Наломали комуністи дров...

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Сталкер, 5 тра 2007.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Було і про класову боротьбу, і про червоний терор, і вбивство царської сім"ї виправдовувалося (правда, як на мене дуже непереконливо)... Але ж було і "людина людині друг, товариш і брат", і повага до старших з загонами "тимурівців", і "Як закалялася сталь", і... Багато чого було.
    Моя особиста точка зору: у протистоянні винні галичани, саме вони чомусь уявили, що сучасна Україна - виключно їхня заслуга, саме вони почали і продовжують нав"язувати тільки своє бачення історії і перспективи, їхня ненависть до Росії є наріжним каменем сучасної української політики, вони намагаються "перевиховати" жителів Великої України... Але, що дуже важливо! На побутовому рівні протистояння схід-захід немає! Звісно, якщо не зважати на маргіналів з однієї і іншої сторони.
    Ну, якщо вже Ви послалися на Біблію, давайте продовжимо аналогію;). Ви ж не будете ставити на одну дошку віруючих простих християн, які навіть своє життя віддавали заради своєї Віри і які повертали у свою віру своїми переконаннями та власним прикладом, з церковними "чиновниками", які на цій вірі наживалися (хоча теж як правило були людьми віруючими) і насаджували її насильно? То як можна порівнювати більшовицьких/комуністичних чиновників із простими більшовиками/комуністами, які також за ідею життя віддавали? Ну і там і там була звісно "прослойка" виконавців, які "закладували" ближніх, катували і страчували. Тому на мою думку не потрібно все валити в одну кучу і бачити тільки погане.
    Це зважаючи на те, кого вважати комуністами.
    Не може бути однозначної відповіді. Щось подобалося тоді, щось не подобалося. Як і зараз, власне. Якщо ж говорити про кінцевий результат - знову неоднозначно: наприклад, разпалася імперія і виникла суверенна Україна. "Нет худа без добра"(с).
    Я вже писав про свою родину, не хочу повторюватися. Та й нецікаво це нікому крім мене. Щодо вини комуністів, то не знімаючи її все ж зауважу: не можна їх УСІХ звинувачувати в УСЬОМУ. Ну от "дами бальзаківського віку" - це 30-ти річні жінки. А зараз кого так називають? Існували певні історичні умови із своїми війнами, боротьбою, соціальними потрясіннями.
    Та нормально все!:) Нема за що вибачатись. Дискусія є дискусія. Іноді буває емоційною.;)

Ви тоді вважали себе "сірою масою, однорідним натовпом"??? Дефіцит був не "штучним", він був "закладений" у ТОЙ соціальний устрій. Історію обманути не можна, не можна обійти закони розвитку суспільства. Саме це хотів зробити Ленін "со товарищи".
    Який закон? Божий? А "не убий"??? Людський? А де вирок суду???

Останнє редагування модератором: 3 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  2. gryvul

gryvul Well-Known Member

Мова йде не про Божі закони і не про людські, які ніколи не діяли ні в тій частині російської імперії, ні в тих повоєнних умовах. для українського села 1918-1921рр важливішими були їхні одвічні цінності. Однією із таких цінностей і була родина, сім`я, як найсвятіше для них.
    до речі. такий погляд дотепер дуже часто зустрічається.
    А малий зрадив свого батька - за це його і покарали. І ніякої політики

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Степаничу,якраз у нас збереглася мова,усвідомлення себе УКРАЇНЦЯМИ.
    А не жителями урср.
    Прапор і герб,під яким боролися і гинули за незалежну Україну воїни УПА зараз є державним прапором і гербом України.
    [quote=' Степаныч]Було і про класову боротьбу, і про червоний терор, і вбивство царської сім"ї виправдовувалося (правда, як на мене дуже непереконливо)... Але ж було і "людина людині друг, товариш і брат", і повага до старших з загонами "тимурівців", і "Як закалялася сталь", і... Багато чого було.[/quote]
    якраз у нас шанобливе ставлення до старших,повага до звичайних людських цінностей культивувалась в кожній родині.Разом з вірою в Бога
    То совки,коли знищили майже всю еліту(де б не ступили) почали насаджувати отой сурогат...
    мдя
    кодекс строїтєля...

