Сало смердить якщо з кнура, а так...ну не зовсім щоб геть аж гидомирний запах Живих би не їла, а от мідії, креветки і т.д люблю. Бичачі яйця...взагалі не уявляю як таке їдять Вчора читала на ОФ як одна кобіта купила для своїх псів бичачі члени і поставила в казані варитись. мало того,що запах не шанель так вони ще й повставали аж кришку казана підняли!
На Памірі в Таджикистані. Теж багато цієї смакоти у Тибеті. Все це треба їсти свіже й не заморожене до цього. Все залежить від того, як приготувати й приправити. Заморозка морепродуктів, дуже міняє смак. Устриці сирі, але з лимонним соком, сіллю й соєвим соусом дуже пікантні. Кальмари й восьминоги, смажені в олії 2.5-3 хвилини, смакота. Їв малесенькі креветочки живі, з лаймом, цибулькою, соусом...смакота. Вони підскакують, а ти ложечкою набираєш й хрумкаєш.
устриця - мене чуть не вирвало від тих драглів) також пробував жарених кузнєчиків в азії, насправді вони зовсім не бридкі. вони їх так прожарюють в оліі що там все вигорає, залишається лише кістяк який хрумтить як чіпси. з присмаком олії. ну їх чуть сілью посипають. до пива піде.
Одна з найогидніших для мене страв на світі - це оселедець. Не переношу його запах. І не можу уявити як таку гидоту можна їсти. Взагалі, все що я не вживаю - саме запах є причиною того чи іншого продукту. Якщо мені запах не сподобався - то їсти вже не буду
Як можна не любити оселедчиків? З цибулькою, скропити олійкою, та під картопельку...мммм...смакота! для мене найогидніша страва - пташине м"ясо і печінка. Ото смердить так смердить!
Сегодня я внимательно прислушиваюсь к разговорам о том, что черви — пища будущего, по крайней мере часть диеты человека наряду с другими организмами, некогда не воспринимавшимися мною как съедобные. Теперь я знаю, что это хорошая еда, к тому же настолько обильная, что вполне может стать решением проблемы нехватки продовольствия, с которой вскоре, возможно, придется столкнуться всему человечеству. ...Как и личинкам, червям перед употреблением следует устроить чистку организма. Сделать это несложно. Сразу после сбора или получения с утренней почтой поместите червей на 48 часов в емкость с увлажненной кукурузной мукой. После этого их сразу можно мыть и готовить или помыть и заморозить для последующего потребления. ...Котлеты из земляных червей 700 г червей (после внутренней очистки) 1/2 стакана топленого сливочного масла 1 ч. ложка тертой лимонной цедры 1,5 ч. ложки соли 1/2 ч. ложки белого перца 2 ст. ложки содовой 1 яйцо, взбитое 1 стакан панировочных сухарей 2 ст. ложки сливочного масла 1 стакан сметаны Смешать червей, топленое сливочное масло, лимонную цедру, соль и перец. Влить содовую и размешать. Сформовать котлеты, обмакнуть их в яйцо и обвалять в сухарях. Растопить в сковороде сливочное масло, уложить котлеты и жарить в течение 10 минут, один раз перевернув. Переложить котлеты на подогретую сервировочную тарелку. Подавать политыми подогретой сметаной. http://kombat.com.ua/extrimk/extrimk15.html http://www.youtube.com/watch?v=lXI_T_9uU6s
Чому? У мене все працює! ”Жуки, личинки та коники набагато поживніші та корисніші, ніж м’ясо чи риба”, — говорить голландський професор Арнольд ван Гейс. Він вивчає комах. Пропонує їх ввести у щоденне меню. Каже, вирощувати їх легше і дешевше, ніж худобу. — Комах їдять багато азіатських народів. Правильно приготовані страви нагадують курятину. У школі кулінарної майстерності ”Рійн Айссел”, що у місті Ваґенінґен у Нідерландах, вчать готувати їжу із комах. Використовують жуків та хробаків, яких виростили на фермі у місті Ермело. Один з учнів Макс Кіпп, 20 років, смажить на сковороді борошняних хробаків. Це личинки жука-хрущака. Використовує олію та посічену зелену цибулю. — Засмажую черв’яків живцем, дохлі не годяться. Перегортаю, доки не перестануть рухатися. Подолав огиду лише на третій день занять. Засмажені хробаки хрустять, на смак як чіпси чи м’ясо зі скоринкою. Макс Кіпп готує начинку для солоних корзинок із пісочного тіста. Всередину наливає по ложці соусу зі збитих яєць, вершків та потертого твердого сиру. — Тарталетки із начинкою називаються пиріг-кіш. Це традиційна французька страва, як в італійців піца. Зазвичай начиняють шматочками м’яса, риби, грибів та овочів. Цей раз густим сирним кремом із зеленню заливаю хробаків. Кладу їх у кожну корзинку до 10 штук. Випікаю 20 хвилин у духовці, подаю до столу охолодженими. Інші студенти школи куштують страву, ставлять оцінки кухарю. Дівчата кривляться. Хлопці намагаються проковтнути, не жуючи. Дехто відмовляється їсти. — Найлегше готувати цвіркунів, — каже Макс. — Перед тим, як смажити їх, обриваю лапи. Комах досить 10 хвилин потримати на сковороді. Вони за смаком як смажена картопля. Кухар ріже рисовий папір на квадрати. Накладає зверху кожного посічену соломкою моркву, різні види водоростей, капусту, коника. Загортає, як голубці. Пропонує учасникам. Усім смакує. http://gazeta.ua/articles/food-newspaper/_smazheni-hrobaki-shozhi-na-chipsi/372306