це поки що китайці, як я писав вище, рухаються в тому напрямку вони користаються можливостями, які надав Захід і впевнено здійснюють свою експансію на Захід. Ця "нордична англо-саксонська раса" розмножується значно менш ефективно
Шось ви не годні відпустити те розмноження. Одним словом якщо на завтра буде призначено зустріч з позаземною цивілізацією, то піднести хліб-сіль ви делегуєте китайця. Якщо запитають чому, скажете тому що вони добре розмножуються.
Стоять двоє дядьків. Підходить до них перехожий і запитує - Как пройти на Крещатик. Йому у відповідь: - ??? Повторює питання англійською. - ??? Німецькою. - ??? Французькою. - ??? Не одержавши відповіді перехожий йде далі. Один дядько іншому говорить: - Подивися, Петро, яка розумна людина! Скільки мов знає! - І шо це йому дало?
Прикол в тому що на 1000 крадунів один винахідник. Очевидно розмноження крадунів - теорія еволюції Мартіні.
До чого тут крадуни? Західна цивілізація в процесі еволюції вивела, що найвищою цінністю на світі є людське життя. Згідно цієї парадигми китайці на даний час є найефективнішою нацією, оскільки вони того безцінного життя наплодили найбільше. Західні цінності призвели до того, що більшість родин має одну дитину, що призводить до того, що англо-сакси не відтворюють себе, а на місця що звільняються, заїжджають азіати, які ще й плодяться, пардон, як таргани. І хто в результаті виявиться більш ефективною расою?
Тому Україна третя знизу в рейтингу ефективності. Я не знаю хто виявиться, я беру по факту. Просто зоологічно розселитися - це просто зоологічно розселитися. Людський вид тим і відрізняється від щурів, що створив цивілізацію, а це слово включає в себе багато факторів.
Цивілізація поняття відносне. Людський вид створює винаходи, покликані знищувати представників того ж самого людського виду, засирає планету сміттям, дусить атмосферу, винищує амазонські джунглі і карпатські ліси. Це цивілізація чи тупикова гілка розвитку життя?
Наплодили багато, навіть незважаючи на свою демографічну політику «Одна сім’я — одна дитина». http://www.epochtimes.com.ua/opinion/china/demografichna-polityka-kytaju-30-rokiv-nasylnyckyh-abortiv-71431.html
А може новий виток спіралі історії? Можлимво, ми маємо себе знищити самі, щоб після нас постала інша цивілізація? Як до нас були стародавні цивіоізаціх, так і після нас виникне щось нове.
Ну давайте все покинемо і розбіжимся знову по лісам. Китайців трохи більше, можуть закоцати, але німці візьмуть і лук придумають, паритет намалюється.
Навіщо розбігатися, нам так комфортно. Але те, що нам так комфортно, не означає, що це добре закінчиться для виду
Як же так, конкістадорів було набагато менше, ніж інків і ацтеків, а вони винищили всіх індіанців під нуль.
так, і по факту виявилися ефективнішими. от коли англо-сакси винищать китайців, тоді можна буде сказати, що вони ефективніші
та ні, я послідовний Є різні прояви ефективності. Хтось в науці, хтось в мистецтві, хтось у винищенні інших рас, а хтось у примноженні власної раси. І останнє, як на мене, є найважливішим мірилом отої остаточної ефективності. Бо без цього всі попередні прояви просто втрачають сенс, а на певному етапі і взагалі стають неможливими.
Так примноження неможливе без отих інших аспектів. Уявити що зараз населення України примножилося до 500 млн. Що ми будемо робити? Займатия набігами на сусідів за їжею і золотом?