Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Націоналізм

на жаль - ті стереотипи створюються "заочно" - якраз ті, що найгірші страшилки розповідає - сам у Львові не був, і іншим не радить, бо дворідний брат діда мав трирідну сестру, яка йому розповідала...
    --
    Інет вже не перший рік фунціклює - але далі "побоювання" що у Львові за російську мову поб'ють - живучі ;)
    Причому менше бояться терактів у Турції чи Єгипті (де реальні вибухи), ніж гіпотетичних бандерівців тут ;)
    --
    Чим же ваших дідів тих кілька тисяч хлопців так страшно нажахали?!

• Подобається Подобається x 1
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповім серьозно. Маю двох колег. Один - з Центральної України українець, абсолютно байдужий до політики, національних питань, мови. Другий - з Рівного, розмовляє виключно українською, відстоює національну ідею, але, скажімо так, адекватний, тобто в міру. Одного разу їхали разом і зайшла розмова про бандерівців. Той, що із Центральної України, розповів випадок, коли чоловік пройшов війну танкістом, тричі горів у танку, вижив і повернувся до дому. У мирний час послали його допомогати на польових роботах кудись на Західну. Там його бандерівці спалили живцем у тракторі. Той, що з Західної, заявив, що бандерівці такі ж бандити, як і НКВС. Частину його родичів повбивали одні, частину інші.
    От такими звірствами і нажахали!
    Тільки не потрібно розповідати, що це робили виключно перевдягнені НКВСники!
    І я не маю на увазі, що усі бандерівці були садистами. Як і усі НКВСники.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

1. Чи варто називати той час мирним?
    2. Приїхав погорілець не допомагати, а штрейбрехером. Нє?
    3. страшна історія "переказана" (чи оповідач бачив на власні очі гор'ящого тракториста?)
    4. Волинська різня - багатопланова трагедія: стверджувати вину Націоналізму як основної причини загибелі не зовсім правильно.

4. Відповідь: Націоналізм

Я уже писал в другой ветке, что служил у вас в городе, в 90-х годах. Ничего хорошего не скажу, но и ничего особо плохого тоже. То что вы одесситов поголовно считаете евреями -- это факт! У меня такая кличка была и у всех ребят с нашего города. И даже у парня с Николаева. Отношение к солдату у вас не очень хорошее, к сожалению... К русскоязычному смотря на кого попадешь... Да и много было еще нюансов... Считаю, что вы очень зациклены на политике и на москалях. Особых дивидентов это вам не приносит. Кстати, на одесском форуме за москаля или бандеровца можно мод или бан схлопотать запросто.

5. zet

zet Дуже важлива персона

Здесь одних любя, а другие - просто свои...

6. levandivka

Тут ця термінологія не вважається образливою, як і слово "жид". Не всі це розуміють, а з висновками поспішають. Дарма...

7. Відповідь: Націоналізм

Я с выводами никуда не тороплюсь, но могу их сделать, ведь, считай жил у вас больше года, хоть и в казарме. Мы вообще народ не торопливый -- юг все-таки... Кстати, вы на бандеровцев очень даже обижаетесь... Не раз был свидетелем, что в этом оскорбительного?

8. zet

zet Дуже важлива персона

Может в интонации?

9. levandivka

Не зовсім. "Бандерівець" - з їх вуст означає "гвардії хохол"...

10. Степаныч

Для нього той час вже був мирним.
    Яким штрейбрехером? Не вистачало тоді на Західній механізаторів. Людину послали допомогти, він поїхав. Не воювати, не на свободу зазіхати. А щоб хліб був, який до речі і його вбивці їли!
    Левандівко, не придурюйтесь! Звісно що переказана.
    Хіба я десь згадував націоналізм? Я написав:
    Мова йде про садистів. І неважливо які "ізми" вони відстоювали.

