наслідки моїх вчинків

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем klzpteqa, 4 лют 2011.

1. Василь

Василь Well-Known Member

Проблеми розділености у собі в мене не було, а єдність з собою означає, якщо коротко, - не відступити від обраного шляху, або те, що називається вірністю своїм ідеалам, своїй власній тожсамості.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тобто? якщо хтось поставив собі за ціль грабувати банки, то не відступати!

3. dorino

dorino Well-Known Member

І добра ваша філософія в цьому місці, бо так твердить і Святе Письмо.

Але, щоб «поставили на матеріальне підгрунття» тему з філософії і теології /зле виразились-релігії/ – то треба до матеріалістів, а це вже цілком буде не та філософія і релігія – бо ж «опіум народа»
    Не сердіться, що я трошки скорегував і уточнив ваш допис, просто щось в тому напрацьований і ще не бачу Опонента. Прочитайте ще раз, але уважніше тут, мою першу заувагу в засадах до балачок на такі теми.
    І то ще додам принагідно, що в таких дискусіях наперед визначаються– чи будемо в позиції філософії матеріалістичної чи ідеалістичної, бо інакше, можна собі очі повибирати і купу адреналіну стратити – а віз буде на місці крутитися! Чи має бути «жаркий спор в никуда», чи забава риторики, чи творчий хосен для душі...
    І звідки у вас, що причинно-наслідковий зв`язок, це тільки в матеріалістів треба шукати? Вся Біблія побудована в лейтмотиві причинно-наслідкового звязку.

4. Huru

Huru Well-Known Member

Той хто народжений аватаром, не має індивідуальної карми, як не має індивідуальної карми котрийсь з органів людини
    Хороша відмазка, щоб звалити вину на когось. Ніхто б не бавився в компютерні ігри, якби гра не залежала від дій гравця. Так і в житті. Ми можемо отримувати карму з попередніх втілень, як герої комп. ігор отримують артефакти і експіріенс з попередніх місій.

5. філософія - вона і є пусті балачки і чиїсь переконання. вчинки - вже матеріальне.
    як я буду сидіти і філософствувати - шкоди не буде нікому, хіба чийомусь самолюбству.
    як я щось вчиню, то наслідки незабаряться. а назву теми я читала.

• Подобається Подобається x 3
  6. dorino

dorino Well-Known Member

Не можу тут ніяк догнати –«навіть у Боголюдей є карма»
    «Боголюдей» – тут в множині, то скількт їх було і хто вони?
    Якщо Боголюдина за Оріґеном, то це Ісус Христос.
    Якщо це Ісус Христос – то це невибачальна насмішка, як це в Бога може бути карма???
    Чи може тут хтось хоче дразнитися з іншими учасниками бесіди, чи просто не усвідомлює своєї вбогості «мислення»?

• Подобається Подобається x 2
  7. ovod

ovod Well-Known Member

8. Василь

Василь Well-Known Member

Тобто, якщо хтось поставив собі за ціль бути християнином, то не ображати людей, які не є християнами!

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

мало того, фізика теж! Он прошу:

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=54384

Такого начитаєшся!....

10. та, смійтесь собі, dorino, на здоров'я - продовіть своє життя на хвилинку-другу :) саме, про що я писала: причинно-наслідковий зв'язок :)

а оце, ну ніяких емоцій не викликало :)
    :pardon:

11. ovod

ovod Well-Known Member

перед тим як робити такі висновки краще просто уточнити...

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

"Посієш вітер - пожнеш бурю", "хто до нас з мечем прийде - від меча і загине"... Це я так, про вчинки і наслідки...

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Що посієш - те й пожнеш...
    А що пожнеш - те й поЖреш)))))))

14. dorino

dorino Well-Known Member

Це Ви дуже чудово висловили і це мені страшенно рідне–вірністю своїм ідеалам
    А що будемо робити з людьми які щиро приймають навязані їм мильні /помилкові/ ідеали, ну скажемо Великого вічно живого вождя, потім ще кілька разів свідомо міняють ідеали, де більше заплатять...

15. Un.Known

А навіщо з ними щось робити?

16. dorino

dorino Well-Known Member

Дякую, що привернули до цього словесного місця увагу!
    Це не був мій ляпс, тільки задумана риторична фраза яка мала на меті, щоб не закрити цю точку.
    А що Ви на це:
    – Нічого-не буває.
    – Не робити вибору-це також вибір...
    А захищатися-людина має право?
    :):give_rose:

17. Un.Known

Яку точку? )
    Як я мала відповісти? )))

18. dorino

dorino Well-Known Member

19. Un.Known

:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 4
  20. Василь

Василь Well-Known Member

Єдність з собою теж є справою добровільною, тому заставляти людей бути щасливими непотрібно. Але це не означає бути бездіяльним. Наприклад, я спілкуюся українською, і це приймають за належне, навіть, якщо мені відповідають російською. Україна переживає цивілізаційну кризу на півдорозі від Росії до Європи. Що робити? Моя відповідь - жити в єдності з самим собою та з іншими людьми, відстоювати свої цінності, одночасно з тим не відмовляючись від діалогу, формувати в самому собі та в співрозмовникові налаштованість на відкритість. Поважати людську гідність і обходити збоку агресивних найманців-провокаторів, уникаючи прямого зіткнення, тощо...

а де твій аватар? :)