Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Gron

Gron тафгай

Прикольний історичний експеримент виходить.
    Особливо для тих хто посередині.
    Залишившимся після, теж буде чим займатися.

2. Чупага

Чупага Well-Known Member

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це все слова. Можна назватися моджахедом і вирощувати квітки в горах, а можна назватися комуністом і посадити пів країни, решту розстріляти, або відправити в армію.
    Якщо фашизм рівняють з нацизмом - то нехай не плутають з націоналізмом. Чи нашу мову буде захищати якись пофігізм, чи може сусідній шовінізм.
    Бо як це станеться, то наші нащадки зможуть читати твори Котляревського хіба, як латину.

• Подобається Подобається x 4
  4. Gron

Gron тафгай

Син мого приятеля (мати- болгарка, батько- українець) отримавши освіту в Одесі, а потім в Німеччині, одружившись на німкені(не заможній ніц)мав власний, високо інтелектуальний бізнес, де на нього, чи з ним, працювали німці, швед, та поляк.
    Зараз поїхав працювати разом з дружиною в Швейцарію, думаю теж незагубиться.
    Така надія була?

• Подобається Подобається x 2
  5. Чупага

Чупага Well-Known Member

Гастарбайтерів в Н.багато в порівнянні з власниками свого бізнесу (нпркл ресторану татарської кухні) Не я придумав про Гітлера.
    У моделi якщо її правильно реалізувати поганого немає. Громадяньскi привілеї отримують ті персони покоління батьків яких працювали на користь цієї країни.
    Хто вирішує на користь чи на шкоду у цьому тонкому місці всьо рветься.
    Як у Адуся - Сам вирішу хто єврей.

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо НАШУ ВАШУ мову ви будете захищати самі, то ви її не захистите. І тоді НАШІ нащадки будуть читати Котляревського, як латину.

Українську мову як державну могли захищати всі громадяни України - і татари, і поляки, і русскі, тощо.

Ви ж сказали - ні! Це наше! Це ВСЕ наше, а не ВАШЕ! Ви тут понаєхалі! Хто 30 років тому, а хто й 500 років, але понаєхалі!

Нема проблем - як ваше, то захищайте. І що, захистили?

Ще не доходить? Треба було захищати демократію, державу, а вже на 5 місці ДЕРЖАВНУ мову, причому ПРОСИТИ ДОПОМОГИ у інших націй України. Бо не буде держави і демократії - не буде ні-чо-го. І тоді мова стане латиною.

А націоналісти плюнули зверхньо на всіх - мовляв, тільки ми тут автентично героїчні, козацького роду! А всі інші - так, "нєдоразумєніє", бо "неукраїнське", хоч живе, працює і створює україну не гірше, а часто - краще за "чистокровного" українця.

І вийшов ПШИК.

І цей пшик буде мати наслідки на пару десятків років, тому-що згортається освіта, державність, демократія, тощо. І відновити ШВИДКО це - не вдасться, навіть якщо "наступного разу" й переможе демократія.

Ненавиджу тупого ідіота Ющенка і його тупих лакиз - шанс був один на 100 років!
    І так феєрично просрати... Насамперед - підтримку народу! Та ще й нагадити Тимошенко, яка має гордість, і розум, і харизму, і 100% - не довела б до бездумної здачі всього, практично всіх державних інтересів...

Ющенко верещав на кожному кроці, мовляв, Тимошенко і Ян уков ич - це одне й те саме. Яке "те саме" - бачимо: Тимошенко взяла Міністром освіти проукраїнського Вакарчука, Яну кович - поставив антиукраїнського Табач ника. А його заступником - він поставив чоловіка Віри Ульянченко, найближчої соратниці, майже "мами" Ющенко...

Просто зло бере...

Останнє редагування: 13 чер 2010
  7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Що образмило слово НАШЕ?
    А НАШЕ радіо не ображає?

Що я мав написати якусь, їхню, вашу, цю, твою, мою, свою....? (займенників багато)
    Питання тре ставити, як казали "по существу" - руба. Герб і гімн отримали тільки так. Що не відстояти зараз - то вже не відстоїте ніколи. Янеку 5 балів - рубить з плеча. Закон - поцвірінь (потім перепишуть, та ще й заднім числом). А сидіти плакатись, що в нас немає журналів на українській - ідіть і видавайте (так мені заявили на форумі. І правильно заявили).
    По націоналізму. Я не стверджував, що в Україні живуть одні українці. Я когось ображав декларативно? Та хоч китайською нехай говорять цілий день. Підміняти світову літературу китайською - зась. Російською - теж зась! Піддашся трішки - тебе зітруть в порошок. Даш слабинку - прощайся з усім, що маєш.
    Мова - це, єдине, що народ має, може і зобов'язаний берегти. Бо все решта можна купити, заробити, відновити. Мову не воскресиш - вона або є або її немає. Зверніться до хартії про мови і почитайте преамбулу. Щоб вона нам часом не була потрібна...