Останнє редагування: 3 січ 2009
    • Подобається Подобається x 4
  4. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

Було, хто сперечаєтся що не було. Ось особисто Ви дотримувалися «Морального кодекса строителя коммунизма»?:) Тількт так, щоб усіх 12 принципів. Або може знаєте хоч би одну людину що дотримувався ціх принципів? Ось і виходить що всі ці "Гуманные отношения и взаимное уважение между людьми: человек человеку друг, товарищ и брат" звичайна слівоблуддя:sorry: Яек по мені, так комуністи дотримувалися тільки одного принципу: "Нетерпимость к врагам коммунизма". І добре вони його дотримувалися! Дивно, але вони цього принципу почали дотримуватися ого-го як до його узваленя у 1961 році:)

Це добре що у Вас є особиста точка зору і ви можете її відкрито висловлювати. Хоча я с Вашею точкой зору і не згоден.

Згоден с Вами. Я вже писав, відпочивав улітку в Карпатах, ніякої нинависті не відмітив. Але. Багато українців зі схлду відпочивали улітку в Карпатах. І я упевненний що їм було добре, і вели вони собі пристойно. Але чому як тільки повернулися додому, до рідних комп'ютерів почалося:
    у протистоянні винні галичани

А Ви що насправді всі ці 25 мильйонів (або скільки їх тоди було) вважаете справжними комуністами?:dntknw:

Завжди побоювався тих, що ставять ідею вище за життя. Особліво за життя інших людей - як і поступали справжни комуністи.

"прослойка" виконавців, які "закладували" ближніх, катували і страчували

Тоді давайте і пр фашистів так говоритемоме. Німці (особливо люди похилого віку) не погано отзиваються про 30-і роки. Тоді і порядок був, і робота була. Ось невеликий уривок:

На території знаменитого ракетного центру Третього рейху Пенемюнде тепер розташований музей. Там з екрану колишні інженери згадують, наскільки творчо напружене і гармонійне життя вели вони в цих місцях в роки, коли створювалися V-1 і V-2. Усі співробітники центру в єдиному пориві вирішували завдання, які ставив великий Вернер фон Браун, що «марив космічними польотами». Що не день, то – прорив у невідоме, до нових горизонтів науки і прогресу.
    Години відпочинку заповнювалися спортом, аматорськими спектаклями (Гете, Шиллер), концертами (Бах, Вагнер), прогулянками чудовими околицями, «спорами і мріями про майбутнє – адже ми були такі молоді!»
    Думається, що приблизно в такому ключі підносилася б німцям, та й не тільки їм, історія Другої світової війни, якби Німеччина перемогла. Або, принаймні, не програла б з тріском. А, скажімо, перетворилася, словами Віктора Пелевіна, з «імперії зла» на «бананову республіку зла»: генерали СС і гауляйтери почали б дохідливо міркувати про ліберальні цінності, комендант Освенціма очолив би комісію з вилову нацистських злочинців, а доктор Геббельс кричав би про прірву, в яку фашизм зіштовхнув націю («Generation П»).
    Спільним місцем у заангажованих колах такої Німеччини напевно стало б те, що нацисти, звичайно, припустилися перегинів і навіть злочинів, натомість, прийнявши країну поверженою в хаос і стоячою навколішки, вивели її потім у ракетну і майже ядерну державу. І неповаги до Німеччини тих років ніхто собі не дозволяв.

Повністю тут: http://ua.glavred.info/archive/2008/12/25/112133-0.html

• Подобається Подобається x 1
  5. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

это там де біцеклі, ровери, фезьоли, нотоцо, цом ти хцел? мова оочень спорный вопрос если Восток рвет суржиком то запад - польским, румынским ...
    не в обиду но скорее усвидомили всю остальную Украину - не Украиной, или по крайней мере оккупированной , после общения тут только в этом сильнее уверился, увы ...

они и сейчас не действуют нигде на постсоветском пространстве да и во всем мире пожалуй тоже ....

ошибаетесь если думаете что это только у Вас ...

отчего ж не говорить если это правда ...

6. Степаныч

Не хочу сперечатися. Не згідний, якщо коротко. Але все ж одне питання виникає закономірно: якщо навіть погодитись з Вами, то які переваги це дає галичанам??? Кров голуба? Форма черепу? Розмір тазу?

