Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. сотник

сотник Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм

Да: опасно, катастрофично.
    Дугин - воинствующий великодержавный шовинист (не националист). Из тех, кто "вылизывает власть".
    Где-то в конце 2007г., перед выборами в Госдуму РФ слушал его выступление на православном канале ТВ РФ. Привожу один из его пассажей дословно (такое не забывается): "Кто выступает против Путина, тот ставит себя вне закона!"
    И тогда же сразу вспомнилось: в эпоху сталинской большевистской тирании этот "прицип" применялся к "врагам народа". А "вылизывающий тирана" генеральный прокурор - гособвинитель на судилищах- расправах кричал: "Беглый огонь по врагам народа!".
    Впрочем, это его не спасло. Тоже расстреляли как врага народа.

• Подобається Подобається x 1
  2. Йож

Йож Well-Known Member

А кто лучше-украинские националисты или русские?Я чего спросил.Вот по результатам голосования на этой ветке получается что большинство форумчан считают,что национализм-это благо,это как патриотизм.Ладно.А Ющенко кто-националист или нет?Вот последователи Тягнибока считают,что он не националист,а я думаю,что он как раз МАХРОВЫЙ националист.Да,и почему украинские националисты в своё оправдание говорят-"А вот Путин сказал,что он русский националист!Разве это плохо?",то есть украинские националисты оправдывают своё существование словами Путина,которого считают чуть ли не фашистом.Может тут ответ надо искать в психологии?Может всякий националист неосознанно ищет плеть,под которую можно подставить свою спину?Может украинским националистам не хватает такого лидера как Путин,который бы построил всех националистов по ранжиру и повёл за собой в бой за незалежну Украину?
    Вот такой у меня вопрос.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

На нашому форумі?!
    Киньте лінк, я теж посміюся.

Додано через 2 хвилини
    Возглавіть, і завєсті в тупік?
    -Цей зможе... :) Стара школа...

4. Йож

Йож Well-Known Member

1.Нет,не вашем форуме.Линк кидать не буду
    2.По вашему Россия движется в тупик под предводительством Путина?

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а що - у вас теж склалося враження, що то не рух, а стрибки в ширину?

6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Не знаю, Сотник. По моему вы преувеличиваете. Чтобы попасть в список великодержавных шовинистов, надо по крайней мере выйти за пределы своей страны. ПОскольку ваша цитата, исключительно в рамках государства и мало того, не имеет отношения к "националистичности" Дугина, а исключительно к власти Путина, то отношу это к путанице в вашей голове в определениях. Поищите другие цитаты, может они и есть, я не знаю.

Из того, чо я сам слышал в передаче "К барьеру". Националистом он является рассматривая Российское государство, как основанное и полагающееся на русских, исключительно. И хоть звучит он достаточно цивилизованно, он реально опасен. Что касается Церкви. Владыка Кирилл, тот что по международным связям Российской Церкви, сказал, как это опасно, и как Россия может может остаться при политике и подходе, подобным Дугину на Европейской возвышенности, исключительно.
    Так что Российская Церковь его не поддерживает.
    За национализм, а он никакого отношения не имеет к патриотизму, надо бить по башке, сильно, чтоб выбить сразу.

Слушайте, а где вы нашли православный канал ТВ РФ ? Ссылку можно ?

7. Богданович

Богданович Well-Known Member

Чорнобильцю! З усією повагою, але каша також і у Вас. Каша з СССР - націоналізм - те саме, що нацизм, за нього треба бити.

8. Йож

Йож Well-Known Member

Видимо,речь идёт о канале "Спас".У нас в Донецке он идёт по кабельному.
    А что касается Дугина...Ну,мне кажется вияние его личности и взглядов на официальную политику России сильно преувеличено некоторыми украинскими ура-патриотами.Украинские националисты пытаются сделать из Дугина какую-то страшилку.А мне вот не страшно совсем!

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Да все бы так...Вот только непонятно с тутси и хуту...Это - не эсэсэсрия...Ни большевички...даже - не белые...Просто - две национальности...
    Давайте порассказываем, как хорош национализм...Так сказать - в стерильных условиях, а не москали-хохлы... :)

