Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Gron

Gron тафгай

Та ні:)))
    Спілкування для:)
    Але я поміркую:sorry:

2. Nerto

Nerto Well-Known Member

Патріотизм в чистому вигляді не зустрічається і не буває його еталонів або суб'єктів. Навіть самі героїчні вчинки у однієї і тієї ж людини зустрічаються з негідними, і так влаштовано життя. Націоналізм − це те непомітне, що зв'язує етнічну групу в єдине суспільство і державу, він властивий різною мірою всякій людині і навіть сліпо-глухо-німим. Але він буває добрим і злим, героїчним і негідницьким, розумним і дурним і тому подібне Так от позитивний націоналізм і є патріотизм. Іншими словами − це національні цінності, властиві тій або іншій однойменній культурі.

• Подобається Подобається x 4
  3. BlondeMan

BlondeMan Active Member

Бандерівець — міфологічний антагоніст політрука, по звичках що майже не відрізняється від останнього. Основний вид діяльності — стрілянина в спину, і інші частини тіла моськалів і відбирання у них їди (останнім часом процвітає відбирання не лише їди, але і газу). Побічні види діяльності: пропаганда чого-небудь (часом суперечливих точок зору у зв'язку з повною аполітичністю) з метою пояснення основного виду діяльності і виспівування гімну України, якого, втім, не знає, що ніскільки його не бентежить. У вільний час зайнятий пияцтвом (причому п'яніє навіть від вигляду сала) і тортурами (бажано моськалів, на худий кінець російськомовних). За переказами бандерівці мешкають в схронах, які заховані в лісах Львівщини, де ховаються від клятих моськалів. Алсо, ледве менш ніж повністю українські расові Grammar Nazi (укр.рас. Мовні.Лінгвістичні[1] Націоналісті) Термін, на відміну від політрука, украй споживаний і уживається в українських інтернетах росіянами поцреотамі, для звинувачення співбесідника в українському націоналізмі, русофобії і шпигунстві на користь Америки.

Сидів би і мовчав би

Останнє редагування модератором: 13 вер 2009
  4. Игорь

Игорь Well-Known Member

С моей точки зрения, С. Бандера был очень порядочным человеком. Что значат его слова на процессе в Варшаве ( за убийство польского министра МВД - за то что в тюрьмах Польши закатували декiлько украiнцiв) " самое страшное это не ожидание смерного приговора, гораздо страшнее посылать другого человека на смерть" , как я понимаю, речь идёт и о том, что этого человека могут убить, а самое главное о том, что он кого-то должен убить. После 1934 г. у С. Бандеры руки были чисты, более он никого не убивал. Он понял как это сложно - лишить жизни другого человека. Всю войну просидел в гитлеровском концлагере Заксенхаузен. Двух его братьев в Освенциме убили гитлеровцы, а по другой версии поляки из обслуги по попустительстве гитлеровцев. При вынесении смертного приговора в 1934 г. ( троим из двенадцати проходившим по делу) двое, в том числе и С. Бандера выкрикнули "Да здравствует Украина". Я этого человека очень уважаю. А это интервью - "чушь собачья".

• Подобається Подобається x 2
  5. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ага...
    Така інформація з'явилася вже у 1942 року і фактично доси має своїх прихильників

Якщо не секрет, звідки Ваше знання про цю версію і чи вважаєте її імовірною ?

1. Яких закатуваних маєте на думці ?

2. Вважаєте - це буво причиною вбивства мін. Пєрацкого ?

Останнє редагування модератором: 14 вер 2009
  6. Geograf

Geograf Меломан

Інколи уже й набридає щось говорити людям, які бачать тільки за 2 метри від себе і лише те що хочуть бачити.

• Подобається Подобається x 1
  7. Полковник

Полковник миється в бані

А вот здесь я с Вами согласен на все 100!
    Хуторская местячковость весьма раздражает!:haha:

8. Игорь

Игорь Well-Known Member

Всё это я взял из книги Галины Гордасевич " Степан Бандера: людина i мiф"2001 г. ЛА"Пiрамiда" Всё цитировал "по памяти". По поводу выражения "чушь собачья" - ,конечно, эмоционально. В принципе С. Бандера был политиком, человеком достаточно обыкновенным ( с моей точки зрения). Великим ( как и Жанну д Арк, почемуто у меня всегда это сравнение) его делала его огромная, великая любовь к своему народу, желание видеть его независимым. Поэтому эти сухие, стандартные, чисто политические выкладки у меня вызвали радражение. Но если это действительно принадлежит С. Бандере, а он мог это сказать, поскольку был политиком и говорил стандартными фразами - он говорил это от чистого сердца и имел на это право. В принципе, в 1959 он и погиб " в боях за Родину". Думаю можно так сказать. А про "мястечковость" - это " у кого что болит, тот о том и говорит". У меня чисто славянская кровь - русско-украинско-польская.

