НАТО хоче Україну! Чому?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Степаныч, 28 кві 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. OldMan

OldMan Well-Known Member

Відповідь: НАТО хоче Україну! Чому?

Странное умозаключение. Хотя бы потому, что Европа это далеко далеко не весь мир и в мире есть достаточно достойных безблоковых стран.
    Во-вторых, непонятно куда отнести страны ЕС не входящие в НАТО? в безблоковые или "сблокированные".
    В-третьих, просто непонятно из чего следует, что это "исключение" подтверждает абсурдность безблоковости? Ну непонятно мне.

Т.е. вы полагаете, что Украине никогда не избавиться от ощущения себя крепостным?
    Что нужно для избавления от этого "самоосознания"? Найти другого барина?
    Ваш "рецепт" каков?

2. Danilo

Danilo Well-Known Member

Хто? В'єтнам, Камбоджа?:)
    Рівень життя у більшості таких позаблокових країн ще гірший за наш. І їх проблема в тім що їм навіть не пропонують в НАТО та ЄС, на відміну від нас.

3. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

А хто оголошував війну Югославії? - Розчленували країну, як тушку і все, без зайвих дипломатичних понтів.
    А хто оголошував війну Україні? У нас людські втрати за часів незалежності вже досягли втрат у 2 Світовій, хто нам оголошував війну?
    Наш політикум вперто ігнорує той факт, що європейське НАТО зовсім не бажає тримати одну парасольку разом із Україною (ФРН, Франція, Іспанія, інші країни ЄС проти участі України в НАТО). Україну в НАТО вперто просувають США, які переслідують виключно свої інтереси, а не інтереси ЄС чи Європи вцілому.
    Чому вони нас повинні хвилювати? Ми ж не Кавказ? А якщо вже і дивитися в історію питання, то не зрозуміло чому Абхазія має бути у складі Грузії, а не Росії? Те саме стосується і південної Осетії. І чим вони гірші від Косово?
    А що тут читати - когось захопили, а от Грузія сама в Рос.імперію попросилася.
    Те, що Україні відводять таку роль, ще не означає, що ми повинні на цю роль погоджуватися.
    Як казав Тичина - "Нам своє робить".
    Повністю з вами погоджуюся.
    Звідси висновок: ми не повинні бути в союзах де є Росія, Польща, Туреччина чи Литва. Тобто: ні НАТО, ні РФ нам в союзники не годяться.
    Та і ви не забувайте, що якщо ви себе вважаєте співвітчизниками європейців - то власне європейці не зобов'язані вас вважати своїм співвітчизником!

Наше "еліта" ніяк не може зрозуміти просту істину:
    Русі-Україні нікуди не подітися від історичної ролі точки зустрічі цивілізацій. Всі наші спроби приєднатися до однієї із сусідніх цивілізацій історично приречені, про що свідчить весь наш 1000-літній досвід.

• Подобається Подобається x 1
  4. OldMan

OldMan Well-Known Member

Danilo, а блесните знанием предмета - перечислите все военно-политические блоки и страны в них входящие.
    Очень хочется видеть полный список счастливчиков.

5. alex

alex Well-Known Member

Дійсно, нічим не гірші. А завтра і Крим захоче. А Росія одразу підтримає "мирні та справедливі" ініціативи "зпкріпаченого та утиснутого" татарського населення.

Додано через 2 хвилини
    А з ким тоді союз укладати? З Китаєм? Хоча, теж непоганий варіант, потужна країна, скоро буде диктувати свої умови США та Росії разом взятим.
    Вічна українська проблема ще з часів Київської Русі, згодом - Б.Хмельницького - "до когось треба приєднатися та заручитися протекторатом".

6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

То как вы объясняете имеет смысл для страны с населением в 3-4 миллиона, но никак для страны в десятки миллионов. Какая то беспомощность. Я согласен с KabMinerом. Первое, он четко описал кому это надо, а это уже полдела. Я модет с обоснованием его выбора не совсем согласен. У меня он другой немного. Скажу так, я голосовал за независимость в 1991 исключительно исходя из потенциала развития экономики страны.

