Національна ідея для України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем OrangeSpring, 21 лис 2008.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось ще одна стаття де висловлені думки про національну ідею України. Стаття дуже довга, але думаю варто прочитати.

Українська ідея
    29.01.2009 12:17 ___ Олег Романчук, для УП

Україні вкрай потрібно врешті-решт сформувати державну ідеологію.
    Так, американська ідея виявилась універсальною для представників різних рас, різноманітних політичних і релігійних поглядів й уподобань. Вона розрахована на людей середнього рівня здібностей і потреб, вона формує в них прагнення матеріального добробуту через розвиток вміння ефективно діяти.

Українська ідея має містити значно ширше коло завдань. Йдеться, зокрема, і про подолання негативних рис українського менталітету – пасивності, пристосуванства, відчуженості. В українській ідеї мають бути закладені принципи виховання шляхетної людини, особистості, заохочення громадян до сфери управління і контролю.

Вкрай важливо, щоб Україна зробила правильний геополітичний вибір, що уможливить проведення ефективних економічних і політичних реформ. Внутрішня дисципліна і порядок дозволять вести успішну закордонну політику. При цьому слід врахувати, що:

Орієнтація на Москву – це повернення в минуле, припинення модернізації держави, подальше вкорінення візантійщини. З огляду на це, східні кордони мають бути надійно убезпечені.

Україна має негайно розпочати демаркацію українсько-російського кордону в односторонньому порядку. Зрештою, це ключова умова запровадження безвізового режиму для українських громадян до Західної Європи.
    Український вибір – це усвідомлення того, з ким слід дружити, на кого рівнятися, з кого брати приклад, до кого дослухатись, чого прагнути, куди рухатись. Має бути вироблений чіткий, зрозумілий для всіх громадян план дій.
    Українці вже шукають силу, яка б їх об'єднала і дала можливість уповні скористатися статтею 5 Конституції: "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ…".
    Автор вже намагався привернути увагу читачів до того, що головна помилка, яку зробило українське суспільство 1991 року, полягала в тому, що було порушене правило, за яким кожній докорінній зміні державного ладу мають передувати Установчі збори (УЗ).
    Саме Установчі збори надають легітимність владі. Перше завдання УЗ — визначити соціально економічний устрій суспільства. Цей устрій має забезпечити умови зростання економічного добробуту країни та її громадян, дотримання свобод і соціального захисту.

Нинішнє століття – це століття інтелекту й інформації, а не бджіл і хрущів, що гудуть над вишнями у садках. Час соняшників минув. Нинішній кризі (політичній, економічній, газовій) в Україні притаманний системний характер.

Потрібні системні рішення. Тому слід сформувати постійно діючу групу фахівців-інтелектуалів з різних сфер науки і виробництва, Збройних Сил для розробки реальної програми розвитку держави, а при потребі – для вжиття екстраординарних заходів порятунку й зміцнення не лише економіки, але й державності.
    Незважаючи на всі перешкоди, Україна самоорганізовуватиметься, принципи самоорганізовування переможуть. Рік 2009-й має стати для українців роком прозріння й очищення. Від корупції, від аморальності, від візантійщини. Треба здійснити перезавантаження держави, пам’ятаючи про закон стисненої пружини.

Олег Романчук, шеф-редактор журналу "Універсум", для УП
    http://www.pravda.com.ua/news/2009/1/26/88519.htm

• Подобається Подобається x 3
  2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Удивительно, как вы связали две противоречащие друг друг вещи в одном посте. И более удивительно, что вы этих противоречий не уловили даже в условиях мирового кризиса. Вы не понимаете, что существует конкуренция государств и на каких основах существует ЕЭС.
    Никогда ни при каких условиях государства небудут противоречить самоустранеию другого государства от мировой конкуренции, преврашаясь в объект, а не субъект мировой политики.

Не слишком сложно ?

Педро,

Исходя из вашего предыдущего поста мне вответ про трансляционные спутники, я понял, что вы приехали в Австралию чуть ли не набедренной повязке. Не было возможности побриться, купить рубашку, ну там и иостальнеую одежду.

Исходя из этого вы мне объясните, чтоб я не ошибся, что вы мали на увази ?

.

Останнє редагування модератором: 1 лют 2009
    • Подобається Подобається x 1
  3. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Я извиняюсь, а что имеется ввиду под Византийщиной (не слыхал такого термина)?

4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

А вы Плачинду почитайте, сучасного великого (я не побоюсь сказать величайшего) историка Украины. Тут иногда выскакивают из веков знатоки его и ему подобных творчества.
    Ну например, украинцы - это и есть настоящие арии
    Христос, родом из Галилеи, что на самом деле Галичина
    Христофор из Колумбиевки ( это тот что Америку открыл)
    Украинская мова - прародитель (ница) всех мов,
    Гомер - на самом деле украинец
    Вот на другой ветке я увидель, что украинцы, это гальцы, ну кельты типа...:)

Я еще подобное про чувашей слышал, что Христос - это чуваш, он из Шумерли, а это на самом деле Шумеры.

