Ну білн аргумент хі хі.. ті видно або вже накрали за день, або зроблять план протоколів і тоді в кишеню складати почнуть. Вони ж не сказали "ні, ви що! ми чесні - хабарів не берем!".. вони нагло признались шо план... Взагалі, Нірванко, давайте не будем підміняти поняття. Якщо я казав шось проти цих добресних... то не треба зразу відповідати "нема чого заздрити" і "хто тобі не дає - йди стій"... не в тім річ! вони - останні кому би хтось заздрив! Є бізнесмени, олігархи, щасливі власники спадку, нащадки королівського трону тощо... вони маєть гроші - їм іто можна позаздрити скорше аніж продажним псам яких всі ненавидять.. Тут не про заздрість а про зневагу! про недовіру органам! і про невіру в їх допомогу! і про кричущі факти їх бездіяльності та хабарництва. Лише наш український народ буде виправдовувати тих, хто їх грабує!
Кажете: "Хочеш так "загрібати бабло", то йди - стій, хто тебе тримає?" Тримає елементарна людська совість і віра в Бога. Я, наприклад, не хочу того бабла, яке зароблене на підлості, людських сльозах чи людській крові. Я не кажу вже про то, що менти поки не заплатиш не будуть шукати квартирних злодіїв. Я маю на увазі коли злочинець відкуповується від ментів коли є постраждалі люди. Я сам пережив подібне, втратив майно, здоров'я (став інвалідом), а злочинець, який був затриманий на місці злочину, відкупився і справа навіть не дійшла до суду. Такі випадки, на жаль, непоодинокі. В міліції є звичайно частина порядних людей, але дуже невелика. Хто х порядних потрапляє туди, той з часом або стає таким як всі, або не витримує і звільняється. Дуже мало випадків, коли на такій службі до кінця залишаються людиною. Один мій однокласник, надивившись фільмів про міліцію, з першого класу мріяв стати міліціонером, читав книжки, займався спортом, закінчив міліцейське училище, потім здобув вищу освіту і був справжнім міліціонером, таким яких на жаль мало. Не раз ризикував життям, мав декілька поранень при затриманнях, але по службі не просувався. Через декілька років почав займатися беспрєдєлом, брав "мито" з вуличеих торгівців, відпускав за гроші злочинців і дійшло до того, що у свому кабінеті гвалтував затриманих жінок. З міліції його в кінці кінців погнали, тепер займається адвокатською практикою. Інший знайомий, який теж з дитинства марив стати міліціонером через рік роботи звільнився, бо не міг стати членом "системи", совість не дозволила. А скільки випадків катувань затриманих в міліції з метою вибити зізнання, скількох менти замордували чи зробили каліками, і скільки було засуджено невинних. Крім морально-етичних рис таких "міліціонерів" винуватою є і держава. Якщо ви чи я когось уб'ємо чи скалічимо, то отримаємо "термін" на повну котушку. А якщо це зробить мент на допиті - максимум догану за перевищення службових повноважень, і то якщо зумієте довести факт катувань.
У мене є один досвід виклику міліції. Неподалік мого будинку були проводи пацана в армію... Так десь ... 2-га ночі... а у мене мала дитина.... зателефонував... - нуль. Ніхто не приїхав... приїхали після третього дзвінка... І шо? самі ж міліціонери понапивалися... а результату - нуль. Один міліціонер до раня лежав на проводах, а решту - поїхали...
Віват доблесним! Добре шо вашій дитині не висунули звинувачення у порушення громадського спокою бухих молодиків і умисному зриві проводів!
Сьогодні набридло стояти в "тягучці" і я розвернувся через подвійну роздільну смугу (зустрічних машин не було до горизонту). "Сержант Петренко" помітив і не полінувався перебігти з іншого боку вулиці. Після недовгих переговорів з почуттям глибокого задоволення я дав йому сотню (альтернатива - постанова і штраф 250 грн). Хто кому зробив гірше і хто що втратив?
