Накопичувальне страхування - реалії життя

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем zolotoy, 5 кві 2007.

1. citadeldimon

citadeldimon Member

Відповідь: Накопичувальне страхування - реалії життя

От добре писати не знаючи про що, а таке поняття як індексація сум в полісах на індекс інфляції Вам відомий? Страхові поліси більш захищені від інфляції ніж депозити в банках.

2. Apaullo440

Apaullo440 Well-Known Member

Як правило люди роблять висновки виходячи з інформації якою володіють. Можна поцікавитись де Ви взяли такі "правдоподібні" дані. Можу обгрунтовано довести зовсім протилежну точку зору. Можливо Ваші джерела достовірніші. Буду вдячний та напевне не лише я, а й всі читачі форуму Вам за те що відкриєте очі на те як "розводять" простих смертних:

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Справді, яку дали страхові агенти... а як інакше? Про індексацію мені нізто не казав... Лише 4-5% річних і крапка.
    залежно від того, що покласти в банк під депозит: гривню, долар, євро, чи ... золото.

Додано через 42 хвилини
    Вітовського, 5. "Аліко....".

Почнемо з того, що віднімемо 15 років назад, бо якщо ми не можемо заглянути на 15 років вперед, то з легкістю можемо проаналізувати 15 років назад.
    Так от 15 років назад я працював науководослідному інституті. У мене була зарплата 7 доларів/місяць. Якщо б я тоді вніс 1000 доларів в Аліко, то як Ви думаєте, то - багато чи мало? Двокімнатна квартира у райцентрі (чомусь запамяталося) коштувала 500 доларів. І тут справа навіть не у інфляції, а у тому, що долар США в ціні був завищений, по відношенню до української одиниці. Сьогодні ситуація також неправдива, бо спеціалісти говорять, що реальна ціна долара США становить 2,80 грн. Що це означає? А це означає, що падіння долара закладено апріорі і ми щоб вкласти в Аліко 1000 доларів переплачуємо майже у двічі, де потенційно втрачаємо, бо колись курс буде справедливий. Тобто міна наших втрат вже закладена. Отже перше - штучно неоправданий курс гривня/долар США. Друге, відомо, що всі практично валюти з часом піддаються інфляції - природний процес, але якщо звернути увагу на долар, то ми бачемо динаміку значну більшу. 15 років назад 100 CAD=$65-$70. А сьогодні канадський долар стає дорожчим за американський. Отже маємо ще одні втрати.

В умовах Аліко сказано, що після 20 років вони виплачують всю суму + проценти і це становить $20000. Хороша сума.... сьогодні, а через 20 років? якщо курс гривні стане реальним - 2,80 за долар, наші заощадження впадуть на приблизно на 40%! Тобто у гривневому еквіваленті ми загубимо. Плюс за динамікою інфляції долара (нехай 15 років) ще 35%! Отримуємо, 20000-75%=5000! Це такий собі грубий прикид. Далі, агенти кажуть, якщо не хочете забирати гроші, ми встановимо довічну пенсію з розрахунку 20000/13років! А це вже взагалі надування публіки. 20000/13=1538, а тепер ділимо на 12 місяців і отримуємо:128 доларів, мінус 75% інфляції=32 дол.США, множимо на реальний курс долара(2,8)=89 гривеь. Хорошій добавка до пєнсії, дорогой товаріщ! Можна пускатисі в кругосвітню подорож.

Зрозумійте одну річ. Гроші - це рідина, яка є в сполучених посудинах і якщо гроші десь появляються, то повірте, десь вони зчезають(якщо друкуючий верстат виключений звичайно). І ясна справа, що Аліко та інші фірми подібні думають не про нас, а про свій прибуток - в першу чергу, інакше нашо та вся возня, нє?

