Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм

По теме национализма.

Посмотрел сегодня "К барьеру, Дугин против Аширова". В принципе националисты оба. НО остановлюсь на Дугине. Одно могу сказать, несмотря на кажущуюся умереннность высказываний, его идеи русских, как государствообразующей нации опасны для страны, в принципе подобные идеи опасны для любой многонациональной страны. Я не досмотрел до конца, не видел последний раунд. Как по мне, то я бы запретил популяризацию таких идей.
    Вроде все и чинно, но проблема в том, что подобные люди по какой-то причине любят не страну, а себя в стране. Назвался русским, я типа, государствообразующий, а остальные уже менее государствообразующие. Стоит только раскрутить этот маховик, остановки не будет. Опасно.

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

В Ваших высказываниях замените русский на украинец (ну и имея в виду Украину, а не Россию) и Вы получите принцип современной государственной политики Украины. Заметьте, не какую-то там дискуссию, а реальную позицию власти. Но тут один важный ньюанс: "Что позволено Юпитеру, то не позволено быку"(с). Во избежание недоразумений уточню: под Юпитером я имею в виду украинцев, под быком - русских.Убежден, что именно так мыслят "свидомые" (опять обращаю внимание на кавычки).

3. Богданович

Богданович Well-Known Member

Степаничу, дозвольте запитати: в чому ви бачите
    ???

4. Степаныч

Поки що коротко. Концепція Президента України: "Єдиний народ, єдина мова, єдина віра" (так, якщо не помиляюсь). Можу написати більше, але все інше витікає із сказаного. Як приклад - дублювання РОСІЙСЬКИХ фільмів УКРАЇНСЬКОЮ мовою. Вдумайтесь! Хіба від цього російські фільми стануть українськими? Хоча, може, це взагалі п"ята колона постаралася. Пропогує російську культуру серед українців, які не володіють російською. Інакше навіщо перекладати?:) Є й інше припущення: щоб російськомовних подратувати, спаскудити їм перегляд фільму.;)

• Подобається Подобається x 1
  5. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

У чимсь непривії, тому що, наприклад, мені більше подобається дивитися кіно з субтитрами, а не з дубляжем!

6. Богданович

Богданович Well-Known Member

Розберімося у відмінностях понять народ, нація, націіональність

Вони різні

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

і що в цій ідеї поганого?......
    по-перше, ця ідея не є нова....
    всі великі правителі домагалися цього, а маленькі -- виправдовувалися....
    може ющенко хоч щось зробить нормально?...

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Пупере! Ви погоджуєтеся на єдину віру?.. Котору? :)

9. duncan

я за єдину мову, єдиний економічний простір, єдину віру....
    українську; планетарний; віру таку, яка є у свідків Єгови....

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ясно! Якої саме планети - не перепитую... :)

• Подобається Подобається x 2
  11. Степаныч

Це все теорія, яка необхідна для того, щоб "забовтати" проблему. На практиці мова йде про те, щоб уся країна об"єдналася навколо української національності. То у чому ж різниця з Росією? Там хочуть об"єднати навколо руських багатонаціональну державу, у нас - навколо українців. До речі, за часів СРСР об"єднували навколо гегемону. А, можливо, пора перестати об"єднувати навколо національностей, класів, і почати об"єднувати навколо того, що потрібно усім? Тобто, перейти на принципово інший рівень?

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Карочє,Степаничу,почитайте Конституцію
    ЗІ.Афтер зара підскочит....

13. Степаныч

А че! Прикольно!:)

14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Статью надыбал. Может и неправда ?

http://www.inosmi.ru/translation/241404.html

Советская политкорректность, не менее жесткая и бессмысленная, чем американская, не позволила историкам рассказать всю правду об оккупации. А состоит она в том, что немцы, оставившие в глубоком тылу незначительные силы, фактически выполняли роль надзирателей, а непосредственными исполнителями всех злодеяний были националисты, возводимые ныне на пьедестал национальных героев.

