Мав досить багато ноутів за свій час проте найперший мій ноут, який мені привезли з Канади - це був IBM T31 (єдине, що в ньому було погане, так малий об'єм відеокарти), зараз вроді "тіпа" Lenovo якби замість IBM проте сакс такий, що йому далеко до колишніх IBM. Мав і Тошибу, проте з дешевших моделей (зараз не згадаю, навіть яка), чесно ноут як ноут нічим він не відрізняється від бюджетих Ацерів та Асусів. Ну і добрався до Ацерів, їх я мав (тобто міняв), аж штири штуки + маю ще робочий, так дійсно це ноут мабуть типу купив, рік поюзав, повезло нормально продав - купив новий Ацер. Мені один попався дуже навіть не відцентрований, коли вставляв в нього диск будь-який, то ним трясло ого-го, але за ті грощі він на мою думку працює добре. На мою думку тут глупо сперечатися, який ноут є кращий, оскільки кожен з них розрахований на різну цінову групу, якщо наприклад - Ацер, Асус, Самсунг це скажімо бюджетна лінійка, там - Тошиба, Делл - середній клас, ну і Соні, НР (моя думка) - це вже як то кажуть "топ".
Навряд чи так... НР радше середньої цінової категорії, а деякі моделі зустрічаються і рівня ацерів (причому досить непогані моделі).
Знайомий півтора роки тому купив Ацер, в ноуті виявилась якась проблема з відеокартою, після кількох місяців ходіння по сервісах повернули гроші і купив собі НР павіліон - до сих пір людина щаслива . Інші власники Ацерів теж сказали що купили перший і останній раз. Сам користуюсь НР павіліон - враження хороші, на відміну від інших ноутів, в цієї моделі гладкий, майже глянцевий тачпад, користуватись дуже зручно і приємно, мінус проявляється тільки в спеку - коли пальці вологі, вони просто не хочуть сунутись по гладкій поверхні, хоча з мишою це несуттєво. Ще один суттєвий плюс - дуже хороший звук на вбудованих динаміках, ну і приємна дрібничка - пульт.
Я мав дуже гарну нагоду придивитися до декількох брендів: Toshiba - надзвичайно якісний, але і надзвичайно дорогий. За вічне життя треба платити. LG - якість дуже посередня, через 3 роки переломився контакт до дисплею. Зараз ремонт коштує дорожче ніж вся та залізяка. ASUS - мав фабрично проблемний біос, але в сервісі поміняли і після того жодних проблем. ACER - дуже непоганий агрегат за співвідношенням ціна-якість.
Є один сайт, який напевно буде цікавий для більшості власників ноутбуків, там побачив статистику, яка напряму стосується даної теми http://intellcity.ru/index-2.php?samye-ne-nadezhnye-noutbuki Всім хороший Pavilion, но в плані сервісу і обслуговування - далеко не найкращий варіант, розбирати його досить складно, на відміну від інших, де просто - відкрутив кришку, почистив, закрутив.
Ну... юзала асус і х*юліт різних моделей і т.д., протягом 5-ти років... Асуси - не підводили ні в чому... хоча відео могли і кращу поставити. Х*юля - батарея вилетіла в трубу за пів року, сідюк навернувся майже одразу, і це при тому, що записом чи зчиткою не страдала... Так що... як на мене, таки ася - найкраші.
ІВМ та Аррle. Вважаю їх в середньому - дуже надійними. Є ще Panasonic'и, "військового типу", досить міцні механічно.
Читав десь статистику, Асуси виявились найбільш надійними, лише 14 відсотків попадали в ремонт. Сам вражений, хоч завжди знав Тошіба найнадійніша, але вона десь на 4-місці була. Вже не згадаю де бачив ці підсумки. чи на ай-ті-сі, чи на хардваре. Біс його знає. Хорошими були делки та соньки вроді. Рівень поломок досягав 43 відсотків. (типу кожен другий бував в ремонті) Як на мене - залежить від моделі, ну і від правильності використання
А я 2 року тому зробила вибір на користь BENQ. Задоволена повністю. Поставила б "5" і за параметри, і за фізичну надійність - з моєю любов"ю хряцнути кришкою...