• Подобається Подобається x 3
  4. citadeldimon

citadeldimon Member

Це єдина страхова компанія з якою Ви перетиналися? Тоді я розумію Ваші відчуття і відношення до страхування. Ви праві стосовно долара, але є компанії, які пропонують і гривню і євро. Як працює індексація сум в полісі:
    1. Ви підписали поліс в вересні 2006 на 2000 грн річної пролати на 10 років, тобто страхова сума біля 20000 грн.
    2. Через рік (вересень 2007) Вам приходить лист від страхово компанії з повідомленням про офіційний рівень інфляції в державі (скажемо 10:wacko: і пропонується Вам проіндексувати поліс.
    3. Якщо Ви погоджуєтеся, то внесок стає 2200 грн, а страхова сума 22000+інвестиційний дохід на даний час.
    4. Ви відмовляєтеся від індексації.

Радив би не зупинятися на одній страховій компанії, особливо Аліко (це окрема розмова).

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А можна з цього місця детальніше?

6. citadeldimon

citadeldimon Member

Детальніше в приваті.

7. Apaullo440

наскільки мені відомо продукти компанії Аліко гривневі а не доларові. А також є така штука як зміна валюти договору. Тобто якщо клієнт бачить що його грошики в певній валюті знецінюються він може змінити валюту договору на більш стабільну і прибуткову валюту.

Додано через 1 хвилину
    правда не памятаю точно чи стосується друге речення продуктів компанії Аліко. Прочитаю і скажу.

8. citadeldimon

citadeldimon Member

Та скільки можна розмовляти і наводити приклади про Аліко - Люди, що ж ви там такого побачили, компанія в якої 3й рік підряд інвестиційний дохід 14%, "одна стабільність". Ця розмова мені нагадує розмову в ковбасному відділі про купівлю салямі, а її хороші якості ілюструють на ліверній ковбасі. Давайте будемо більш освідчені в цих питаннях і не будемо довіряти одному, бо нам тільки це показали.

І зовсім, розмову ведуть тільки троє людей, я пропоную просто зустрітися у Львові і годину часу вбити на дискусію про страхування, бо вона як видно нам цікава. Чекаю згоди. Дякую Apaullo440 та Мих за цю розмову.

9. sky

sky New Member

Накопичувальне страхування в ідеалі річ хороша, але реалії життя зовсім протилежні.
    Аліко, про яку тут так багато сказано, та всі інші подібні є звичайними фінансовими пірамідами.

1. ALICO AIG Life по формі своєї діяльності є закритим акціонерним товариством (ЗАТ). Це означає, що компанія заснована в Україні підпорядковується нашим законам і в неї самостійна фінансова звітність. По закону материнська компанія за неї відповідальності не несе. Вони можуть бути просто представниками або ділерами, які одержали дозвіл на використання бренда материнської компанії. Для того щоб точно знати хто там засновник треба читати їх статути.

2. Такі сумніви виникають з діяльності "дочірних" компаній на території латинської Америки. Їх рейтинг переважно негативний і ряд з них пішли з ринку. Материнська компанія зареєстрована в США звісно ніякої фінансової відповідальності не понесла.

3. Страховий договір містить цілий ряд обмежень по страховим випадкам. Звісно виплати в певному розмірі здійснюються, щоб показати "діяльність". Але існують можливості віднести будь-який конкретний страховий випадок до обмежень в укладеному договорі. Виходить практично ідеальна піраміда. Тут буде важко щось довести, на відміну від МММ коли настав час розплати. Тим більше термін виплат в накопичувальному страхуванні складає роки.

4. Стосовно збиткових показників компанії, які хочуть преподнести як витрати материнської компанії, немає нічого дивного. Є багато компаній на території України які показують збиткову звітність перед податковими органами і знаходять для цього цілий ряд способів.

5. Не варто довіряти компаніям, які використовують в своїй діяльності мережевий маркетинг. В них працюють переважно дилетанти без досвіду і професіоналізну в своїй сфері діяльності. Досвід роботи більшості працівників - то декілька тренінгів, основна мета яких допомогти залучити максимальну кількість лохів і вміння виголошувати стандартні промови.

