Back ? Честно говоря не заметил, чтобы в последние века Львов перезжал с домочадцами куда-то еще на другой континент. Видимо я чего то упустил. Интересно, а домочадцы там же или там другие домочадцы проживают, а с другого континента (если Лвов куда то переезжал) они что не вернулись ? Судья Зварич например, он со Львова или с другого континента далеко от Европы ?
Так, звичайно, Чорнобилець. Ві упустілі. Але то вам важко зрозуміти. Памятаєте анекдот, як кгб питало Абрама чи є родичі закордоном? На що він відповів - це я закордоном, вони вдома. Так ось, ми потрапили на 50 років закордон, до найжорстокіших звірів за всю історію. А наше місце вдома, тобто в Європі. А, зрештою, для чого вам сушити голову якимось Львовом, до якого ви не маєте ані найменшого відношення. Думайте про Рязань, Тамбов чи Волоґду. Можете про американські міста думати. особливо якщо готуєтеся до екзамену на американське громадянство. А львівяни якось собі вирішать куда їм належати. Без допомоги чужинців.
Педро, а Львів зараз в Африці чи де? Не смішіть мене. Особисто я живу в Києві, який знаходиться в Європі. А якщо Львів не в Європі, тоді я марсіанин.
to Чернобылец: Do not worry, I am not so bad in Geography to see Lviv somewhere outside of Europa-continent. But see the map of the European Union of these days. I am living advantages of the EU space every day and I wish you to have the same experience like me (to be part of the EU). That is the way of mine former thought/wish: "Back in Europe(an) Union". pro Чернобылец: neměj strach, nejsem tak špatný v zeměpise, abych hledal Lvov někde mimo evropský kontinent. Ale podívej se na mapu Evropské unie. Denně zažívám výhody EU-prostoru a přeju ti možnost mít stejnou zkušenost jako já (být součástí EU). To bylo také mým předchozím přáním/myšlenkou: "Zpátky v evrop(ské) unii". Here is translation from mine/tady je překlad mého z 6.11.09 12:18 Arthur: přečti si ještě jednou co jsem napsal. 1. Neřekl jsem zda je Lvov polský/ukrajinský, ale položil jsem hypotetickou otázku když-když. 2. Moje myšlenka je: Má smysl se hádat s někým v Hamburku/Německu, jestli voda v řece Labi je česká nebo německá, protože přitéká z Vltavy v České republice? Pro mně je mnohem důležitější, aby krásné město Lvov bylo zase zpátky v Evropě (ruzuměj v EU). Přál bych si jezdit do Lvova bez hrozných hraničních kontrol. Přeji i tobě, abys mohl přijet do Prahy ze Lvova bez hraničních kontrol kdykoliv se ti zachce.
75 років тому пан з Варшави міг си казати. -Їдемо до Львова на Україну, або у Вільно до Литви (Білоруси). Не сумніваючись Львів це Україна,Вiльно-Литва .I все разем- Речпосполіта.
to Бойцовая Рыбка: Proba4te, ya rozumiju... ne govorju 1. my knowledge of Ukrainian is too poor to be able express myself / moje znalost ukrajinštiny je ubohá, abych se dokázal vyjádřit. 2. I have no cyrilic keyboard / nemám klávesnici s kyrylickými znaky.
А чого ви вирішили, що мова йде про інший континент. Є такий континент Євразія частина Європа частина Азія. Європу і Азію деколи можна поділити географічно, а деколи можна поділити за стилем поведінки, культури, рівня життя.
А от щодо культури, то у її відсутності винні лише ми самі, і не треба спихувати на совок чи ще щось.
А ніхто і не спихає. Хоча тут дивлячись на про яку культури ми говоримо. Якщо театри, кіно, література, то русифікація і совок вплинули.
Щодо театрів - у нас їх багато, але чи достатньо їх фінансують, чи ходять туди? Далеко не всі ходять. Совок винен? Багато кінотеатрів закривають. Кінотеатр "Нивки" недалеко від мого дому збираються зносити і будувати якісь офіси. Теж совок винен? Щодо літератури, то я залюбки читаю сучасних українських авторів, і ніякий совок мені не заважає.
Скільки років назад почали дублювати фільми українською мовою? Якій відсоток української літератури і який російської? В театрах який відсоток вистав поставлені на основі українських творів?
Культура не тільки в театрі. У тому як прості люди між собою говорят. Не буду уточнювати нік пана з ЛФ що вказав-Галичани та люд з Закарпаття інакше поводяться ніж інші украінци.Не таки прості" відкриті" довше думають що б сказати і як відповісти. Так склалося австріяки підозрювали галичан як російських шпигунів, канадці як австрійських -" все це було".
Спасибо за возможность дать урок. Ага....Еще один знаток культуры всех жителей Тамбова и Рязани. И вы видимо прелставитель именно европейской культуры. НО, заметьте. ЧАстью любой культуры является глубочайшее уважение любых других культур, даже древних. В том числе и частью Европейской культуры. И поскольку вы несколько уничижительно позволили отозваться о культуре, то вы не относитесь никак ни к Европейской или украинской культуре. Ну в паспорте у вас видимо украинец ? Жаль что вы не принадлежите и к украинской, скорее ее противоположности. Как и те кому ваш пост понравился. Увы.......Но это так. Педро Лейбович ! Я понимаю, что когла я ходил в школу, потом и в институт, потом работал вы это же самое делали 50 лет под пытками найжорстокіших звірів за всю історію. А вы хотели в это время не учиться, не работать, а ходить в вышиванке и петь песни. А они вас лично звери мучали. Приедете, покажете шрамы. Не, я ж забыл, опубликуйте фотографиии тут. Боюсь только они у вас внутри головы на извилинах.
Чорнобилець, тема називається "наскільки Львів польський". Ви особисто не маєте ані найменшого відношеняя до Львова, до Польщі, рівно ж і їх спільної чи сучасної ісорії. Так що ваша присутність тут недоцільна. Щодо Тамбова, Рязані і іншої тмутаракані... Ви живете в Америці (хоч би штат назвали). Чи ви де чули чи читали в місцевих медія про Росію як про європейську країну? Питання риторичне.
Да ездит он у вас то в Азию, то ли Евразию, то тут еврейские анекдоты про кордоны, то Тамбов, с Рязанью, да Вологдой. Не я ж это писал. Вы писали. А Львов в это время жил, с долгой историей, где трагической, где красивой, героической, со своей многонациональной культурой..... Украинской, польской, еврейской.........И это заложено в его архитектуре воспоминаниях людей, живущих может и в разных странах. НО любящих его. При возможности я его посещу обязательно. Но не забывайте, что есть такие что любят и Тамбов и Рязань и Вологду. ПОэтому не лезьте туда сами со своим рылом. И не опошляйте эти воспоминания своим отсутствием понимания культуры. Нормальные люди с нормальной психикой помнят обычно хорошее. Любой город - это Родина сотен тысяч или миллионов людей. Со своей культурой, разными людьми, архитектурой, историей......Когда вы об этом пишите плохо, это вы себя высвечиваете, свою культуру....ТОчнее ее отсутсвие. PS. Пишите, пишите.. Ваш пещерный национализм, Педро Лейбович, должен служить примером отключения мозгов и антикультуры.