Відповідь: Нащо Богу жертви? Уявіть собі FeRmattо, що ваші батьки вас народили, виростили, а ви в подяку за це скажете їм, що ви виросли і вони вам уже непотрібні. Жодного разу про них не згадаєте... Звичайно, вони самодостатні і можуть прожити і без вашої уваги, але... При такому ставленні до своїх батьків чи можна сподіватися на щасливе життя? Чи будете мати чисте сумління? А хіба привітати маму з днем народження і подарувати їй квіти це така тяжка жертва? Отець Небесний любить усіх своїх дітей, і слухняних і не дуже. Просто потрібно бути вдячним...
Відповідь: Нащо Богу жертви? я маю на увазі, що жертви такі, як вбивство теляти, як вбивство сина (приклад, наведений вище), інших тварин. такого ж нема і чим це "не тим" я займаюся у церкві? Додано через 1 хвилину і знову уточнення: може, в якійсь релігії чи сектах й досі заколюють телят перед усіма та розпивають кров - я мала на увазі християнство
Відповідь: Нащо Богу жертви? То хіба для Бога не досить, щоб людина просто ВІДЧУВАЛА цю вдячність? По-моєму, одна з головних проблем іудаїзму та християнства - антропологізація Бога. Це, може, для декого простіше сприймати, але, як на сучасну мислячу людину, дуже неприродно звучить. А ще цікаво уважно поглянути на історію про Каїна та Авеля. Каїн приніс Богу в жертву вегетаріанську їжу, а Авель - м'ясо. І Богу чомусь сподобалося м'ясо, а жертва Каїна не сподобалась. Такий от цей Бог, від буддизму далекий... Для Каїна це, мабуть, було неабияким нервовим потрясінням, і він вирішив, що щоб сподобатися Богові, треба бути кровожерливим. У пориві кровожерливості замочив свого рідного брата. Але знову не вгадав і не сподобався Богу. Мабуть, на цьому етапі Бог уже зрозумів хиби Своєї виховної системи і вирішив заборонити вбивати Каїна, що можна розцінити як перший у світі жест проти смертної кари. Правда, потім час від часу бували всілякі заклики вбивати... Дещо непослідовний цей пан Єгова; темперамент холеричний.
Відповідь: Нащо Богу жертви? Коли мова йде про Бога, а потім говориться словосполучення "мисляча людина", в тому контесті, яке тут є,то виглядає якось кострубато, нє?
Відповідь: Нащо Богу жертви? А ще цікаво уважно поглянути на історію про Каїна та Авеля. Каїн приніс Богу в жертву вегетаріанську їжу, а Авель - м'ясо. І Богу чомусь сподобалося м'ясо, а жертва Каїна не сподобалась. Такий от цей Бог, від буддизму далекий... Для Каїна це, мабуть, було неабияким нервовим потрясінням, і він вирішив, що щоб сподобатися Богові, треба бути кровожерливим. У пориві кровожерливості замочив свого рідного брата. Але знову не вгадав і не сподобався Богу. Мабуть, на цьому етапі Бог уже зрозумів хиби Своєї виховної системи і вирішив заборонити вбивати Каїна, що можна розцінити як перший у світі жест проти смертної кари. Правда, потім час від часу бували всілякі заклики вбивати... Дещо непослідовний цей пан Єгова; темперамент холеричний.[/QUOTE] так, правда у ваших словах є
Відповідь: Нащо Богу жертви? О, тепер я розумію, чому традиційна церква раніше забороняла всім підряд читати Біблію. Два останніх дописи - яскравий приклад...
Відповідь: Нащо Богу жертви? Жрету Богу люди приносили як доказ своєї віри до Нього (не кожен заради віри в Бога зможе принести в жертву свого сина), звірі приносилися в жертву Богу - як омивання гріхів (Ст. Заповіт) оскільки гріх можна було відкупити тільки кровю невиного ягняти (в Новому Заповіті таку кров пролив Христос, тому зараз жертв немає). Те що Богу вгодно щоб Йому в жертву приносили саме мясо - це вже Його вибрі, Він є творець, Він встановив такі умови існування людства, бо Він це людство і створив. Тому нам як Його творінню треба жити за Його правилами. Якщо ви є житель якоїсь держави - ви живете за її законами, конституцією - яку створив урдя держави, так само і тут Бог - головний, він диктує умови.
Відповідь: Нащо Богу жертви? Миху, а я не розумію, чому забороняла. А дописи Д.М. тут на форумі, я вважаю, більше мають провокаційний характер, ніж пізнавальний. Він читає Біблію, щоб нас тут провокувати.
Відповідь: Нащо Богу жертви? Тому що непідготовлена людина трактувала цю Біблію по-своєму. Зверніть увагу на дописи 27, 28. До чого можна договоритися.
