Ви очевидно ніколи не стикалися з Макінтошами, де реалізоване поняття "закрита архітектура". У порівнянні з нею "відкрита архітектура РС" дає і так широкі можливості. Думаю, що більшість погодиться з твердженням, що перед тим, як купувати ноутбук, який є більш персональним, ніж настільна система (щось на зразок зубної щітки), треба собі уявляти сфери його використання. Тоді Ви зможете раціонально витратити гроші і придбати те, що потрібно власне ВАМ і не переплічувати за непотрібні прибамбаси. Наприклад, мені для перепрошивки тюнерів вкрай потрібен повноцінний СОМ-порт, а хтось може навіть не знати, що це таке. Це нормально, тому існує настільки широкий модельний ряд. Інше питання - якість продукції. На жаль сьогодні виробники не зацікавлені у виготовленні якісної продукції масового застосування, їм це просто економічно не вигідно.
Стикався, стикався Наразі, я б назвав "напів-закрита архітектура", після переходу Apple на архітектуру Intel. я мав на увазі не комплектацію, а можливість встановлення будь-якої Операційної системи, розрахованої для даної архітектури. ==== А тепер про Соні. Ви знаєте, що для Соні ноутбуки випускає Асус? http://www.lct-company.ru/stat_31.asp Sony для мене - це Asus, в якому прибрана можливість ввійти в BIOS і щось переналаштувати. А також, це Asus, на кришці якого написано Sony і за це я маю заплатити на 70% більше. Про геморой при встановленні, вже не говорю FreeBSD, а хоча б іншого сімейства Віндовс, я вже писав.
Все відносно. ) Гм... мені ніхто не нав"язував нічого... Поясніть, а нащо мені купляти щось, аби потім це щось змінювати?
Так, відносно Asus (який всередині ноутбука, на якому написано Sony) - дорого. Ще для Sony робить Quanta Computer, але я стикався з платформою Асус. Щиро за Вас радий. А я заплатив десь зайвих 100-120 дол. за Microsoft систему, яку потім не використовую. Зараз, правда, деякі виробники продають ноути чи з DOS чи з linux, то можна цю суму зекономити (кому це потрібне, точніше, кому те не потрібне). Пояснюю, все морально старіє. Операційна система - не виняток. Вам передвстановили на заводі, скажемо ВіндовсХР (точніш, зашили образ обрізаної-обтесаної ХР, в якій тільки драйвери для того заліза, яке в ваному конкретному НБ). Такий же образ (тобто не повноцінної системи) дали Вам на компакт-диску, а то і не дали - загнавши його на Hidden_partition Вашого жорсткого диску. Пройшло 2 роки. Ви захотіли поставити трохи новішу версію ОС. Далі я просто зацитую тих, хто зіштохнувся з цим: "-Скажите пожалуйста, как зайти в BIOS с ноутбука SONY? -Полагаю, товарищ вопрос задал так потому, что при загрузке на его ноуте нету явных указаний, как войти в BIOS, хотя, конечно, большинство и используют F2 (на моем acer'е так и есть). Другой вопрос, что у Sony все сделано так, чтобы во внутренние процессы было как можно меньше вмешательства. Доподлинно известные подляны сони, с которыми приходилось сталкиваться - это создание на харде скрытой зоны с дистрибутивом винды и залоченьем различных вещей типа того же входа в bios, чтобы нельзя было установить свою версию, и при отсутствии встроенного cd/dvd-дисковода - нежелание устанавливать систему с любого внешнего дисковода, кроме родного соневского."
Користуюся в основному вживаними ноутами 2-7 річноы давності.На бренди особливо не звертаю уваги.Як недивно,ше ні один не підвів.Звичайно ризик є,але і є кономія.Мені від ноута багато нетреба :інет вай фай елементарна мультімедія.і Адобе едішн-звуковий редактор.З досвіду скажу.Народ з новими н-тами має більше проблем ніж я з вживаними.Правда я довго не затримуюсь на якомусь девайсі .стараюсь міняти.беру у перевіреному місці UBS-(магазин-ноутів нових і БВ)там специ норм,не дурять,гарантія обмін одним словом сервіс ОК! кого цікавить-рекомендую.
як то кажеться на колір і смак фломастерів багато) що кому більше подобається і що кому потрібне, ну і звичайно як воно експлуатується, я так думаю що якщо дужу постаратись то можна вбити навіть протиударного військового Панасоніка) вже рік користуюсь нетбуком Асer, всім задоволений, звичайно весь день за ним сидіти некомфортно, але для Таких завдань є настільні ПК