Надежность ноутбуков разных брендов

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Trooper, 12 лют 2010.

?

Самые надежные ноутбуки ИМХО это

1. Acer

1 голосів
    2,3%
  2. Asus

8 голосів
    18,2%
  3. HP

8 голосів
    18,2%
  4. Dell

5 голосів
    11,4%
  5. Toshiba

9 голосів
    20,5%
  6. Lenovo

4 голосів
    9,1%
  7. Samsung

2 голосів
    4,5%
  8. Fujitsu-Siemens

3 голосів
    6,8%
  9. MSI

1 голосів
    2,3%
  10. Другой

3 голосів
    6,8%
  1. soviet

soviet Well-Known Member

Мав досить багато ноутів за свій час проте найперший мій ноут, який мені привезли з Канади - це був IBM T31 (єдине, що в ньому було погане, так малий об'єм відеокарти), зараз вроді "тіпа" Lenovo якби замість IBM проте сакс такий, що йому далеко до колишніх IBM.

Мав і Тошибу, проте з дешевших моделей (зараз не згадаю, навіть яка:mocking:), чесно ноут як ноут нічим він не відрізняється від бюджетих Ацерів та Асусів.

Ну і добрався до Ацерів:mocking:, їх я мав (тобто міняв), аж штири штуки + маю ще робочий, так дійсно це ноут мабуть типу купив, рік поюзав, повезло нормально продав - купив новий Ацер. Мені один попався дуже навіть не відцентрований, коли вставляв в нього диск будь-який, то ним трясло ого-го:), але за ті грощі він на мою думку працює добре.

На мою думку тут глупо сперечатися, який ноут є кращий, оскільки кожен з них розрахований на різну цінову групу, якщо наприклад - Ацер, Асус, Самсунг це скажімо бюджетна лінійка, там - Тошиба, Делл - середній клас, ну і Соні, НР (моя думка) - це вже як то кажуть "топ".

• Подобається Подобається x 2
  2. syavych

syavych копач

Навряд чи так... НР радше середньої цінової категорії, а деякі моделі зустрічаються і рівня ацерів (причому досить непогані моделі).

• Подобається Подобається x 2
  3. Sten

Sten New Member

Знайомий півтора роки тому купив Ацер, в ноуті виявилась якась проблема з відеокартою, після кількох місяців ходіння по сервісах повернули гроші і купив собі НР павіліон - до сих пір людина щаслива :) . Інші власники Ацерів теж сказали що купили перший і останній раз. Сам користуюсь НР павіліон - враження хороші, на відміну від інших ноутів, в цієї моделі гладкий, майже глянцевий тачпад, користуватись дуже зручно і приємно, мінус проявляється тільки в спеку - коли пальці вологі, вони просто не хочуть сунутись по гладкій поверхні, хоча з мишою це несуттєво. Ще один суттєвий плюс - дуже хороший звук на вбудованих динаміках, ну і приємна дрібничка - пульт.

4. Mikolaj

Mikolaj миється в бані

Я мав дуже гарну нагоду придивитися до декількох брендів:
    Toshiba - надзвичайно якісний, але і надзвичайно дорогий. За вічне життя треба платити. :)
    LG - якість дуже посередня, через 3 роки переломився контакт до дисплею. Зараз ремонт коштує дорожче ніж вся та залізяка.
    ASUS - мав фабрично проблемний біос, але в сервісі поміняли і після того жодних проблем.
    ACER - дуже непоганий агрегат за співвідношенням ціна-якість.

5. Sten

Sten New Member

Є один сайт, який напевно буде цікавий для більшості власників ноутбуків, там побачив статистику, яка напряму стосується даної теми http://intellcity.ru/index-2.php?samye-ne-nadezhnye-noutbuki
    Всім хороший Pavilion, но в плані сервісу і обслуговування - далеко не найкращий варіант, розбирати його досить складно, на відміну від інших, де просто - відкрутив кришку, почистив, закрутив.

6. Iriska

Iriska Well-Known Member

Ну... юзала асус і х*юліт різних моделей і т.д., протягом 5-ти років... Асуси - не підводили ні в чому... хоча відео могли і кращу поставити. Х*юля - батарея вилетіла в трубу за пів року, сідюк навернувся майже одразу, і це при тому, що записом чи зчиткою не страдала... Так що... як на мене, таки ася - найкраші.

• Подобається Подобається x 1
  7. lvoldemar

lvoldemar Пересічний Львів`янин

Більше трьох років користуюся Toshiba Tecra, тьху-тьху, якість на висоті

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

ІВМ та Аррle. Вважаю їх в середньому - дуже надійними.
    Є ще Panasonic'и, "військового типу", досить міцні механічно.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Читав десь статистику, Асуси виявились найбільш надійними, лише 14 відсотків попадали в ремонт. Сам вражений, хоч завжди знав Тошіба найнадійніша, але вона десь на 4-місці була. Вже не згадаю де бачив ці підсумки. чи на ай-ті-сі, чи на хардваре. Біс його знає. Хорошими були делки та соньки вроді. Рівень поломок досягав 43 відсотків. (типу кожен другий бував в ремонті)
    Як на мене - залежить від моделі, ну і від правильності використання :)

10. Ninulya

Ninulya Well-Known Member

А я 2 року тому зробила вибір на користь BENQ. Задоволена повністю. Поставила б "5" і за параметри, і за фізичну надійність - з моєю любов"ю хряцнути кришкою... :)

