діялось?! Певно половина класу не ходить на уроки, бо в цей час ходять до репетиторів. І що вчителю робити? Ще профільні предмети можуть знати, бо ж з репетиторами займаються. А інші предмети?!
    Погодьтеся, раніше (дуже раніше) такого не було. Поважали вчителів і знання отримані в школі. І цінували навчання у вузі, бо докладали зусиль, щоб там вчитись!

13. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Я не говорила про рівень системи освіти - це дуже болюче і важке питання. Я говорила про прагнення до знань, про мотивацію, про бажання вчитися. Погодьтесь, це різні речі. І ще раз повторю: якщо діти відчувають, що інформація, яка їм викладається, цікава і знадобиться їм у житті - вони слухатимуть і вчитимуться. Якщо ж матеріал подається не цікаво та ще й відомо, що оцінку можна отримати за хабаря - ніякої мотивації не буде. Тобто багато в чому ставлення до предмету буде залежати від викладача, від його професіоналізму та порядності.
    І повірте мені - студенти пам"ятають і поважають не тих викладачів, чиї підписи вони "купили", а тих, хто дійсно зміг вкласти їм дещицю знання в голови. Незважаючи на усі негативні тенденції, які, на жаль, таки маємо у нашій системі освіти

14. olenkastar

а хіба ми в школі розуміли яка саме інформація пригодиться нам в житті? я до сих пір собі задаю питання "і чому я в школі того не вивчила?",то все приходить уже з віком.

Додано через 49 секунд
    тут погоджуюсь на 100 відсотків!

Додано через 7 хвилин
    але ця тема-є палка про два кінці! невичерпна,болюча ,неоднозначна тема. з такою зарплатньою як мають вчителі -вижити і прожити просто неможливо,от і приходиться викручуватися як хто може,а з іншої сторони-будучи студентом чи ше учнем-сама обурювалась за те,що були такі які не приклавши зусиль з "5" ходили. за кордоном лікар і вчитель-престижні професії і добре оплачувані-тому і корупції нема! ну згодіться,навіщо було би вчителям брати хабарі,якби вони мали пристойні зарплатні? хоча жага до грошей є завжди.є різні люди.тут не спорю.в принципі,вважаю компромісом-для "неуків" - робити додаткові платні заняття.і вчителям добре,і батькам,і дітям.

• Подобається Подобається x 2
  15. Princess

Princess Well-Known Member

:feminist:

хоча якщо вже зовсім всерйоз - то не думаю, що вчитель будь-якого предмету повинен вміти рішати олімпіадні задачі :) так само, як і тренер не обов*язково має бути олімпійським чемпіоном. не цим вимірюється педагогічна майстерність.
    повторюсь, що Вчитель (той, що з великої літери) має заохотити до саморозвитку, показати, що здобування знань (у певній галузі, і загалом) - це цікаво і захоплююче. і на це спроможні не всі вчителі, які працюються в школі/вузі. у переважної більшості (і це нормально) завдання значно прозаїчніше - викласти матеріал за навчальною програмою. саме на це вчителя наймає держава, і повірте, крок вправо\вліво від тих програм - не так і просто зробити...

• Подобається Подобається x 4
  16. mavka

mavka Well-Known Member

:agree: між іншим, піп Гапон не був провокатором.
    він сам піддавався на провокацію неодноразово. ось пошукайте, хто такий був його "друг" Рутенберг і яка в них обох склалася доля..
    якщо вже маєте бажання поговорити про таємні товариства, :p то .... то мусите знати про того друга :p

ой.
    додаток.
    а найкращий вчитель - власний досвід !

• Подобається Подобається x 3
  17. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

мені більше цікаво почути те, що ви розкажете про таємні товариства...
    і піп гапон -- провокатор... [​IMG]
    те, що він "постраждав" не виправдання... [​IMG]

18. mavka

mavka Well-Known Member

він не провокатор був
    і не "постраждав" він, а був провокаційно запрошений "на дачу" й закатований. так само, як і його товариш, який отримав на переховування цінні документи. вони пропали.
    Ви ж знаєте, хто стояв за есерами та революцією, чи не так ?

життя - чудовий вчитель!

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не все так просто....
    "хто стояв за есерами"....
    різного роду "царськи охранки" бавляться в гру з партійками "ти на мене працюєш, я тобі допомагаю", забуваючи, що ті партійки грають у гру "я-то тобі допоможу рівно настільки, наскільки мені вигідно"....

20. mavka

mavka Well-Known Member

там нігде нема документів, що він на них працював.
    не все так просто

вчителі - потрібні - щоб - дати - відповідь ;)

а де твій аватар? :)