11. afterstep

1) місто велике - вам слід уточнити район. Тобто - так як ви описуєте - про "Отношение к солдату у вас не очень хорошее" - то ви були в якомусь "офіцерському районі", найімовірніше - "желєзка" на Стрийській
    2) ваше ставлення "одесит-єврей" сформоване вашим оточенням - взагалі солдати в будь-якому місті - доволі ізольовані, і з їхнього КПП в основному лише офіцерський район видно.
    Також - нагадаю - більшість одеських анекдотів - єврейські, і розповідаються у Львові з відповідними інтонаціями.
    3) "клічку" чи "клікуху" вам давали не львів'яни - а ваші офіцери (теж у більшості не львів'яни) і ваші "саслуживці"
    4) солдати, що стріляють цигарки на КПП - не рідкість. Я близько 2-х років пропрацював на Мечнікова - щодня мимо військової частини йшов туди-назад на роботу. Не одну пачку сигарет там лишив ;) якийсь час було - по півпачки віддавав ;) - добровільно - не подумайте погано ;)
    Ну, і з солдатами цивільним - говорити то особливопро що і немає, чи не так?
    --
    Якщо я по своїм армійським враженням охарактеризую то місто, де я служив - то жахлива буде характеристика, чи не так? тим паче - що всі квартали що ближче до частини - так чи інакше населені працівниками тої військової частини ;)
    Може, будемо судити про москву зі слів тих, що там проходив службу?

Степаничу - реально війна - з стріляниною, убитими, каральними загонами та таким іншим - припинилася вже за Микити. Тут - війна тривала. Саме війна.
    Те, що "партія" кидала своє гарматне м'ясо - не піклуючись про його безпеку - під ворожі кулі - то не вина тих, хто воював за свою землю.
    Друге. Будь яка війна супроводжується мародерством та бандитизмом. І у великих містах Росії - теж була проблема бандитизму, і гинуло не менше люду, ніж тут. Навіть більше. Але про то - мовчать.
    Третє. Минуло більше 50 років відтоді. Я розумію, що ви не злопам'ятні - ви записуєте. Так от - викиньте ті записи. Не згадуйте. Так само, як ми не наголошуємо на тому, що визволителі, що тут залишилися - в основному були кати, що оселилися в хатах своїх жертв.
    Примирення - воно передбачає поступки з двох сторін. Виття "УПА - бандити!" - до примирення не веде... Але все частіше лунає зі східних теренів України ;) разом, до речі, з фразами про розкол України ;)

• Подобається Подобається x 2
  12. Степаныч

Ще раз підкреслю - людина не на війну поїхала! І не воювати за "партію", "совєти", Росію...
    По-перше, це різні речі. Бандитизм - він інтернаціональний, там банально гроші і їх еквіваленти грають роль. А на Західній на той час вбивали тільки за те, що "совєцький", "руський".
    Згоден з Вами повністю, абсолютно, беззаперечно, на всі 150%... Але ж будьте об"єктивні. Тема піднімається і мусується як раз Західними регіонами.

13. Відповідь: Націоналізм

Ну, приехали... Я ведь служил с вашими земляками. Стрый, Драгобыч, Львов, ну и соответственно с наших мест тоже были люди. Я имел ввиду, что кличку дали в части именно солдаты с ЗУ... Я не обижаюсь, просто чего на зеркало пенять и обижаться на бандеровца, если сами с усами? Потом солдат же не все время в части сидит, а ходит в увольнение, отсюда выводы и о жителях города... Немало хороших людей, но немало и откровенно агрессивных. Ведь я не просился идти к вам служить, я бы с удовольствием и у моря послужил... Заметьте, ведь я ничего плохого не сказал, про горожан и не высказываю никакой агрессии, мне действительно стало интересно, почему вы все свои беды связываете с москалями? Может стоит поискать причину в чем-то другом? А то это как-то примитивно. Мое мнение конечно...

Да служил на "Железке", там сейчас хоть что-то осталось? Но в увольнение старался выбираться, чтобы город посмотреть...

