Тоді будьте послідовними. То Ви заперечуєте наглухо факт копіювання АК іншими країнами крім двох, які теж не являються провідними (хоча це сумнівне твердження), а то враз змінюєте свою думку і вже погоджуєтесь із фактами копіювання іншими країнами, але знаходите інший доказ меншовартості, на Вашу субьєктивну думку, російських зброярських спеціалістів та іх творінь. Повірте, Яремо. Винаходів та революційних відкриттів в СССР було не менше, аніж у іншої частини світу. І впроваджувались вони у виробництво. Правда дехто не приділяв таким "дрібницям" уваги, тому і стверджує, що СССР тільки крало та копіювало, бо, і на цьому ставиться особливий наголос, було нездатне придумати щось людське, окрім двупрядного колючого дроту та ріжучої стрічки... ---------- Додано в 11:32 ---------- Попередній допис був написаний в 11:29 ---------- Неа... Изобрели оружие, чтобы людей защищать...
А як гарно все починалося... Згадали справжніх героїв - батьків, бабусь, хороших людей, та навіть вже хай би князі були, хоча я не розумію, що такого героїчного було в їхніх діях... Який стосунок до теми має першість, другість чи двадцятьпятість СРСР у сфері зброярських винаходів? Якщо так хочеться про це подискутувати - невже так важко клацнути на кнопку "Нова тема"?
А нафіга? Тут яку тему не відкрий, про що не починай, все одно зійдеться на : - А-га!!! А ви москалі тільки ... А-га!!! А ви бандерлоги тільки... Тому продовжуємо спілкування на тему про героїв...
Я якраз не маю бажання обговорювати тему зброї. Вона мені нецікава. Кому цікава - хай клацне, а не смітить тут...
То що, візьмемо всіх героїв соцтруда і почнемо обговорювати ще надої молока, мартенівські печі, вирощені помідори і прочая прочая? От для вас, Еребусе, без офіціозів, якими є критерії героїзму?
Саме дороге, що є в людини - це її життя, і якщо людина не побоялась втратити її (а то і втратила) заради інших, то тоді можна говорити про Героїзм (саме з великої літери). Наприклад, Брєжнєв, хоч і має звання Героя СРСР чотири рази, але для мене він жодного разу не герой! А так можуть бути різни герої (а тут з маленької) і немає якийсь чіткої межі "героїзму", так називають всіх людей які зробили щось надзвичайне. Усякі різні "герої матчу" - який забив 3 голи, "герої соцтруда" - яки щось винайшли, мати-героїня тощо...
Тобто якийсь чувак зі Стрия, який знешкодив більше двох тисяч боєприпасів, серед яких понад п"ятсот свяких РС-ів та АБ-ів - Герой? От сцучья держава... Хоч би хтось так назвав... А то все - зрадник, запроданець, манкурт, агент кгб, 5-та колона, покруч... (список можна продовжувати...)
Не менша маячня як і розробка Калашніковим свого пістолета-автомата в ЖД депо. Ну пацреоти це не "помеха". Власне приплести сюди Калашнікова який ніколи не був "оружейніком" ба навіть слюсарем, а звичайним партійним вискочкою це у стилі совкової пропаганди.
ну. герой це поняття надумане. герой це скоріше самопожертва, вигідна державі. факти: 24 панфіловця (чи скіки їх там було) - виявляється цілком вигадана в ссср казка. ті ж самі шахтарі-рудокопи, ударнікі труда. та ж зоя космодемянська (і чому прізвище співзвучне з комсомол?) той же джон конор і рембо кожна нація має свою лінію правильного героїзму от в україні, крім подеревлянського і богдана бенюка шо потрапив в афганістані в полон, ніяких героїв по суті і немає. а країні герої потрібні. дуже потрібні, як ті герої-панєволє, що їх вихваляли на обгортках цукорок в автсроугорщині в пригодах швейка ))
І я без іронії... Критерії героїзму не вимірюються лінійкою, безменом, каністрою... І тому героїв назначають, вигадують, селекціонують... Але повернусь до чувака зі Стрия. Чому, пацан, якій підірвався на сеаряді - герой, а чувак, який знешкодив їх тисячами і лишився живим - ні?
Якщо лишився живим - значить, був доволі обережним. Ризикував, але "з розумом". А геройство передбачає необережність. Геройство - це коли не просто робиш щось добре, але ще й не вписуєшся в звичну логіку. Часо ОДНІЄЮ З причин геройства є банальне глупство... Це якщо коротко і в плані припущення, а не категоричної позиції...
До VasMT Ви наче хвалитесь і пишаєтесь тими "титулами", і тому періодично, щоб раптом не забули, з ким мають справу, їх нагадуєте???
Давайте так...Ви називаєте будь що, з того, що нас оточує, і вказуєте, що з того винайдено в СРСР...Оце я буду вважати серйозною розмовою...
Здесь не написано, что "чайки" казаков выполняли военно-наступательную функцию. Возможно, таким образом бравые казаки просто наблюдали за рыбками или прочей речной живностью.