МАТЮКАЛА??? Витягала за волосся її і дитину? Чи ви впевнені, що пишете правду? Тоді запитаю ще раз: люди, що з вами робиться? Я ніколи такого не чув і не бачив у Києві! Я колись читав всього один раз у газеті, що п"яний побився з контролерами, і його заарештовано... А тут таке... Це - дикість.
А я на власній шкірі переконалась. Я ще тоді була школяркою, десь клас 3-4. Їхала з мамою трамваєм, сиділи разом. Підійшла кондуктор. Мама попросила білети на нас. Та продала їй тільки білет дорослий, тобто для мами. Я не звернула увагу, мама не знала чи мені треба білет, бо ми з нею рідко десь їздили трамваєм. Ще й після роботи, їхали до лікаря, голова забита іншим. Не перейнялась. Через кілька зупинок заходить контролер. Ми бачили, як кондуктор показала контролеру на нас. Та не перевіряючи в інших квитки одразу до нас підійшла. Мама показала свій білет, для мене не було. Мама почала пояснювати, що просила в кондуктора білети для нас обох і не знала чи мені треба білет. Тій було пофіг, почала кіпішувати, кричати, що мовляв хай мама не прикинадється шлангом, адже всім має бути відомо зі скількох років діти платять за проїзд. Мама говорила спокійно, а та дуже хамсько і зухвало. Мама заплатила штраф, шоб не нервуватись. Спитала в кондукторки чо та не сказала, що для дитини мого віку теж треба білет, та тупо відвернулась. На місці моєї мами могла бути неврівноважена особа, яка б ще ту контролерку разом з кондуркою з трамваю б викинула. А потім би в газетах написали, що вони бідні-нещасні, що на них люди нападають. Другого разу вже в старшому віці мене і знайомих поляків кондуктор хотіла вигнати з трамваю за те, що ми купили студентські квитки. Я ж не знала, що міжнародні студентські в нас не діють, адже в Польщі діють. Ну от купили ми квитки, а потім кондуктор почула, що знайомі говорять польською і попросила показати студентські. Коли побачила, що не наші, підняла кіпіш, що ми халявщики, голову їй морочим, щоб вже доплачували за повні квитки, або забирались геть. То нормально? То не дикість?
З дитинства не люблю контролерів. Тому не співчуваю, що їх б"ють. Також вважаю аморальними професії податкових інспекторів і митників. Навіть якщо на цю роботу вимушено піде нормальна людина - скоро вона перестане бути нормальною. IMHO.
Так, не хочуть люди платити за проїзд, а потім дивуються, чому у нас такий поганий розвиток транспорту.
В маршрутках регулярно платять, інакше ніяк, водій не пропустить. А як розвиток? Водії курять, включають шансон, порушують правила дорожнього руху і т.д. А не платити за проїзд при таких низьких цінах просто має бути соромно.
Та нема ніякого розвитку. Сьодні сидів п'ять чи десять хвилин(чи може п'ятнадцять- замріявся, лише відчув, що дуже довго) на зупинці в маршрутці(бо водію треба дочекатись поки в маршрутку людей напхається як шпротів у банку). Ще й зупинка не кінцева. Дивився у вікно і звернув увагу на старезний задрипаний забитий людьми тролейбус, якому років сорок. Тим часом перед очима проїхало по кілька Акур, Інфініті, Каєнів, не кажучи про мерси і лєксуси. Мені здалось, що це нездоровий контраст.
Мені що треба було стояти і мовчки знімати це на мобілку, щоб деякі оптимісти мені повірили? Звиняйте... я обрала іншу позицію... стала на захист тої жінки. В газетах такого не пишуть... люди мовчки свою ганьбу і зневагу переживають. Пам*ятаю, коли я єдиний раз купила пільговий квиток, причому будучи студенткою стаціонару. Так мені контролерка заявила, що раз я стаціонарниця, то точно забяшляла і маю купу грошей, і нема чого мені їздити по пільговому... І це при тому, що в мене в кишені ніц не було, був лише квиток на той час за 15коп... За мене вступився іноземець, який заплатив штраф 6-ть гривень зі словами "Геть з цього транспорту, інакше я викличу міліцію, а не Ви". От тільки в газеті цього не писали... бо мені було і обідно і ніяково, я вже не кажу, що вступалися тоді всі пасажири, а заткати писок тій курві зміг тільки один... грошима. ---------- Додано в 23:30 ---------- Попередній допис був написаний в 23:26 ---------- Доречі... вчора випадково стала свідком бійки водія і пільговика, на зупинці... Щойно той сказав "посвідчення", як водій вилетів з маршрутки і витяг силою пасажира. Біля Міленіуму... Бились - не по дитячому, а розійняти їх знайшлось тільки двоє сміливців... хоч так і не вдалось... Водій - молодий хлопака, пасажир - пенсіонер, який мав право їхати по пільговому... Отаке то...
Ви не знаєте, що є кондуктор, а є контролер? Тим більше, співчуваю. Вашій дурній самовпевненості. Бо я прожив у Львові більше сорока років, і не знати такі речі просто соромно. Не скажу, що не люблю контролерів, але кілька років тому я мав такий випадок. Сідав у 6-й трамвай, на задню площадку, людей повно. Кондуктор грубезна тьотка, пропхалася до кінця трамваю, взяла в двох-трьох гроші, і пішла назад. Їй кричать і тянуть гроші, а вона собі суне геть. Пройти за нею неможливо, бо повно людей, - і тут кремезні контролери: а де ваш квиток? Ось той і той оплатили, а ви ні. Лохотрон? Саме так. Обожнюю контролерів і їхніх адвокатів. Дійсно, яка громада, такий і транспорт.
При чому тут це? Людина фактично заявила, що я брешу. Може в Києві немає різниці контролер-кондуктор-ревізор-чи-там хто ще, - а у Львові є. Вихованим був завжди, лицеміром - ніколи. Я називаю це дурною самовпевненостю тому, що воно так і є. ---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:48 ---------- Ну, не знаю-не знаю.... Так би всі їздили мимо контролю... В правилах користування львівським міським електротранспортом написано, що пасажир має сплатити штраф. правила ці висять в кожному трамваї і тролейбусі.
Я можу помилятись, бо давно вже на трамваях/тролейбусах не їздив, але пригадую, що колись там таке вичитав. Що можна вийти. А коли хочеш їхати далі, то плати штраф і їдь собі.
Сьогодні дивився Чайку. Кльовий журналюга... Ще з 2004 його дивлюся... Так от, Чайка сказав, що в Україні понад 70 % населення - ЗА смертну кару... Просто жах... І, здавалося б, ніякого зв"язку з нападами на контролерів... Сьогодні в Києві був похорон, дружина ходила, бо це знайомі її колєжанки... Дівчинка, 12 років - хлопець, 14 років. З одного будинку. Нібито дружили. Нібито посварилися з ревнощів (нібито привід дала вона). Під час сварки вона нібито вдарила його ногою в пах. А він її нібито за це зарізав 14 ударами ножа. Все. Вона в землі, його забрали. Знову - ніякого зв"язку з контролерами... Нібито ніякого... А зв"язок є - неадекватна агресія...
У 14 років квиток завжди купував cи ,тоді це просто було.Люду в транспорті мало каталося і пробок ще не було. Ножем або сокиркою тоді спокійно міг ,за будь-який плювок - мало в 14 рокiв адекватних серед індіанців.