14. afterstep

"Желєзку" - точно знаю лише про власне танки - вивели за місто, в Яворів. Місто як таке - краще все-таки вивчати з місцевими. Ходячи проспектами - міста не взнаєш.
    --
    Так, в нас крім москалів - є друга біда: ура-патріоти, які при певних обставинах перетворюються на рагулів звичайних з патріотичною символікою на лацкані. Але воно знаєте - іноді неприємно, коли одна з наших бід - починає давати поради зі сторони....
    Ось власне - вам другий прояв. В нас теж був одесит - і рота була практично повністю комплектована хлопцями з ЗУ. Так, пару разів добродушно пожартували з його аж надто характерної зовнішньості - але щоб приліпити "клікуху" єврей чи щось подібне.... Можна списати на те, що в роту зв'язку старалися таки підбирати хлопців, в яких хоч мінімально інтелект торкнув риси обличчя - а в танкісти брали всіх...
    --
    Але, власне, крім москалів - друга наша біда - це власне отакі місцеві хлопці....

15. Степаныч

:clapping: :padonak: :radist: Остання фраза - супер!

16. Відповідь: Націоналізм

Я как раз люблю всякими переулками шататься, т.к. поступал в художественное училище до армии, то ходил рисовал в свободное время... Да и в части был художником разумеется:) Проспекты не люблю... Да у вас их, как таковых и не много... Собственно про ура-патриотов я и хотел сказать. Их было очень заметно в 90-е годы, да и флагами вы помахать любили тогда:) Так моя часть теперь в Яворове? Понятненько... Нефиг ей в городе делать. У нас вообще танковую часть расформировали за городом и аквапарк построили. Нефиг танкам у моря стоять:)

17. levandivka

Ага, в Ірак мирним лікарем не бажаєте? В Україні ж мир. ;)

Кому не вистарчало, совєцьким колхозам? Не сумніваюся, що відмова поїхати "допомогти" совєцьким колхозам закінчилася б Сибіром. ТАКий був режим. Жорна. А "винні" Націоналісти.

Вбивали за підтримку режиму. У воєнний час - не дивина. Нагадаю, що саме в ті часи совєти понищили багацько населених пунктів (з нелояльними мешканцями разом) за близькість до лісу.

Західні регіони виборюють лише СВОЄ право на пошану борців за Незалежність України. Ні більше, ні менше.

18. Степаныч

Ірак? А це вже Україна? Чи Західна була в той час не Україна?
    Не вистачало українській землі (чернозем маю на увазі). З приводу відмови поїхати - далеко не впевнений. Якщи тільки він комуністом був...
    Людина приїхала працювати... Де тут підтримка режиму? А якщо взяти до уваги Вашу попередню цитату, то у нього й вибору не було. Ще раз нагадаю: він не воювати поїхав, а допомогти, працювати.
    Та заради Бога, поважайте... у себе. А яким чином ви заставите поважати їх жителів інших регіонів, де їх не поважають? Можна ЗАСТАВИТИ поважати? Вас заставили?

19. afterstep

тоді запитання - Степаничу, обов'язково відра своєї ненависті розхлюпувати на львівських форумах? для того є донецькі - то раз.
    Ірак - подано як приклад "мирної країни" - сучасний приклад того миру, який в кінці сорокових був у нас. Раз село в лісі - бандерівці. Хто по дорозі до ешелону на сибір впав на землю і відмовився йти - дострілювали. І дітей, і жінок - чоловіків практично не було, самі ж розумієте...

20. Степаныч

Афтере,
    та де Ви в моїх дописах знайшли "відра ненависті"?

А інші регіони цього не проходили? Винищення кулака як класса, Голодомор, репресії, фактично кріпосне право для селян, ... Але люди це сприймають як СВОЮ історію з її конкретними жахами, але й досягненнями; з конкретними винуватцями (у тому числі і серед своїх)... На Західній же Україні вважали ворогами усіх, хто приїхав зі східної. Причому неважливо, приїхав НКВСник, чи партійний функціонер, чи вчитель, чи лікар...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)