Левку, Ваша логіка тут просто вражає!!! Якщо ми говоримо про абсолют духовності, то вона нічим не відрізняється. Чим відрізняється "золото" від "ауруму" чи від "злата"? Але якщо Ви порівнюєте християнина-католика, який із мечем у руках громив і різав православних у Константинополі (а зараз стріляє мусульман в Іраку чи Афгані) із мусульманином-вакхабітом, який підривається у метро, то я тут із вами погоджуюся. АЛЕ ДУХОВНІСТЮ В ЦИХ ЛЮДЯХ І НЕ ПАХНЕ! вони просто належать до певної релігії. Ви забули додати "написано християнами". А тепер замініть у своєму дописі Імена Бога, і побачите, що вийде. У кожній світовій релігії знайдеться течія, яка сповідувала такі принципи. Я можу сказати точно, що у вайшнавізмі така течія не одна (просто в деяких деталях вони відрізняються). А така Ваша позиція нагадує заперечення хіміком законів філології, оскільки вони не перевіряються на рівні хімічних реакцій (дещо груба аналогія, та все ж...). Точно так може сказати фанатик, представник будь-якої іншої релігії. Саме тому і досі релігійні війни тривають. Я не питав, НЕ ДЛЯ ЧОГО, я питав ДЛЯ ЧОГО Ваша відповідь - не відповідь Багато людей у тому побачили знак, що всі релігії однакові, просто акцентують увагу на дещо різних аспектах. Ось вам ще одна аналогія: у Рим можна приїхати і черех Прагу, і чере Варшаву, і через Москву-Токіо-Вашингтон-Париж. Усе добре Ви написали... І Слово Боже не обмежується Біблією Може і випадково, але ви вжили правильний "термін" Щодо титульної теми: Богу потрібні жертви - бо тільки таким чином (через служіння Йому) ми зрозуміємо, що нічого у цьому світі нам не належить, все належить Йому і нам тільки треба навчитися правильно Йому віддавати те, що Він милостиво дав нам "в оренду" Це тільки одна із причин... ---------- Додано в 12:57 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ---------- "етава нє может бить, патаму шта етава нє может бить нікагда"
Мета релігії мусульман, юдеїв і християн схожа, але не одинакова. Це не повинно заважати нам жити в мирі. або правильно користуватись тим, що Він нам дає, примножуючи добро, а не зло.
Однакова: є АБСОЛЮТНЕ ДОБРО, ТВОРЕЦЬ ВСЬОГО СУЩОГО, АЛЬФА Й ОМЕГА, ПОЧАТОК ВСІХ ПОЧАТКІВ, НАШ ПАН і БАТЬКО тож тільки Йому треба присвятити своє життя з метою вже тут, на землі, стати Його слугою, жити так, щоб через нас проявлялася Його воля... а от на деталях основної ідеї люди і зациклюються. Наскільки для вашого духовного прогресу на цьому етапі духовного розвитку важливо таке: - Бог Дух походить тільки від Бога Отця - Бог Дух походить від Бога Отця і Бога Сина кажу про себе: я на такому рівні, що, вивчивши "Вірую" в радянський час, згадував тільки про Бога Отця, зараз за молитовником греко-католицької церкви кажу і про Бога Сина, але принципової різниці я не бачу. Але нутром чую, що багато хто із "святих" особистостей за таку мою безпринциповість у цьому питанні запросто мене б четвертував Я просто приймаю авторитет і все. А от коли доросту до рівня усвідомлення цих речей (або, дай Боже, одкровення в цьому питанні), тоді й визначусь так, погоджуюсь... уточнень є ціла купа і на основних уточненнях побудовані всі релігії.
