Наша діяспора

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем opium, 22 тра 2007.

1. Відповідь: Наша діяспора

Та не ходить ні про чию темність/світлість чи просвяченість...

Просто об'єктивно в далеких краях є багато того, чого нема в Україні. Починаючи від банальної мови, яку все-таки краще вчити/вдосконалювати у відповідному середовищі, ну і до різних природніх, технічних чи управлінських речей. Нікому ще не вдалося зібрати все в межах однієї окремо взятої країни, тому і треба їздити.

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Наша діяспора

Пояснюю. Мій чоловік робить докторат з богослов'я. В Україні його НЕМАЄ де зробити. Довелося їхати туди, де був кращий керівник для його теми роботи. Це єдина причина, чому ми в Канаді. Могли бути у Швейцарії, Нідерландах...

Я сама вчуся тут мов. Здобуваю різні досвіди. На посудомийку чи в ресторани не збиралася йти і не піду.
    Приїхала сюди, знала лише польську. Поїду додому, знатиму ще англійську і французьку. Вдома точно би такої можливості не було. :)

А ще подорожі розширюють горизонти.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Дуже дякую. Приємно знати, що я не одна така, а то інші, хто тут є (ніби на навчання приїхали) теж кажуть, що нема куди вертатися.
    Батьки мені кажуть, що я єдина, хто виїхав за кордон і говорить про мінуси. Інші знайомі лише диферамби виспівують, яка чудова Канада, як солодко тут жити. Може, тому, що не на заробітки я сюди їхала, тому мінуси вмію побачити, не лише плюси.

А ще, вам не видається, що часом вустами тих, хто кричить "не вертайся" трохи інше почуття рухає, аніж бажання, аби вам було краще?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

З 1 січня 2007 року заробітчани вислали в Україну 35 млн. дол США та 8 млн. євро. Може тому у нас гривня така стабільна, нє?

• Подобається Подобається x 2
  5. Відповідь: Наша діяспора

Не знаю ким яке почуття рухає, все-ж таки сподіваюся на краще :) Просто не всі добре знають плюси/мінуси, а якщо і знають то не можуть їх адекватно оцінити, тому і роблять свої упереджені оцінки...

Просто напевно передумовою для повернення сюди має бути наявність справді хорошого фаху/освіти. Знаю, наприклад, одного досить хорошого автослюсара зі Львова, який "там" працював-працював, до чогось ніби і доробився, вирішив спробувати повернутися - а тут повно ще кращих автослюсарів, які готові працювати за значно менші гроші. Знання мови в такій ситуації не сильно допомагає. Так що дядько посидів-посидів, і поїхав назад, ремонтувати машини тим самим буржуям :) Для нього "там" життя виявилося солодше.

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, раз Ви вже цифри подали, то дайте і я вже цифрами кажу. Особливо для пані Опіум.
    Щомісяця я роблю вклад в економіку України в розмірі 1,200 доларів. То так, для інформації, не для понтів, бо заїло. :sad: То стабільно.Чи сніг, чи дощ, чи спека. І не вимагаю за це від України паперу для на списання податків, чи отримання субсидій. А ще крім того щомісяця продаю десь на 10, 000 тис доларів українського товару українських виробників. А ще крім того щороку залишаю в Україні з десяток тисяч своїх важко зароблених доларів в "тупій" країні Америці. Далі продовжувати, чи вистачить? :cool:

• Подобається Подобається x 4
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто найбільше кричить - той найменше робить.

8. Відповідь: Наша діяспора

А, наприклад, Луганськтепловоз продає росіянам поїзди із загальною сумою контракту 50 млн доларів. Просто в певний момент допомога заробітчан може виявитися не настільки значною (звичайно, в масштабах країни а не їх родин), як вважалося, так само як і те, і гривню таки тримають не вони.

9. Капітан

Капітан Well-Known Member

Досить моветонно упереджено-негативно відноситись до українців в еміграції - не з доброго життя вони туди поїхали, і була-б можливість певне що залишилися на неньці. До того ж хто знає що нас чекає - добряча половина критиків діяспори самі при першій же можливості чкурнули б за довгим баксом, полишивши принциповість батьківщині. Питання мабуть в іншому - моральному аспекті втручання діяспорян у життя і побут тих, що залишилися :rolleyes:

• Подобається Подобається x 5
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та не тільки вони, але і вони.

А на Сході.... По ящику вчора показували харківський завод, що виготовляє патрони. Так от... Людям зарплату не видають, народ, щоб сімю прокормити, борщ додому з заводської їдальні носить.

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Я не їздив на заробітки, навіть у 90-тих роках змінював місця роботи, ким тільки не працював. А мій колега був у Іспанії років 6 тому. Мовляв гроші, готівку яку отримував за працю на господаря ферми, ніколи не відносив до банку, завжди носив її при собі. так роблять всі там. Не платять податки, та побоюються що "свої вкрадуть". Багато випадків жахливих трапляється, не всі повертаються...
    А мені роботи за фахом у Київі вистачає, було б бажання. Іноді як уявляю скільки б я міг заробляти на Заході, заздрити починаю, але не їду.:D
    Тема ця створена з провокативною метою, штучно, ті почуття що автор виклав- не дуже зрозумілі, якісь плутані. Доречи хто Ви є Opium, раніше Вас на форумі не було, або це зміна ніка?
    Що до втручання в життя України, я вже висловлювався неодноразово. Не питання, взагалі.

12. Forpost

Forpost Стоїк

;жінка

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Релігія?:D

14. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

:eek: :eek: :eek:
    Что то маловато!!!!!Пинзенник брехал...что за рик...20 млрд.$
    Куда хахзовали остальные гроши????:cool:

ЛУГАНСКИЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!

15. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

сорри..."за ховали"...

16. Степаныч

Чомусь тільки зараз подумав... А як правильно: "дІЯспора", дИЯспора", "дІАспора", "дИАспора"?:confused:

17. Степаныч

:eek: Це ніка стосується, чи його власника, чи речовини?:D

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Правільна - це зонтік, аеродром, телєфонная трубка. Все по кругу Степанич? Не набридло?

19. Danilo

Danilo Well-Known Member

О-оо.. Я гадав що лише зміна ніка, а тут вже зміна статі.:D

20. Степаныч

Нє-а. А чого ми тут сидимо? Мені цікаво. Вони себе називають "дІЯспора", а як на мене, то правильніше "дИАспора". До речі, з переліченого Вами погоджуюсь тільки з "аеродром". А от парасолька і слухавка (у крайньому випадку "телефонна трубка") нормально. Є ще шкарпетки, панчохи, краватка, гудзик, криниця, вежа, ...;) Гарні українські слова.

а де твій аватар? :)