національність: важливо чи ні

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем duncan, 9 гру 2008.

1. Divcha

Divcha Well-Known Member

Особістість самоусвідомлює себе через приналежність до певної національності, проте не винятково лише через це. То моє розуміння національної самосвідомості, яка має бути у народу вцілому і досягатися шляхом небайдужості кожної окремої особистості до питання національності. Така байдужість може дорого коштувати нації, як показала історія. Скажімо, вам не дають змоги реалізуватися в будь-якій сфері, якщо ваша праця так чи інакше звеличує ваш народ - то це пригнічує вашу особистість. Я проти нацизму, але має бути здоровий націоналізм, який з моїх батьків, наприклад, було витравлено. Тому серед перших речень, які навчаться казати мої діти, має бути "я - українець!".

Останнє редагування: 10 гру 2008
    • Подобається Подобається x 5
  2. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це моя дієта а не ДМ. :pardon:

• Подобається Подобається x 1
  3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Для культурного чекорвека это утверждение верно.

4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ні. Я ж кажу: національність - це неважливо.

5. КривоРожец

КривоРожец Well-Known Member

якби я був на вашому місті, то мабуть мені б теж була б національність не важлива :)

6. Чернобылец

А мне в данном диалоге просто любопытно узнать ответ, а это лучше или хуже и почему ?

7. КривоРожец

Конкретнее, пожалуйста.

8. Чернобылец

Ну что важно для и одного и не важно для другого идентификация снациональностью

9. консультант

консультант Дуже важлива персона

Національність завжди була важливою в житті будь-якого суспільства. Людина певної національності несе в собі інформаційний код родинного дерева своїх предків, а воно глибоко зв"язане з корінням, яке дає свій відбиток на свідомості і навіть підсвідомості кожної людини. Про неважливість можна говорити тоді, коли ніколи не віддавав належної уваги історичним, культурним і духовним традиціям своїх предків, а просто жив собі аби жити... і навіть незважаючи на це, така людина тою, чи іншою мірою несе в собі задатки свого роду:pardon:

Останнє редагування: 10 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  10. КривоРожец

Для меня национальность важна. Не хочу чтобы меня посчитали националистом, но я с юношеских лет "знал" что я женюсь на украинке, хотя серьезно встречался и с россиянкой (гр. РФ) с украинскими корнями, и белоруской (гр. РБ) с украинскими корнями. И вышло так как я и "знал". Что характерно никто меня на это не настраивал и не учил. :)

11. Чернобылец

Ну почему ? Исходя из вашей же логики у него просто намного больше исторических, культурных и духовных традиций, переданным через те же самые информационные коды. Так что у него свидомость просто многонациональная. Так и живет себе.
    У него их просто намного больше. Но это исходя из вашей же логики.

12. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

:))) То Ви, напевно, знали вже тоді, що українки найвродливіші, найпалкіші коханки і найкращі у світі господині! ;)

• Подобається Подобається x 5
  13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну да. Великая вещь генетическая память!:)))

• Подобається Подобається x 3
  14. Чернобылец

Это точно, что лучшие в мире.

Так вам что имнно гражданство важно было украинское для женитьбы ? Или я чего то не уловил.

Останнє редагування: 11 гру 2008
  15. Patrick

Patrick Well-Known Member

Це добре , коли людина , яка наприклад ,має в собі 5 національностей , рівноцінно зберігає всі 5.Але це лише теорія.
    На практиці така людина є ніякої національності.В Північій Америці це упростили і назвали - Сanadian і Аmerican.
    А от вже Mexican , язик якось не повертається , таких людей назвати , бо при слові Mexican вирісовується чіткий образ такої людини.

При останньому переписі населення в Канаді появилася графа "про етнічність" Де людина може , якщо хоче , вказати свої етнічі коріння.
    То результати перейшли всі очікування.Більше 70% переписаного населення вказало свої коріння.
    Українцями , а точніше Ukrainian Canadian себе порахувало більше як 1млн.200тис. осіб.А це майже 4% населення Канади.

• Подобається Подобається x 3
  16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

дитячі будинки часів становлення совєтської влади довели, що це не так...

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Одразу уява рисує дохтора з пачкою аміназіну...:)))

18. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Гм...
    Лекарство от жалоб,"витамин А", мама Зина -Аминазин...
    Чудесный укол - тётя Галя -галоперидол, "Галя с Зиной"- галоперидол с аминазином.... :scratch_one-s_head:
    Впрочем, это к Степанычу.... :good:

19. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Ми повертаємося до самоідентифікації.Доречі, цікаво на гілку "Я - українець" зараз поглянути. Там на початку є цікаве формулювання самоідентифікації.

20. КривоРожец

+100. Можливо!

не гражданство, а национальность.

Останнє редагування модератором: 12 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)