Осталось сказать, что украинцы (но только самые настоящие) заброшены инопланетянами. Ждем последователя Плачинды, что так напишет. Ждем также продолжения творчества чувашей - историков. Они вместе, поковырявшись в носу, еще и не то повыковаривают.

Но даже не это самое интересное. А то что как то это все у нкоторых в голове укладывается и не возникает никаких проблем. Зато возникают проблемы с ощущением реальной современной действительности.

• Подобається Подобається x 2
  5. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

О_о ну если так (восхищенно замирает, перебирая в уме фразы К.Пруткова) )))))) Ну тоди ждем-с новых откровений из глубины веков )))))))

6. mavka

mavka Well-Known Member

Ви хотіли попришпилюватись , але з чого? з Аріїв та кельтів ? У Вас є інші теорії, підтверджені науково ? :pardon:
    проблем з відчуттям реальної сучасності в мене, наприклад, нема.

правлячої елітної непідкупної касти нема на Україні.
    здається, сучасні шкільні програми орієнтовані на внутрішнє, українське, просякнуті українськи духом, - це я бачу по підручниках.
    є в мене надія, що каста підростає.

ось тільки їй треба часу, за який, проте, Росія може з"їсти Україну.
    он красавєц Пуцін заявив, щоб його не турбували щодо незалежності Осетії , конфліктів з Грузією та й усіх грядущих ігрищ, які він затіватиме, коли хочуть його підтримки та кооперації в стосунках з Іраном. кишнув на Ізраїль, щоб той забрався зі своїми збройними гешефтами, - той зразу ж притих.

Останнє редагування: 2 лют 2009
  7. iso

iso Well-Known Member

І знову додайте щось із Канигіна і Бузини...

8. premium

premium Well-Known Member

І Вам не соромно, що таку "літературу " читаєте? Та ще й виставляєте як серйозний аргумент.

9. Монархист

Монархист Well-Known Member

С хлополюбов и масонов. :)))

10. Веда

Веда Well-Known Member

Кінець 70-х та 80-і... І я не про побутову техніку(ці речі людина купувала років на 20) та сантехніку (тоді люди не часто міняли ці речі) писала, а про одяг, взуття, каву, обої та ін.

11. Муравьедъ

Муравьедъ Well-Known Member

Кстате об одяге... в 70-х - 80-х было скандальное "хлопковое дело" ... думаю в том числе и поэтому в СССР нормального одяга небуло...
    Многим из молодёжи совок не нравился из-за отсутствия качественного одяга... Хотели фирму.
    :sad:

12. premium

premium Well-Known Member

Ото треба було Україні не Крим, а Тюменську область дарувати, було б тоді в України сальдо +50 млрд. дол.

13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ви певні, що зі знаком не помилилися?

14. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

С Закона Природы, что все империи рано или поздно издыхают. Посколько Совок был империей, в соответствии с этим законам он и сдох.

Все это глупости. Началом конца Совка было падение мировых цен на нефть. Экономически, с его мировыми амбициями, Совок был полностью недееспособной страной.

Останнє редагування модератором: 26 лют 2009
  15. Марусино

Марусино Well-Known Member

а мы итак круче всех живем! и до сих пор кричат некоторые, что мы - житница всей Европы, только толку-то. И почему-то Европе мы нафиг не нужны:sad: особенно в свете последних событий.
    У нас не будет толку пока власть не будет в сильных мощных руках, а все наши ее "проедают", "продают", разворовывают. Нужна мощь извне. Но при том сохранить независимость. Эх, да что говорить.

16. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

І на кого ви сподіваєтесь? Не на "матушку" бува?

Всі так люблять жаліти, що в нас немає Путіна, а я би відразу від Гітлера чи Сталіна не відмовилась, принаймі відкрито свою позицію висвітлювали;)

17. Марусино

Марусино Well-Known Member

я пока ни на кого не сподиваюся. Просто говорю, что думаю. И что бы хотела для своей страны. А про Россию - да, триста раз уже всюды писала, я за союз. Только бы они хотели, мы никому не нужны такие. Наглые, хитрые. Понимаю, что неприятно про себя такое и говорить, и слышать.

18. Муравьедъ

Муравьедъ Well-Known Member

Где империуууууууу! Скорее антиЫмперия. :))):))):)))

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Я от думаю: а чи є вона, незалежна Україна?:scratch_one-s_head:

20. Веда

Веда Well-Known Member

Интересный взгляд на на имперское развитие России:
    Авторы - россияне. Олег Маслов Родился 13 августа 1956 года в деревне Мордвинцево, Кстовского района, Горьковской области. Русский. Родился - 11 февраля 1953 г. Краснодарский край, станица Архангельская.

а де твій аватар? :)