Если выбрать полное подчинение той или иной стороне, то страны не будет. Будут предприятия принадлежащие кому то и будет украинский военный округ. И правительство, обеспечивающее социалку и больше ни на что не годное. Это видимость государства и государственных структур, а указивки будт откуда-то приходить. Вы ж вроде этого не хотите.....

Если продолжать так как сейчас исходя из современных тенденций - будет то же самое, можно и не вступать. На то и независимость, чтобы думать, строить планы, ДУМАТЬ и развиваться стратегически, повышать образование население....

А что сейчас...... Ни одного плана, как куда-то вступить. Как будто это проблемы решит какие либо. А угроза, это вы сами себя напугали.

PS. Что касается, назовут меня "хохлом". Называли. Я же и в Москве работал за это время и Казахстане. И там много ездил. Но с уважением. А чего мне обижаться. Как можно обидеть здорового мужика в костюме и галстуке, уважающего и себя и окружающих ?
    Ведь как на человека смотрят ? Сначала на человека, потом на все остальное. Человек - он прежде всего посол себя и своей семьи, потом места откуда он приехал и кого представляет. И по нему судят и о нем, его работе, организации, стране.....

Кстати понял, что про соотечественников не ответил. Формально, конечно они уже нет. Но родственники, однокурсники и одноклассники живут в основном в России и Украине. И я всегда буду против враждебных отношений. Человеческие отношения - это лучшая гарантия, несмотря на политиков.

Может вам больше "повезло". У вас друзья и родственники только в одном регионе.

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ну - "людьські відносини незважаючи на політиків" - це вже було. Середина 20-го сторіччя. А вам нагадаю одну з особливостей "політології" - "якщо людина не цікавиться політикою, тоді політика починає цікавитися тою людиною". Без подальших коментарів = зазначу тільки, що родичі та друзі воювали як у армії Власова, так і в Червоній.
    ==
    Перехід на персоналії - чи просто спроба "мазнути" по родичах? ні, ви троха помиляєтеся - у мене обширніші за ваші зв'язки - з точнісю до Сибіру та Польщі. І, до речі - ваше нормальне ставлення до "хахла" - так (з мого досвіду) дозволяють себе називати тільки "хахли". Наприклад, коли я в армії служив - офіцери (росіяни переважно, до речі!) - уникали цього слова (в нашій присутності):) пару разів проскочило - а потім так про нас лише позаочі говорили :) А при нас таки старалися "українці" або - максимум - "западенці" :)

Додано через 16 хвилин
    для вас - уточню.
    "сучасний світ" - малося на увазі не перелік певних країн, а реалії сьогодення. І "позаблокові" країни таки більш вразливі, ніж ті, що входять в якийсь блок.
    Про африканські країни і тенденції розвитку фруктозбиральної промисловості та розважального бізнесу - не йдеться. Йдеться про країни, що мають якісь природні ресурси або суттєвий поступ в економіці, або "вигідне територіальне становище" - тобто розташування :)
    Чому цей виняток підтверджує абсурдність безблоковості? ну, не знаю - така думка "історично склалася" в період з 1993-1937-1939-1945 роки

ну - тут спроба згібридити сказане мною з думками власними та форумними :)
    Йшлося лише про те, що 300 років російсько-українські стосунки будувалися на засадах "старший брат пан, а молодший - також брат. Ото хай і працює/дірки затикає"
    також - була обмовка про "протекторат" - тобто цей братський гніт іноді зменшувався до "непомітного", і навпаки - старший брат, згадавши про занепад культури молодшого - посилав кращих фахівців "допомогти та відродити".
    Пам'ятаєте Щербицького?
    ==
    Вже хоч ви до слів не чіпляйтеся та не "пересмикуйте" :) тут спеціалістів-шулерів - і без того купа :)
    Наприклад:
    во загнув? і про який-то досвід мова? і про що досвід князя Володимира, великого спеціаліста по бабах, бухлу та мордобою - може нам нині розповісти, і які паралелі з сьогоденням?
    До речі, кабмінере - кролики теж самі удаву в рот просяться

