Ось ще одна стаття де висловлені думки про національну ідею України. Стаття дуже довга, але думаю варто прочитати. Українська ідея 29.01.2009 12:17 ___ Олег Романчук, для УП Україні вкрай потрібно врешті-решт сформувати державну ідеологію. Так, американська ідея виявилась універсальною для представників різних рас, різноманітних політичних і релігійних поглядів й уподобань. Вона розрахована на людей середнього рівня здібностей і потреб, вона формує в них прагнення матеріального добробуту через розвиток вміння ефективно діяти. Українська ідея має містити значно ширше коло завдань. Йдеться, зокрема, і про подолання негативних рис українського менталітету – пасивності, пристосуванства, відчуженості. В українській ідеї мають бути закладені принципи виховання шляхетної людини, особистості, заохочення громадян до сфери управління і контролю. Вкрай важливо, щоб Україна зробила правильний геополітичний вибір, що уможливить проведення ефективних економічних і політичних реформ. Внутрішня дисципліна і порядок дозволять вести успішну закордонну політику. При цьому слід врахувати, що: Орієнтація на Москву – це повернення в минуле, припинення модернізації держави, подальше вкорінення візантійщини. З огляду на це, східні кордони мають бути надійно убезпечені. Україна має негайно розпочати демаркацію українсько-російського кордону в односторонньому порядку. Зрештою, це ключова умова запровадження безвізового режиму для українських громадян до Західної Європи. Український вибір – це усвідомлення того, з ким слід дружити, на кого рівнятися, з кого брати приклад, до кого дослухатись, чого прагнути, куди рухатись. Має бути вироблений чіткий, зрозумілий для всіх громадян план дій. Українці вже шукають силу, яка б їх об'єднала і дала можливість уповні скористатися статтею 5 Конституції: "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ…". Автор вже намагався привернути увагу читачів до того, що головна помилка, яку зробило українське суспільство 1991 року, полягала в тому, що було порушене правило, за яким кожній докорінній зміні державного ладу мають передувати Установчі збори (УЗ). Саме Установчі збори надають легітимність владі. Перше завдання УЗ — визначити соціально економічний устрій суспільства. Цей устрій має забезпечити умови зростання економічного добробуту країни та її громадян, дотримання свобод і соціального захисту. Нинішнє століття – це століття інтелекту й інформації, а не бджіл і хрущів, що гудуть над вишнями у садках. Час соняшників минув. Нинішній кризі (політичній, економічній, газовій) в Україні притаманний системний характер. Потрібні системні рішення. Тому слід сформувати постійно діючу групу фахівців-інтелектуалів з різних сфер науки і виробництва, Збройних Сил для розробки реальної програми розвитку держави, а при потребі – для вжиття екстраординарних заходів порятунку й зміцнення не лише економіки, але й державності. Незважаючи на всі перешкоди, Україна самоорганізовуватиметься, принципи самоорганізовування переможуть. Рік 2009-й має стати для українців роком прозріння й очищення. Від корупції, від аморальності, від візантійщини. Треба здійснити перезавантаження держави, пам’ятаючи про закон стисненої пружини. Олег Романчук, шеф-редактор журналу "Універсум", для УП http://www.pravda.com.ua/news/2009/1/26/88519.htm
Удивительно, как вы связали две противоречащие друг друг вещи в одном посте. И более удивительно, что вы этих противоречий не уловили даже в условиях мирового кризиса. Вы не понимаете, что существует конкуренция государств и на каких основах существует ЕЭС. Никогда ни при каких условиях государства небудут противоречить самоустранеию другого государства от мировой конкуренции, преврашаясь в объект, а не субъект мировой политики. Не слишком сложно ? Педро, Исходя из вашего предыдущего поста мне вответ про трансляционные спутники, я понял, что вы приехали в Австралию чуть ли не набедренной повязке. Не было возможности побриться, купить рубашку, ну там и иостальнеую одежду. Исходя из этого вы мне объясните, чтоб я не ошибся, что вы мали на увази ? .
