Наломали комуністи дров...

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Сталкер, 5 тра 2007.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: Наломали комуністи дров...

Бедная Тимошенчиха.... :) Я ее очень не люблю, но вот до такого не хватило совести додуматься... :)
    Вдогонку - кто о ком заботиться...Европейская "помощь"... :)

2. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Педро вы че-то напутали.... Америка не наш сосед. :radist:

• Подобається Подобається x 2
  3. Salata

Salata Well-Known Member

Та... Абы не москаль ;)

• Подобається Подобається x 1
  4. harmony

harmony Well-Known Member

В психіатричних лікарнях продовжують працювати ті ж психіатри. То що вони продовжують співпрацю з КДБ - теперішнім СБУ ? Дуже сумніваюсь.

5. Дальневосточник

Это смотря как оценивать - по словам или по делам...Страны, где гэбьё, коммуняки - и иже с ними - попали под люстрацию - уже в Евросоюзе...А мы - в .... :shutup:
    Или - тоже сомневаетесь? :)

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

З якого дива Ви вирішили, що ТІ психіатри співпрацювали з КДБ??? Мабуть, якийсь відсоток і співпрацював, але не більший, ніж в цілому в суспільстві. Це ж стосується і СБУ. Співпраця з КДБ (якщо Ви маєте на увазі сексотство чи щось подібне) ніколи не була обов"язковою для психіатрів.

7. harmony

harmony Well-Known Member

Думаю ви в курсі скільки інакомислящих "лікували" в психіатричних лікарнях. Цікаво, чи ви не працювали психіатром в часи КГБістського режиму ? Якщо працювали, то сумніваюсь, що не в курсі цих подій. Звичайно я не маю на увазі. що приймали участь безпосередньо, але думаю, що знаєте яка це була співпраця.

Навіть не знаю. що вам відповісти.

8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

harmony,
    уявіть собі, багато хто з практикуючих психіатрів (навіть зав.відділеннями, парторгів) - НЕ ЗНАЛИ.
    Моя мама (невропатолог) знала таку пані (зав. відд, член кп+сс), яка навіть у часи перестройки відмовлялася вірити у "каральну" психіатрію).

Цікава інша річ: багато хто з совєтських високопосадовців мав "свого" психіатра (на приватних засадах) - і зовсім не з приводу інтимних проблем або алкоголізму. Ну, звісно, лікарям такий "дах" був тільки на користь.

Слід віддати належне психіатрам - я не чув, щоби хтось із них писав пікантні мемуари.

9. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

А у чому проявляється ворожість америкосів? Газ грозяться відключити? Чи може грозяться відібрати "ісконна амєріканскіє зємлі"? А-а-а-а, то певно америкоси у 1918 прийшли до нас "строіть камунізм" на трупах українців? І звичайно ж більшовицький терор в Галичині у 1939-41 роках - "проіскі дяді Сема"? І "каліктєвізация"? І мордування українців в "застєнках" ФБР? Ото вже америкоси допекли так допекли...

10. Гена Букин

А, шо мы и у америкосов газ тырим?:rolleyes:

• Подобається Подобається x 2
  11. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Тузлу з Кримом грозяться відібрати, негідники. Росія он теріторіальну цілісність України і Грузії підтримує, а вони проти. :sad:

12. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а хто "тирить"?...
    часом не добродії, які трубопрокатом займаються?....
    потім ці добродії своєму електорату розповідають, що "мі (тих бандерівців) кормім!!! у ніх нєт прамишлєнасті!!!"...

13. Степаныч

Думаю, моя відповідь буде як раз в тему "Наломали комуністи...".

Так от, психіатри "інакшемислячих" не лікували. Лікували хворих. Є такий термін "в"ялотекуча шизофренія". Частіше всього такий був діагноз. І повірте мені, абсолютна більшість психіатрів були переконані, що лікують саме хворих. А не "карають" за інакшемислення. Існували лікарні закритого типу, де лікувалися ПСИХІЧНОХВОРІ, які вчинили якийсь злочин. Ці лікарні були при тюрьмах. Так от, психічно хворий, який вчинив злочин, не міг був судом запроторений у тюрьму. Але він вчинив злочин, хоча і з хворобливих мотивів. Його потрібно було ізолювати (оскільки він ніс загрозу оточуючим в силу своєї хвороби) і примусово пролікувати. Після того, як такий хворий пройшов лікування у спецпсихлікарні (а це в середньому 3 роки), він виписувався на долікування у звичайну лікарню, а вже потім, не менше ніж через 6 місяців, під амбулаторний нагляд як суспільно-небезпечний хворий. Така була система, якщо коротко. Наприклад, у мене була хвора на шизофренію жінка, яка з бредових мотивів посадила рідну мати-стареньку на розпечену електроплитку. Інший хворий вдарив на вокзалі міліціонера ножем у спину, так йому звеліли "голоса". Що стосується так званих інакшемислячих, то в часи СРСР антирадянська агітація і пропоганда були кримінальним злочином. Могли цим займатися психічнохворі? Так, і дуже часто. От їх і засуджували за цей ЗЛОЧИН, але як хворих утримували не на зонах, а в спецпсихлікарнях. Я працював при СРСР у психлікарні 10 років. За цей час бачив безліч хворих у психлікарнях багатьох міст. Завідомо здорових там не було. За цей час до мене на лікування потрапив чоловік, якого можна було віднести до категорії політичних, так як засуджений він був за антирадянську агітацію і пропоганду. Діагноз - в"ялотекуча шизофренія". У мене були сумніви щодо його хвороби, а був це приблизно 1989 рік, коли хворі мали змогу по закону опротестувати свій діагноз. За бажанням цього хворого мене включили у відповідну комісію. Довго сперечалися із обласним психіатром та старишими членами судово-медичної експертизи, ми з товаришем (лікарем-психіатром, який лікував цього хворого в обласні лікарні) залишилися у меншості і діагноз не зняли. Через багато років я зрозумів, що ми були не праві, а як раз наші старші колеги, які наполягали на наявності хвороби, були праві. Це коли у сина цієї людини розвинулась типова шизофренія у важкій формі. Так що все було не так однозначно щодо "каральної" психіатрії. До речі, людину, яка займалася антирадянською агітацією і пропогандою, могли засудити (і засуджували) просто до "строку", без усяких психіатрій.

