Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Прокіп, 22 жов 2012.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Молодець що ввів. Тільки одна біда - ми досі не знаємо що таке "українська нація". Так шо давайте по факту.

2. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

То вина не Верещинського, а сучасних Дзеків.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я більше не буду. :sorry:

• Подобається Подобається x 1
  4. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Думка про сучасний сурогатний український націоналізм. Варто проаналізувати

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я більше не буду. :sorry:

Безглузде заняття - класифікувати те, чого не існує.

6. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Під японським націоналізмом розуміють:

• етнічний або так званий культурний націоналізм (яп. 民族主義, みんぞくしゅぎ, міндзоку-сюґі), який обґрунтовує унікальність японського етносу;
    • політичний націоналізм (яп. 国民主義, こくみんしゅうぎ, кокумін-сюґі), який визначає японців як політичну націю та обґрунтовує її право існування;
    • державницький націоналізм або етатизм (яп. 国家主義, こっかしゅぎ, кокка-сюґі), який легітимізує існування японської держави і розглядає останню як досконалу форму організації японської політичної нації.

---------- Додано в 15:34 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

Сказала прибиральниця інституту про атоми, яка їх в очі ніколи не бачила.
    Дзеко, я б на вашому місці взагалі не заходив в цю надуману для вас тему.

• Подобається Подобається x 2
  7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тема не надумана. Націоналізм я вважаю абсолютним природнім і логічним явищем. Просто приклади давайте адекватні.
    Жанна Дарк - націоналістка. Це в епоху, коли люди й не знали толком скільки їм років, не те що хто вони по національності.

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Я просто бачу, що Жанна була дещо адекватніша за вас. Дзеко, ви вивчали хоч основи такої науки, як "логіка" і розумієте різницю між суттю націоналізму, ідеологією націоналізму, його спорідненню чи розмежуванню з патріотизмом? А ще повідомте нам про те, чи існували атоми до того, як греки придумали їм відповідне слово?
    Видно цей автор є любителем подискутувати, йому рідніший сам процес цього, а не суть дискусії.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та як хочете, я пішов. Все-одно дискутувати з вами бажаючих більше немає.

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Він так і не зрозумів, що я приходжу на цей форум не дискутувати.

---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

І хто йому це вдовбачив? Десь дурню взяли, що націям не більше 200 років, і триндять, триндять...
    Грецькому слову "етнос" вже більше 2 тисяч років, а його відповіднику в англійських перекладах

• Подобається Подобається x 2
  11. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та варто перейти до радикально-агресивної форми націоналізму під назвою шовінізм.
    Ось як її видають деякі аналітики
    Яскравий приклад шовінізму є стан москалів, які були вирощені монголами, були підтримані останніми в боротьбі з сусідами та по суті стали спадкоємцями монгольської імперії в межах Джучі. Москальський шовінізм був вирощений ще й географічними умовами, які ізолювали їх від сильних сусідів та безнаказанності в подоланні опору малих народів Євразії.

12. V.P.

V.P. vegan power

вам бы перейти на что-то более легеое... гашиш может...

13. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Відносно Рейгана ці "болотні" казали дещо інше - "прімітівний актьорішка". А думки Маркса стосовно Московії старалися взагалі приховати.
    Москалі і Герцену рекомендували "перейти на гашиш" після того, як Герцен охарактеризував загарбницький менталітет їх народу: "Отчего наши руки не принимаются за большой труд, а все лезут с оружием на чужие земли?” ...

Останнє редагування модератором: 28 жов 2012
  14. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Про інтегральний націоналізм ви точно знаєте зі школи. Та у чому його суть? Якою бачили Україну націоналісти? Її устрій, економіку, ворогів?

Чи наслідувала ОУН ідеологію нацизму та фашизму? Чому в ОУН педалювали антисемітську тему? Які плани мали на Німеччину у Другій світовій? Розповість дослідник політичної історії початку ХХ століття, доктор історичних наук Олександр Зайцев.

View: https://youtu.be/6mTbXrPeO3A

Текстова версія
    Про український націоналізм | Олександр Зайцев — Локальна історія

• Креативно Креативно x 1
  15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Зайцев по полицях розклав нікчемність націоналізму.
    І в суспільстві, що розвивається, йому не місце.
    Що І показує історія розвинутих країн.

• Смішно Смішно x 1
а де твій аватар? :)