чому ж, Левку, хибне? ви "Символ віри" читали??? "Вірую в ЄДИНОГО БОГА ОТЦЯ ВСЕДЕРЖИТЕЛЯ..." може, варто трохи ширше розуміти слово ЄДИНИЙ? щось Ви, Левку, тут сильно заплуталися... як може зло (темні духи) спрямовувати людей до духовності, вивищувати, витягати із себе ж (бо ж темрява!)??? навіть краплинка духовності руйнує всю силу "темряви"... Хто таке сказав? Священик на казаню? Думаю, кожен мулла має з десяток прикладів, як праведні мусульмани розірвали свою гріховність, стали праведниками і воз"єдналися з Отцем Небесним... будисти й індуїсти мають також купу прикладів. Крім того, я на власні очі мав можливість переконатися, що не тільки християни (деякі) живуть у духовній чистоті і весь час намагаються більше вдосконалити себе на духовному шляху. (про це я вже Вам писав) Ви пишете про нашу планету, нашу Галактику чи наш Всесвіт? чи про нескінченну кількість всесвітів? Якби Ісус зруйнував так, як ви про то пишете, то ми би тут не жили... Він учив і показав, як ту стіну має руйнувати сама людина (кожен із нас)... бо людина той мур і побудувала. ... Будь-яка свята людина оцінює іншу не за ознаками належності до якоїсь релігії (хрестик на шиї, пейси і борода, чалма на голові), а виключно ЗА ЯКОСТЯМИ СВЯТОЇ ОСОБИСТОСТІ. Зрозуміло, що нам до святості дуже далеко, от і оцінюємо за належністю до одної віри, одної сім"ї, нації, спеціальності... Святих людей зараз мало... тому не дивуйтесь. простий тест на фанатичність: ____є дві людини: №1 - ходить до храму, жертвує на храм, молиться (ввечері і на слухбі Божій), але якось мусів пристосуватися до життя і бере хабарі, бо зарплата мала, трошки погулює з іншими жінками (ну чоловіки ж полігамні, стверджують психологи!), часом напивається (на свята можна!), деколи може підняти на жінку руку... ну таке... то християнин чи то пак хрещений (збірний образ деяких моїх знайомих) №2 - ходить до храму, жертвує на храм, молиться щодняне менше 1,5 години + читання Святого Письма , хабарів не бере, ніде не працює, але Господь кожного дня посилає тій людині що поїсти (різними шляхами), не п"є, не курить, не їсть м"яса і риби (вже більше 15 років), дотримується целібату. Допомагає людям (поради, медична допомога). Постійно просить усіх знайомих молитися (не залежно від віросповідання: християн просить читати молитви християнські, мусульман - мусульманські і т.д.).. це вайшнав... (особисто знаю цю людину).. ще одна важлива деталь: він не сперечається з представниками інших релігій на тему "чия релігія більше правильна". просто каже: "всюди є святі люди, якщо вони справді святі". звичайно, може бути і навпаки, але в цьому тесті треба спробувати найгіркішу пігулку (якщо варіант "навпаки" вас тішить, то в також фанатик )
Цікаво, як вони "розірвали свою гріховність"? І ще цікавіше, за якими критеріями той мулла визначає "праведних і неправедних мусульмани" і тим більше як він знає хто з них став праведником і воз"єднався з Отцем Небесним..."??? Але тема тут про жертви Богу. Ісус став жертвою за гріх КОЖНОЇ людини на землі, незалежно від віросповідання, якщо тільки людина чула про Христа і ввірувала у Нього! Хто почує про Нього і ввірує- буде спасенний, а хто не ввірує, той уже засуджений! "Хто вірує в Нього, не буде засуджений; хто ж не вірує, той вже засуджений, що не повірив в Ім'я Однородженого Сина Божого."Iван.3:18
Ця історія написана в Біблії не випадково. Ми в перший раз бачимо ніби Христос якось образливо ставиться до жінки з язичників. Але після відповіді жінки ми бачимо слова Ісуса: 28 Тоді відповів і сказав їй Ісус: О жінко, твоя віра велика, нехай буде тобі, як ти хочеш! І тієї години дочка її видужала.(Матв 15/28) Ісус перевіряв віру ціїї жінки. Так само і Аврааму було сказано-принести в жертву Ісака. Це було напевно незрозуміло і дуже тяжко для нього. Він напевно не міг зрозуміти, як його Бог такий милосердний і люблячій може вимагати людську жертву. Але він підкорився. Так само і ця жінка чула про Ісуса що Він добрий і допомагає хворим і вирішила просити Його про допомогу. Але у відповідь почула такі слова. Якби вона не вірила у силу Ісуса, вона би просто повернулася і пішла, але вона смиренно просила навіть після цих слів. Це довело її віру і смирення. Зараз Бог нас також ставить в різні обставини, щоб відкрилися думки нашого серця і виявилося чи справжня наша віра чи ні. ---------- Додано в 23:55 ---------- Попередній допис був написаний в 23:43 ---------- Кожен з людей буде суджений згідно світла (знання) що отримав. Ті хто знають про Христа будуть суджені за наявністю віри і вчинків віри. Бо віра без діл мертваа. Всі інші, хто не вірить у єдиного Бога будуть суджені згідно їх виконання закону, що написаний в серцях людей при тому що вони свідомо не відкинули світло. 