Всё может быть . Дураков везде хватает. Кстати в 1934 г. ( источник тот же) польские газеты писали о процессе. -Те люди, которых мы часто считали в чём то ниже себя , демонстрируют , достойную преклонения высокость духа (цитирую опять по памяти).

Останнє редагування модератором: 14 вер 2009
  9. Agaton

Agaton Well-Known Member

як раз мав на думці щось йншого.

Кидається у ефір різне ствердження, (я не про Вас... не берьте особисто.) як це що
    і це буво причиною вбівства мин. Перацького

Правда це чи ні – неважно. Був конфлікт ?- був ?
    Та давайте кідаємо, хай підсвідомість працює.

Якщо хтось каже найгіршу правду, або хоч імовірну гіпотезу – можна споритися думаючи, що хтось хоче відвертої дискусії, а чи прав чи ні – договоримось.
    В йншому випадку – або повторюємо готові пропагандові лозунги або сами просто маніпулюємо ( як з відомою фоткою з 20-х років ніби-то жертв УПА, або ствердженням про 70 тис.красноармейців ввбитих у польських таборах, або про вояків ген.Власова у варшавському повстанні )

Таку саму вартість для мене мало ( і подальше має ) наведена мною повижча цитата. Звідси питання про джерело знання.:dntknw:

доречі - питання чому якраз Перацкого вважаю дуже, жуже цікавим.

10. Игорь

Игорь Well-Known Member

Это я тоже взял из вышеназванной книги. К Вам я отношусь с уважением. Против Перацького ничего не имею Мне его жалко, я думаю и С. Бандера не был всегда уверен, что поступил правильно. Был ли Перацький сам повинен в том, за что его убили? Дураков,же и людей жестоких можно найти везде, тем более в карательных органах. Из всех украинских деятелей я с уваженением отношусь к Нестору Ивановичу Махно. Хотя, к сожалению он не был интеллигентом и за ним "грязи" многовато. Поэтому в его биографии особенно не роюсь. Просто симпатизирую скажем так его образу ( картина по польски). С. Бандера я считаю был чистым человеком - мучеником.

11. BlondeMan

BlondeMan Active Member

НУ пипец приехали.

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Варто додати "джерело":

13. BlondeMan

BlondeMan Active Member

ну взял бы и поправил бы+))

14. terrible

terrible Well-Known Member

куди?:scratch_one-s_head::dntknw:

15. BlondeMan

BlondeMan Active Member

на Кудыкину гору воровать помидоры!+)))

16. pozytyvchyk

pozytyvchyk Well-Known Member

А Вас то що якось зачіпає? Якщо і канонізують то ж не ваш святий, а наш ніхто ж не докоряє маскалям, що ваша маскальська "церква" вже 300 років читає анафему над безневинним І. Мазепою.

• Подобається Подобається x 4
  17. Игорь

Игорь Well-Known Member

Полковник, если что не так извини, уважаю.

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

А вы чего и украинцев на Востоке занесли в москалей ? Смело, я скажу вам, смело.

И вообще, тко такие москали ? Националности вроде нет такой. Это не те, что во всем каждому "истинному" украинцу мешают даже в туалет сходить ?

19. Игорь

Игорь Well-Known Member

Святой человек, например мать Тереза, это не Ваш не наш,а Мазепа - это просто политик. И его действия при всём притом - действия политика. Поэтому я ему не судья . Господь только.

20. Geograf

Geograf Меломан

Не всіх, просто в частини ментальність москальська
    Як немає, думають прикрилися етнонімом росіяни і ніхто не згадає, як швидше називались
    А ніхто й не сперечається і не зараховує до святих.
    Ось іменно Господь, а не батюшка-царь із своїм прихвостнем патріархом, які анафему проголосили

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)