Шось не вловив про що ви. Ще один аспект, як на мене китайцям не вистачає самодостатності. Їх економіка базується на перенесеному виробництві міжнародних брендів. Вони носять європейський одяг і малюють собі в манга великі очі.
Давайте для наглядності порівняємо з тваринним світом загалом. Що вважати за ефективність виду? От хто є ефективнішим видом - динозаври чи таргани? Тигри чи щурі?
ну то все ж, хто ефективніший, тигри чи щурі? ---------- Додано в 15:28 ---------- Попередній допис був написаний в 15:27 ---------- ще й які
Люди - вид. Про це можна говорити в рамках одного виду. Хто найефективніший - білі ведмеді, чи бенгальські.
Не знаю хто такі бенгальські ведмеді. Є тигри. Ну але ок. Хай так. Що тоді є мірилом ефективності? Чи не чисельна кількість? Ефективніший той ведмідь, яких більше. Ні?
Я ж написав уже - сукупна оцінка наукових, соціальних, економічних, військових, історичних досягнень, рівень життя, вплив на міжнародному рівні.
Власне, це і покаже час. Одна раса/нація досягає ефективності за рахунок інтелекту, технологічних іновацій, інша за рахунок використання цих іновацій. Одна раса/нація бере якістю, інша кількістю. І велике питання, що в результаті виявиться ефективним. От ті ж німці мали найефективнішу армію. І що толку? Їхні технології закидали радянськими трупами і в результаті виявилося, що кількість таки ефективніша за якість. Тигр гарний і сильний, але щур ефективніший
Несподівано в зоологію заїхали, розділ все-таки "Історія". Так що ж вона досягнула б, якби та нація не придумала інновацій?
Ну придумала, а інша вміло скористалася і стала панівною на планеті. То хто ефективніший в результаті?
тю, а кажуть гамериканцы с англикосами - перемогли а тут выходитвсетаки - "советскими", ну вот уже более реальные оценки действительности ... кстати о трупах, как насчет старого предложения? тыщу свидорогулей на два пулеметных расчета - получится трупами закидать?
Якщо це про Китай, то не можу погодитися. Сукупне населення нащадків нордичної анголо-саксонської раси - більше 500 млн. чоловік, вони до цих пір впроваджують передові технології і бренди, які дають робочі місця 1 млрд. 300 млн. китайців (і не тільки!). ---------- Додано в 16:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:00 ---------- Шось не сумнівався шо цей персонаж вилізе саме в цьому місці. Забули ж совсім про расу освободітєлєй.
Думаю, що пристосувалася б іншим чином. На мою думку, ефективніша та, яка вміє вдалося пристосуватися до політичних, економічних, соціальних умов.