Слово Боже не обмежується нічим Євагнгеліє Івана: "На початку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово" Відповідно, все, що є у цьому Всесвіті (і не тільки в цьому) - є Словом Божим. Є різновиди Слова Божого - Священні Тексти, де у письмовій формі викладена основна інформація про те, як нам жити. Біблія, Коран, Веди, Тора. Можливо, в інших Всесвітах є інші різновиди, не знаю Проста логіка: якщо Господь - це Причина Всіх Причин, Начало Всіх Начал, Альфа і Омега - то немає НІЧОГО, ЩО НЕ ВІД НЬОГО Якщо Ви стверджуєте, що не все від Господа, то, автоматично, заперечуєте Його початковість та Його абсолютну владу. пс. Оскільки інші мої аргументи Ви пропустили, то Ви з ними або не можете сперечатися, або підтримуєте. Особливо мене цікавила реакція на інтерпретацію дій Іоана-Павла ІІ. Що Ви в його вчинках побачили? ---------- Додано в 20:25 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ---------- Ще раз прокоментую цей уривок: ось як це виглядає з точки зору мусульманина: Людина, ставши християнином, буддистом, чи сповідувачем будь-якої іншої релігії, окрім мусульманства, стає на невдячний шлях самовдосконалення, досягнення "праведності" через власні діла, для того, щоб бути з"єднаним зі своїм богом. І, на жаль, це все утопія, тому що сама духовна природа людини так і залишається грішною... Хіба не такими текстами промивають мізки воїнам-шахідам?! Додати сюди речення про те, що всі люди не нашої віри вже від народження засуджені (у Вас, Левку, була дуже гарна цитата з Біблії) - й ось виправдання знищення "всіх, хто не з нами" Підкреслені моменти міняємо - і маємо універсальну "мантру" для "істинних поборників" якоїсь релігії. А де ж тоді віра?! Прошу Вас, Левку, прокоментуйте.... може, мене "попустить" у цьому питанні... та й у багатьох інших.
А мені здається, що таки є - Бог не створив зла, людина має певну автономію в своїх діях, вибір, свою власну волю.. Маленьке зауваження - тора, здається є частиною біблії, а про веди вичитав таке Яка там паралель з біблією? Буддизм - якби релігія але без бога.. Що тут спільного з християнством? Там ціла купа богів, там бога нема... А ви б хотіли, щоб людина, бувши християнином, приймала одночасно і інші релігії - тоді це вже не хистиянин, по- моєму досить просто поважати інших, і не розмірковувати, спасуться вони чи ні, як то кажуть - спасися сам, і тисячі спасуться біля тебе.... І як той казав: "Антоний! внимай себе и не подвергай твоему исследованию судеб Божиих"... Просто розумний агностицизм...
Бог безпосередньо втручається в історію людства і панує над усіма процесами в т.ч. через людей. Дещо може нас вражати і бути незрозумілим, але віруюча людина має цілковито довіритись Богові і не втрачати віру. Пізнати Бога людині не під силу, тому довіряю Церкві. Святий би не четвертував, але дехто мав крутий характер і батогом міг би вперіщити Нехай Бог благословить вас на цьому шляху.
Ось це і є фундаментальною різницею між християнством і іншими релігіями. Пригадується випадок. Американці, чоловік і жінка поїхали на Філіпіни месіонерами. Пізніше вони попали в полон до мусульман-фундаменталістів, які згодом чоловіка вбили, а жінка чудом врятувалася. Ось вона згадує в своїх спогадах, як чоловік розмовляв з ними і старався їм пояснити, що Бог їх любить і їм не потрібно бути такими жорстокими. На що вони відповіли, що Бог ненавидить людей і тому вони його повинні задобрювати, в тому числі, вбиваючи "невірних". Оте слово задобрювати червоною ниткою проходить через всі релігії. Згадайте, як ацтеки приносили регулярні людські жертви щоб задобрити божества Кельцалькоатль і Хуанапочтлі. У всіх релігіях приносятся жертви чи самоудосконалення чи добрі діла, щоб задобрити божество. У християн - Так бо Бог полюбив світ, що віддав сина свого однородженого, щоб кожен, хто вірує в нього не загинув, а мав життя вічне. Вловлюєте різницю? Бог через свою любов сам постраждав в вигляді смерті свого сина, щоб нас примирити з собою. І наші добрі діла, наше життя - це не задобрювання Бога, а ознака того, що ми приняли Божу жертву і стараємося жити згідно його законів.