10. citadeldimon

citadeldimon Member

Повністю згоден, тому кожний має добре подумати про вибір компанії, і не потрібно казати що страхування - це не добре. Це як оператори мобільного зв"язку декілька років назад: скандали про неправильне нарахування рахунків. Ринок зробив свою справу і тепер ми маємо досить сильний ринок мобільних послуг, хоча дещо монопольний, але я думаю і це зміниться в недалекому майбутньому.

11. Apaullo440

Повністю НЕ згоден.
    Чому?
    Не треба плутати праведне зі святим.
    Страхування і так звані «піраміди» зовсім різні речі. Стархування це продукт, а «піраміди» так як тут звучало, - канал збуту. Такий самий канал збуту як і банкіншуренс, власна мережа представництв тощо. Щодо Аліко то у 2006 році було укладено договір про співпрацю в напрямку банкіншуренс з Райфайзен Банк АВАЛЬ, ГРАВЕ на сьогодні співпрацює з Укрсиббанком, що в ходить в групу BNP Paribas. Також компаніями створюються влажні мережі представництв. Щодо самого поняття піраміда. Треба розрізняти легальну і нелегальну піраміду. Легальна тим і відрізняється, що надає реальні послуги продукти (без розводів лохів, як тут виразились).
    Щодо організаційної форми власності, то згідно нашого законодавства нерезиденти подібною діяльності в Україні займатися не можуть (поки що).Що залишається головним офісам компаній, як не створювати тут «дочки» незалежно від організаційної форми власності.
    ЗУ «Про страхування» *Стаття 2*. Страховики

Страховиками визнаються фінансові установи, які створені у
    формі акціонерних, повних, командитних товариств або товариств з
    додатковою відповідальністю згідно з Законом України
    "Про господарські товариства" з урахуванням
    особливостей, передбачених цим Законом, а також одержали у
    встановленому порядку ліцензію на здійснення страхової діяльності.
    Учасників страховика повинно бути не менше трьох. Страхова
    діяльність в Україні здійснюється виключно страховиками -
    резидентами України.
    І якщо ЗАТ це не означає що зобов’язання не поширюються на головний офіс, варто спершу прочитати установчі документи щоб робити такі висновки. В Україні на даний момент працює 63 компанії, що пропонують такий вид страхування (якщо не помиляюсь). І впевнений що всі використовують для продажів систему МЛМ(прямих продаж). Наведу в приклад першу п’ятірку АЛІКО АІГ Україна (ЗАТ) частка ринку – 25,2, канали продаж – Євролайф, власна мережа, МЕТА Життя Фінансовий Сервіс, ГРАВЕ Україна (ЗАТ) частка ринку – 24,4, канали продаж - Євролайф, P&P, ТАС (ЗАТ) частка ринку – 9,8, канали продаж – «ТАС-Фінанс», «АссісТАС», Дженералі Гарант Старахування Життя (ЗАТ) частка – 7,7, канали – власна мережа, банкіншуренс, Трістар Менеджмент, Мідгард, Роял-Лайф, Блакитний Поліс (ЗАТ) частка – 6,5, канали – власна мережа, МЛМ -агенти.

Щодо юридичної сторони діяльності агентів ЗУ «Про страхування» *Стаття 15*. Посередницька діяльність у сфері страхування

Страхова діяльність в Україні може провадитися за участю
    страхових посередників. Страховими посередниками можуть бути
    страхові або перестрахові брокери, страхові агенти.

Посередницька діяльність страхових та перестрахових брокерів
    у страхуванні та перестрахуванні здійснюється як виключний вид
    діяльності і може включати консультування, експертно-інформаційні
    послуги, роботу, пов'язану з підготовкою, укладанням та виконанням
    (супроводом) договорів страхування (перестрахування), в тому числі
    щодо врегулювання збитків у частині одержання та перерахування
    страхових платежів, страхових виплат та страхових відшкодувань за
    угодою відповідно із страхувальником або перестрахувальником, інші
    посередницькі послуги у страхуванні та перестрахуванні за
    переліком, встановленим Уповноваженим органом.