А вы Плачинду почитайте, сучасного великого (я не побоюсь сказать величайшего) историка Украины. Тут иногда выскакивают из веков знатоки его и ему подобных творчества. Ну например, украинцы - это и есть настоящие арии Христос, родом из Галилеи, что на самом деле Галичина Христофор из Колумбиевки ( это тот что Америку открыл) Украинская мова - прародитель (ница) всех мов, Гомер - на самом деле украинец Вот на другой ветке я увидель, что украинцы, это гальцы, ну кельты типа... Я еще подобное про чувашей слышал, что Христос - это чуваш, он из Шумерли, а это на самом деле Шумеры. Осталось сказать, что украинцы (но только самые настоящие) заброшены инопланетянами. Ждем последователя Плачинды, что так напишет. Ждем также продолжения творчества чувашей - историков. Они вместе, поковырявшись в носу, еще и не то повыковаривают. Но даже не это самое интересное. А то что как то это все у нкоторых в голове укладывается и не возникает никаких проблем. Зато возникают проблемы с ощущением реальной современной действительности.
О_о ну если так (восхищенно замирает, перебирая в уме фразы К.Пруткова) )))))) Ну тоди ждем-с новых откровений из глубины веков )))))))
Ви хотіли попришпилюватись , але з чого? з Аріїв та кельтів ? У Вас є інші теорії, підтверджені науково ? проблем з відчуттям реальної сучасності в мене, наприклад, нема. правлячої елітної непідкупної касти нема на Україні. здається, сучасні шкільні програми орієнтовані на внутрішнє, українське, просякнуті українськи духом, - це я бачу по підручниках. є в мене надія, що каста підростає. ось тільки їй треба часу, за який, проте, Росія може з"їсти Україну. он красавєц Пуцін заявив, щоб його не турбували щодо незалежності Осетії , конфліктів з Грузією та й усіх грядущих ігрищ, які він затіватиме, коли хочуть його підтримки та кооперації в стосунках з Іраном. кишнув на Ізраїль, щоб той забрався зі своїми збройними гешефтами, - той зразу ж притих.
Кінець 70-х та 80-і... І я не про побутову техніку(ці речі людина купувала років на 20) та сантехніку (тоді люди не часто міняли ці речі) писала, а про одяг, взуття, каву, обої та ін.
Кстате об одяге... в 70-х - 80-х было скандальное "хлопковое дело" ... думаю в том числе и поэтому в СССР нормального одяга небуло... Многим из молодёжи совок не нравился из-за отсутствия качественного одяга... Хотели фирму.
Ото треба було Україні не Крим, а Тюменську область дарувати, було б тоді в України сальдо +50 млрд. дол.
С Закона Природы, что все империи рано или поздно издыхают. Посколько Совок был империей, в соответствии с этим законам он и сдох. Все это глупости. Началом конца Совка было падение мировых цен на нефть. Экономически, с его мировыми амбициями, Совок был полностью недееспособной страной.
а мы итак круче всех живем! и до сих пор кричат некоторые, что мы - житница всей Европы, только толку-то. И почему-то Европе мы нафиг не нужны особенно в свете последних событий. У нас не будет толку пока власть не будет в сильных мощных руках, а все наши ее "проедают", "продают", разворовывают. Нужна мощь извне. Но при том сохранить независимость. Эх, да что говорить.
І на кого ви сподіваєтесь? Не на "матушку" бува? Всі так люблять жаліти, що в нас немає Путіна, а я би відразу від Гітлера чи Сталіна не відмовилась, принаймі відкрито свою позицію висвітлювали
я пока ни на кого не сподиваюся. Просто говорю, что думаю. И что бы хотела для своей страны. А про Россию - да, триста раз уже всюды писала, я за союз. Только бы они хотели, мы никому не нужны такие. Наглые, хитрые. Понимаю, что неприятно про себя такое и говорить, и слышать.
Интересный взгляд на на имперское развитие России: Авторы - россияне. Олег Маслов Родился 13 августа 1956 года в деревне Мордвинцево, Кстовского района, Горьковской области. Русский. Родился - 11 февраля 1953 г. Краснодарский край, станица Архангельская.