Відповідь: Нащо Богу жертви? Те, що вважалося нормальним 3 тис. р. тому, зараз є дивним... Ось так Ісус змінив людей, зробив їх кращими, несприйнятними до жорстокості... Коли я вперше читала біблію, я теж була вражена і здивована прочитаним. Так, раніше приносились жертви за гріхи, тепер цього немає. Тепер головною є заповідь любити Бога і свого ближнього. Але любов має бути дієвою, видимою. Бо ж світло має світити, а не бути схованим...
Відповідь: Нащо Богу жертви? Ні. Ця думка цілком очікувана в потоці Ваших думок, пане Мих. Ви ж не довіряєте навіть своєму власному мисленню. Ви довіряєте лише католицькій церкві, і навіть коли бачите слушність чиїхось доводів проти її позиції, то думаєте, що це Диявол навіяв Вам ці доводи і думку про їх слушність. З такою точкою зору, звісно, нема сенсу, щоб люди читали Біблію або інші філософські твори, та й взагалі форуми не потрібні; хіба що для того, щоб попереджати про підступність Сатани, раптом хтось повірить. Садизм, однак... А можна ці умови критикувати так само, як деякі недолугі закони держав? Я не замислююся, де провокація, а де просто допис. Спокійно відповідаю на питання, аналізую твердження, з якими не погоджуюсь, тощо... Аналогічної позиції бажаю всім форумчанам. Люблю здаватися молодшим... Але ж для Бога всі наші думки видимі. Христос сам критикував фарисеїв за те, що вони працюють на публіку, а не на Бога. У відкритому середовищі, Миху! Ви - теж один з творців мого середовища.
Відповідь: Нащо Богу жертви? Здається ми з Михом мали на увазі дітей, яким по 19. Для цього є інформація в профілях. І Ваша теж...
Відповідь: Нащо Богу жертви? Справді, дописи 27 і 28 до моїх не відносяться, хоча в одному з них процитовано те, що я писав. А я вже зрадів... Додано через 3 хвилини До речі, 19 років - це вже не дитина. Повноліття настало.
В старому заповіті було встановлене левитське служіння. Тільки вони мали право приступити до жертівника. Як пише апостол Павло-те, що ставалося в старому заповіті-це праобрази для нас. Жертвами кожнорічно нагадувалося про гріхи. І всі ті жертви вказували-на жертву Ісуса Христа. Агнець, якого приносили в жертву під час Пасхи-вказував, що прийде Агнець, що візьме на себе гріх світу. І буде вбитий для нашого спасіння.Бог постановив обряди жертвоприношення-щоб на прикладах жертовних тварин люди зрозуміли план спасіння..Але поступово юдеї втратили розуміння суті обрядів, і почали відноситися до цього жертвоприношення зонішньо, ніби Богу потрібне мясо і кров тварин. І почали примножувати жертвоприношення, щоб догодити Богу. Але Бог відповів їм, що безцільне вбивство тварин Йому не довподоби. В старому заповіті, коли була проведена перша Пасха-люди брали ягнятко, воно жило з ними, а потім їм було наказано його вбити.Ті хто вбивав і мазав двері кровю пасхального агнца, мали перворідну дитину живою. Так само і ми-якщо помажемо косяки дверей свого серця христовою кровю будемо спасені. Багато аналогій в старому і новому заповітах. Вихід з Єгипту юдейського народу- вихід з царства сатани новонаверненого християнина. Блукання народу 40 років пустелею-життя християнина серед цього миру вхід в землю обітовану-відповідно прихід Царства Божого. І т.д. ---------- Додано в 01:26 ---------- Попередній допис був написаний в 01:14 ---------- Це стосується більше Каїна і Авеля. В Едемі Адаму і єві вже було дано обіцянку-що прийде Спаситель. Там померла тварина-з її шкури була зроблена одежа для Адама і його жінки. (що символізує одежу Христа, що покриває грішника). Як памятаємо Адам і Єва спочатку самі зробили собі одежу з листочків0це символізує самоправедність. З тих пір люди почали приносити в жертву тварин, але вони поки що не їли мяса. Цей дозвіл був даний тільки після потопа. Жертви тварин вказували, що прийде Спаситель, що помре за людей. Авель вирішив поклонятися Богу, як на це було вказано,він вірою прийняв, що прийде Спаситель, що візьме його гріх на себе. Каїн же вирішив поступити по своєму. І приніс плоди землі.Плоди своєї праці.Він вирішив що цього достатньо. У християн це називається самоправедність, коли вони думають що своїми вчинками "зароблять на Царство Небесне. Тому Бог прийняв саме жертву Авеля.
Богу усі ваші жертви нідочого. Своїм відношенням до власного Життя та обставин - ми самі у полоні Жертв.