Первые расстрелы в Бабьем Яру начались еще до 29 сентября, и их первыми жертвами стали плененные офицеры и политработники Юго-Западного фронта, которых фон Рейхенау, разьяренный неожиданно большими потерями под Киевом, приказал ликвидировать как носителей антигерманской идеологии. Расстрелы осуществлял состоявший из националистов-ОУНовцев Буковинский курень под командованием Петра Войновского. А ющенковский режим считает этих убийц, позднее составивших элиту командных кадров УПА, гордостью нации.

Начавшееся спустя несколько дней уничтожение еврейского населения проводилось одетыми в униформу СС буковинцами, которым был в помощь придан сформированный из таких же 'идейно надежных' кадров Киевский курень под началом Петра Захвалынского, ставшего вскоре комендантом киевской полиции. Показательно, что участие в экзекуции над мирным населением было добровольным, от участия в ней отказался даже командир одной из прибывших в Киев немецких эйнзатц-групп.

И позднее, когда Бабий Яр все годы оккупации оставался основным местом казней, расстрелы в нем производили шуцманы-националисты. За образцовую работу Буковинский и Киевский курени были преобразованы в 115-й и 118-й шуцманшафтбатальоны СС, которые и осуществляли казни. 118-й шуцманшафтбатальон особенно прославился впоследствии, когда спалил вместе со всеми жителями белорусскую Хатынь, ставшую трагическим символом нацистских преступлений во Второй мировой.

Так как работы было очень много, то из националистов были сформированы и 45-й, 308-й, 23-й шуцманшафтбатальоны СС и зондеркоманда 4а. Особенно руководством киевского КдС (объединенного органа гестапо и СД) ценился 23-й батальон, несший охрану Сырецкого концлагеря, в котором содержались военнопленные, партизаны и подпольщики. Изощренные пытки и убийства, практиковавшиеся там 'борцами за независимую Украину', удивляли даже ко всему привыкших гестаповцев.

15. Швейк

Швейк Well-Known Member

Націоалізм - останній прихисток здеградованого інтелектуала. Можу це довести, якщо когось ця теза зацікавить. Проголосувати не можу, бо самі запитання відображають закомлексованість та ідеологічну обмеженість автора запитань. Націоналізм, як і капіталізм, комунізм, гуманізм, ісламізм та інший ізм - це всього навсього ідеологічний термін, що характеризує найбільш виразні риси того чи іншого суспільно явища та подає їх в сучасній інтерпретації. Життя людей, на щастя, обумовлене цілком конкретними та зрозумілими речами, як то, любов до життя, родини, дітей, бажанням працювати за вибраним фахом, отримувати визнання суспільства, як людина та як фахівець і таке інше. Коли в світ прийшла демократія, котра поставила ці зрозумілі речі з ніг на голову (перерахувала їх на гроші), то почали з'являтися теорії суспільного устрою (НЕ ДЕРЖАВНОГО, ЩО ДУЖЕ ВАЖЛИВО), які обгрунтовували той чи інший стереотип поведінки, як найбільш відповідний тому чи іншому уявленню про бажаний життєвий уклад. З часом джерела того чи іншого поняття зникали разом із зникненням їх апологетів, а на поверхні залишалися пусті гасла.
    Мені взагалі дивно, що на такому поважному (хоч і нудному) форумі могли поставити таке голосування. Тут доречно було поставлено питання про з'ясування термінів нація та націоналізм. Але по великому рахунку цікаво було з'ясувати, а чи багатьох активних людей цікавлять такі речі? В порівнянні, скажімо, з особистим достатком та життєвим успіхом.

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 3
  17. duncan

а сказати що хтіли?... [​IMG]

1. питання я складав...

2. вибачте, що мій розумовий розвиток не дотягує до розвитку людини з сучасним типом мислення....

але я спробую....
    може ви скажете, що таке націоналізм, мені -- націоналісту?... [​IMG]

18. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Да не расстраиваейтесь Вы так Пупере...с кем не бывает...:cowboy:

19. duncan

ви так гарно сказали!....
    дякую вам, і це вам за добре слово: [​IMG]
    ато я вже майже зажурився, що такий "недорозвинений"....

20. Toha

Toha Active Member

Патріотичний ролик

Можливо уже було. Але якщо не було або хто не бачив

http://www.youtube.com/watch?v=AFlAzB0uCiA .

Рік України в Україні :naci:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)