Народні ремесла

Тема у розділі 'Мистецтво', створена користувачем Dimokl, 13 лип 2009.

1. victorys

victorys позитивчик :)

Дозвольте не погодитись. Хіба народні ремесла є лише на Україні? Я більш ніж впевнена, що на приклад у народів африки є чимало різьблених у дереві крокодилів, а якщо пошукати серед антикваріату, то думую знайдуться і деревяні потяги датовані передвоєнними роками..
    Так чому ж крокодильчики і паровози Дімокла на вважати ремеслом??? Ви б краще своє майстерство по художній шкірі показали.

• Подобається Подобається x 11
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Якщо Африки - то без сумніву. Антикваріат - аж ніяк не ремесло, хіба що ремесло бариг.

• Подобається Подобається x 1
  3. victorys

Те ремесло яке було зроблене колись давно, у наш час називається антикваріатом. Антикваріатом може стати паровозик Дімокла через років 50...

• Подобається Подобається x 6
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та ви що, це ж треба.

Втім називайте що хочете як хочете - можете хоч ренесансом ті паровозики називати, суперечка не варта затрати сил. Мистецтво - єдина сфера діяльності, де кожен аматор рахує себе вправі судити.

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

6. victorys

справді не варта...
    от тільки не розумію чи вам назва теми не сподобалась чи вироби Дімокла :scratch_one-s_head:

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тю...
    Не та хворма, не той центр тяжесті.

Что значит простое мужичье! Никакого понятия нету, никакой деликатной хвантазии... Так и прет! А вот у меня в голове завсегда такой водеволь, что только мерси, потому - образованный человек. (с) Голохвастов

Останнє редагування: 16 січ 2011
  8. adviser

adviser Well-Known Member

Народні ремесла - це те, чого в нас не зможе забрати наша влада

Як я вже казав, на таких людях , які вміють щось робити своїми руками і тримається світ. Дуже радий що в нас на форумі також немало майстрів. :good:

Ці бокени я робив для тренувальних занять з Іайдо для себе та своїх друзів

• Подобається Подобається x 16
  9. Hyligan

Hyligan Іронічний

А я колись в дитинстві хатки робив з сірників;) ..ше за советів...але ні одної не залишилось :sad:.....за перестройки всі зчиркали).....на сірники тоді дифіцит був

• Подобається Подобається x 5
  10. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

Гарна дискусія вийша! :) І, мабуть, дуже правильна! Це дозволяє замислитися, переосмислити і творити нове, і нове..., і творячи отримувати чергову порцію задоволення. А якщо і в людей ці вироби викликають емоції, і байдуже що різні, це вже виликий успіх, значить уся ця робота не марна... Роботи Пікассо також ніхто відразу (за життя) не визнавав :)

До Gunner. Якщо вже бакланите, то робіть це професійно. Продемонструйте свої роботи. Розкажіть у яких ярмарках, виставках участь брали, де були ваші роботи визнані і зайняли призові місця... Щоб ми бачили який Ви крутий, авторитетний майстер, який розуміється в наскрізьній і скульптурній різьбі.
    Сорі, але наявність диплому про закінчення декоративно-прикладного коледжу, не робить з вас майстра. Диплом без робіт - це лише папір, а точніше кусок пластику :

• Подобається Подобається x 9
  11. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Не мастер я, но когда не мог найти по вкусу тумбу под телевизор. Решил сделать сам. И вот что получилось. Главное что, змея вырублена топориком. А что было делать?
    С железом бы, есть почти всё, а с деревом увы.о_О
    Но выставляю на суд. Дерево липа, был чурбан.:pardon:

• Подобається Подобається x 18
  12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ой, та ладно, які ми ніжні. По-перше виходить якщо хвалити ваші коники - то не треба бути майстром, а не хвалити - то майстром треба бути, та ще й з виставками. По-друге чому б мені коники не подобались? Просто люблю щоб речі своїми іменами називали, але вам я вже написав - раз так хочеться - то називайте як заманеться.

13. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

Не в тому річ, зовсім не у тому... але вам того не зрозуміти, на жаль...
    А щось пояснювати, боюся уже пізно.

• Подобається Подобається x 4
  14. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну ви хлопці даєте ....
    Вам треба словник термінів придумати, бо ви ше поб'єтесь чого доброго...

15. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

Ніколи в життю! :haha:))))))))))) Хіба віртуально! :haha:))))))))))))))

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так на любий допис можна відповісти.

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

От дивіться, хлопці. В старі часи батьки дітям вирізали іграшки з дерева. Ми це вважаємо народним ремеслом. Дімокл теж дитині з дерева іграшки робить. Хіба це не те саме? Раніше робили коників, бо про крокодилів напевно і не чули (не у всіх була змога книжки читати, а телебачення чи інтернету ж не було - логічно). З часом все розвивається, світогляд розширюється.. Це ж нормально.
    Заглянемо у Вікіпедію:
    Ремесло — у середньовічному місті дрібне промислове виробництво, що базувалося на ручній праці.
    В переліку ремесел: різьблення або різьбярство (на дереві, кістці, камені тощо).
    Саме ж цим і займається Дімокл. Заперечувати цей факт - просто смішно.
    Кінець дискусії. Дякую за увагу. Продовжуємо виставляти свої роботи :)
    :good: Змія дуже реалістична.

18. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

А я ось думаю, що ніби роблю чудові іграшки, і дітям вони подобаються і мені це подобаєть робити... але так виглядає, що досі я у пошуках... у пошуках того, що б мені ще більше подобалося. Бо щось останнім часом приваблюють якісь дизайнерські модні штучки. Мабуть, саме тому зробив кілька підсвічників.
    Першій одній чудовій людині до Дня Св. Валентина. Хоча його планується зробити ще у червоному глянцевому та білому кольорох. Може навіть з поєднанням цих кольрів. А, може, й декупажити почну, щоб робота була ще оригінальнішою :) Або дружину до цього залучу :haha: Якщо піддасться :)
    Другий підсвічник зроблений на хвилі натхнення. Зроблений з фруктових дерев: сливи, а ніжки з яблуні. Пахне неймовірно.

• Подобається Подобається x 17
  19. victorys

Скоро прийде весна, а потім літо, можите розширити свій асортимент деревяних виробів ось такими або подібними горщиками для квітів
    у нас є такий схожий (мого Павла батько робив). Гарно у такому рорщику виглядають поєднання низьких квіточок з такими що в'ються. У кого є можливість може собі таке навіть на балконі поставити :)
    У мене трохи є ідей що можна зробити з дерева (бо Павла батько столяр і в дома багато таких речей, особливо мені подобаються квітники у формі дерева)

20. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

victorys добавляйте більше робіт! Вони суперові!

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)