Національна ідея для України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем OrangeSpring, 21 лис 2008.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тьху!
    Коли ж навчитеся читати!?:ireful1: (і думати, а потім писати)

2. А это что?

• Подобається Подобається x 1
  3. Max_

Max_ кл. москаль

Э... обоснование есть ? Законы какие нить, Конституция, международные договоры ?

Блин, токо Дальневосточник вернул мне веру в человечество, а теперь она снова исчезает...

• Подобається Подобається x 3
  4. Чупага

Чупага Well-Known Member

Не сильно це розумію. Заплачу ментам мене в Ханти Мансі запишуть як їм пільга вийде або якісь кошти одшкодування.( теоретически)
    Євреї повернули історичну Батьківщину Iзраїль а Угорщина і Болгарія чого їм дадимо від Дону до Уралу?

Останнє редагування: 23 січ 2009
  5. Olexa

Olexa Member

Мова йде про українську національну ідею, яка об’єднає українців (православних і греко-католиків, україно та російськомовних, багатих і бідних), а не про якесь утопічне об’єднання всіх націй. Інтернаціоналізм ми вже проходили. Але якщо говорити про права різних національностей, які є громадянами України, то вони є і повинні бути рівними. А точніше рівнопропорційними відсотку таких громадян в Україні. Є татар 0,4% - прошу, вибирайте двох своїх представників у парламент. Є евреїв 0,000….? - прошу.

А про сорти я взагалі не говорив.

«Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.»
    Національний Гімн України

6. Geograf

Geograf Меломан

Еге ж і відповідно до законів України, розподіяється більше місць отримують представники корінної національності (то ж логічно бо їх є більшість), а далі в порядку зменшення нац. меншин, відповідна їм і кількість місць у органах влади.

7. Чупага

Чупага Well-Known Member

Юля хто? Янук чи не бульбаш?Не спортивно тако хто вирішить хто українець а хто печеніг недостреленний.Гітлер сказав - сам вирішу хто тут єврей

8. Geograf

Geograf Меломан

Ну то питання зачіпає й етнічну самоідентифікацію людини, в Україні з тим біда, жалко що не враховують фактичний стан речей тому більшість народу переписується з євреїв на москалів, з москалів на українців... комбінацій багато... А в тих ж угорців чи болгар вже прив'язаність до нової території, ідентифікують себе як європейці, та й впринципі вони цей свій статус довели.

9. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви бачили,скільки людей вітало Обаму?Так було багато афроамериканців,і їх можна зрозуміти,але були і білі.Тепер скажімо,чи можна заставити скажімо мене силою любити Росію.Ні.Заставляли багато років.Говорили і так і сяк.Але я так і не полюбив.Вірніше я немав нічого проти тих простих росіян,котрі жили собі в Росії і займалися своїми справами,і вирішували свої проблеми.Я не полюбив тих хто з вогнем і мечем прийшов на мою землю і заставляв мене говорити його мовою,жити за його правилами.
    Давайте будемо прагматиками.Чи можливо бути насильно милим?Ні.Ніде правди діти,в Україні є багато інших національностей, які в силу обставин опинилися тут,і народили своїх дітей теж тут.Є такі, що вже живуть в п"ятому поколінні.І безперечно,що більшість з них російськомовні.
    Тепер дайте відповідь на таке запитання-чи вірите ви в можливість одномоментного виселення всіх зразу на мовну Батьківщину?Я не вірю.По-перше це неможливо технічно зробити,по-друге тільки Радянська влада і Сталін міг таке зробити(як з татарами і німцями).Але ж ми кажемо що Сталін був сатрап і Радянська влада була недобра.То що будемо повторювати їхні кроки?Напевне що ні,та й світ нам не дасть цього зробити.
    Отож ми дійшли до того, що нікуди ми не дінемось від наших неукраїномовних.Треба якось з ними жити.Якось разом працювати,якось разом виховувати наших дітей,україномовних і російськомовних,румуномовних,угромовних,словакомовних і т.д.
    Тепер подумаймо, що може об"єднати таку різношерстну публіку.Національна ідея,на основі нашої історії і боротьби за незалежність?Не знаю як вам,а мені здається,що навряд чи,як би нам галичанам і українцям цього не хотілося.В Україні ще живе(і буде жити ще років так 50-60)частина суспільства,для яких СРСР була рідна і вони вважають себе (я рожден в Советском Союзе-сделан я в СССР).І вони нікуди не дінуться.Вони повинні дожити і померти тут.Чи заставите ви їх силою думати інакше?Чи буде для них цінна національна українська їдея?Напевне що ні.Чи доведе до добра їхнє цькування?Напевне що ні.Чи потрібно їх заставляти вчити українську мову?По меншій мірі це нерозумно.Їхнє завдання привикнути до того,що в українському суспільстві є ще й інші мови крім російської.
    Тепер,у них є діти,які теж думають і говорять російською.Як вони можуть сприйняти українізацію.Мені здається,що трохи легше.У них трохи друга психологія,вже не радянська.Вони повинні усвідомити,що знання української, поряд з російською,принесе їм матеріальні вигоди (краща робота,вища посада,більша зарплата і т.д.).Вони вивчать і будуть знати дві мови,це буде їм вигідно.
    А тепер ми дійшли до дітей,котрі діти дітей тих російськомовних.Їм завтра потрібно йти в дитячий садок.Перед їхніми батьками буде вибір-йти в російськомовний звичайний дитячий садок,чи йти в тільки що побудований шикарний дитячий палац,з плавальними басейнами,з вивченням чотирьох іноземних мов,з гімнастичними залами,і шикарними вихователями,але... україномовний.Вгадайте з трьох раз,в котрий садок віддадуть своїх дітей прагматичні діти російськомовних,в котрих добре сите життя в Україні,хороша зарплата,і щасливі діти.
    Тепер запитаємо себе,яка національна ідея в жителів США.Більшість громадян США дуже люблять свою державу,і є її патріотами.Чи вони люблять Америку,будучи хто-зна якої національності.Ні,вони люблять державу США,в якій їм добре жити,вони мають впевненість в завтрашньому дні,вони люблять стабільність,яку гарантує їм їхня держава.
    Отож на моє переконання на теперішній час основною національною їдеєю для України,є матеріальний добробут всіх громадян України,незалежно від національності.Треба зробити так,щоб громадяни пишалися тим ,що вони живуть в найкращій державі,і їм би не хотілося виїжджати чи на роботу,чи на проживання в інші країни,а на переїзд в Україну,потрібно було розігрувати зелену карту.Поваірте мені,тоді всі російськоінетількимовні будуть гордитися тим ,що вони живуть в Україні.А до того часу підростуть ті дітки,котрі з дитинства вчать українську мову,і будуть нею говорити і думати.
    Ось такий мій проект визначення національної ідеї і вирішення мовного питання.На ваш розсуд.

• Подобається Подобається x 4
  10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

1. Это стало возможным благодаря экономическому кризису, кторый задел всех.
    2. Существующая система управления имела становой хребет, основанный на КПСС. Главный человек в каждой республике - первый секретарь, подчиняющийся Генеральному секретарю. Это было создено Сталиным, для него и под него. Убрав КПСС, как "напрвляющей и руководящей" из конституции, в этом сразу стало ясно, что конструкция слаба.
    3. В основном по большей части национальный выступления были не против власти, а против другой национальности. Грузия - может и исклбчение, но когда Гамсахурлия пришел к власти, ему другие национальности показались "испорченными грузинами"
    4. И самое печальное, что соседи по домам другой национальности стали считаться нахлебниками или живущими за их счет.
    5. ТОчно также и между республиками. ТО с чего началась эта ветка. 91 год везде можно было видеть, что Союз живет за счет УКраины. На уровень бытового сознания это четко укоренилось.
    6. Выборы 1988. Только немой не ругал КПСС в то время. И в результате пришли те, кто громче кричал, а не тот кто понимал. Если помните, то выборы могли состояться и раньше, но Горбачев тянул время. В результате, те кто мог и понимал и был честным в атмосфере постоянного выливаемого дерьма решил не участвовать.

Ельцин не хотел подчиняться Горбачеву. Личная неприязнь. А сублимировалось это в суверенитет РСФСР. Как у Хмельницкого обида на польского короля, который не наказал убийцу его сына. Плюс бедность вызванная кризисом. Виноваты ли бо - центральная власть, либо нахлебники другие республики, либо соседи другой национальности. И это легко охватило всех, чтоит это убрать - сразу заживем богато, только врагов уберем, а работать как-то по другому не надо. НАдо только поделить по "честному" дать тем, кто больше это заслуживает. И ввалились оконочательно в еще больший кризис. И так и не вышди на те показатели, которые до 1991 года были. Ни одна республика - теперь страна.

Слабость была заложена еще Сталиным в систему управления, плюс экономический кризис, и конечно "низменные инстинкты" люмпенов. Как и в 1917.