13 Бо не слухачі Закону справедливі перед Богом, але виконавці Закону виправдані будуть. 14 Бо коли погани, що не мають Закону, з природи чинять законне, вони, не мавши Закону, самі собі Закон, 15 що виявляють діло Закону, написане в серцях своїх, як свідчить їм сумління та їхні думки, що то осуджують, то виправдують одна одну, 16 дня, коли Бог, згідно з моїм благовістям, буде судити таємні речі людей через Ісуса Христа. ---------- Додано в 00:09 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:55 ---------- Бог хотів щоб Його вибраний народ свідчив про Нього іншим народам навколо. Але євреї настільки видозмінили заборону Бога близько спілкуватися з іншими народами, (що була дана щоб євреї не впали в ідолопоклонницьтво) що рахували людей навколо себе за людей 2 сорту. про таких написано: 5 що говорить: Спинись, не зближайся до мене, бо святий я для тебе! Оце дим в Моїй ніздрі, огонь, що палає ввесь день!(Ісая 65) Вони намагалися не спілкуватися з язичниками, і рахували себе єдиним народом. Ізраїль по плоті не виконав своєї місії. Вони не тільки даремно займали місце в винограднику, а ще і недавали іншим рости. Петро же каже: 34 А Петро відкрив уста свої та й промовив: Пізнаю я поправді, що не дивиться Бог на обличчя, 35 але в кожнім народі приємний Йому, хто боїться Його й чинить правду. ---------- Додано в 00:29 ---------- Попередній допис був написаний в 00:09 ---------- Бог ще через Давида говорить: 8 Жадай Ти від Мене, і дам Я народи Тобі, як спадщину Твою, володіння ж Твоє аж по кінці землі!(Пс 2/8) 11 (9-12) Співайте Господеві, що сидить на Сіоні, між народами розповідайте про чини Його,(Пс9/11) Співайте Богові нашому, співайте, співайте Цареві нашому, співайте, 7 (47-8) бо Бог Цар усієї землі, співайте навчальний псалом! 8 (47-9) Бог зацарював над народами, Бог сів на святому Своєму престолі! 9 (47-10) Зібрались владики народів, народ Бога Авраамового, (Пс 47) 13 Господь споглядає з небес, і бачить усіх синів людських, 14 приглядається з місця оселі Своєї до всіх, хто замешкує землю:15 Хто створив серце кожного з них, наглядає всі їхні діла! Бог створив як євреїв так і поган, тому він Бог і язичників. І вони теж важливі для Нього як і раніше так і тепер. Я не знаю як саме Бог буде судити язичників. (Апостол Павло трохи написав про це), але я знаю що суд буде праведний і кожен отримає по своїх ділах.
Ісус не перевіряв віру жінки, так само як Бог не перевіряв віру Авраама. Бог наперед знає все про людину, тому нічого перевіряти потреби не має. Так само Богу не потрібні ніякі жертви.
Потрібні -жертва уст, тобто хвала. Якщо ви думаєте що не перевіряв віру Авраама то нащо Бог казав принести Ісака в жертву?
Бог нічого не перевіряє, бо є всезнаючий. Він є поза часом, тому, для Нього вже все сталося! Жертва потрібна не Богу, а самій людині.
Бог не має потреби у чомусь, та ще і від людини, а діє з любові до неї. І я згідний з Наданом, у Бозі нема незнання і нічого від Нього не приховане. Только как єто, нам не понять. Є речі які людина не може збагнути своїм розумом.
тоді для чого було Богу город городити? Тоді ми як роботи діємо по закладеному алгоритму, якщо все наперед відомо? Тобто знаючи початкові умови можна все дальше розрахувати. За що тоді наказувати потім і для чого було не зробити правильну схему в людині, щоб поступала правильно? І ще одне: причина і наслідок для Бога ще в силі?
Люди не роботи і їх життя не запрограмоване,кожен має свободу вибору.Бог нічого не розраховує, бо Він все бачить, по тій причині, що Він вже є в тому майбутньому, коли ми помираємо, тому Він знає результат наших виборів за все життя. Бог не видумує схем для людини, бо це суперечить меті створення людини. Людина створена Богом, як творчий партнер, співтворець у майбутньому житті, а також як свідома особа, якій Бог хоче дарувати свою любов і щастя. Для цього людина повинна бути вільною і мати право вибору, бо інакше не буде здатною любити і творити. Тому Бог в жодному разі не порушує свободу волі людини. Те, що Бог знає наше майбутнє, не означає, що Він навязує нам якісь вчинки, Він просто це знає.
Бачу ви мене не зрозуміли. Жертва - інструмент виховання, без жертви Авраам не був би тим Авраамом яким він став. Приносячи жертви людина сама стає добрішою і мудрішою. Той хто ніколи не приносив жертви і сам ніколи не страждав, ніколи не зрозуміє страждання і жертви іншого.
