Наскільки корисним є знання мов?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Speedo78, 4 лют 2010.

?

Чи використовуєте ви знання іноземної мови для роботи?

1. Так, завжди

29 голосів
    48,3%
  2. Інколи для роботи

16 голосів
    26,7%
  3. Майже ніколи

5 голосів
    8,3%
  4. Використовую, лише по своїй ініціативі

4 голосів
    6,7%
  5. Ні, ніколи

6 голосів
    10,0%
  1. doberman28

doberman28 Well-Known Member

Ось тут ми повертаємося до питання зиску від володіння мовами)))
    Наскільки я зрозумів, роботодавці дуже часто розглядають володіння мовами як, якщо не обов'язкову опцію робітника, то, принаймні, бажану. Але ось доплачувати за нього, готова меншість.
    Отже і мене тримають на роботі далеко не за володіння російською чи іншою)))

---------- Додано в 06:31 ---------- Попередній допис був написаний в 06:28 ----------

2. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Читаю з періодичністью в рік (кожного літа), коли відпочиваю у Болгарії, так як слідкую за спортивними подіями, купую болгарські газети... ;)
    а часом і політичну пресу почитую...

Можу ще підівчити і в резюме дописувати... :)
    Як на мене - ще легша мова за Польську... Цікаво, чи багато в Україні українсько-болгарських хвірм .

3. doberman28

Ну вважатимемо питання про болгарську мову особистим для кожного. Проте суп пилє або хранителни стоки, як на мене не надто зрозумілі речі))))

4. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

Ой borkhes, як ви любите до слів чіплятись))) ЛОГІЧНО шо все забувається , тому я написала шо тре знати і вчити) і підтримувати ці знання в міру можливостей та бажань...
    Скажем зара ви набагато краще пишите на українській ніж рік назад, думаю форум цьому сприяє)))))

• Подобається Подобається x 2
  5. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Ще залежить від того, якою мовою володієш, наприклад у Москві я не знаю де б були потрібні мови східноєвропейських країн. Всі роботодавці як мантру повторюють, що треба знати англійську, німецьку... інколи сьогодні згадують китайську, я думаю, що від неї сьогодні зиск буде більше ніж од німецької, наприклад. У більшості випадків для того, щоб порозумітися з іноземцями, вистачає англійської.
    Добермане, скажіть будь ласка, яке ставлення до мов у Львові (чи в Україні)? Мене стало цікаво через те, що як я зрозумів, ви володієте не тільки англійською та польською... Десь потрібно знання словацької чи чеської мови? Хтось за це згоден платити вам більше грошей?

ГаЛоЧкА,

• Подобається Подобається x 1
  6. doberman28

2 borkhes

7. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

по різному, найбільше люблю Несебр ;)

От і я про що! Зі всіма нашими "східноєвропейськими" братами (полякам, словаками, сербами, болгарами) можна порозумітися (хай деколи і з трудом, але можна) російською. Тут більше йдеться про використання в роботі "світових" мов!

8. doberman28

Справді, Несебр - це щось)))

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Працюючи в ІТ у Львові використовувала українську для спілкування зі співробітниками, іноді з клієнтами (може натягне 1:wacko:, а переважно з клієнтами (мейлами, аською, на форумах) спілкувалась англійською ( 60% ) і російською ( 40% ). Це був міжнародний проект.
    В Польщі працюючи далі в ІТ використовую в 60% укр. мову, 30% російську і 10% польську. Проекти, розраховані на укр-рос ринок, керівництво - поляки.
    Якби дуже добре знала англійську, то мала б значно кращу роботу в Польщі чи в Україні. Але ця мова мені тяжко дається.

10. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Мені б машину часу і назад в минуле ... то я б день і ніч би штудіював іноземні мови.

А як пригадаю з якою лінню то все робив будучи впевненним шо то зайве ...

Ех ...

11. Oddly

Oddly Well-Known Member

з приводу того, що "мав би кращу роботу" чи "заробляв би більше", якби знав іноземні мови (англійську, німецьку) - аж такого прямого зв"язку не бачу. мову можна знати, а працювати не вміти.

як додаткове вміння - 100% корисно, особливо, коли росте кількість не-укр. компаній на території України.

П.С. я особисто використовую іноземну мову кожен день )))) на роботі - у 90% випадків.

12. Jurko 17

Jurko 17 New Member

Як говорила моя вчителька: "Скільки знаєш мов, стільки раз ти людина" !!!
    Тому на мою думку знання мов корисне в житті !!!

13. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

14. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

[MP3][/MP3]ууууууууууу, цікава статегія))) [MP3][/MP3]

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Народ,ви заганяєтесь...:nea:
    Які мови?о_О
    Куда?:nea:
    Державну вчіть...:sorry:

16. adelle

adelle Member

мені в житті знання англійської допомагало часто, і вся робота з нею пов"язана. я навіть в іншу школу колись перейшла заради англійської :) і зараз не жалкую про це.
    та на мою думку, можна добре заробляти і без знання іноземної мови. якщо ви справжній фахівець, то вас помітять, як треба буде, то в процесі іноземну і вивчите. у мене так двох друзів взяли в американську компанію. англійську ім запропонували вже під час роботи вивчати. досі працюють, дуже задоволені :)

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Пекло вчити чеську після якої завгодно слов"янської. )

А у вивченні чеської-словацької не помітила якихось особливих труднощів...

• Подобається Подобається x 3
  18. Nevermind

Nevermind Просто персона

Мови - це не те, що один раз вивчив - і запам'ятав на все життя. Їх потрібно постійно вчити, тому що забуваються. Або використовувати їх де-небудь. Колись давно, через пару років після універу, захотілося мені вивчити італійську мову. Мені подобалися італійські пісні, захотілося їх перекладати. Вчила десь трохи менше року ... Потім, коли робота і сім'я затягли, вже не було можливості ні навчати, ні якось підтримувати рівень. Тому зараз я з італійської мови нічого не пам'ятаю! (Хоча згадати буде легше, ніж учити з самого початку...)

Німецьку теж забуваю, тому що рідко її використовую. Англійську постійно намагаюся тримати на рівні. Тому що реально потрібна.

Зараз ще вчу хорватську. Раніше вчила сербську, яка від хорватської майже не відрізняється:)
    Слов'янські мови, звичайно, легші. Принаймні, багато нових слів вчити не треба. :)

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

На слух - звісно.

Але чеська граматика є на шостому місці по складності у світі.

• Подобається Подобається x 3
  20. Nevermind

Nevermind Просто персона

Пригадую: років десять тому я перший раз прилітаю до Болгарії, не знаючи жодного болгарського слова. В аеропорту Варни перша ж табличка: "МОЛЯ ИЗЧАКАЙТЕ"
    Почала думати, що ж це таке. Якщо б внизу не було невеликими літерами на англійській "Please wait", ні за що б не здогадалася:)
    І інші написи nf таблички, які були на багатьох мовах, мені було легше читати по-англійськи або по-німецьки (ну і, звичайно, по-російськи), ніж по-болгарськи. Не склалося у мене щось з болгарською мовою :)

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)