Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: Націоналізм

Разделение. Мне не нравиться, когда начинают делить - русский\украинец...Восток\Запад.... Львов\Луганск... В делении - нет конструктива. Это как у "верных ленинцев" - отнять и поделить...
    А надо - сложить и умножить... :)

2. 1h0r

1h0r Well-Known Member

1) Хто що і як ділить.
    2) В самобутності є конструктив.
    Ми українці, ми маємо свою мову, ми маємо свою історію, ми маємо свою культуру, ми маємо свої традиції і т.д.
    ми їх шнуємо, ми їх пам"ятаємо і т.д.
    А як по іншому?

Як я вже писав проблема в визначеннях. Що таке раздєлєніє?
    Це коли пропонують другу державну російську, це коли ніяк не можуть признати того що СРСР не був раєм для українців, що голодомор був злочином проти українців, що УПА боролося за Україну а не за Німеччину і так далі.
    Так що люди об"єднуйтеся :)
    "в єдності сила народу
    Боже нам єдність подай"
    - є така українська пісня (підозрюю її націоналісти її час від часу співають)

Додано через 5 хвилин
    Тобто я за єдність української нації і єдність укркаїнського народу
    але зрозумійте правильно єднатися можна з людьми які сповідують однакові (ну такого не буває) принаймі подібні цінності, з людьми які визнають себе українцями (чи по походженню чи по громадянству але всетаки) для яких Україна це їхня Батьківщина, або принаймі їхня держава а не окупована (асфобождєна) територія...

• Подобається Подобається x 2
  3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

поділ був завжди, є і буде....
    суть в тому, що тре шукати щось спільне, бо те, що роз’єднує завше буде (наприклад, інший під’їзд, інша вулиця, район, місто, країна)...

а помножити і на "нуль" можна... [​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  4. Дальневосточник

Считаете, раделить на ноль - лучше? :)
    Вы это приветствуете? Считаете - скажем крымско-татарский национализм положительно скажеться на их народе - и будет радостно встречен в Украине? Или - русский национализм? Тоже - вслед за большинством проголосовавших - посчитаем совершеннейшим "добром" для Украины?
    P.S. Я как-то писал, что чрезмерно восхвалять свое происхождение - вне зависимости от сделанного лично тобой - просто по "крови" - все равно, что восхвалять всех, кто родился в четверг...Ну - или во вторник... :)))

5. 1h0r

1h0r Well-Known Member

з точки зору мат.аналізу ділити на нуль таки краще :)
    будь що, крім нуля / 0 = нескінченність

але це теми не стосується

я ще раз напишу - справа у визначеннях
    дуже вузьке у вас розуміння слова націоналізм

• Подобається Подобається x 1
  6. duncan

де ви таке в моїх словах побачили?.. [​IMG]
    стоп....
    "через міру" чи "взагалі"?...
    чому я не можу пишатися своїми предками?...
    бути гордим з того, що кілька тисяч років вони поїхали в індію і створили цивілізацію, чи кілька сот років тому "прибили щит на воротах царгорода", чи воювали з могутніми супротивниками і перемагали їх у 16-у, 17-у, 20-у сторіччах?..

7. Дальневосточник

Ну если это исчерпывает понятие "национализм" - то я готов снять свое "скорее против" - и перейти в "добро"! Менее всего хочу стать "иваном-родства-не-помнящим".

8. duncan

ось воно!... [​IMG]
    нарешті ми починаємо розуміти, чим є насправді націоналізм....

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Цікаво, а чим "націоналізм" відрізняється від "космополітизму"?

10. duncan

любов’ю до своїх, а не до сусідів, які красивим гаслом проводять свою політику...
    дивно, що ви це не розумієте...

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Президент України Віктор ЮЩЕНКО відкидає можливість будь-якої загрози територіальній цілісності України з боку Росії.
    Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на спільній прес-конференції з Президентом Литовської Республіки Валдасом АДАМКУСОМ, відповідаючи на запитання журналістів, чи може Росія посягнути на територіальну цілісність України, якщо її спроби щодо Грузії в цьому напрямку вдадуться.
    В.ЮЩЕНКО підкреслив, що як Президент може дати гарантії, що цього не відбудеться. «Я не боюсь цього, тому що цього ніколи не буде. Тому що є українська нація, тому що є Українська незалежна держава, тому що є українське військо, тому що є 47 мільйонів українців, за якими стоїть рідна земля, рідна історія…», - сказав Президент.:clapping:
    За його словами, сьогодні піднімаються теми, які не просто неприємно слухати, а й бути стороною, яка в цих оцінках згадується. В.ЮЩЕНКО переконаний, що не можна жартувати з цілісністю територій суверенних країн.
    «Вони визначені. Існують відповідні міжнародні зобов’язання, і всі сторони світового політичного процесу повинні бути відданими взятим на себе зобов’язанням»,:ireful1: - сказав Президент.
    Він підкреслив, що українці, які шість разів здобували незалежність, довели своє прагнення бути незалежними. «Чим глибше будуть розуміти українську ситуацію, тим скоріше легенда, міф про західну Україну, про східну Україну зійдуть з політичних дебатів. Українці – це корінна європейська нація», - сказав Президент, додавши: «Україна вічна. Вона завжди буде на політичній карті. І це не питання чиїхось примх, чиїхось коментарів. Це наше національне устремління», - сказав Президент.
    В цьому контексті В.ЮЩЕНКО наголосив на важливості якнайшвидшої євроатлантичної інтеграції.:clapping:

12. Степаныч

Дійсно не розумію. Якщо Ви полюбите (гіпотетично) негритянку (японку, росіянку, полячку ...), то Ви вже космополіт? Чи просто нормальна людина? Тому що ЛЮБИТИ НАРОД може тільки ідіот.

13. Дальневосточник

Мне показалось, что слово "любити" попутали с русским "любить"... Все-таки в украинском языке - по отношению к женщине мне кажется более правильным употребить "покохати" :)
    И вот тут можно согласиться - "покохати" народ - действительно глупость :)
    А вот "любити свiй народ" - вполне нормально, уверяю Вас! Это уничижительное отношение к своему народу, преклонение перед другими народами (гамериканцами ли, москалями etc. ) - действительно признак душевного нездоровья.

14. Богданович

Богданович Well-Known Member

космополітизм - теорія, що проповідує Байдуже ставлення до батьківщини та свого народу, заперечує патріотизм, національну культуру й висуває ідеб створення світової держави...

15. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Ще один Маяковський

16. duncan

запишіть мене на прийом, я -- ідіот.

17. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Сочувствую....:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
    Хотя и очень жаль...по русски Вы уж очень красиво и хорошо пишете на ОФ.:cowboy:

18. Степаныч

"Закохатися".:)

"Исповедаться жене? Боль ей будет непонятна. Исповедаться стране? - до испуга необъятна".(Е. Евтушенко).
    НАРОД любить невозможно. Ибо в нем, в народе, бывают и сталины, и гитлеры, и чекотилы... А я лично их любить не смогу.

Це одне із трактувань терміну "космополітизм".
    Є інші.

Шо є, то є!:)

Не лікується.

19. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Будьте обережні, а то той перший погано кінчив...

20. Богданович

Богданович Well-Known Member

В студію!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)