Надмірна волога у ванній кімнаті

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Nikusik, 25 жов 2012.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Stepan_Bandera наразі не знаю, ще за 2 місяці не міняв, сподіваюся на пів року мало би вистарчити:dntknw:

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Всі ці таблетки - дурному радість.
    Закони фізики ніхто не відміняв. Не можливо зменшити вологість більше, аніж поглине соляна таблетка. Сподіваюсь, що таблетка саме соляна Вам відомо?
    Ця фігня ефективна лише ,як запевняють виробники "Активна таблетка пристрою діє протягом 2 місяців* у приміщені площею 10 м2 або 25 м3 та при відносній вологості 65%." В теплий період за ГОСТом 30494-96, відносна вологість в жилих приміщеннях складає: оптимальна 60-30 %, а допустима 65%. Мова іде про вологість повітря. Мокріючі стіни - зовсім інша халепа.
    Тільки ефективна вентиляція допоможе ефективно боротись із надмірною вологістю на стінах. Про що і повідомляє виробник цього чудо-пристрою, - "Максимальна ефективність пристрою – у ванних кімнатах, кухнях, спальнях та приміщеннях з недостатньою вентиляцією."

• Подобається Подобається x 3
  3. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Не тільки. Вірніше я б сказав вентиляції недостатньо, ще є температурний фактор.
    В мене головна проблема в так званій літній кухні. Взимку стеля і стіни мокріють (в сильний мороз дуже мокріють)
    Над плиткою є витяжка з виходом на зовні і примусовою тягою (Включають лише тоді коли на плитці щось парує)
    Також є витяжка в комині (колись там була кухня - комин залишився), там також є примусова тяга, хоча воно і при вимкненому стані достатньо тягне (видно я вентилятор від тяги крутиться час від часу)
    Сказати що там недостатня вентиляція не можна.
    Проблема в тому що при морозі стіни значно холодніші ніж повітря і тому на них конденсат появляється.
    Саме тому певно такі приміщення і називаються літня кухня.
    Тому тут я бачу варіанти два, зробити з неї не літню кухню а звичайну (утеплити стіни, стелю) або якось навчитись забирати вологу з повітря .

• Подобається Подобається x 1
  4. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Таблетками конденсат в такому приміщенні не заберете. Утеплення стін частково допоможе в парі з іншими засобами і при умові, що приміщення завжди буде тепле. Трохи складний випадок, тому що насичення повітря вологою йде в момент готування інтенсивно. З досвіду, на 100% не допоможе навіть осушувач, про таблетки навіть мовчу. Для приміщень з вологою і конденсатом найбільш ефективне поєднання:
    1. Витяжна вентиляція
    2. Обдув теплим повітрям конденсуючих поверхонь
    3. Додаткове осушення
    Перших два пункти зправляються з конденсатом у 70% випадків, і дозволяють зекономити на потужності (відповідно і немалих коштах придбання) обладнання третього пункту.

• Подобається Подобається x 1
  5. Bira

Bira Well-Known Member

В мене в ванній від вологості шафка розбухає...

6. dimalozz

dimalozz Member

Ага )) увімкніть логіку і дайте відповідь:
    1) Скільки літрів води потрібно витягнути з повітря щоб його осушити? (підказую - не менше літра на добу, залежно як у вас часто повітря у ванні оновлюється і чи часто душ вмикаєте чи ванну набираєте).
    2) Скільки вологи може увібрати в себе ваша "таблетка для осушування" (підказую - не більше, ніж об‘єм самої таблетки)
    3) Яка має бути вологість, щоб грибки і бактерії не поширювалися? (підказую - навіть дуже низька нічого не гарантує)
    4) А яка потрібна вологість щоб людина почувалася добре і не хворіла? (не менше 50:wacko:

а де твій аватар? :)