а шо не береже ? От гуляю зі своїми Дніпропетровськи гостями по місту,підходим до пл.Ринок... з боки аптеки -музею....там парубійко лежить і спить на землі...за кутом так шо з самої площі його не видно...пройшли троха до переду..а там два міліціянта тупцюють...за хвилину підійшло ше пару їх..і от зі сторони Домініканського собобу повзе їх папа, такий видний начальнік...підійшов-вони в стойку...отчет провели, доложили шо він валявся посеред площі...а вони так аби ніхто своїм поглядом з міськ ради не поторбував йому сон....відволокли за кут.Той хлоп хропе а ті охороняють...ну значить Генерал їхній роздав їм ЦУ...і поплив далі...тут іде пареньок...наркоманської наружності....один з них його догнав і наказав шоб по Ринку нема чого сі шляти, тобто ходи боковими вулицями..отак...а ви кажете... А ше...так би мовити з власного спостереження... Ну от як шо сі не преведи Боже з вами шось трапиться в районі Левандіваського мосту....то з права від нього є ресторан ТАрон...так от...там в кущах, вже аж під самою ЖД дорогою постійно є Гаїшнівська машина...ну літом в листі то поганенько видно...ото лелите туда і там вони дежурять, двері одні відкриті...так аби для провітрення певно. Шо там можна в кущах караулити не знаю,ні пішоходів,ні машин....то видно якесь спецдіжурство )))))))
Я теж так ходила, ніби прийшла, папку з паперами мені дільничий показав...Це після того як мені цепочку зривав хлопчисько. Я дільничому сказала, що його шукати не треба, бо він "працює" на своїй точці і я його там бачила вже кілька разів. Дільничий відповів, що там вже не його дільниця. Та всьо ця наша міліція знає, хто машини краде, де їх тримають і тд., а так: вот ми затримали, ми над цим працювали,- то все показуха просто
Знайомий працював в правоохоронній структурі м.Львова. Розповідав цікавий випадок. Виявляється у Львові межі між районами можуть проходити навіть по вулицях і тротуарах. Коли на тротуарі, що був межею двох районів лежав труп чоловіка, то працівники правоохоронних структур прибувши на місце події відтягнули труп кілька метрів в сторону /на територію іншого району/ сіли в УАЗ і поїхали. Те саме зробили й з другого району. Кажуть, що ця естафета продовжувалась десь пів дня, поки не відбулись "розборки" чий труп?
Ні не вигадка.У нас недалеко від автовокзалу лежав труп.Влітку! Спека страшенна....пів дня .Менти "відфутболювали " його кожен зі своєї території.
Точно не вигадка,колєга працює в Городоцькому райвідділі,то їм так 3 роки тому на старий новий рік з Пустомитівського району перетягнули,межа між районами досить умовна,а їм хотілося святкувати,а не з трупом морочитися.
кілька років тому через (заґратовану!) кватирку заліз домушник (підпилявши перед тим, очевидно ґратки) - і виніс певну суму грошей. зважаючи на моральний стрес (бо якраз вийшла на прогулянку з півторамісячною дитиною) і найнеприємнішим виглядом були перериті дитячі речі, викликали доблесну міліцію, хай їм грець! так після них - моральний стрес ще більший (мало того, що толку ніякого) - та й рейваху ще більшого наробили. приїхали через 2-3 години, а те, що справа до вечора була і немовля в хаті - це неввічливим мужичинам в бруднющих черевиках, які обмазували всю квартиру своїми чорними порошками і т.п. - було байдуже. я розумію, що така процедура - і не перший день на світі живу, щоб ще й розуміти, що реально вони нічого не вдіють. то навіщо весь цей фарс? тим більше, що вони і так попередили мене, що ми більше не зустрінемося, хоча офіційно заявили - ЖДІТЄ АТВЄТА розумію, що викликала "нашу міліцію" виключно для галасу перед сусідами, які були явно причетні до цієї неприємної ситуації (квартиру винаймали тоді в не дуже приємному районі в плані домушників - центрі) . але це зайвий раз підтвердило, що наша міліція взагалі нічого не робить. а що тоді казати про дійсно серйозні злочини?! P.S. В схожій ситуації була, на жаль, не вперше, але вперше проекспериментувала з міліцією - результат був гірший Висновок - навіщо нам взагалі міліція? ми, платники податків, тільки годуємо ще одних дармоїдів!
