Накопичувальне страхування - реалії життя

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем zolotoy, 5 кві 2007.

1. Melown

Melown Well-Known Member

Відповідь: Накопичувальне страхування - реалії життя

Аліко пропонує в Україні 3 програми: "Золотий капітал", "Євролайф капітал", та "Юніор капітал".
    Граве - десь біля 9, в тому числі корпоративні програми.

Програми Аліко на порядок кращі тим, що є прибуток і вищий захист по здоровю.
    "Золотий капітал" - найкраща програма для молоді віком 18-25 років.
    "Юніор капітал" - для дітей.
    "Євролайф капітал" - з фіксованою страховою сумою.

Програми Граве кращі для старших людей. Граве більш лояльніше ставляться до клієнта і відповідно гірший захист по здоровю. Скажімо, інвалідність менше 50 % (від втрати працездатності) навіть не розглядаються.
    Для бажаючих детальніше дізнатися, пишіть: lypovyk.lucky@gmail.com

2. Петрук

Петрук Member

Вітання всім!
    Читати все не має терпцю, але хочу бодай трохи надати інформацію.
    Досвід роботи з Українським законодавством підказує, що у нас знову змішали грішне з праведним, а страхові компанії (над якими не раз жорстоко знущалися закономази) переважно "страхують" свої доходи.
    Ситуація в закордонному законодавстві (зокрема США) приблизно така:
    існує два види полісів (з великою кількістю поправок до конкретних контрактів) страхування життя (лише життя - не лікування і т.п.).
    Один то є "страхування життя" (life insurance):
    - фіксується сума виплати у випадку смерті в означеному віці
    - внески сплачуються "разово", "кількаразово", "регулярно", "зростаючі", "спадаючі"
    - стан здоров"я не важливий так само як і вік
    - чи смерть наступила скоріше чи пізніше страхова фірма виплачує певну суму (меншу коли "природна" смерть наступила скоріше)
    - при нещасному випадку як правило сума (повна полісу) подвійна, при самогубстві сума виплачується якщо "вік" полісу перейшов двохрічний рубіж.
    При цьому полісі страхова компанія практично відіграє роль накопичувального банківського рахунку з річним відсотком близьким до банківського (тобто сплачена сума завжди менша отриманої) а застрахований(а) не дбає про відкладення на "чорний день" і його інвестування, щоб з роками не пропало в силу інфляції.
    Другий вид пролісу то є "строкове страхування життя" (term life insurance).
    При даному полісі фіксується кількість років з моменту укладення контракту на протязі яких фіксована сума (ті ж поправки про нещасний випадок і самогубство) буде виплачена у випадку смерті.
    За відсутності випадку смерті нічого і не виплачується.
    Теж є різні (див. вище) способи виплати внесків.
    Вік і стан здоров"я відіграють важливу роль в обрахунку платежів.
    Цей вид страхування є дуже специфічним. Приклад: купила сім"я дім в кредит (на 10 років для прикладу) за велику суму. Основне джерело доходів (теж можна страхувати, але то вже інша історія) зарплата дружини (для прикладу). Вона (дружина) укладає строковий страховий поліс на суму кредиту і не дбає, що стане, якщо не дай Бог щось буде не так як думалося :)
    Цифри для прикладу:
    чоловічої статі особа котрій нині виповнюється 30 років і котра не палить за 10 річну страхівку платитиме (фіксовані платежі) близько 130дол в рік при сумі полісу 100 тис (всього сплатить 1300) і близько 350дол в рік при сумі полісу 500тис (всього сплатиь 3500).

• Подобається Подобається x 2
  3. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

в цілому наведені види страхування і полісів аналогічні тому що застосовуються в Україні.

Фішка в тому що "Страхування життя" можуть проводити тільки СК.
    А "Строкове страхування життя" в нас може надаватися і НПФ.
    З цього виникає конфлік фактично між банками і СК за ринок.

• Подобається Подобається x 1
  4. Melown

Melown Well-Known Member

Привіт всім!
    Розкажу про випадок, який стався із моїм двоюрідним братом.

Кілька років назад він виїхав в Англію на заробітки. Виїхав нелегально! Пізніше вийшло так, що він залишився там працювати і жити. Знову ж таки - нелегально.

Зараз в нього народився син, там вже має сім'ю. Заробітня плата - невисока, а причина банальна: не має страховки. І що саме страшне: не може її оформити, бо живе нелегально.

Тепер він оформляє контракт з АЛІКО тут, в Україні. Прийшов на роботу, сказав своєму роботодавцю: "I'll have life insurance contract". Після цього його автоматично переводять на більш високооплачуване місце роботи, і подвоюють заробітню плату.

Питає англічан, чи є в них люди, що не мають страховки... (саме страховки життя!)
    Люди з круглими очима дивляться на нього і кажуть: "Who? Illegals". ("Хто? Нелегали?)

Такі-от Реалії!!!

• Подобається Подобається x 2
  5. Apaullo440

Apaullo440 Well-Known Member

ну раз вже посипались приклади з життя то розкажу теж історію.
    Сестра виїхала за кордон(нелегально) нетак давно отримала вид на проживання. взяля будинок у кредит. відповідно на неї і поширилась страхівка (строкове страхування) на термін кредиту. зацікавилась накопиченням. і опа всі тамтешні компанії які пропонують такі послуги нічим не допоможуть. причина? ГРОМАДЯНСТВО. Як відомо для розміщення коштів за кордоном нам потрібно дозвіл від нбу. вихід? оформляти поліс на Україні, або міняти громадянство.:)

6. lotr_an

і в нас таке буде!