перший ноутбук був Асус... гамно рідкісне! Дорогий з гарними параметрами, але дуже НЕЯКІСНИЙ корпус. За рік часу корпус, той механізм відкивання-закривання екрану просто розвалився, при тому що дуже бережливе ставлення було, ніразу не падав тп... я до ком"ютерів ДУЖЕ-ДУЖЕ бережно ставлюсь. Просто зранку відкривався в ввечері закривався... то за рік часу посто розвалився. Неможливо було закрти... Так і стояв розкладений. Його конструкція непродумана для користування. Через рік здохла батарейка, через 1,5 роки СД-рв здохло... Тобто все що є механічне полетіло зразу... а електроніка працює досі. але бачили б ви його вигляд... Потім мав б.у.-шний старенький HP (він до мене більше 2років користований), купив його з полетівшим хардом Сегейт, який сам успішно замінив, на новий... в порівнянні з кращими параметрами того Асуса, літав. Віндовс загружався на порядок скорше, причому що вінда на них ставилась одинакова! В тому страренькуму HP наввть СД ром працював!!! А щодо корпусу ніяких зауважень не було... Асер нетбук, Aspire ONE - досить непогана модель, веб камера в ньому найкраща з усіх камер що я бачу зараз не ноутбуках, найякісніше зображення! Відпрацював достойно 1,5 роки і дисі батарейка тримає чуть менше 2х годин.. і все решта робоче, і навіть корпус не розвалився, притому що був досить багато часу кудись тасканий, але ніде навіть не протерся, і ні одної навіть царапини немає! Lenovo - проста модель, гарна зборка, думаю буде працювати довго, ніяких наваротів. але працює, нарікань нема!!!... І знову наступив на тіж самі граблі, купив новий АСУС... ну думав може за стільки років навчились робити ноутбуки... НІ не навчились!!! мля... ну тупий ноутбук! кнопки відключення тачпаду немає! Як переходить у сплячий режим, то щоб вийти з ного треба перегружати ком"ютер, бо більше ні на що не реагує... А коли піднімаєш кришку монітора, то він так дивно моргає... що здається якийсь контакт відходить... ноуту 2 тижні! Поживем побачим... на цей раз гарантія від мене просто так не відмажеться! благо 2 роки дали гарантії!
у мене є нет-бук АСУС. вроді нічого так вже другий рік працює..тільки зі звуком щось не впорядку. і ще + поламав зарядку до нього
Гілка ні про що. У кожного виробника є моделі "для бідних" та "Hi-End". Тому ноутбук вартістю 2000 дол. від "Другой" буде надійнішим від Toshiba, купленим за 400 дол.
ну не кажіть. звичайно смішно порівнювати моделі різних цінових сегментів, але ж беремо бренди взагалі, тобто порівнювання йде, наприклад, модель "для бідних" Ацера vs модель "для бідних" Тошіби, модель бізнес-класу Ацера vs бізнес-клас Тошіби і т.д.
Тоді віддаю перевагу Asus та Dell. Ці два бренди мене не підвели жодного разу. Дешево не купляю. Не хочу Toshiba та Sony (по різних причинах).
В мене три роки Sony VAIO. Скільки разів падав з різної висоти... не перерахувати. Що стало помітно гіршим - акумулятор витримує далеко не чотири години, як при купівлі.
На мою думку найнадійнішим ноутом середньої цінової категорії є Тошиба. Асуси і Самсунги, щось не вселяють надії. Ноутбук 'для бідних' - одозначно ацер. В мене вже три роки. Бувало, що по 12-15 години працював, навіть раз задимівся (процесор, кулер, десь там), але нічого, свої гроші він вже давно відпрацював, і працює ще...
З висоти може він і падає вдало. Ви пробували на Sony ставити систему, відмінну від прошитої на заводі? Вхід до настройок BIOSa маєте? Я б не був таким категоричним. Мав один раз Acer TM - не з дешевих. Дратувала тільки клавіатура (не пам’ятаю яких не доставало двох кнопок, при тому, що була повнорозмірна ноутбучна, бо 15" екран 1400*1050).
Нащо? Те саме питання. Варто розглядати кожен товар з точки зору і звичайного споживача. Мама з трьома дітьми не мусить знати, що таке BIOS і з чим його їдять. Важливо це для неї?
Пояснюю. Соні декларує, що це ноутбук, тобто "портативний комп’ютер". Що є комп’ютер? Комп’ютер - це універсальна технічна система, що спроможна чітко виконувати визначену послідовність операцій певної програми за посередництва операційної системи. Ключові слова тут: універсальна та операційної системи Тобто заплативши дуже велику суму грошей, я маю очікувати від комп’ютера здатності того, щоб я міг встановити ту операційну систему, яка потрібна і подобається мені, а не користуватися тим, що мені нав’язали. Зі зміною чи навіть добавленням ОС у Соні є деякі, а то і великі труднощі. Я не бажаю за купу грошей одержувати "зашитого алкаша".