Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм

Извините Богданович, ответ не только вам, я паросто использую ваши определения, потому что они как бы квинтэссенция понимания патриотизма и национализма, и часто ложного. По вашим постам, лично к вам ничего не имею.

Как всегда как говрят на английском дьявол в деталях. (The devil in details).
    Определение национализма здесь звучит хорошо. Вот только, что значит здесь народ ? если Народ страны - это одно. Но ведь многие понимают нация, на Украине украинская титульная нация. То б то украинцы и этничные украинцы. Вроде бы тоже не совсем плохо. Но тогда надо бы любить всех этничных украинцев, а не получается, особенно в отношении тех, которые живут за территорией Украины. НО если люблю своих этничных братьев, то люблю и все, как родственников, (какой палец не укуси то все больно, как про родственников говрят) так нет, не сходится.
    Не люблю я их российких, какие-то они не настоящие. А вот с Запада люблю больше. А наши на Востоке, так те "пятая колонна" и "совки", а мы настоящие.

Вот и получается, что есть свои украинские "ашкенази", "сефарды" и "гои". Даи они все разные. Есть умеренные, что к москалям нормально относятся, а есть что москалей не любят. А есть не любят, но недостаточно сильно. Надо ненавидеть. И пошло и поехало.

Вот патриотизм более понятное и нормальное человеческре явление.

Я то вообще то (исходя там из определения выше) предпочту общаться с человеком для которого наиболее важны общечеловеческие и моральные ценности, хотя бы потому, что он менее способен принести вреда окружающим.

Национализм, конечно не нацизм, но происходит градация и сегрегация людей по разным признакам, хотя по сути, по духу законов и Конституции все должны быть равны. А на уровне бытового национализма этого не происходит.

Так что национализм, основанный на каких то этнических признаках, я якобы особой к этому любви, скорее зло, чем добро. Это предтеча к нацизму, хотя и не он еще, но крайние его течения уже почти.

• Подобається Подобається x 1
  2. Окріс

Окріс Member

Цікава тема.Прошу дозволу приєднатись до голосування.Нажаль відповіді,що відображає моє ставлення сьогодні до націоналізму не бачу.На мою думку, на сьогодні Українцям, як домінуючій нації в державі вигідно пропагувати патріотизм, щоб пропонувати всім громадянам України, незалежно від національності, зміцнювати і розбудовувати державу.Це мусить бути ідея, яка консолідуватиме народ для зміцненя нації, в тім числі і українізації населення.Пропагування ж націоналізму українського , сьогодні, найімовірніше, викличе посилення націоналістичних тенденцій не лише серед радикально налаштованих ворожих елементів, а й серед Українців, які належать до національних меншин.Також, рахую, що слово: націоналізм -досить сплюндровано за радянських часів.Тому для досягнення мети краще використовувати слово: патріотизм

• Подобається Подобається x 2
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

"Хороший об"єднавчий" лозунг! І Ви на цьому грунті хочете об"єднати народ України???

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Степаничу, а на якому ж грунті народ України згуртувався у 1991 і проголосував за Незалежність ?

5. Степаныч

В усякому разі, не на грунті існування в незалежній Україні домінуючої, і, відповідно, недомінуючих націй. Особисто я не хочу відчувати себе у своїй країні другорядним. Бо наполовину українець, наполовину росіянин. Відректися від моєї російської половини? В угоду "свідомим"? Дзуськи!

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тю...
    Це від громадянства треба відмовлятися. А для причислення до домінуючої української нації достатньо не позиціонуватися москалем. :)
    ТАК само, як і з Незалежністю 1991: "за" - значить разом...

7. Степаныч

Ух!!! Зразу полегшало!!!:)

От-от, разом. Без розподілу на домінуючих/недомінуючих. Взагалі не розумію. Так звані "свідомі" з піною в роті доводять, що росіяни були погані як раз за намагання асимілювати українців, а самі зараз будь що намагаються асимілювати росіян??? Де логіка?

8. levandivka

Логіка відсутня у постановці: асимілювати не треба. Достатньо не протиставлятися.

9. Степаныч

Як же не протиставлятися, якщо хтось претендує на домінування?

10. levandivka

Що, на домінування в Росії українці претендують?
    А в себе дома, в Україні - святе право! :)
    І дратувати оно повинно тільки москаля: "посаділ бєрьозу, тут моя Родіна" (версія- сапог)

11. Степаныч

Левандівко,
    ну шо такоє? З ранку настрій мені намагаєтесь зіпсувати!:sad: Я ж у баню збираюся!

12. levandivka

З колегами?
    А психолог там є?
    Тоді пропоную не ігнорувати можливість зменшити вплив національних комплексів (якщо ТАКі присутні, і витягають відчуття дискомфорту через домінування українського в Україні) :)
    Доброго Вам настрою! :) (всігда!)

ЗІ: а віник який берете? березовий? чи з українського дуба :)

Наспівуючи:
    Но нельзя рябине
    К дубу перебраться,
    Знать, судьба такая -
    Век одной качаться.

13. Степаныч

Я.
    Тре переварити... Закручено...
    Дякую!!! Вам того ж!!!;)
    Дубовий. Березовий не люблю.:)

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

А,якщо подивитися на це з точки зору банальної ерудиції?
    Шо ж получаєсі,га?
    А то,що кожний індивідуум, який критично мотивує абстракцію, не може іґнорувати критерії утопічного суб’єктивізму, концептуально інтерпретуючи загальноприйняті дефанізуючі полярізатори.І кожний довільно обраний предикативно абсорбуючий об’єкт раціональної містичної індукції можна дискретно детерменувати з аплікацією ситуаційної парадигми комунікативно-функціонального типу за наявності детекторно-архаїчного дистрибутивного образу в Гілбертовому конверґенційному просторі.[​IMG]
    Шо Ви можете сказати з цього приводу?

15. levandivka

Самолікування?!!
    Ну ТАК... :)

16. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Вот теперь я понимаю ,почему тут для большенства 9-е МАЯ не праздник.
    В Германии 20-х г.г. прошлого века тоже всё начиналось с разговоров о "доминирующей(прости Господи)нации"

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Правильно.
    Для нас це початок страшної окупації.
    А я в Україні.

18. levandivka

А [​IMG]

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я рождён в Советском Союзе , родом я из СССР !!!

Вірю. Раждьон штаб сказку здєлать білью. Ужє здєлал.

Наспівуючи
    Мой адрєс нє дом і нє уліца..

20. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я - как луганчанин - щас всех помирю... Особенно - проповедников любых титульных наций... Дети Вы все... :)
    Вот цитатка Голоса України - http://www.golos.com.ua/article/1181046123.html
    "..царів в стародавньому Шумері іменували лугалями. Чи не тому, що вони були родом з Лугані (Приазов’я)? Ця аналогія навіюється й тим, як називали фараонську праукраїнську династію гіксосів в Єгипті (ІІ тис. до н. е.) — «правителі чужоземних країн»...
    Отже, шумери отримали від праукраїнської метрополії не тільки культурну спадщину, а й політичну еліту, очолювану королем-лугалем?У будь-якому випадку ясно, що протоукраїнська метрополія дала потужний інтелектуальний поштовх стародавньому Шумеру. А останній вплинув на суспільне життя легендарної Трої, оскільки: «... Троянські надписи епохи Трої ІІ (2600—2450 рр. до н. е.) мають явні ознаки спорідненості з протошумерськими»...
    В общем прочтите - и поймете, что Украина пошла - с луганщины...Ну - и соответственно - луганачане "порешают" - кто тут главный.... :D

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)