Лишилося п. Нюв Шрека переконати :)

а якщо серйозно: наведений дуже гарний приклад (реальний) для того щоб просто задуматися про недержавне пенсійне забезпечення. На сьогоднішній день, для пеевних вікових категорій громадян, ще достатньо простого вивчення фактів, так на майбутнє.

7. Melown

Melown Well-Known Member

Розумно сказано!!!

8. Apaullo440

Украинские актуарии достаточно точно могут определить, сколько людей умрет, скажем, в 2006 году, при этом, сколько из них покинет сей мир не по своей воле.
    А сицилийским актуариям известны даже их фамилии.

9. Apaullo440

Как поступает жена актуария, если не может уснуть?
    Поворачивается к мужу и говорит: «Дорогой, расскажи мне еще раз, чем ты занимаешься на работе?»

10. Apaullo440

Звонят в роддом и спрашивают у медсестры:
    - К Вам тут вчера вечером застрахованную девушку привезли, кого она родила?
    Медсестра отвечает:
    - К нам девушек не привозят, даже застрахованных!:)

11. lotr_an

п. Апаулло440 анегдоти в відповідну гілку! Пригадується тут хтось карму віднімав.

До того ж останнього не зрозумів :)

12. bora

bora Well-Known Member

Знаєте, а я знову за старе.:) Бо воно ближче до нас, ніж цивілізоване майбутнє. З досвіду роботи у страхових знаю, що вони більше аніж на 5 років не фіксують стратегію. Чому? Бо си не знають, що буде далі.:)) Ви б довірили такій компанії свої гроші? Думаєте є ті, що планують у нашій країні зо 50 років пропрацювати?
    Згадайте лишень Держстрах. Його правонаступником є Оранта. І логічно, що по зобов"язанням також. Отож, мала б виплатити старі борги своїм страхувальникам (про що, до речі, неодноразово для чогось, але говорила).
    Я вже не сподіваюсь на ті виплати. Бо телефоную до них не один рік, а вони бачте все не зберуться почати виплачувати.:sad:(

13. Melown

Melown Well-Known Member

Пане Bora! Може ви дасте відповідь, яким чином Граве (Австрія) проіснувала більш ніж 170 років? Яким чином вона могла виплачувати гроші по програмам на 60 років? Звідки в неї взявся рейтинг фінансової надійності ААА?

Є факти, є статистика... а те, що Оранта і їм подібні Держстрахи не виконують своїх зобов'язань - це відомо всім!

14. lotr_an

можете сказати що саме за компанії. Як я вже писав раніше, довіряю далеко не всім СК що існують в Україні. Якщо бути точнішим то не більше 3-м компаніям. Це якщо про лайфові.
    Така сама позиція стосовно інших страхових послуг.
    Скажіть в якій компанії буде краще обслуговування - в наслідниці Держстраху Оранти чи Дженералє, яка давно існує на ринку, має контакти з іноземними лікарнями і т.д.?

15. bora

bora Well-Known Member

На жаль, етика не дозволяє назвати ті компанії. Але не маю я таких надій на Дженераллє...Мається на увазі колишнє Гарант-авто? В них і раніше з добросовістністю була недружба, а керівництво наскільки мені відомо не змінилось.
    І знову ж таки - де гарантія, що в Раді не захочуть пролобіювати якісь мєсні інтереси, і її попхати з ринку?
    Коли мені намагаються страхові натягнути на змучені очі рожеві окуляри я заглядаю на один сайт - http://www.insurhelp.org.ua/home.html
    Знаючи ринок зсередини можу сказати, що не дурачки тут пишуть.

• Подобається Подобається x 1
  16. bora

bora Well-Known Member

Я ж про грішне наше, а не про праведне. :) Це по-перше. А по-друге, я - пані))).
    Чому про грішне саме? Бо не захищений в нас законодавством не лише страхувальник, але й іноземний інвестор чи то резидент. Ми не можемо поки, що жити як у Австрії. Дуже б хотілося, щоб все у нас таким надійним було. та зась:) Я ж не проти системи страхування (гарнюче все придумано і працює в світі), я про те, що мало з тих механізмів, в нас може повноцінно функціонувати. У цьому питанні бачте хіба на Бога можна вболівати.:) Страхові - це бізнес. Якщо він стає для власника обтяжливим - його позбуваються... а далі все на совісті нових акціонерів, їх бажанні використовувати законодавчі дірки.
    Тому такі рішення кожен приймає на свій острах і ризик. Але той ризик на національному ринку страхування огогенний, і статистики не треба.

17. Apaullo440

Привіт!
    Маю питання. Може хто має рейтинг ТОР-100 фінансових установ України. Чи це дуже рідкісна "інфа". В інеті бачив лише рекламу, а от переплатити можливості не маю і скачати не дають.:sad:

18. Melown

Melown Well-Known Member

Також знайшов лише рекламу...
    http://www.investgazeta.net/docs/Booklett_TOP_mail.pdf

19. bora

bora Well-Known Member

Так передплачувати не потрібно. Можна один примірник замовити поштою. Рік тому ми здається 25 грн за примірник платили.

20. Apaullo440

За підсумками перших трьох місяців 2007 року кількість осіб, які отримали поліси страхуванням життя виросла на 100%, тоді як кількість осіб які розмістили свої кошти на депозитах виросла на 11%. !!!
    Лед тронулся господа:)
    Це тільки квітки, а значить скоро будуть ягідки.

а де твій аватар? :)