10. Окріс

Окріс Member

Націоналізм-це любов до своєї нації.Звинувачувати націоналістів у ворожому ставленні до інших націй-це всеодно, що звинувачувати закоханого(а отже ,в основному,вірного) чоловіка у ненависті до жінок.Інше питання , що для примітивного обивательського мислення часто штампи(навіть коли навязані ворогами) є визначальними .Приклад:націоналізм-зло,патріотизм-добро.Але ,якщо проводити паралель, то хіба любов до Батьківщини не може означати ненавість до інших держав.
    Проте, ціль цеї дискусії(сподіваюсь знайти однодумців) не в відірваній теорії(це не моє),а в практичному застосуванні висновків сеї розмови.Тому пропоную:націоналістично чи патріотично чи україністично налаштованих людей називати україністами, а противників-антиукраїністи.Таке тлумачення може поставити антиукраїністів в менш вигідне світло.Далі , (нівякому випадку не хочу і наближатись до Д.Донцова, проте...)прошу ,кому цікаво, продовжити дискусію в такім руслі:Оцінити-які реальні шанси українству вижити(не повторити долю Білорусів) і які та в якій мірі і від кого існують загрози для українства в цілому і зокрема .
    Припис:Чув що на цім форумі жваво обговорювалась фраза,щось таке:В країні іноземною розмовляють-гість,окупант,або раб.Дозвольте спитати:українці,які пишуть на форм російською-хто вони?

11. levandivka

Якщо Ви про ЛФ - вони користувачі форуму, обговоренню не підлягає. Як і колір волосся.

Додано через 2 хвилини
    Тю... "світло"?
    Плювали ці друзяки на світло і тлумачення.
    Почитайте уважно гілку. :)

12. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

А хто тоді росіяні, які пишуть на форум українською? :)
    Щодо мови й національного самосвідомості, то на мій погляд, головна загроза якраз існує від вас самих, тому що крім вас (пишу з малої літери, тому що саме від вас усіх, а не тільки окремо від Вас, пане Окрісу :) ) більш ніхто не буде розвивати й зберігати вашу мову! :)

13. levandivka

Я Вас умоляю... пишіть рідною. не мучте...

• Подобається Подобається x 2
  14. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Невже Ви дуже мучитесь, коли читаєте мої дописи? Або перетерпіти усе ж можна? :)

15. Йож

Йож Well-Known Member

Что вы думете о взглядах Донцова на нацию и Украину?Не кажется ли вам,что взгляды Донцова во многом схожи с взглядами русских философов-славянофилов?Те же принципы-служение общему делу,нация важнее личности,религиозность государства,особенный путь для своей страны и многое другое?

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

інтегральний націоналізм давно своє віджив....
    завдяки часу та декільком людям, які його проср**и....

17. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Я не розумію,що спільного має Націоналізм і Донцов?
    Націоналізм,це що,наука?
    Донцов,це Хто?Чув,але абсолютно нічого не читав з його творінь...Та і бажання немаю чомусь.Чому?
    Призвіще російське,а питання Українське!
    Без підвоха і без сарказму говорю так.Можливо так і інші дивляться на Це.
    Ближче мені народно-природній Патріотизм-Націоналізм західно-українців...Без трактатів,постулатів,без лобастих і маститих...де все просто й ясно,як вдень!

Ной був аматором і зробив човник такий,який вмів...А професіонали зробили "Титанік"!(любимий вислів Юрка Нотоцо)

18. levandivka

Тобто?
    На майдані коло церкви..?
    ТАК то горлопанізм.
    Нє?

19. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Можливо і так...Але,Ті,хто Щось xоче,та і здобувати це готовий,деколи і зі зброєю,то...мусить боротися за це.Ну і лідера вибирати для себе,і такого жеби був свій хлоп,а не звідкість,а чи-то присланий кимось,і дуже вчений та розумний,яко " Лєнін зі Сталіним вкупі",для прикладу.
    Свій хлоп,то є свій хлоп,який все розуміє без вумних слів...Йому досить Біблії,а "праФФєсар",то не обов'язковий...Добрий священник для нього і в Біблії знайде слово про Україну.
    Як-то мовлять: Отара мусить мати хлопа-вівчара...а не бараня з дипломом зоотехніка,а чи-то фільозофа.
    Колгоспи-то і були тою отарою з вченим агрономом на чолі,під керівництвом кого?Ото-то...За дуже вченого секретаря партії,яка це і видумала все.Меньше партій - більше діла.Меньше балакання - краще справа рухається.Але як-то треба покричати про те все коло церкви...Ну то що? Нарід тоді і кричить!

Ной був аматором і зробив човник такий,який вмів...А професіонали зробили "Титанік"!

І ще хочу доповнити,що...Націоналізм став для Одних Засобом Захисту,а для Деяких - причиною для Нападу.

20. Окріс

Окріс Member

Були б золоті слова, якби не помилка: від мене особисто теж залежить.І скільки не виправдовуйся - реальний стан української мови вказує, що я ,теж ,нажаль, належу до того першого вас - з малої букви.І хоч я не вірю в перемогу - все ж не здаватимусь.
    Росіяни, які пишуть на український форум українською - поважні люди! Я ,буваючи в Росії, Польщі, Німеччині чи інших країнах, стараюсь виразити повагу до цих народів пробуючи вжити всі хоч якось знайомі їх слова в розмові.Чекаю цього і від моїх гостей.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)