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

А ви не думали, що якби західна Україна відійшла до Польщі, тобто до Європи, то східну Україну зразу проковтнула б Росія і поступово відтіснила б корінних жителів десь в райони Чечні та Мордовії. Ті ваші слова про " Велику Україну" нічого не варті без західної України. Тільки коли ми разом, тоді можна говорити про Велику Україну, а будучи кожен самим по собі, ми станемо лише чиїмось придатком.
    Тільки комуняки тягнуться до Росії, ніяк не можуть зрадити серце КПРС, постійно тримають руку на пульсі Кремля. Не розумію в чому проблема? В кого ностальгія за Великою Росією, ідеями КПСС - прапор в руки і вперед, тільки сумніваюсь, що комуняк хочуть там бачити. Їх вже всюди бачили...

8. Степаныч

А багато особисто Ви знали віруючих людей, які виконують УСІ "десять заповедей рваных"?
    Для когось - так. Для когось - ні. Це залежить не від Віри чи Ідеї, а від людини.
    Не зрозумів. Ви натякаєте на зміну Хрущова і прихід Брежнєва?
    А хто кого зараз вчить, як потрібно жити? Мимоволі згадуєтьс Кушнарьов, коли він говорив: "Живіть на Галичині так, як ви хочете. Це ваша справа. Але не лізьте до нас і не повчайте"(не цитата, але дуже близько до змісту).
    От тут погоджуюсь з Вами повністю і беззаперечно! Але це стосується не тільки комуністів, а усіх "борців за ідею".
    Та киньте! Хто? Кравчук, Кучма, Ющенко, Тимошенко...?
    Між комуністичною ідеологією і націонал-соціалістичною ідеологією гітлерівської Німеччини є велика і кардинальна різниця.

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Результаты - да, но вот отбор "кандидатов" - у сталина - все подряд - без внимания к нации\вере\партийности...У гитлера - прежде всего - по национальности. Хотелось, что бы мы равно удалились и от тех - и от других. Возвеличивание сторонников идей фюрера - это как сигнал - скоро прийдут с циркулями - измерять череп, пройдутся по архивам - а нет ли в крови москаля\цыгана\еврея?

10. Степаныч

Я писав про ідеологію. Націонал-соціалістична ідеологія є людиноненависною на відміну від комуністичної.
    Погодьтеся, чисто більшовицький метод. І мета бідьшовицька: "монолітна держава, одна дружня сім"я в якої не буде суперечок і непорозумінь". Вже проходили. "Единая общность людей - советский народ". Навіщо на ті ж граблі? Чому не різноманітна, але при тому дружна?

11. Letot_Nsk

В. Даль в створенному їм російскому словнику писав: "коммунизм – политическое учение о равенстве состояний, общности владений и о праве каждого на чужое имущество":dntknw: Механізмом створення цієї варварскої держави у комуністів служило насильство. У "Маніфесте ..." проголошувалось: "коммунисты считают презренным делом скрывать свои взгляды и намерения... их цели могут быть достигнуты лишь путем насильственного ниспровержения всего существующего общественного строя":dntknw:
    Ленінська крилата фраза: "Пусть девяносто процентов русского народа погибнет, лишь бы десять процентов дожили до мировой революции!" ("Красный террор в России", Мельгунов, с.40) - (звичайно ж наполненая незрівнянним людинолюбством:) ) - була генеральною лінією ьільшевиків по знищенню народу.

12. консультант

консультант Дуже важлива персона

Різноманітна по національних ознаках, але єдина по політичних, економічних та культурних ознаках.

13. Schelma

Schelma Member

Я удивляюсь вашему невежеству. если Вы цитируете, то указывайте первоисточник. Цитата звучит так:" Мы должны увлечь за собой 90 млн. из 100, населяющих Советскую Россию. С остальными нельзя говорить- их надо уничтожать". Газета " Северная коммуна" 17 сентября 1918 год.Автор высказывания Григорий Зиновьев.