Тобто, крім Єдиного Творця, Начала Всіх Начал, був ще якийсь творець? то Вам треба поговорити з будистами й індуїстами Вони б Вам розказали, де саме Ви помиляєтесь. З приводу індуїзму: богів там і справді багато, але всі вони є тільки "вертикаллю влади" (менеджери різних департаментів) і підпорядковані 1. вершиною у тому всьому є одна особа - Вішну (в різних аватарах). 1) я обережний у своїх бажаннях. І справа зовсім не в релігії (дорозі), а в Істині (кінцевій меті). 2) якби було просто достатньо поваги, то Ісус не сказав би "ВОЗЛЮБІТЬ ближнього свого"... Звертаю увагу, що Він не казав нічого про РЕЛІГІЮ, Він казав про людину. У мусульман є також купа течій: шиїти, суніти, вакхабіти... Я думаю, що коли пошукати, то знайдеться і така течія, яка ідейно близька до християнства. ПСАЛОМ 50 "...Бо коли б Ти жертви забажав, приніс би я: всепалення Ти не бажаєш. Жертва Богові – це дух упокорений, серцем скорботним і смиренним Ти не погордуєш" ми також приносимо жертву Молитва, час на неї, піст, аскеза, обітниці - це також жертви (у наших людей не зовсім правильне сприйняття цього слова, відразу виникають асоціації з убивством людей або тварин). Врешті-решт, ми маємо віддати Богові свою душу, скорботну і смиренну...
Мені здається, ви все скидали в одну купу. А як на рахунок того, що людина створена за образом і подобою Бога, і якщо щось є від Бога, то відповідно щось може бути і від людини. Або якщо диявол названий в Біблії князем цього світу, а якщо князь то і владою наділений, отже ще щось може бути і від диявола. Отже, з цього виходить, що може бути щось від Бога, від людини і від диявола. Я дуже поважав і поважаю покійного папу Івана Павла ІІ, за те що він шукав примирення з представниками інших вірувань... Людина народжується грішною по природі, а отже, якщо такою залишиться, то відповідно і помре, тому що кара за гріх є смерть. Бог став людиною, щоб придбати для нас визволення від цієї духовної смерті. Він Сам помер за гріх кожної людини, став жертвою за гріх. Але найголовніше у цьому є те, що Він воскрес, а отже, і ми з Ним воскреснемо!!! Де Ви ще таку безумовну любов зустрінете? В якій релігії, в яких віруваннях? І взагалі, зараз є дуже розповсудженою т.зв. релігія гуманізму, коли говорять і вірять що Бог є один і той самий, і всі моляться до одного і того самого бога тільки називається він в різних релігіях по-іншому. І найцікавіше в цьому є те, що представники тих релігій так не думають.
Все дуже просто: якщо людина створює робота, який паяє мікросхеми, то це ще не означає, що робот сам є творцем мікросхем. Хтось створив його й обмежив його функції (ну або дав йому певне призначення), а хтось створив того, хто створив робота. Зрештою, доходимо до Єдиноначала, Творця всього сущого. Тільки Він має абсолютну владу й абсолютну волю. Все, сотворене Ним, має тільки волю вибору (або взагалі волі не має). Той же диявол не може зробити абсолютно нічого, що суперечить волі Господа (див. про святого Іова). Так, він є царем цього світу, тобто менеджером і може багато чого зробити, бо він - менеджер ефективний і, слід сказати, гарно справляється зі своїми обов"язками: подивіться довкола: люди абсолютно забувають, що вони - чисті й вічні душі "Шукайте - і знайдете". я не закликаю Вас до цього (бо нащо шукати, якщо Ви вже то маєте), але слід визнати: святі люди є всюди, так само, як і Господь є всюди.
