Наломали комуністи дров...

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Сталкер, 5 тра 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Наломали комуністи дров...

Глянув аватар - ржав. :)
    Шуріка згадав... ;)
    Бєлий-бєлий! І очєнь горячій! (с)
    Не виключено, що й з Григоренком була прийнята подібна фішка.

ЗІ: і скажіть, що я невдалий аватар нарисував... [​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

бо Стус лікуванню не піддавався...Його легше було вбити.
    Що і зробили...
    А спецпсихлікарні - видумка дисидентів
    СПЕЦПСИХЛІКАРНЯ (психіатрична лікарня спеціального типу, СПЛ)
    І міжнародних експертів...
    Наклепники...

• Подобається Подобається x 2
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Хто сказав?(с).

4. Romko

Один з держадміністрації...
    ще на ЛФ дописує...
    Степанич його нік...
    Може чули?

• Подобається Подобається x 3
  5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

А у мене також зустрічне запитання. Чому, наприклад, Стуса, Чорновола, Лук"яненка і багатьох-багатьох інших приговарювали до років і років у тюрьмах, а то й до вищої міри; а таких як Л.Плющ, тобто одиниць, - вз"яли і насильно викинули
    за межі СРСР. :)

Ще одне запитання, чому деякі психічно хворі після нашептування "голосів" використовують ножа а інші сокиру або молоток? :)

6. Степаныч

Ну, Ромку, це вже не просто несерйозно, це вже неповага до співрозмовника! Ви б хоч мої дописи почитали. Хоча з іншого боку тепер остаточно зрозумілий Ваш радикалізм. Ви просто не помічаєте того, що Вам не вигідно помічати. Та все ж приведу мій допис:

Можливо тому, що:
    "П., як і багато хто з дисидентів його покоління, був за переконаннями марксистом і вірив у "соціалізм з людським обличчям". ?
    А може тому, що:
    "Міжнародний конґрес математиків у Ванкувері виступає з заявою про негайне звільнення П. 1975 Т. ХОДОРОВИЧ збирає матеріали і в самвидаві публікує книгу "Історія хвороби Леоніда Плюща". 23 жовтня в Парижі організований великий мітинґ на захист П. Керівники компартій Франції, Анґлії й Італії виступають з вимогами звільнити П.?
    Та все ж до того:
    "У січні 1973 суд визнав, що П. вчинив злочин у неосудному стані. 05.07.73 суд направив П. на примусове лікування в Дніпропетровську спецпсихлікарню з діагнозом "млявотічна шизофренія", де перебував до січня 1976; 7-8 місяців його "лікували" галоперидолом. 03.06.74 медична комісія продовжила П. лікування. "
    http://khpg.org/archive/index.php?id=1113936077

Питання не до мене, а до "голосів" (маю на увазі галюцинації, псевдо- або істинні).;)

7. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

З Вашого посилання:

"15.01.72 після декількох обшуків П. заарештований, звинувачений за ст. 62 КК УРСР — "антирадянська агітація і пропаганда з метою підриву Радянської влади". У січні 1973 суд визнав, що П. вчинив злочин у неосудному стані. 05.07.73 суд направив П. на примусове лікування в Дніпропетровську спецпсихлікарню з діагнозом "млявотічна шизофренія", де перебував до січня 1976; 7-8 місяців його "лікували" галоперидолом. 03.06.74 медична комісія продовжила П. лікування."

"У січні 1976 П. поза його бажанням був вивезений з СРСР і з тих пір живе у Франції. Західні психіатри визнали П. здоровим."

Всеж таки хто був правий: совітські психіатри чи західні? І в кого була "млявотічна шизофренія" у нього чи таки може у медкомісії і сувітської системи?

А я думав же Ви спеціяліста. :sad:

8. Степаныч

Це важке питання. Я вже вище наводив приклад із власної практики. Об"єктивності заради потрібно зазначити, що критерії діагностики шизофренії, особливо млявопротікаючою, були різні. У нас була школа Снежневського з його діагнозом млявопротікаючої шизофренії, на заході цей діагноз не визнавали. До речі, це одна з причин, чому радянську психіатрію виключили із Всесвітньої організації психіатрів.
    А я ж і відповів Вам як спеціаліст!:rolleyes:

9. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Тай і те що підлягало "ст. 62 КК УРСР — "антирадянська агітація і пропаганда з метою підриву Радянської влади"." на заході за злочин не визнавали. Також одна із причин чому СРСР багато звідки був виключений. Сидить собі чоловік в СРСР і злочинець він і "млявопротікаючий шизофренік". А попав на захід і уже не шизофренік і не злочинець. От дивні люди на тому заході. :no:

Так і запишемо. У випадку появи слухових галюцинацій за поясненнями і інструкціями до подальших дій звертатись до самих галюцинацій.:rolleyes:

• Подобається Подобається x 5
  10. Степаныч

Саме ТАК! От тут і "собака порилась"! Знаєте, якою "антирадянською агітацією і пропагандою" займався хворий, про якого я писав? Працював простим шахтарем, грозівець. Але людина незаурядна: цікавився Монтенем, Ніцше, писав вірші (і дость непогані), книгу писав. І от почав у "стіннівці" критикувати парторга шахти. Парадокс у тім, що критикував його виходячи з "марксистсько-ленінських позицій"!!! Кілька разів попередили, він щиро вважав, що правий, тому що вважав себе марксистом-ленінцем (до речі, що показово, звати його Вілен, а свого сина він назвав Фідель), і загримів у спецпсихлікарню.
    :DНє нада! Яке було питання?: "...чому деякі психічно хворі після нашептування "голосів" використовують ножа а інші сокиру або молоток?". Так? А пояснення і інструкції - то з іншої опери.;)

11. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Ну-у...і де та школа у вас(!) знаxодилась,і той професор з таким-ось діагнозом?:beee::)

12. levandivka

Степаничу респект!
    Ці джерела не соромно читати. А то "правда.уа"....

13. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ніякого складу злочину не бачу. І навіть якби і був хворим то навіщо в спецпсихлікарню. Так хворобу всьому форуму можна інкрімінувати. :)

Десь біля року назад в Ню-Йорку один вже старший пан по Тайм Сквері голим бігав. Його на два тижні під примусове обстеження посадили. Потім виявилось що це він тільки за увагою засумував. :)

14. Степаныч

Там довга і заплутана історія була. Якщо коротко, я про це ж запитав слідчого, який вів ту справу, уже коли Союз був на грані. Відповідь була, що таким тоді було законодавство. Хоча я грішним ділом думаю, що можливо був якийсь план, як це не цинічно звучить. Та це тільки мої здогадки, може я й не правий.

15. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Швидше побоювання "не догледіти" і отримати за це по шапці. В той час в подібних випадках було краще перестаратись чим не достаратись. Хоч дивлячись в яких роках, тиск міг бути більший якщо відбувалась якась кампанія пересадок. Під шум могли старатись особливо.

16. Romko

Стераничу,я не претендую на знання всієї "кухні"...отих методів "лікування",але навіть те,що я побачив на власні очі,коли мала була там,і те,що чув від тих,хто там працює...
    Жах...
    Совок у всій красі...
    І методи,і ставлення до людей...
    А що творилось у закритих відділах,страшно уявити...

17. levandivka

Ромко-Ромко...
    Етот стон у ніх пєстнєй зовьоцца...

18. harmony

harmony Well-Known Member

Степаничу, читаючи ваші дописи, я бачу ви лікар зі стажем. а вдаєте, що не чули про факти, які знає весь світ. Наприклад:

"Объявление инакомыслящих сумашедшими - не советское изобретение: в 1836 году инакомыслящий Чаадаев был "высочайшим повелением объявлен сумашедшим", но не был водворен ни в тюрьму, ни в психбольницу. Большевики не сразу переняли царский подход к инакомыслию. Но, раз переняв, существенно опередили царей, создавая широчайшую и все растущую сеть психотюрем ( с начала 60-х гг.). До этого душевнобольных заключенных направляли в спецотделения общих психиатрических больниц. В конце 70-х гг. в СССР имеется уже около сотни психотюрем и число их постоянно растет. Кроме собственно психотюрем во многих психбольницах министерства здравоохранения имеются камеры в распоряжении органов безопасности или внутренних дел."

Жак Росси. "Справочник по ГУЛАГу". 1987-92
    http://karta.org/nr1/lozinsk.htm

Цікаво, а ви працювали психіатром в 70-80-ті роки ?

19. levandivka

Ага, і графу "партійність" заповніть... [​IMG]

20. Степаныч

Я багато про що ЧУВ. І що далі? Розумієте, 'harmony, я опираюся на свій досвід, а не на те, що ЧУВ. "Уловите разницу"(с).
    Лікарем-психіатром психіатричної лікарні з 1982року. Интернатура - в обласній лікарні (1200 ліжок), потім, з 1983 року, працював у міській лікарні - (460 ліжок). Повторюся: і що?
    Графи під рукою немає. Повірте на слово. За віком вийшов з комсомолу в 1984 році. У 1987році вступив в КПРС (перебував на той час на посаді заввідділенням, голови ЛКК, голови профкому). Вийшов з КПРС в липні 1990 року. І про що це свідчить?

а де твій аватар? :)