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не треба другого барина. Ось треба перебороти комплекс меншовартності,
    особливо перед північно-східною імперією. Тобто відчути себе повноправним членом цивілізованих країн. Участь в цивілізованих блоках де рахуються навіть з маленькою Естонією дуже в цьому допоможе.
    Щодо Вашої "позаблоковості", Олдмене... Дуже вже не віриться що Ви її хочете. Давайте будемо чесними, Ви ж хочете блоку з так званими старшими братами, що ми вже проходили. Більш ніж 300 років і де українці були не тільки кріпаками, а справжніми рабами. І ще якихось 20-30 років і все що звязане з українською ідентичністю зникло б з лиця землі. Безслідно.

9. OldMan

OldMan Well-Known Member

Не понял чем чего может опасаться Япония, Южная Корея, да Бразилия, наконец?
    Какими такими природными ресурсами располагают те же Япония и Корея?
    Почему Вас с Данилой тянет в Африку и Камбоджу? Политическая крта мира достаточно велика.
    Точно так же сложилось и другое мнение. Не менее равноправное. :)
    Афтер, я честно не понимаю этих фантомных болей Западной Украины, которая никогда 350 лет не была под гнётом этого "старшего брата". Почему так остро воспринимается именно это? И почему замалчивается влияние других "братив"? Почему никто не проанализировал значение Талергофа для истории Украины? Почему так легко забылось польская "братская любовь"? Ведь живы ещё люди, которые помнят как под поляками было.
    Это я к тому, что к истории Украины надо подходить комплексно. Не пытаясь её отменить, переиначить.
    Это перврое. Второе, я в который раз повторяю, что самоуважение нации начинается тогда, когда она перестайт боятся кого бы то ни было.
    А в нынешних нападках так и сквозит плохо скрываемое чувство страха.
    Избавляться надо от этого чувства.
    Не, я не цепляюсь. Я, наверное, понимаю не всегда, или не так. :)

Додано через 7 хвилин
    Вот и избавляйтесь. Я избавился. Давно, ещё в 1991.
    И чувствую себя сильным не тогда, когда меня приласкают, как маленькую Эстонию, а когда со мной считаются, понимая, что и приласкать меня трудно и обидеть сложно.
    Вот так.
    Пэдро, я не доктор Вашим комплексам. Если Вы не хотите верить мне - не верьте.
    Приймите только одно - мы разные. И не судите обо мне по себе.

• Подобається Подобається x 2
  10. afterstep

львів'яни в 39-му теж не вірили "брехні про СРСР" - доки не спробували у 1940

чому ж - не замовчується. Але на даному форумі в основному говоримо про російсько-українські стосунки. З Польщею - ніби вже "мирова", і поляки визнали, що якось негарно в історії стосунків складалося (по їх вині), та й українська сторона щось подібне визнала... І ви знаєте - напевно тому, що в Польщі не проводять соцопитування - але там не вважають Україну найгіршим ворогом після США, та Грузії.
    ==
    Талєргоф - це 1-а Світова, а до того - Львів завдяки австріякам перетворився на гідне європейське місто того часу.... і українські школи, і викладання українською в університеті (збудованому за Австрії) - теж було.... То чого так однобоко то Талєргоф говорити?
    А скільки концтаборів Росія наплодила? щоб часом греки (знаєте таку національність?) - не зрадили Родіну-мать?
    А може глянути відомості про Талєргоф, і про то, кого туди відправляли - не в екс-радянських архівах?

ні - не забулася. Але бачте - поляки не кричать, що то було "визволення і щастя" - поляки погоджуються, що це була жорстока окупація.... І що волинська трагедія - один з наслідків звірств, що їх чинили поляки....
    ==
    Тут бачите у чому проблема - в оцінці тих подій обома сторонами. Російська оцінка - вона на ісконно руські землі прийшла і принесла вошивий рай на багнетах. А місцеві буржуазні націоналісти - всі як один повстали проти того раю.... гинули під кованими чобітьми, коли в сільраді їх переконували ногами в колгосп записатися - але не хотіли в рай земний....

