навіщо потрібні вчителі?..

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 7 лип 2008.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: навіщо потрібні вчителі?..

мабуть, такий вчитель був ліпший у нашій школі, замість вчителя математики (прізвисько: пластмаса).... [​IMG][​IMG]

2. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В моїй школі нумер 40 мене успішно відівчили грати на всіх музичних інструмантах на все життє. :)

3. mavka

mavka Well-Known Member

коли вже ця гілка в розділі "Філософія", то слід згадати про те, що практично всі знання в світі передавалися усно від Вчителя учневі. Вчитель направляє, роз"яснює, підтримує. маю на увазі Вчителя-наставника. а інших нам і не потрібно.
    ось коли мені довелось самій працювати викладачем в коледжі, - більше чотирьох років я не витримала . вести за собою, тримати дисципліну, заслуговувати на повагу, вкорочувати дистанцію й не потрапити в полапку "всезнайства" - емоційно виснажлива місія.

• Подобається Подобається x 6
  4. duncan

<offtop>
    </offtop>
    ви не кармозалежні, кому кожен плюс -- реальна оцінка вашому інтелекту.... [​IMG]

допис -- фпітьорку!

5. mavka

mavka Well-Known Member

ой, дякую.. :o
    :dance:

а оце - чи не найтяжче у вчительській чи наставницькій роботі - не піддаватися на провокації. :borat: хто, як не Ви, може це найкраще зрозуміти.........:rolleyes:

• Подобається Подобається x 1
  6. duncan

ви натякаєте, що я професійний провокатор?.... [​IMG]
    піп гапон?.. [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  7. JaguaR

JaguaR щасливий

Наглядач Гапон.

8. Гайка

Гайка Active Member

Зараз вивчаю українську філологію, і можливо колись буду вчителювати, хоча зараз займаюся журналістикою.

Моя позиція щодо цього питання ґрунтована у першу чергу на позиціях гуманної педагогіки, запропонованої Макаренком, Сухомлинським, Корчаком. Якось мені пощастило побувати на семінарі Шалви Амонашвілі, російського педагога-гуманіста. Це було дійсно вражаюче...

Кому цікаво, детальніше тут.

9. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Так вона ж плоска, скільки можна повторювати?!!!

У мене батьки відмінники народної освіти України. Ну, що сказати, вчитель - потрібна професія, важлива міссія.
    Завдань у вчителя два: 1) виховати адекватного члена суспільства; 2) дати певний необхідний обсяг знань, з яким можна стартувати в доросле життя.

10. Catherine85

Catherine85 Well-Known Member

Я, например, когда шла в школу, думать, говорить, читать, считать и немного писать уже умела, так при чем здесь учителя?
    По-моему, задача учителей - научить меня тому, чего я еще не знаю. Но большая проблема (и не только в нашей стране), что бывают случаи, когда ученик в предмете разбирается лучше учителя, так за что же последний зарплату получает? ;)
    А действительно Учителей по призванию, которых потом вспоминаешь с благодарностью, к сожалению, со временем становится все меньше (этому способствуют и современные ученики, которые ведут себя так, что могут отбить желание нести доброе и светлое у кого угодно :sad:)

11. Гайка

Гайка Active Member

Думаю, задача вчителя - відкрити дитину, показати, що дитина сама може оволодіти знанням, навчити тільки одному - ХТІТИ знати більше!

12. Женічка

Женічка Well-Known Member

моя мама працює у школі вчителем укр мови і літератури понад 30 років.
    не хочу нікого образити, але вчитель - це не професя, а діагноз.
    з часом це переростає у хворобу.
    цим людям треба за життя памятники ставити, особливо, якщо подивитись, які тепер діти в школі.
    звичайно не всі вчителі хороші, так само, як і не всі лікарі, електрики, слюсарі.

13. Catherine85

Catherine85 Well-Known Member

Может и так, просто мне и так пришлось в основном учиться самой, в школе редко бывала, болела, поэтому класса до 6 у учителей на меня влияния не было, а потом уже поздно, моя личность уже сформировалась без их участия :)

14. Гайка

Гайка Active Member

Коли я кажу "вчитель", я не маю на увазі людину, що працює у школі ;) хоча деяких з них вчителем назвати можна. Знаєте, яке смислове навантаження має це слово?

15. Princess

Princess Well-Known Member

а я не думаю, що завдання вчителя - виховати. це завдання батьків, навіть якщо говорити про Вчителя (з великої букви) то це теж не його діло.
    вчитель повинен дати певний обсяг знань. Вчитель повинен показати задоволення від їх здобування

16. Гайка

Гайка Active Member

Цей варіант мені більш симпатизує, бо дати "обсяг" тому, хто його "брати" не хоче, не ефективно!

17. Princess

знання - то не підзатильник, тому, хто не хоче брати - не дасиш! :)

в будь-якій справі є ремісники і майстри. при чому той факт, що людина є ремісником, не робить її гіршим фахівцем! просто вона не зможе виявити ВСЮ багатогранність даної професії, чудово справляючись із рутинними щоденними завданнями (надавати обсяг знань). майстер - то ніби інший рівень, він не просто робить, його робота захоплює!
    от в тому і різниця між вчителями і Вчителями :)

єдиний нюанс - ця професія не піддасться тому, хто її не прагне всіми фібрами душі! людина може бути спроможна навчити інших, або неспроможна. курси, освіта, семінари - не поможуть, якщо немає отого вміння вчити, а якщо воно є - то людина буде вчителем в будь-якій сфері, за яку візьметься!

18. Гайка

Гайка Active Member

у мене була можливість спілкуватися з вчителями в неофіційній обстановці, часто, це дуже розчаровує... Особливо, коли дізнаєшся, шо людина стала вчителем тільки тому, що відпустка завжди влітку :sad:

19. Princess

хехехе, ну і хто їм дохтор?! якщо це не їхня професія, то вона їм задовлення приносити не може апріорі! й справжні, віддані своїй роботі вчителі, часом вимучуються від багатьох нюансів. людина ж, яка цінує лише відпустку (чи що інше) - буде тільки мучитись!!! Ви собі уявіть - терпіти галдьож, непослух, часом і хамство, зряплату, перевірки, заповнювання мільйона папірців... - і все це заради відпустки... шкода таких людей, і звісно їх учнів...

20. Гайка

Гайка Active Member

Не те слово... Від таких вчителів потім тільки й чуєш: "Діти дурні..."

а де твій аватар? :)