Він Вам зробив гірше, тому що зупинив Вас і взяв у Вас гроші, відповідно Ви гроші втратили. Якщо по суті, то в такій ситуації ніби і Вам і йому вигідно, а з іншого боку хотілось би щоб водії не порушували, і щоб даїшніки не брали хабарі, і щоб даїшніки не зупиняли без причини.
Arthur я визнаЮ факт порушення ПДР. Сержанту пояснив причину - почав перегріватися двигун, було це в половині кварталу від мого офісу. Усе пройшло без скиглення з мого боку і без в"їдливих нотацій з боку сержанта. Не вважаю це рекетом і здирництвом - і хабарем не вважаю. Вполював - заробив. Навіщо годувати невідомо яких дармоїдів через бюджет?
Я просто показала приклад того, що не все насправді виглядає так, як ми бачимо це ззовні. Я теж би мала таку думку про міліцію, що там всі козли, напевно, якби не мала б там знайомих і не знала б який шлях вони проходять починаючи від навчання. Звісно, це не виправдовує того факту, що люди нахабніють і чинять зло. В міліції це особливо видно, бо вони чинять тілесну шкоду і не чинять того, що мали б робити. Але от чому лікарів не називають сміттям? Вони ж так само без хабаря ні життя не врятують, ні пологи не приймуть. Нє, ну приймуть, але будуть тримати в лікарні і вигадувати різні причини для затримки, поки не заплатиш. То по-людськи?? Ні. Але ж вони так само чинять зло. А судді? Теж не без хабарів живуть і не засуджують тих, кого треба, якщо відкупляться. То чому суддів не називають сміттям? Мені просто неприємно, коли всіх рівняють під одну планку і ображають. Якби ви були в міліції і нехай би навіть були б інші, "совісні", то чи було б вам приємно, якби вас називали сміттям?
off: Фільмували на натурі епізод драмспектаклю чи відеофільму. Раптом вітер приніс якесь сміття і режисерка (до речі, з Москви) кричить через колонки: "Паачему мусар в кадре?" Сержант Петренко, який підійшов до огорожі подивитися на процес, сказав помрежці: "Ну навіщо кричати? Ви би сказали, я би відійшов!"
Категорично незгоден! Відмовитись давати хабаря(хочаб ДАІшникам) складніше ніж кинути палити. Але вже 2 роки, принципово несплачую, хоч іноді і порушую. Нехочу гасла писати, але це повинно, нмд, стати нормою у суспільстві. PS Палити, не кинув.
І штрафи не сплачуєте? (мене останній раз штрафували у жовтні 2008. До того - років 5 без штрафів і хабарів).
Два питання: 1. Якою мовою говорив співробітник "сержант Петренко"? 2. Як вплинула мова спілкування на розмір хабаря? Вважаю систему накопичування балів порушень розумною ініціативою... З 2005 року дав 100 грн Хабаря...
Усі (ст.сержант на вулиці, сержант у машині і я) розмовляли українською. На розмір штрафу це не вплинуло. А систему вже введено? Благо, мій талон попереджень "чистий". У 2002 добрий мент зробив запис олівцем ("вилучено. ДТП". ДТП - дрібна подряпина). Після вирішення усіх питань я запис стер прямо у ДАІ.
Є країни, де неможна виїхати закордон, якщо є таки борги. Правда є можливість сплати на місці. Доречі не всі штрафи, особливо з траси, за підвищення швидкості, доходять. Десь 3-4, з Києв-Одеса, та Києв-Чернігів, так і не отримав досі.
Ні, але ж збирались... Заб"Ють в базу даних і колись вилізе в подвійному розмірі з відсотками і "гемороєм"
Мій друг їздив туристом до Ізраїлю і прямо в аеропорту взяв напрокат тачку. Там відразу попередили, що тимчасово блокують частину грошей на його картці - саме на випадок можливого приходу штрафних квитанції. А випадки пошкодження тачки їх не хвилюють - тачки застраховані по повному Каско.
В Хорватії та Словенії, кидав біля отелю, ключи залишав порт"є, всім було до лампади. В Штатах, забув заправити повний бак, сплатив як за п"ять чи може більше.