Страхові брокери - юридичні особи або фізичні особи, які
    зареєстровані у встановленому порядку як суб'єкти підприємницької
    діяльності та здійснюють за винагороду посередницьку діяльність у
    страхуванні від свого імені на підставі брокерської угоди з
    особою, яка має потребу у страхуванні як страхувальник. Страхові
    брокери - фізичні особи, які зареєстровані у встановленому порядку
    як суб'єкти підприємницької діяльності, не мають права отримувати
    та перераховувати страхові платежі, страхові виплати та виплати
    страхового відшкодування.

Перестрахові брокери - юридичні особи, які здійснюють за
    винагороду посередницьку діяльність у перестрахуванні від свого
    імені на підставі брокерської угоди із страховиком, який має
    потребу у перестрахуванні як перестрахувальник.

Дозволяється здійснення діяльності страхового та
    перестрахового брокера однією юридичною особою за умови виконання
    нею вимог щодо здійснення діяльності страхового та перестрахового
    брокера.

Порядок реєстрації страхових та перестрахових брокерів
    визначається Уповноваженим органом.

Страхові агенти - фізичні особи або юридичні особи, які діють
    від імені та за дорученням страховика і виконують частину його
    страхової діяльності, а саме: укладають договори страхування,
    одержують страхові платежі, виконують роботи, пов'язані із
    здійсненням страхових виплат та страхових відшкодувань. Страхові
    агенти є представниками страховика і діють в його інтересах за
    винагороду на підставі договору доручення із страховиком.
    Щодо самих договорів і «ідеальної піраміди», які вони передбачають. ЗУ «Про страхування» *Стаття 16*. Договір страхування

Договір страхування - це письмова угода між страхувальником і
    страховиком, згідно з якою страховик бере на себе зобов'язання у
    разі настання страхового випадку здійснити страхову виплату
    страхувальнику або іншій особі, визначеній у договорі страхування
    страхувальником, на користь якої укладено договір страхування
    (подати допомогу, виконати послугу тощо), а страхувальник
    зобов'язується сплачувати страхові платежі у визначені строки та
    виконувати інші умови договору.

Страховики, які здійснюють страхування життя, зобов'язані
    вести персоніфікований (індивідуальний) облік договорів
    страхування життя в порядку та на умовах, визначених Уповноваженим
    органом.

Договори страхування укладаються відповідно до правил
    страхування.

Договір страхування повинен містити:

назву документа;

назву та адресу страховика;

прізвище, ім'я, по батькові або назву страхувальника та
    застрахованої особи, їх адреси та дати народження;

прізвище, ім'я, по батькові, дату народження або назву
    вигодонабувача та його адресу;

зазначення предмета договору страхування;

розмір страхової суми за договором страхування іншим, ніж
    договір страхування життя;

розмір страхової суми та (або) розміри страхових виплат за
    договором страхування життя;

перелік страхових випадків;

розміри страхових внесків (платежів, премій) і строки їх
    сплати;

страховий тариф (страховий тариф не визначається для
    страхових випадків, для яких не встановлюється страхова сума);

строк дії договору;

порядок зміни і припинення дії договору;

умови здійснення страхової виплати;

причини відмови у страховій виплаті;

права та обов'язки сторін і відповідальність за невиконання
    або неналежне виконання умов договору;

інші умови за згодою сторін;

підписи сторін.

Уповноважений орган має право встановлювати додаткові вимоги
    до договорів страхування життя та договорів страхування майна
    фізичних осіб.

Відповідно до міжнародних систем страхування, які вимагають
    застосування уніфікованих умов страхування, договори страхування
    укладаються відповідно до таких умов страхування, з урахуванням
    вимог, передбачених цим Законом.