Не придирайтесь до слова націоналізм. Я не люблю слова патріотизм ,але я не міняю його значення...

---------- Додано в 13:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:03 ----------

Я би сказав один на 1000 років на всій планеті.

---------- Додано в 13:06 ---------- Попередній допис був написаний в 13:04 ----------

Вони нехай собі наєхають, а нам державу зміцнювати. Бо вони повиїхають, а тут руїни лишаться.

8. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

:good:
    Хотел бы свою точку зрения высказать по этому вопросу.
    Я не считаю себя националистом,хотя в душе вполне возможно,НО как и русский так же и украинский(можно и наоборот-украинский, русский)мне без разницы-для меня одинаково(только НЕ совковым).
    На мой взгляд,любой националист(в хорошем понимании значения этого слова,а не как здесь все напутали и извратили),это человек делающий все для благосостояния и независимости своего государства!
    Давайте возьмем Украину и Россию!
    На мой взгляд,украинский националист должен быть заинтересован в том что бы Россия была цивилизованным и предсказуемым государством!
    Возникает вопрос-ПОЧЕМУ?
    Потому как это ближайший сосед Украины и хотим мы этого или нет-НО зависимость и благосостояние Украины в большей или меньшей мере будет зависеть так же и от России.Дальше-на Украине проживает почти 50% русскоязычных(может в процентах где и ошибся-но суть в другом) и никуда от этого не деться-это тоже один из немаловажных факторов!
    Поехали дальше.Украинский националист должен искать компромисс между русскоязычными и украиномовными,дабы не допускать разногласий в своём государстве.
    Возникает вопрос-ПОЧЕМУ?
    Потому как нельзя допустить стравливания русскоязычных с украинцами-это может привести к разделу Украины(насколько я понимаю,националист не имеет права разбазаривать земли своего государства)!
    Теперь думаем-а кому выгодно что бы русскоязычные и украинцы имели такую разно полярность и были чуть ли не врагами?
    Выгодно это правящей мафии и коммунягам-что мы и наблюдаем с 1991г.
    Так им легче править и избираться-что и происходит постоянно- Ющ разделял с Яныком а мы ведемся,далеко ходить не надо посмотрите на наш форум-постоянная разно полярность.
    Выгодно медведопутам-что бы легче было раздеребанить Украину и с этого поиметь свою выгоду!
    Теперь приведу маленький пример!
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=47803&page=92
    Пост №1829!!!
    Україна - не еРеФія.

Україна для українців.

Україна по-українськи.

1)Это что национализм?
    2)Кому на руку сыграл этот человек?
    Для меня ответ ясен,ну а вы решайте сами!:)
    Еще один пример.
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=36686&page=138
    Допис від Turkul
    Вы шахту спуститесь сейчас

Ответ:Ще що? Може ще в'єтнамцям допомогти рис вирощувати?
    А на холєру оно мені?

Вот вам еще один конкретный пример-как человек который вроде себя считает националистом-очень "толерантно"отвечает шахтеру.
    И что этот шахтер должен думать?
    И за кем он теперь пойдет?
    Конечно же ему теперь ближе будут медведопуты,которые на каждом углу кричат-что националисты это те же нацисты!:sad:
    Вот почему выше я и сказал-что националист должен искать компромисс и не в коем случае НЕ давать повода для разно полярности среди граждан Украины.[​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Е ні!
    Я йому ясно написав - будуй машину! нефіг совковою лопатою совок берегти...

10. NikolayLW

Svjato к ВАМ и Ромке у меня претензий НЕТ,как раз ВЫ и Ромко более менее подходите под это звание,но большинство других-НЕТ!ИМХО
    Svjato,у коммуняг был хороший лозунг-коммунист должен разъяснять а НЕ подавлять своим авторитетом!
    На мой взгляд их и нужно бить ихнем же оружием!;)

11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А вот тут, любезный NikolayLW, и заключается критическая ошибка, что приводит Вас к ложным выводам. К счастью, страна наша многонациональна, а приоритеты и преференции культивируемые националистами, в ней неуместны, если не сказать преступны.
    Национализм (в любом понимании) это идеология, основой которой, является утверждение об исключительности НАЦИИ как высшей формы общественного единства и её первичности в государствообразующем процессе.
    Патриотизм - нравственный и политический принцип, социальное чувство, содержанием которого является любовь к Отечеству и готовность подчинить его интересам свои частные интересы.

Кстати... А кто-нибудь сможет обьяснить, почему
    Організація Українських Націоналістів, а не
    Організація Націоналістів України?

Вот где собака порылась (с)
    :haha:
    Смешной дядька...