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А можна мені цитувати?
    З джерелом...
    (профіль користувача)

15. Letot_Nsk

Джерело вказане, але якщо Вам мало, то ось:
    Книга крупнейшего историка революции и Гражданской войны С.П.Мельгунова "Красный террор в России" является документальным свидетельством злодеяний большевиков, совершенных под лозунгом борьбы с классовыми врагами в первые годы после октябрьского переворота. Она основана на свидетельских показаниях, собранных историком из разных источников, но в первую очередь из печатных органов самой ВЧК ("Еженедельник ВЧК", журнал "Красный террор"), еще до его высылки из СССР. В книгу включены ранее не публиковавшиеся в России очерки о руководителях ВЧК "Чекистский Олимп" и другие материалы С.П.Мельгунова по этой тематике из эмигрантской прессы. Книга снабжена фотодокументами из материалов Особой комиссии по расследованию злодеяний большевиков в 1918-1919 гг. и др. источников.

До речі, фраза казана все-таки Леніном і в 1919 році. Фраза Зіновьева "небагато" інша, але сенс той же. Або готовність знищити 10 міліонов є ознака людинолюбства? Так от вислови (тільки відомі, які можна легко знайти) інших "человеколюбов":

“Если нужно триста миллионов голов, мы, не задумываясь, срежем эти миллионы” (Троцкий)
    "Провести массовый террор богатых казаков, истребив их поголовно" (Свердлов)
    "Страна, истощенная войнами, болезнями, смертью и голодом ( это опасные, но восхитительные средства! ), не осмеливается даже на слабейший протест из-за боязни чека и армии”, “мы жертвуем ЭТОЙ страной" (Бухарин)
    "Русская революция ставит врагов к “стенке”и расстреливает их... Завтра мы заставим тысячи их жен одеться в траур... Через трупы путь к победе!" (Сосновский)

Мало? Ще надо?

• Подобається Подобається x 6
  16. Степаныч

Раніше я вже писав на ЛФ, що для мене комуністична теорія і більшовизм (ленінізм) речі абсолютно різні. Далі "мудрствовать" не буду, бо оффтоп.

17. Schelma

Schelma Member

Letot Nsk,я говорила не об источнике, а о первоисточнике. понимаете разницу?Если вы цитируете Ленина, то это надо делать из его произведений, а не из антисоветских книг. Многие псевдоисторики сознательно искажают факты, чтобы защитить свою идею. А история это наука, причем точная наука, а не болтология. Читая первоисточники, вы составите свое мнение, а не Мельгунова. Насчет Троцкого, Свердлова и прочих евреев.. как бы помягче сказать.. ну у них были свои цели в революции..

18. Веда

Веда Well-Known Member

С этим можно согласиться, если открыт доступ ко всем документам, архивам. Если те или иные произведения не "подчищены" цензором. И еще очень много если...
    А почему вы считаете, что только противники советской власти специально искажали факты. А советские историки были всегда честны? Тогда почему, например, о массовых растрелах на Рудченковском поле в Донецке узнали совершенно случайно, а огласка этих страшных событий и установка памятника безвинным жертвам стала возможной только в независимой Украине? И сколько таких примеров?
    Кстати, недопонимание между разными регионами Украины - это тоже многолетнее сокрытие и перекручивание фактов...
    P.S. Schelma, извините, посмотрела ваш профиль и не удержалась от комментария. :pardon: Уже второй случай, когда дама, указавшая 1992 год годом своего рождения, демонстрирует знания первоисточников, просто удивительные в столь юном возрасте. Даже не знаю, что и сказать...:dntknw:
    Или я опять что-то не так поняла...
    Дата народження
    14.03.1992
    :scratch_one-s_head:

Останнє редагування: 4 січ 2009
  19. Letot_Nsk

Антірадянське означає антинаукове:shutup: Пршу вибачення я просто про це забув:dntknw: Оббрехали означає "вечно живого Ильича родного":)

І помощничкі всі - сволоти:crazy: з своїмі інтересами а ні "вожди революции":tanksmile: Один ильич бессребренник і человнколюб:drinks:.

Самі те в це вірите?

Молодості властива категоричність. Це проходить з часом:)

Останнє редагування: 4 січ 2009
  20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Еххх..
    не втримався...

Нагадалося..
    Лєнін добрий був,я знаю...
    він любив усіх діток...

• Подобається Подобається x 7
а де твій аватар? :)