Я все добре зрозумів. Чомусь не вірю, що на Землі живуть люди, які не знають, що таке страждання. Ким би він не був і при яких би не був статках, все одно має якісь проблеми. Стосовно жертв не бачу сенсу. Основна жертва - це робота над собою, своєю духовністю, розвитку почуття любові до ближнього та цілий ряд інших християнських понять і категорій. Якщо злодій постійно краде і частку своєї здобичі віддає на Божі справи, то думаю, що Богові такі "жерви" не потрібні, тому в їх основі лежить гріх.
які критерії псевдодуховності? Ви ж не заміряли результату по той бік смерті. Якщо людина стала в духовному житті (і в матеріальному) кращою, ніж була до того, що в чому ж суть "псевдо..."? Це така ж духовність, як і та, яку сповідуєте Ви. Тут піднімаю руки і здаюся. Але тільки додам, що цей уривок, мабуть, треба якось тлумачити, бо саме такі уривки дали можливість залити кров"ю волхвів (і простих людей) нашу Русь у 988 році і пізніше. Та й пізніше лилися ріки крові в "боротьбі за Христа"... щось це не в"яжеться із "Возлюби Бога всім серцем своїм...." і "Возлюби ближнього свого як самого себе" (Ісус же не сказав ХРИСТИЯНИНА). Я знаю, людей які дотримуються цих двох принципів, але вони не християни. Що б сказав Ісус? У будь-якому разі я просто буду дотримуватися такого принципу: праведники є не тільки поміж християн й оцінювати людину треба виключно за якостями СВЯТОЇ ОСОБИСТОСТІ. В духовній літературі (за Вашою класифікацією, то, мабуть, буде псевдодуховна література) ці якості повністю докладно описані. Ваш жорсткий підхід у цьому питанні явно нагадує принцип: "Нема Бога, крім Аллаха, і Мухаммед - пророк Його" (іменники можна заміняти). п.с. Чому тоді Іван-Павло ІІ заходив у мечеть і синагогу? Чому така сильна останнім часом ідея ейкуменізму і взагалі об"єднання релігій? Адже спільного в титульних релігіях багато... п.п.с. стільки суперечок... і толку, здається, нема. все одно кожен вірить у своє. Причому у мене складається враження, що КОЖНА ЛЮДИНА має ВЛАСНУ ІНТЕРПРЕТАЦІЮ ДУХОВНОГО ВЧЕННЯ. Й 2 однакових практично нереально знайти. Десь якась деталь хоча б дрібненька, але має відрізнятися. Мабуть, треба зав"язувати із зовнішньою діяльністю і більше сконцентруватися на внутрішній.
Здається, на це питання дуже добре відповів А. Ейнштейн Альберт ЭЙНШТЕЙН (1879 - 1955), физик: "Каждый серьезный естествоиспытатель должен быть каким-то образом человеком религиозным. Иначе он не способен себе представить, что те невероятно тонкие взаимозависимости, которые он наблюдает, выдуманы не им. В бесконечном универсуме обнаруживается деятельность бесконечно совершенного Разума. Обычное представление обо мне как об атеисте - большое заблуждение. Если это представление почерпнуто из моих научных работ, могу сказать, что мои работы не поняты... Напрасно перед лицом катастроф XX века многие сетуют: "Как Бог допустил?" Да, Он допустил: допустил нашу свободу, но не оставил нас во тьме неведения. Путь познания добра и зла указан. И человеку пришлось самому расплачиваться за выбор ложных путей".
Абсолютно різна духовність! Духовність християнина і, скажімо, мусульманина чи буддиста відрізняється кардинально! Людина, добровільно прийнявши у своє серце Христа, тобто ставши християнином, усвідомлює, що вона уже прощена, що вона уже оправдана, що за її гріхи уже Сам Бог віддав Себе в жертву, що вона уже принята Богом. Міняється її мишлення. Може чули, написано, що "хто в Христі, той створіння нове...!" Духовна природа людини стає абсолютно іншою. І тепер уже це "нове створіння" починає жити життям, повністю підкореним Христу, пильнуючи себе, щоб не перебувати в гріху. Людина, ставши мусульманином, буддистом, чи сповідувачем будь-якої іншої релігії, окрім християнства, стає на невдячний шлях самовдосконалення, досягнення "праведності" через власні діла, для того, щоб бути з"єднаним зі своїм богом. І нажаль це все утопія, тому що сама духовна природа людини так і залишається грішною... точно не для того, щоб об"єднати християнство і іслам і щоб зробити однією релігією... Все залежить на чому людина стоїть, чи від чого відштовхується. Ви хочете зрозуміти духовний світ, своєю людською логікою, відштовхуєтеся від свого досвіду і розуміння. Я стараюся зрозуміти духовний світ, відштовхуючись від Божого розуміння і Його логіки, котра зафіксована у Його Слові. Багато чого я ще не розумію, але завжди прошу Бога, щоб Він мені відкривав Свою мудрість і Свою логіку, що Він і робить поступово, як і обіцяв, для кожного, хто любить Його!