• Подобається Подобається x 3
  11. KabMiner

Тут є 2 відовіді: 1) Треба мати хорошу армію і СБУ щоб татари не захотіли відділятися; 2) А для чого ж було підтримувати дії НАТО в Югославії? - Треба було гнівно засудити розкол Югославії і Сербії! Чому ж Україна цього не зробила?
    Ні з ким. А для чого?
    Цієї проблеми насправді не існувало і не існує, насправді це проблема заниженої самооцінки. У Хмельницького проблеми були не тоді коли він був сам, а тоді коли він починав вступати в союзи то з татарами, то з Москвою.
    Ну, взагалі-то, були князі і до Володимира, і після Володимира, історія Русі не з одного Володимира складається.
    А історичний досвід полягає в тому, що коли ми самі - ми центр нашої частини світу, коли ж ми до когось приєднуємося, то стаємо чиєюсь провінцією, або передовою (в залежності від ситуації). Вам яка роль більше до вподоби: роль центру, чи роль провінції\передової?
    А чому лише перед північно-східною імперією?
    Памятаємо, памятаємо: Бандера виріс як діяч на боротьбі з поляками, а не з німцями, чи росіянами.
    От-от, чому? Немає для цього ніяких підстав.
    Хочемо! (3 рази)
    Коли ж це вони визнали? Щось я такого не чув...То мирова, чи ніби?
    Невже? Ой, здається мені, що ви видаєте бажане за дійсність.
    Школи були - правда, а от викладання в університеті - не пригадую такого, які ж предмети викладалися на українській мові за часів Австрії чи Польщі?

Розмиваєте тему, оффтоп.

12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Макаете меня, что я не настоящий украинец ? Вот же не везет, черт побери ! Называют хохлом, пугают, что позволил. НО я еще и больше скажу, меня и москалем назвали, когда я первый раз на ЗУ был. И то же не обиделся, что видимо меня исключает, исходя из вашей логики из русских тоже. Люди, хорошие просто попались. Ведь смысл не в названии, а в то, что в это вкладывают, и как произносят и как относятся.

Надо, наверное, сразу в морду бить ! Но это тоже вроде комплекс, сразу обижаться.

Что касается человеческих отношений. Я рад, что у вас много родственников везде. Встанем вместе, взявшись за руки, если горячее время придет. Я против выяснения отношений с помощью оружия. Обычно мирное население страдает.

А блок, он сейчас уже давно не оборонный. Он уже давно вышел за свои границы. Кто враг то ? От кого он обороняется ? Вам, конечно проще. Вы уверены, что Россия уже почти завтра нападет. Зачем ? Можно уже финансами все сделать.

13. afterstep

навіщо мені приписувати якісь не мої думки?
    де я писав, що росія нападе? результати соцопитування - що кожен п'ятий росіянин вважає Україну ворогом - це писав. Але я то не придумав - це результати російських соціологів :)

ну десь так і роблять :) і "бацьку" ляпаса теж дали - а який союзник був! з точністю до анекдоту "ні, мене Путін не з'їв, я сюди іншим шляхом..."

Додано через 1 хвилину
    ух! залік! однозначно!
    поколупайтеся у своїх спогадах акуратніше :) може, щось не зауважили?

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

На зеркало пенять..? :)

15. KabMiner

Не підкажете, що саме не зауважив?

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Меня в армии "хохлом" иногда называли. НО С УВАЖЕНИЕМ! Так за что "в морду"?

Від модератора:

А виходіт, как всєгда... (с)
    Замикаю тему, бо дублює "Вступ до НАТО".
    Звиняйте.

Додано через 1 хвилину
    Останні пости переношу в існуючу "НАТО".

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)