Настоятель Киево-Печерской Лавры назвал клинику для больных СПИДом "притоном"

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Stix, 9 лип 2010.

1. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

КП бідніша, а тому дещо скромніша. Хоча загальний напрямок спільної деградації (в межах православ"я) абсолютно ідентичний. Як би вони вирівнялись по володінню матеріальними ресурсами, то думаю взагалі різниці ніякої невідчувалось би для стороннього спостерігача. Ті ж забобони з баб"ячими хустками, ті ж самі платні послуги, те ж саме пияцтво кліру, але в дещо менших масштабах. І наостанок спільна риса. Повна нездатність до реформацій і справжньої близькости до своєї пастви у вигляді активної участі у вирішенні нагальних проблем, і те ж саме загравання з владою.

2. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

есть что-то в платках. доказано, что волосы накапливают и сохраняют энергетику, в том числе негативную. но те же бабки, которые шипят по поводу и без портят энергетику похлеще любых непокрытых голов, здесь вы правы.
    а вот про неспособность быть близко к своему приходу, это вряд ли можно объяснить принадлежностью к ветке христианства. протестанты в этом вопросе продвинутее, но везде встречаются разные люди. для кого-то - бизнес, для кого-то призвание. це життя :pardon: я раньше также очень скептически относилась к "попам". но жизнь свела со священником, который принципиально не берет деньги. даже если "это вам на церковь". отвечает - помогите немощным бабушкам, которые живут вблизи вас. кстати, позже узнала, что церковь от мпц (на почтовой площаде - церквушка на воде).

3. ГРАНД

А що накопичують джинси або шорти на молодиці яка бажає поставити свічку за здоров"я (чи за вічний спокій) та піти далі по свої справах?;) Чому в інших зристиянських конфесіях жіночі волосся та одяг, прикраси та навіть косметика нічого не накопичують , а в православії накопичують? І чи не тому православіє цілком вважається заскорузлою, темною, мракобісною конфесієй на відміну від споріднених?

во-во.

Звісно ж. Але масштаби неспівставимі. коли один священик в силу своїх схильностей згрішив, то його можна назвати виродком (випадковою людиною в конфесії), а от коли цеподавляюча більшість кліру така - то виродком від всього християнства стає ВСЯ конфесія, а ті що складають меншість і є справжніми адептами віри - стають виродками на їх фоні.

От бачите, Ви натрапили на вкрай рідке явище і були мабуть дуже здивовані, що серед попів таке можливе. Це ж не нормально.

4. Luna

Luna Guest

Гранд, спасибо за ответ на мой вопрос.
    Читаю и думаю...Ну неужели девушке сложно в церковь не в шортах являться...Ну не придет же мне в голову на работу придти в купальнике?

5. ГРАНД

Коли дівчина прогулюється містом (умовно Одесою) в спекотний день у відповідному одязі для літнього зною, і проходячи по вул.Пушкінській (або Рішел"євській) поряд з церквою раптом замислилась і вирішила використати нагоду поставити свічку за здоров"я своїх близьких. Дівчина звичайно ж не обтяжена показовою релігійністю раптом відчула таку потребу. А їй зась!! І їй в цьому фактично буде відмовлено по причині того, що вона не одягла в спеку цілу купу тряпок і на голову в тому числі. Маразм? Маразм!!! Забобонний маразм з боку церковного канону заскорузлого і мракобісного. Хоча в католицький храм (на Рішел"євській здається)вона може зайти в будь якому одязі
    На роботу ж та сама дівчина йде свідомо і кожен день. До того ж така штука як дрес код не така вже й розповсюджена вимога, залежно від установи (підприємства) де вона працює.

6. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

Угу, а вот мне никто не предлагает. Среди благотворительной деятельности той группировки фирм, в которой я работаю, никакой православной церкви и в помине нет.
    Извините, если у вас там по жизни откаты, наезды милици, православных церковников, то не считайте, что это присуще всем остальным.

7. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

Индульгенция это добровольного плана или защита.
    Зачем Абрамович купил "Челси" ? Он купил защиту от ареста. Тоже самое и с храмами всякими и монастырями.