• Подобається Подобається x 2
  11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Нет ничего нового под Луной...Ваша идея, уважаемый, называется - апартеид. Ее развивали в ЮАР - рассказать, чем там все закончилось? :)))
    Да, граблей в нашем гербе не хватает, это точно... :)

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Олексо, не треба так радикально пересмикувати.
    Бачите, з Вами не погоджуються деякі цілком адекватні люди.

Фахові якості повинні домінувати про делегуванні повноважень.
    Яка команда (комітет, робоча група) без мудрого єврея, наприклад?
    А Вам зробиться зле, якщо Кримську автономію очолить татарин або грек ? Не корумпований, а готовий працювати зі знанням справи?

• Подобається Подобається x 5
  13. Чупага

Чупага Well-Known Member

Вибачте за оф.
    У Латвії говорять -Бідна та фірма що без литовця.

Так ми примусимо Каримових писатися карімюкамі і XXXдісов XXXюкамі. Глупота
    Коган вже-Коханий от i файне.

14. Olexa

Olexa Member

Теза про матеріальний добробут всіх громадян України, незалежно від національності не може бути національною ідеєю по одній простій причині: вона перевірена життям – не спрацьовує. Про добробут говорили на початку 90-х, коли забирали в українців зброю і флот, в кінці 90-х, коли приватизували промисловість, про це, зрештою говорять тепер, - коли відбирають в українців рештки землі і розганяють армію. Останній шанс на життя цій тезі особисто я давав в 2004, на Майдані. Знову не спрацювало.
    Чужинська влада ніколи не робила і не зробить українців матеріально забезпеченими, бо це може вбити саму чужинську владу. Ситий і забезпечений українець починає думати і аналізувати не тільки як копійку заробити.
    Тільки УКРАЇНСЬКА ПО-СУТІ влада може бути зацікавлена в тому, щоб Україна стала сильною і розвинутою державою з високим рівнем добробуту громадян. Бо тоді це буде запорукою їхнього збереження при владі і щитом від зазіхань чужинців на владу.

Їм не дадуть померти. Зовнішня реанімація працює і буде працювати. Водночас українська нація стрімко скорочується. За останнє століття – вдвічі, кожного року Україну покидає більше мільйона людей. Кажете 50-60 років спокійно чекати? Не буде України. Адже війна зі всім українським не припиняється ані на день. Інформаційні, мовні, духовні, економічні, газові атаки.
    Бездіяльність – це програш, пасивна нелюбов і неприйняття – це програш, толерантна американська замріяність – це також програш.
    Не потрібно виселяти. Українська влада повинна створювати українцям преференції у всіх сферах життя. І мова тут не головний критерій. Українцям – кращі посади, вищі зарплати, зелене світло у бізнесі. Але, знову ж повторюся, тільки українці при владі здатні на такі кроки.

15. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Был такой Альфред Розенберг - теоретик "рассовой гигиены". На Нюрнбергском процессе приговорён к смертной казни через повешение.Закономерный финал.Советую помнить о нем, продолжая проповедовать его идеи.

16. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Например, как славный судья Зварыч. Файний хлоп. НЕ;) Кстати на примере нашего родного Львова. Везде ж украинцы при власти. И? :pardon:

17. Max_

Max_ кл. москаль

Выпускники школ для умственно отсталых детей способны на такие шаги.

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вибачте пане я напевне не зрозумів,відколи це Ющенко-чужинська влада.Чи Ви з Росії?

Що зробив український президент за п"ять років для того,щоб українська нація стрімко не скорочувалась?Перед виборами він в одному з 10 кроків,котрі були назустріч людям обіццяв створити 5 млн.робочих місць.Аууу.Де вони.Скільки наших заробітчан вернулося з-за кордону?Причому виїжджають в основному тільки українці.Скільки українських шкіл побудували за останніх п"ять років,які закони про книговидання були прийняті,щоб стимулювати випуск української книги?Що за п"ять років зроблено для того,щоб ми не залежали від газових атак?
    "Бездіяльність – це програш, пасивна нелюбов і неприйняття – це програш, толерантна американська замріяність – це також програш."ви добре охарактеризували сучасну українську владу.

- це шановний середньовіччя.У всьому світі зазвичай -"кращі посади, вищі зарплати, зелене світло у бізнесі" дають за добру роботу,а Ви хочете давати за національність?Верніть Зварича-він українець.Верніть Лазаренка-він теж українець.

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Те саме, що і Юлія Володимирівна, і Віктор Фьодоровіч, і вся ця братія - ніц!

20. Geograf

Geograf Меломан

Та ні я думаю, що в питанні скорочення української нації нашого президента гріх звинувачувати:)

а де твій аватар? :)