Чорнобилець, заспокійтеся. Якщо перебрали з приводу ВОСР, похмеліться. Де ви бачили що хтось щось опошляє. Я не був в цих містах, і не буду, так що не можу проних нічого сказати. Просто говорилося, що Росію (з її містами) ПОЛІТИЧНО (не з культурної точки зору) до Європи не зараховують. Як до речі і до Азії (до речі, чому це в вас викликає таку лють, коли щось говорять про Азію. Хіба там не люди? Чи їхня культура стоїть на нижчому рівні в порівнянні з тою ж Росією?). Просто називають Росія. Та ви достатньо прожили на Заході, щоб це знати. Так що підстав ображати людей абсолютно немає
Якщо все буде українською, рівень культури зросте? Культура залежить від свідомості людей, а не від мови.
А никто и не спорит. Давайте с калькулятором? Сколько за эти 50 лет Львов получил заводов, учебных заведений, жилых кварталов и прочее. И сколько за 50 лет ДО ТОГО? Только без надрыва. Только с калькулятором.
Щось ніколи не замічав повагу з боку російської культури до української. Може ви нагадаєте коли українська культура відчувала повагу з боку російської. Ми з вами говоримо про різні речі. Культура – це можу бути характеристика поведінки людини, тут дійсно як ви говорите залежить від свідомості людини (наприклад, викидає сміття на землю чи в смітник). А ще є інша культура театри, музеї, кіно і т.д. (і в даному випадку, якщо ми говоримо про українську культуру, то вона повинна бути на українській мові). Коли я перший раз писав про культури європейську і не європейську, я не мав на увазі, що не європейська культура це – безкультур’я. Я мав на увазі, що це є інша культура. А ніхто не говорить, що Львову було дуже добре під польською владою. І не в заводах справа. Краще порахуйте на калькуляторі скільки за 50 років людей знищили і скільки депортували.
- I recommend you quite simply measure to see "culture of a nation". Go and see how equipped and clean are the toilets at restaurant, railway station, petrol-tank station. (Maybe having luck, i had not any problem with it during my stay at Lviv). - Doporučuji docela jednoduchou metodu k posouzeni "kultury národa". Jdi se podívat jak jsou vybavené a čisté toalety v restauraci, na nádraží, na tankovací stanici. (Možná se štěstím, ale během mého pobytu ve Lvově jsem s tím neměl problém) -для поровнанії "культури нації" рекоммендую метод бачіті чістоту туалет в ресторане, жел. станції..
Метод актеркі Марини Владі У російському містечку Подольску збиралися встановити пам'ятну дошку. Цю публічну сральню ---- р. відвідала відома актриса М Владі. (М В. записала свої враження)
Не знаю кто вас этому научил. Но то что написано нонсенс. Вот попроюуйте опрделеить в чем эта разница и вкаких сферах. И сколько ? На этот вопрос обычно затрудняются ответить.
А давайте без калькулятора... Де зараз ці заводи? Розкрадені і розвалюються. Бо непотрібні. І завжди були непотрібні. Бо випускали продукцію - непотріб. І чомусь разом з будівництвом тих заводів збільшувалася кількість російських шкіл. Просте співпадіння? Друге. Ви праві, бо стільки заводів до того не було побудовано і за 500 років. Львів є одним з найкращих міст Європи. І будувати заводи в радіусі 5-7 км від центру - це ідіотизм. Ці заводи і знищили Львів і ще довго прийдеться старатися щоб позбутися результату цього забруднення.
Не мои не нонсенс. У меня все четко. Я просто слова самоподразумевающие пропустил. ПОвторю для вас с этим словом: Частью любой культуры народа является глубочайшее уважение любых других культур, даже древних. Щось ніколи не замічав повагу з боку російської культури до української. Може ви нагадаєте коли українська культура відчувала повагу з боку російської. Пример в ваших словах не культуры, а наоборот ее противоположности. А у любой нации есть люди неуважающие другую культуру. Но это их некультурность. Так что "божий дар" и "яичница". И если вы будуте оправдывать какие либо неуважительные слова к какйо-либо культуре но национальному или языковаму признаку, то это моментально вас делает некультурным, ну рагулем типа. Следите за выражениями.
В мене питання було дуже просте. Росія, російський народ поважають українську культуру так чи ні? І яким чином ця повага (якщо вона є) проявлялась (проявляється)?
А як вони можуть її поважати? Вони ж не визнають української нації, українського народу, української мови. "Нє біла, нєт і біть нє можєть." Яка тут повага?
Не сказав би - росіяни. Одне з галасливих і не найвпливовіших політичних течій в РФ. Пу і Ме вам такого не скажуть.
Конечно поважает. А как же иначе ? Уважение и к языку и культуре и детей своих обучают. В основной своей массе. НО естесственно совру, если скажу, что других нет, некультурных. Тут все очень просто. Как хотите, чтоб к вам относились и вашей культуре, так соответсвенно относитесь и к другой. НО тут все не так просто как на первый взгляд кажется. ПРимер первый. ЧЕловек только произносит, что он русский, и тут же в голоев у свидомого проносится цепочка мыслей "русский, кацап, москаль-НКВД-ссылки" и он на него наезжает. А он русский, уже современный, и ни он и его родители и деды никакого отношения к этому не имели и украинский он знает. Тот в ответ на него. Все, тут уже дело не в культуре. А суть тут в предрассудках свидомого. Вот например, когда русских называют рабами, угрофиннами, без рода и племени их Тамбова и Рязани, вы что ожидаете уважение в ответ ? С другой стороны, если русский начинает с неуважения, то и тут реакция обхективно- негативная. Но речь идет и некультурном изначально человеке. Как собственно и в певром случае. И ответная реакция будет объективная и понятная. Вопрос в том, что надо и что составляет культуру и культурного человека. Вот и рецепт. Как хотите, чтоб к вам относились и вашей культуре, так соответсвенно относитесь и к другой. Так и фразы стройте. И второстепенное правило, меньше обобщайте. Отвечайте тому, кто говорит и пишет. Культура в целом у каждого народа заслуживает уважения, но не каждый индивидуум достоин культуры народа. и особенно представляться ее единственным правильным носителем оскорбляя другой народ и его культуру. ЕСли пишете , поменяйте слово "русский" на украинский и вы поймете о чем я говорю.
Ого - единственное число. Не множественное. Хлтя надо было в кавычки поставить. Или написать у некоторого. Но вы правы, немного нечетко. Спасибо.
...визнають, визнають. І школи українські є ,і народні будинки по різних містах, і оселі ( бази отдиха - по-вашому ) Так що з тим все правильно там.