Пусті звуки.... Переливання з пустого в порожнє... Ми не можем зрозуміти...ЧОМУ...ДЛЯ ЧОГО... і намагатись це зрозуміти.... Для чого моя дитина позбавлена дитинства...позбавлена всього...що мають всі діти? І вона усвідомлює це....і плаче...ночами... І я..бо нічим не можу їй допомогти... Вона відчуває погляди..людей...як відчуваю їх я... І лише в лісі вона може бути собою....і нема виходу з того лісу... Я знаю ще одну дитину....хлопця..по сусідству... Внаслідок вакцинації...йому відняло кінцівки....припинився ріст.... Я часом заходив...дещо радив по компі... Він дуже толковий..трудоголік....поступив в універ...але зараз... Який біль в очах...який відчай...як знайомо... Я багатьох знаю...таких.... Кожного дня..на цвинтарі..як ми йдем "на свічки"...вітаємся з жінкою...що поховала..близьку людину...і вона щодня там....і вона болить... І це потрібно Богу...не знаю..для чого..але потрібно...неісповідимі путі Його... Не знаю...сумбурно...як завжди... Біль...біль..біль...
Згоден Кожна людина створена Богом як творець, ми безперечно здатні творити, тільки творимо чомусь зло, але часом добро... Бог дав свободу вибору і дияволу, а страждання - це не завжди зло... Біля Христа страждали два розбійники, але один з них спасся... Може і справді треба свідчення тих хто представляє ці релігії, але якщо так глянути з вікіпедії, вішну в тих аватарах займається чисто людськими справами, наприклад, розважається з жінками, а в буддизмі точно нема бога в сенсі творця чи абсолюту, будди - це люди що досягли стану нірвани і перебувають поза в блаженстві поза видимим світом, боги то люди що ще не досягли нірвани, але живуть вже не на землі, до них моляться про допомогу буддисти, бодхісатви - це будди, що втілились в людське тіло для проповіді буддизму серед людей. Буддизм не відповідає на запитання - для чого взагалі все це існує, хто творець, і якщо життя - це сон, то хто кому там сниться... Не знаю, як диявол, але люди - можуть, точно можуть... Але намагатися зрозуміти - не гріх В суперечці часом народжується істина
Так...якщо відсторонитись від всього. І вбити в собі людське. А я поки не розумію...ДЛЯ ЧОГО. Я можу лиш молитись....
Ці діти безпосередньо не заслужили на біль, але написано, що ми відповідаємо за вчинки батьків , дідів і т.д. Це єдине для мене приємлеме пояснення від інших. Я думаю, що Бог дав розум всім, всі народжуються ще не змарнованими в думках і т.д. А в процесі життя люди самі приймають рішення як жити, як поступати, чи по совісті, чи ображати інших, чи бути законопослушним і т.д. Шкода, що і з за помилок деяких людей страдають інші, невинні люди, мені сумно, що я не все можу змінити.
Не приймаю. Скажіть то моїй дитині. Скажіть то тому хлопцеві. Скажіть то батькам,діти яких постійно в муках. В очі скажіть.
Агностицизм це свого роду догма, а я противник будь яких догм. Ви питаєте, чи ми б хотіли, щоб людина, бувши християнином, приймала одночасно і інші релігії ? Ті поки що не можу зрозуміти ці релігії, які войовниче налаштовані проти нас. Недавно по ТБ показували, як мусульмани захопили сотні людей тільки тому, що вони не їх віри. Цього я не зрозумію. Та це ще нічого, а от деяких християн не можу зрозуміти. Президент перед своїми виборами ходив до церкви, молився, просив в Бога розуму - то чому він не випросив його? І як можна , будучи в святих місцях , об’явити, що йому дано благословіння на "добрі" діла президентські? А потім набрати до себе в команду для цих "добрих справ" бандюків, та християна типу Табачника, який ненавидить наш народ. Ось цього я не розумію. P.S. Поки що мною панує дух непрощення до них, до цих "християн-політиків", я на них злий, на їхні дії, із за яких наш народ такий пригнічений, обманутий. Потрібно в Бога просити , щоб він дав "християнам-політикам" розум. Може тоді легше стане жити.
Принаймні найбезпечніша "Агностик вовсе не обладает такой же уверенностью, как некоторые христиане, в том, что такое добро и что такое зло. Он не считает, как большинство христиан считало раньше, что людей, не разделяющих мнение правительства по спорным теологическим вопросам, должна ждать мучительная смерть. Он против преследования и старается воздержаться от морального осуждения." http://scepsis.ru/library/id_302.html Хоча все знову суб'єктивно. Агностик не може навіть стверджувати що він 100% агностик