14. Гена Букин

Нуу если уж супермодератор об этом не знает, то мы простые юзверы тем более:rolleyes:

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

В мене лічильник справний.
    Імовірно, автор виразу. І на всіх ТАКе приміряє..?

16. Дальневосточник

гамерика вон территориальную целосность Сербии поддерживает...И Ирака...И Афганистана...Теперь и Пакистана.... :)
    Вообще - советы и гамерика были - два сапога пара... :)
    Советов - не стало, гамерика - осталась...Осталась все той-же - похожей на коммуняцкую страну замашками и действиями... :) И в одиночестве продолжает ломать дрова... :D

17. levandivka

ТАК?
    А прокоментуйте оце:
    Доречі, по Мемо.ру:

18. Степаныч

Дякую за посилання, цікаво.

Попробую по-порядку. Человек совершил преступление. У кого-то (потерпевший, свидетели, следователь и т.д., но не у врача-психиатра) возникло подозрение, что человек психически нездоров. Вариантов 2: либо подозреваемого доставляют в больницу (если он представляет в момент задержания опасность для себя или окружающих), либо врача-психиатра вызывают осмотреть подозреваемого в месте его содержания (от "стакана" до КПЗ). И в первом, и во втором случае решение о неотложной госпитализации принимает врач-психиатр. Критерии: наличие признаков психического расстройства и опасность для себя или окружающих. В течении суток подозреваемого осматривает комиссия врачей-психиатров (не менее трех) и решает: госпитализировать его или нет. На практике так и делалось. И мне приходилось принимать участие в таких госпитализациях, к счастью, "политических" дел это не касалось. Замечу, что помещение заведомо здорового лица в психбольницу карается лишением свободы до 3-х лет. И очень часто в госпитализации отказывалось, подозреваемый содержался в КПЗ, в установленном порядке ему проводилась судебно-медицинская экспертиза, которая не решает вопрос вменяемости/невменяемости. Этот вопрос решает суд с учетом результатов СМЭ. Экспертиза может проводиться амбулаторно (когда случай ясный-понятный) или стационарно (если есть сомнения).
    По случаю Яхимовича получается, что он таки был болен, но суд избрал ему неадекватную меру пресечения. Т.е. к психиатрам не может быть никаких претензий. Вот с Григоренко действительно непонятки. Главное, диагноз "страдает психическим заболеванием в форме патологического (паранояльного) развития личности с наличием идей реформаторства, возникшим у личности с психопатическими чертами характера и начальными явлениями атеросклероза сосудов головного мозга" некорректен и непонятно, как его могли поставить в Сербского. Этот "диагноз", мягко говоря, нелепый. Но психопаты КАК ПРАВИЛО признаются ВМЕНЯЕМЫМИ (если, конечно, это не была патологическая реакция у психопата). Наверное, в данном случае можно говорить о ПОЛИТИЧЕСКИХ ПРЕСЛЕДОВАНИЯХ. Но при чем тут психиатрия? Психиатры диагностировали состояние (другой вопрос, насколько грамотно СФОРМУЛИРОВАН диагноз), а меру пресечения определяет суд. Есть, правда, один момент. Экспертиза в заключении пишет, мог ли больной руководить своими действиями и отвечать за них. В случае с Григоренко нам сие неизвестно. Если суд ПРИГОВОРИЛ к принудлечению, психиатры ОБЯЗАНЫ были пролечить. Другое дело, КАК и ЧЕМ лечили! Если лечение неадекватно состоянию, чрезмерное, - это безусловно "карательная психиатрия". А если витамины, легкие седативные и т.д.? И вовремя выписать (суд сроки не оговаривал, ибо это лечение)?

В общем, повторюсь, все не так однозначно. И говорить на эту тему можно много и долго.

19. levandivka

Згоден. Останнє "питання": чи складно за тиждень стаціонару зробити людину "нєвмєняємою"? ;)

20. Степаныч

Зважаючи на можливості сьогоднішньої фармації, думаю, що така можливість є. Але знову ж таки, при цьому повинна мати місце злочинна змова дуууууже великої кількості осіб. Як медиків, так і немедиків. Що реально неможливо.

У мене зустрічне запитання.:) Чому, наприклад, Стуса, Чорновола, Лук"яненка і багатьох-багатьох інших приговарювали до років і років у тюрьмах, а то й до вищої міри; а таких як Григоренко, тобто одиниць, - визнавали психічно хворими і приговарювали до примусового лікування у психлікарнях?

а де твій аватар? :)