Некоторое время назад в защиту Ходорковского была передача (они постоянно идут, но тем не менее она мне запомнилась). Его адвокат очень горячо в студии распинался - вот МБХ хотел построить то, хотел то, хотел помочь больным детям и т.д. И ВСЕ В БУДУЩЕМ ВРЕМЕНИ.
    Вот и "хоти" теперь в тюрьме. Как не жестоко это говорить.

Все приближенные олигархи в РФ имеют благотворительные фонды с сотнями миллионов рублей бюджета.

8. Dr.Dick

Dr.Dick Well-Known Member

вот видишь, Сергунька-брешешь как раз ты, ибо при совдепии тебя ещё не было и судить о ней ты можешь с чьих то слов.А мои сравнения тактичны-я свидетель этих событий.[OFFTOP]используй свою энергию в созидательных целях[/OFFTOP]

9. STK

STK Дуже важлива персона

Може я ще й школу не закінчив? :)) Хоч при совдепії мене й не було, але комуналку, в якій ми жили, добре пам'ятаю і магазини з чергами теж.
    Ти і про наш час казки розказуєш, що тобі заважає так само розказувати казки про радянські часи? ;)

10. Dr.Dick

Серый!А за базар ответишь?

11. STK

STK Дуже важлива персона

Я радий, що ти вивчив, як мене звати, але на форумі я не Сєрим зареєстрований.
    Наприклад про найдешевший хліб за 4 гривні, чи про те, що багаті до стоматологів не ходять, не ти писав?

12. Dr.Dick

и где тут брехня?

13. STK

STK Дуже важлива персона

Де тут правда? Якщо про заробітки стоматологів я знаю від однокласника стоматолога і сусідки, яка робить медсестрою в стоматкабінеті, то ціни на хліб бачу майже кожен день в найближчому супермаркеті, так що свої казки розказуй на російських форумах, там навіть повірять, що в нас більшість країни недоїдає після правління оранжевих.

14. Luna

Luna Guest

Я не заперечую, виключення можливі. І звичайно бабки не мають права відбивати бажання заходити до Храму, як до Дому...
    Але вибачте, напівголими - не розумію. Якщо маєш нестерпне бажання - перевдягнись, церкви зараз повсюди...А як пройде - то не дуже й хотілось.

15. ГРАНД

Адам і Єва теж народжені були НИМ не в одязі.

16. Luna

Luna Guest

И...что? Не ели бы яблок - так бы и ходили. Но раз ТАК вышло...:)

17. ГРАНД

А вийшло як раз за волею сатани і його представника Змія, .....і яблучка і одяг, за що вони і були НИМ покарані. От вам і пряма аналогія, щодо одягу і ставлення до нього Всевишнього і диявола. ВІН не вважає одяг за щось суттєве в житті людини, ВІН вважає суттєвим душу та думки, а одяг то зовнішня оболонка, ширма за якою ховається людське іство. А сатана надає ваги саме зовнішній оболонці і вьому матеріальному, що так чи інакше спокушає людину на вчинення гріхів за ради матеріального всупереч ЙОГО Волі. власне таким чином православні попи з їх забобонами і дрес кодом і є служниками волі сатани, а сама віра та мораль слугує ширмою. Все перевернуто з ніг на голову.

18. Luna

Luna Guest

ОН абсолютно прав. Но МЫ голыми в Церкви будем будить у остальных прихожан не совсем религиозные чувства.
    ГРАНД , в жизни бы не подумала, что в споре с Вами в роли ханжи буду я, а не Вы))))))

19. ГРАНД

Ніхто не каже що в церкву обов"язково ходити голим, так само як і обов"язково вдягненим. Це не справа церкви і її кліру на встановлення дрес коду. Церкву повинна цікавити душа,, гола душа людини, свідомість і думки, а не її облонка.

Все встало на свої місця, і кожен грає свою роль.:));)

20. Luna

Luna Guest

В данном случае я согласна. Церковь не должна не допускать только из-за одежды...Но мы-то своими мыслями делились.
    :)
    Да ладно, изумительное исключение)))

а де твій аватар? :)