Міліція потрібна, але не така, як є. Повинен бути відбір не по кишенях, а по інтелектуальних, психо-фізичних та психологічних даних. Працівник міліції, як ніхто інший повинен бути захищений законом. Смішно, коли йому наб"ють морду, а він нічого не може зробити навіть через суд, якщо немає свідків. Колись, як участковий йшов селом, то дехто розмовляв пошепки, проте тепер сами чіпають його, щоб посміятись в гіршому випадку можуть і післати. Фактично деякі менти в своїй зашморганій формі сами себе підставляють, а про п"янство взагалі непочатий край розмови. Що може мудрого сказати або зробити п"яна людина? Бензини на виїзд нема, шкаляють хто де може, в деяких райвідділах через відсутність опалення не працює КПЗ, людей возять в інші райони та багато іншого. Зверху давлять на мозок, щоб давати показники, а де їх взяти? Тих, кого можна було посадити, вже сидять, другі в основному ніби не порушують закон, не докажеш, інших не візьмеш, бо кишка тонка. От так і працюють, чекають на тих, що сіли, щоб знову, коли вийдуть запакувати, навісивши глухарів.
погоджуюся і з попереднім дописом також! зрозуміло, що рядовий міліціонер, не маючи належних умов для своєї роботи, не може стрибнути вище голови. і ця ситуація типова не тільки у цій сфері - всі бюджетники на таке скаржаться. але це не виправдання для того, щоб під впливом таких обставин починати перетворюватися на об"єкт висміювань і навіть знущань - і тут розмова мала б повернути в русло критики керівництва, влади і т.п. - а це в наших умовах демагогія і мені самій бридко до цього договоритися, бо розумію, що розмовами нічого не зміниш - а до дій - навряд чи дійде - наше повсякденне життя не залишає часу, натхнення і сил на конкретні дії - не виплачується, йолки-палки
Для мене особисто міліція є тим самим значенням що й бандит. Пару днів назад мій знайомий мав зустріти дружину з вокзалу пізно вечером (десь коло 22:00) вийшов з дому (на Новому Львові) прикурив сигаретку,пройшовши 100м.зустрів випившого незнайомця,який попросив прикурити,звичайно мій знайомий дав йому прикурити.Незнайомець в такому стані вирішив потеревенити.За кілька хвилин невідомо з якого темного кута, вийшло троє наших захисників правопорядку.Перше питання яке пролунало до незнайомця:"ви його знаєте",отримавши негативну відповідь,зразу почали звинувачувати в тому що знайомий хоче пограбувати п'яного перехошого.Незнайомець в цей час кудись непомітно зник,а міліціанти провели примусовий обшук на колючі і ріжущі предмети,витягуючи і кладучи все з кишень власноруч.Після півгодинного залякування і звинувачування,попросили дати їм на каву,хоча перед тим вже забрали в нього 100грн.Знайомий дав їм ще 50грн.після чого вони його відпустили. То кого нам боятися бандитів чи міліціонерів?
Однозначно!!! І тих і інших, але часто буває, що ментів треба боятися більше. Бо їх більше, ніж бандитів. В деяких бандитів хоч існують певні "понятія", а в ментів як правило повний беспрєдєл.
В нього було з собою 250 грн. 100 забрали,50 він дав сам на каву, 100 залишили. Чому не забрали всього, не знаю. На мою думку, по 50 грн. на брата їм вистачило.
"Дуже гарний" фільм про те. як наша міліція нас береже захищаючи демократію в Україні і в Одесі зокрема. Ганьба, встид і позор! Називається фільм "Депутат Марков б"є демонстрантів", а менти, як завжди особливо не напрягаються. http://www.youtube.com/watch?v=Mn5XvXfMJt0
То називається ротація кадрів Мене теж завжди тішить, як знімають начальника (районної чи обласної) міліції, за службову невідповідність,чи халатність на межі злочинних дій, тощо. Через два-три місяці,а то і швидше, він займає точно таку ж посаду тільки в іншому регіоні України.