Так отож... В кожному ВУЗі була перша кафедра, і всі вчили "Апрельские тезисы", і книжки читали ... І бачили, що робиться навколо... А далі залежало від кількості сірої речовини і бажання аналізувати... Я ще на першому курсі зрозумів, ЯК треба здавати заліки і екзамени на 1-й кафедрі. Все, далі можна було не вчити... Головне знати, що від тебе хочуть почути, а не те, що ти знаєш, або, як ти думаєш...
Тем не менее, лидеры в самом низком уровне коррупции, все-таки, демократические государства. Дания с Новой Зеландией делят между собой 1-2 места уже несколько лет.
В статті, яку привів Romko, є такі слова. Схоже можна прочитати майже всюди. «Всі бандити», «вибирати нема з кого», «краще не буде», «після виборів нічого не зміниться», «влада, як ракова пухлина, яку треба відрізати», «корупція», «система» і т.д. Хоч би хтось написав, як це все змінити.
Б"ємось над цим питанням вже 19-й рік... Неодноразово зверталась увага на алгоритм: 1. Якось було, кому як, кому добре, кому ні... 2. Стало погано всім (за виключенням владюків) 3. ??? 4. Буде як ЄвропоАмериках... Ніхто, ніразу на озвучив третій пункт... В армії при доповідях при інспектуванні командири доповідають по такому алгоритму: 1. Стан справ. 2. Проблемні питання. 3. Які можливі шляхи вирішення цих питань. 4. Що для цього необхідно. Якщо шляхи вирішення адекватні затратам і очікуваному результату, старший начальник надає цю (матеріальну, ресурсну, фнансову, спеціальну...) допомогу цій частині, або підрозділу... Все чітко і зрозуміло. Поки ці "кандидаьи" чітко не змалюють шляхи вирішення наших проблем, а не бла-бла... Буду на виборах підтримувати п.Романа!
Ось це конструктивно. Так питання/проблеми вирішуються не тільки в армії, так вирішуються питання і в житті, і на підприємствах. А ось це не дуже конструктивно. Так можна чекати дуже довго, а треба вже щось робити. А, наприклад, в Гриценко, Тігіпка, хіба не чіткі програми? P.S. До речі, все хотів Вас запитати, як Вам Гриценко на поступу Міністра оборони.
Те, що Гриценко завірив, що при ньому нечесні чиновники будуть потерпати від його гніву, єдина конструктивна теза його програми... У Тигібка теж саме: вйо за мнов до європи і кращого життя... і це на фоні злітної смуги і Боїнга відлітаючого в "теплі краї"... Як МО, Гриценко на +4... Як президент - він МО...
Бачите, все починається з того, що ми не віримо жодному кандидату. Я розумію чому це так. Але з іншого боку це не зовсім правильно. Якщо будь хто, бізнесмен, політик, буде починати свій проект з того, що почне шукати тисячі причин, чому цей проект буде невдалим, то ясно, що так воно і буде.
А вони хто, бог Ярило, що я повинен йому вірити. Не Ваші слова були капку раніше, що вони найманці, ми їх наймаємо на службу... Він повинен не обіцяти, а показати шлях, можливіть подолання, ричаги впливу на всі сторони суспільного будівництва... Відійду від теми, паралельно новини по ТРКУ... там ваш президент знову озвучив тисячу і одну причину невдалої інтеграції нас в Європу... Вгадайте, ВІН винен?
Пообіцяти, показати, суть майже та сама. Я так зрозумів, що ви не вірите в реальність виконання програми, що їх програми це «бла, бла…». А що толку від того, покаже він шлях, чи ні. Більшість населення і так нічого не зрозуміє. Та і шлях, майже кожного кандидата, може бути успішним, але за однієї умови, що він буде ВИКОНУВАТИСЬ.
Програми у всіх..на ять...і В Ю.І в Я.,і в усіх решта... залюбуватись можна. і просльозитись. Артуре,невже Ви тільки-но в Україну прилетіли?:cowboy: І,як там,на Каллісто? Рельос ше світить? От..почитайте ше...будете орієнтуватись... Восемнадцать. (Записки оптимиста.) Виконуватись нічрнго з вказаного в програмах Н Е Б У ДЕ Цікаво,скільки виборів Вам ще тре пережити,щоб Ви це усвідомили? і ше трохи хвільозофії... Почему все не ТАК-2?
Ромко, це я писав до того, що не в програмі справа. Я як раз і мав на увазі, що програми, більш менш нормальні майже у всіх. Але виконувати ті програми ніхто не буде. Я це знаю. Але мене більше турбує. Що робити? Те що вони-кандидати всі погані, я знаю, але мені, від цих моїх знань, не легше. От читаю в статті, яку ви дали. І аж смішно, імунітет виробився, тому будемо вибирати нового придурка.
Romko, я не питаю Вас, за кого голосувати. Ви десь тут писали, як Ви створювали організацію Спадщина в 88 році. Ви ж тоді вірили, що можна щось змінити і ситуація тоді була не набагато легше. А Ви все одно вірили і не боялись. От і я так само вірю, що ще можна щось змінити. І для цього треба щось робити.
Як на мене, ми занадто емоційно і ідеалістично сприймаємо політику і політиків: "вірю - не вірю", "подобається - не подобається" і.т.д. Треба собі здати справу, що політика і влада по означенню річ брудна. Всюди і завжди. І вже тому "чистих" політиків не буває. Навіть ті, що мають душу і совість, будучи в політиці, мусять весь час наступати їм на горло. Неможливо одночасно зберігати невинність і вести інтенсивне сексуальне життя. Хто підходить до політики з ідеалістичними мірками, буде неминуче розчарований. Краще підходити до неї, як до всякої не надто приємної справи, з тверезим розрахунком і, слухаючись інстинкту самозбереження, аналізувати в чому мій/наш інтерес і хто і як міг би його забазпечити? Або сказати, копирсайтесь у тому лайні без мене, і просто самоусунутись від процесу. Тільки проблема від цього не зникне. Як і каналізація, політика є частиною сучасного життя. Щоправда, до каналізації ми підходимо прагматично і не робимо собі ілюзій.