Накопичувальне страхування - реалії життя

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем zolotoy, 5 кві 2007.

1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Відповідь: Накопичувальне страхування - реалії життя

Граве вже понад 100 років. Але то таке. Страховка для тих хто планує на пасивне спокійне пенсійне життя.
    Але там є цікаві аспекти. Одна з умов передбачає повну виплату правонаступникам у разі нещасного випадку. Короче у Росії відкрили Євролайфа. Місцеві хлопаки шукалі бомжів з паспортом, страхували на кругленькі суми і через 2-3 дні з бомжем щось траплялося. Виплату у повній сумі виплачували хлопакам як правонаступникам. Контора проіснувала пару місяців в Росії =)

Доречі, ще про Євролайф, як приклад вони наводять німецьких пенсіонерів, як на старості років подорожують світом. А наш пенсіонер так може ?

2. Apaullo440

Apaullo440 Well-Known Member

на цей допис можу лише повторити цитату з "Центрику"
    Немає тако бізнесу, який би не спортили "руские" (лапки не тому що про нових "руских").
    Просто закордоном нас всіх (бялорусів, українців,росіян) ідентифікують як руских. Не дарма ж ми братні народи:)

3. Apaullo440

4. Deus igrok

Ну то таке, а щодо накопичувальної системи - нормальна річ. Вони як і банки інвестуються гроші. Зароблять, частину собі, частину Вам. Тай загалом це не мусить турбувати вкладника.

5. Apaullo440

а отут бажаючі можуть знайти цікаву інфу щодо Гарант(Дженералі) та й нетільки.http://www.insurhelp.org.ua/home.html
    Досить непоганий ресурс.

6. Apaullo440

наводять аргумети яким я рахую можна довірятти, принаймні я так думаю.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

покуда не пересікли - да.

8. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Все вірно, але на сьогоднійній день, вони на такому етапі розвитку як банки в середині 90-х років. І тоді люди вкладали гроші в банки, в результаті якась частина банків прогоріла і грошики тю-тю...
    Інші банки залишились і успішно працють до цього часу.
    На даний момент лайфове страхування доволі ризикове вкладення коштів (хоча і досить потрібна штука), ризик штука потрібна, час розсудить, хтось прогорить хтось залишиться. Далі буде видно...

9. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Згідно Зако України "Про страхування" - ст. 9 - страховик (компанія) лишає собі 15% інвестиційного доходу, решта доходу рівномірно (пропорційно) розподіляється між тримателями полісів.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Накопичувальне страхування вигідне лише страхувальним фірмам.
    Щоб в цьому переконатись треба лише прикинути річний рівеь інфляції й помножити його на кількість страхувальних років. Для прикладу, згадайте Що таке було 1000 вічнозелених скажімо у 1990 році і 1000 баксів зараз і Вам зразу стане все пойнятно.

11. lotr_an

це правда пане Мих.
    Але скажіть будь-ласка коли ці вічнозелені у вас на руках їх же інфляція зїдає швидше. правда?! (між іншим інфляція долара десь приблизно 4,5 % за рік). от.
    Банк на сьогоднішній день (такий, якому можна довіряти, особисто для мене це банки першої групи класифікації банків за активами "Найбільші банки", а серед них багато з іноземним капіталом) дають приблизно 8-9 % по депозиту по доларах на рік, банки з іноземним капіталом ще менше. Отже страхова компанія, яка дає 9 і більше % (%-т росте з кожним роком, тому що вдосконалюється інвестиційний інструментарій СК) вигідніша.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та воно-то так, ліпше. Не думаю, що інфляція бакса у нас, в країні 4-5%, за кордоном - так. У нас долар був завищений - от тому і падає так.
    А може краще просто купити золото? Пригадується на початку 90-х, золото скупляли десь по 5-6 баксів за грам, а зараз? Тим більше, інфляції золота по суті нема і в банк можна на дрібні проценти поставити....

13. Deus igrok

А ще як аргумент, кажуть вкладаєте гроші в нерухомість. Іпотечне кредитування. Так то воно так, але грамотність населення не на такому рівні, щоб розбиратися в економічних нюансах.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

То правда.

15. lotr_an

а мені здається грамотність тут ні при чому.
    Ти або це знаєш або ні. Тут освіта ні причому.
    Але це знову палка з двома кінцями. Інколи починаєш розуміти забагато :)

16. Forpost

Forpost Стоїк

Як мені подобається молодь! Тіко з такими поглядами ми ще чуть і станемо американськими недолугими людьми,без царя в голові і Бога в серці.Жили ми без Aliko,і запевняю вас проживемо."Двум смертям не бывать!!!"

• Подобається Подобається x 2
  17. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Ви відкидаєте Аліко, чи взагалі страхування?

18. lotr_an

цікаво, а це так старікі думають :)

19. Forpost

Forpost Стоїк

молодість недолік який швидко проходить,а то що комуняки Вам сказали шо молодим усюди у нас дорога ,то вони Вас обманули ,світ дійсно належить старикам,і ми живемо по їх законам ,а не по Вашим

• Подобається Подобається x 1
  20. Apaullo440

Це Ви напевно не про то говорите. Або не про ті банки. Я так розумію ви говорите про банки незалежної України. Питання. А хіба не було надійних фінансових інституцій до часу, Україна стала незалежною? Відповідь впевнений буде тілько одною - були. І відколи український фінансовий ринок є прикладом для "подрожания".
    На сьогодні немає на теранах України банку, частка активів якого не належала б закордонним "монстрам капіталу".
    Сумніваюся що рівень надійності тої чи іншої компанії втому числі старахової треба оцінювати тільки за критерієм - скільки вона на Українському ринку.
    Питання. Скільки працюють такі компанії, як AIG, Generali, ING, Райфайзен?
    І тому цитата що стосується надійності лайфового страхування в Україні стосується я вважаю лише компанії з українським капіталом. І основним фактором який впливає на надійність наших компаній є акціонери. А акціонерами так чи інакше я вважаю є ті 450 "у......" що сидять поблизу Маріїнського палацу, в Верховній ЗРаді.

а де твій аватар? :)