12. NikolayLW

Василий,вы знаете-те что у меня есть друзья,так они все думают как и я и считают себя националистами или патриотами-им как то по барабану,у многих жены русские у других наоборот и чет ни каких проблем не возникает-кто и как дышит на этом форуме не знаю.:)

13. VasMT

Я бы удивился противоположному ;) И мои ДРУЗЬЯ думают как и я:)
    " Уж лучше грешным быть, чем грешным слыть !" Гений
    Главное во всеуслышание не орать - Я самый-самый национализт :))), а все остальные - дерьмо... Сейчас это любой дурак делает ;)

14. thinkers

thinkers Well-Known Member

для сповіді є ксьондз...

15. Alter

Alter Well-Known Member

Здоровая нация так же не замечает своей национальности, как здоровый человек — позвоночника. Но если вы подорвете ее национальное достоинство, нация не будет думать ни о чем другом, кроме того, чтобы восстановить его. Она не станет слушать никаких реформаторов, никаких философов, никаких проповедников, пока не будут удовлетворены требования националистов. Она не будет заниматься никакими делами, сколь неотложными они ни были бы, кроме дела воссоединения и освобождения.
    Джордж Бернард Шоу (c)

---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 16:49 ----------

эээммммм... идеологическое наследие совка для Вас - истина в последней инстанции ? Это же БСЭ ?по крайней мере поиск в яндексе наводит на такую мысль...
    однако тот же поиск предлагает и другие варианты, например досовковой эпохи:
    Сборник образных слов и иносказаний. 1904 г. -

Націонализмъ.

Ср. Въ наше время жизненная, глубокая и богатая идея національности, стремящейся къ достиженію общечеловѣческихъ идеаловъ, не утрачивая своей самобытности, уступаетъ мѣсто узкому понятію о націонализмѣ, замыкающемся въ забвеніе о другихъ и горделивое самомнѣніе...

А. Ѳ. Кони. Труды и задачи. С. П. Б. Юридич. Общества.

или вот Энциклопедия социологии
    НАЦИОНАЛИЗМ - специфическое состояние сознания этноса (см.) и социально-психологических ориентаций людей, а также сопряженные с ними идеология, теория и социальная практика. Для обыденного сознания слово "Н." не имеет нейтрального звучания, оно всегда эмоционально окрашено. Суть Н. составляет проповедь собственной национальной выделенности и (или) исключительности, с необходимостью дополняемая недоверием к чужим (конкретно определяемым) этническим общностям и (в крайних проявлениях) - отказом им в праве на существование. Типичен для цивилизаций локального типа, чья культура фундирована осевой аксиологической оппозицией: Мы - Они. Н. возникает как реакция этноса на деструктивные воздействия внешней среды (экономические, социальные и политические процессы, иноэтнические воздействия)...

:) оригинально... кагбэ иммунная реакция организма :good:
    а что делать, время такое...
    в общем всё зависит от эмоциональной окраски
    а советская школа нехило постаралась чтобы вдолбить в наши бошки именно негативную окраску

16. VasMT

Да Господь с Вами... Какое уж там наследие :))) Найщиріші визначення ;) -

НАЦІОНАЛІЗМ, -у, ч. 1. Ідеологія і політика у національному питанні, яка проповідує зверхність національних інтересів над загальнолюдськими, панування однієї нації за рахунок іншої, проголошення національної нетерпимості, розпалює національну ворожнечу; виступає у двох формах: великодержавний шовінізм пануючої нації і місцевий націоналізм пригнобленої нації. 2. Рух, спрямований на боротьбу за незалежність нації, народу проти іноземних гнобителів. 3. Рух за збереження і розвиток національних традицій, культури, мови, літератури, мистецтва і т. ін.; патріотизм.

НАЦІОНАЛІЗМ
    позиція та ідеологія, які надають особливого значення приналежності до нації та ставлять національні інтереси понад інтереси ін. суспільних груп; у вужчому значенні - тільки та позиція й ідеологія, в яких позитивна оцінка власної нації невідривно зв'язана з неприязню чи ворожістю до ін. народів.

17. Чупага

Чупага Well-Known Member

Як придумували націоналізм.?
    15 століття Арагон і Кастилія об'єдналися в Іспанію (Іспанія забуте ім'я з до римських часів) Спробували закріпити досягнуте очистив народ від євреїв і маврів ті хто пережив "чисткi" таки стали іспанцамі.С часом створили норми кастильськой мови на основі регіональних діалектів латині.
    Всьо вийшло славне королівство і файна мова.

18. premium

premium Well-Known Member

російських націоналістів не буває за визначенням, насправді вони є московськими нацистами і шовіністами

19. NikolayLW

Интересно у вас в Тернополе все такие "умники"?:scratch_one-s_head:
    На форуме в самый раз ветку открыть-самые т...е изречения.:mocking:С вас пАН интеллект так и лезет!!!:crazy:

20. VasMT

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)