Щодо збитковості то в більшості це пов’язане в першу чергу з витратами на формування власної мережі, формуванням каналів збуту. Будь-яка діяльність зв’язана з витратами в перші роки діяльності компанії. Так само має значення мета інвестора, його стратегія діяльності на тому чи іншому ринку. Так за підсумками 9 місяців 2007 року АІГ збільшила чистий прибуток на 8,3%,

Ну і нарешті щодо «дилетантів», які займаються цим. Читайте вище і зробите висновок дилетанти чи ні.

12. citadeldimon

citadeldimon Member

Ось тепер мені зрозуміло чому всі приклади пов"язані з Аліко! Apaullo440 твою відповідь не можу оцінити на відмінно, бо розумію її як оправдання однієї компанії. ільше приймати участь в дискусії не маю великого бажання, бо тема звучить - Накопичувальне страхування - реалії життя, а не чия компанія краща. Одне запитання тоді до тебе як фахівця: який відсоток полюсів продається через брокерів в Аліко. І не відмазуйся, що ти не причетний до цієї компанії - смішно буде, бо відповідь на це запитання є в твоєму пості.

13. sky

sky New Member

Тому варто користуватися послугами страхових компаній, в яких склалася хороша репутація на ринку і відсутні елементи піраміди.

Скорше канал наживи. Канал збуту то дещо інше.

Тільки виникає питання чого вартують ті послуги. Запорожець з 2-літровим мотором по ціні Мерседеса може бути теж цілком реальним продуктом.

Варто прочитати, якщо вони є загально доступними.

Тут згоден. Але в такому випадку немає ніяких гарантій фінансової відповідальністі нерезидета (поки що).

Мережевий маркетинг сам по собі передбачає низько кваліфіковану нижню ланку. От і старається новоспечений «консультант» всіма правдами і неправдами «впихнути невпихуєме». Мав можливість поспілкуватися. Вражень як від походу в цирк. Особливо розвеселила назва посади на візитці - «Передконтрактний юніт-менеджер»:)

14. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

:y: :y: :y:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це страхування святе?

У мене особисто алергія на фірми, які використовують такий маркетинг. Я себе почуваю жертвою. Інша справа, коли я йду до магазину і вибираю що хочу, а насильства я не люблю.

16. lunizz

lunizz New Member

Пропоную заглянути на форум консультанів Євролайф http://aig-eurolife.com

17. Apaullo440

добре що щось таке є. Але в мене питання,яке відношення має aig-eurolife.com до самого Євролайф офіційно. Чому наприклад форум не розташували на офіційній сторінці Євролайф? Сумніви в мене щодо приналежності даного форуму до Євролайф.

Додано через 44 секунди
    http://www.eurolife.kiev.ua/
    офіційний

Додано через 14 хвилин
    як на мене пару умільців закачали пару гіфів з офіційної сторінки, попрацювали з ними в корелі або фотошопі, приклеїли на шаблон форуму і все. Ну і ще зареєстрували УРЛ.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну нє! Аліко - лише бакси, мені впевнено говорив консультант. Бакси і лише бакси і ніякої іншої валюти.... Знають що роблять...

Якщо наша гривня штучно занижена, то це вже втрата, бо купляємо вдвічі дорого те, що стільки не коштує.

А на запитання, звідки Аліко бере кошти, відповідь, мов вкладає у безпрограшні проекти - мене не влаштовує, бо звучить дуже наївно і просто....

19. Apaullo440

Не знаю хто Вам це сказав Мих, але з цілковитою впевненістю можу сказати що продукти Аліко гривневі. І Аліко у Львові не на Вітовського,5. Що ж до питання звідки компанія бере кошти. То в мене питання які саме? Про які кошти йдеться? Якщо про відсотки. То вони забезпечуються інвестуванням в цінні папери(як правило в облігації), банківські метали, нерухомість, прямі інвестиції.

20. Forpost

Forpost Стоїк

ось ше одна клієнтка, яку вже охомутали.Всі схеми продажу побудовані на жіночій психології.Он Мих"у вже скільки хочуть Аліко втулити ,а він ні в яку.

а де твій аватар? :)