11. sani

sani Well-Known Member

перший ноутбук був Асус... гамно рідкісне! Дорогий з гарними параметрами, але дуже НЕЯКІСНИЙ корпус. За рік часу корпус, той механізм відкивання-закривання екрану просто розвалився, при тому що дуже бережливе ставлення було, ніразу не падав тп... я до ком"ютерів ДУЖЕ-ДУЖЕ бережно ставлюсь.
    Просто зранку відкривався в ввечері закривався... то за рік часу посто розвалився. Неможливо було закрти... Так і стояв розкладений. Його конструкція непродумана для користування. Через рік здохла батарейка, через 1,5 роки СД-рв здохло... Тобто все що є механічне полетіло зразу... а електроніка працює досі. але бачили б ви його вигляд... о_О

Потім мав б.у.-шний старенький HP (він до мене більше 2років користований), купив його з полетівшим хардом Сегейт, який сам успішно замінив, на новий... в порівнянні з кращими параметрами того Асуса, літав. Віндовс загружався на порядок скорше, причому що вінда на них ставилась одинакова! В тому страренькуму HP наввть СД ром працював!!! А щодо корпусу ніяких зауважень не було...

Асер нетбук, Aspire ONE - досить непогана модель, веб камера в ньому найкраща з усіх камер що я бачу зараз не ноутбуках, найякісніше зображення! Відпрацював достойно 1,5 роки і дисі батарейка тримає чуть менше 2х годин.. і все решта робоче, і навіть корпус не розвалився, притому що був досить багато часу кудись тасканий, але ніде навіть не протерся, і ні одної навіть царапини немає!

Lenovo - проста модель, гарна зборка, думаю буде працювати довго, ніяких наваротів. але працює, нарікань нема!!!...

І знову наступив на тіж самі граблі, купив новий АСУС... ну думав може за стільки років навчились робити ноутбуки... НІ не навчились!!! мля... ну тупий ноутбук!
    кнопки відключення тачпаду немає! :sad: Як переходить у сплячий режим, то щоб вийти з ного треба перегружати ком"ютер, бо більше ні на що не реагує... А коли піднімаєш кришку монітора, то він так дивно моргає... що здається якийсь контакт відходить... ноуту 2 тижні! Поживем побачим... на цей раз гарантія від мене просто так не відмажеться! благо 2 роки дали гарантії!

12. good

good Well-Known Member

у мене є нет-бук АСУС. вроді нічого так вже другий рік працює..тільки зі звуком щось не впорядку.

і ще + поламав зарядку до нього:blush:

13. ricardo

ricardo Well-Known Member

Гілка ні про що. У кожного виробника є моделі "для бідних" та "Hi-End". Тому ноутбук вартістю 2000 дол. від "Другой" буде надійнішим від Toshiba, купленим за 400 дол.

14. syavych

syavych копач

ну не кажіть. звичайно смішно порівнювати моделі різних цінових сегментів, але ж беремо бренди взагалі, тобто порівнювання йде, наприклад, модель "для бідних" Ацера vs модель "для бідних" Тошіби, модель бізнес-класу Ацера vs бізнес-клас Тошіби і т.д.

15. ricardo

Тоді віддаю перевагу Asus та Dell. Ці два бренди мене не підвели жодного разу. Дешево не купляю.
    Не хочу Toshiba та Sony (по різних причинах).

16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В мене три роки Sony VAIO. Скільки разів падав з різної висоти... не перерахувати. Що стало помітно гіршим - акумулятор витримує далеко не чотири години, як при купівлі.

17. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

На мою думку найнадійнішим ноутом середньої цінової категорії є Тошиба.
    Асуси і Самсунги, щось не вселяють надії.
    Ноутбук 'для бідних' - одозначно ацер.
    В мене вже три роки. Бувало, що по 12-15 години працював, навіть раз задимівся (процесор, кулер, десь там), але нічого, свої гроші він вже давно відпрацював, і працює ще...

18. ricardo

З висоти може він і падає вдало. Ви пробували на Sony ставити систему, відмінну від прошитої на заводі? Вхід до настройок BIOSa маєте?

Я б не був таким категоричним. Мав один раз Acer TM - не з дешевих. Дратувала тільки клавіатура (не пам’ятаю яких не доставало двох кнопок, при тому, що була повнорозмірна ноутбучна, бо 15" екран 1400*1050).

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Нащо?

Те саме питання.

Варто розглядати кожен товар з точки зору і звичайного споживача. Мама з трьома дітьми не мусить знати, що таке BIOS і з чим його їдять. Важливо це для неї?

20. ricardo

Пояснюю. Соні декларує, що це ноутбук, тобто "портативний комп’ютер".
    Що є комп’ютер? Комп’ютер - це універсальна технічна система, що спроможна чітко виконувати визначену послідовність операцій певної програми за посередництва операційної системи.

Ключові слова тут: універсальна та операційної системи

Тобто заплативши дуже велику суму грошей, я маю очікувати від комп’ютера здатності того, щоб я міг встановити ту операційну систему, яка потрібна і подобається мені, а не користуватися тим, що мені нав’язали.

Зі зміною чи навіть добавленням ОС у Соні є деякі, а то і великі труднощі.

Я не бажаю за купу грошей одержувати "зашитого алкаша".

а де твій аватар? :)