Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. ODIN

ODIN Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм

я не ужас, я советский оккупант.
    разница есть, такая же как у навоза и помёта... вещи разные а пахнут одинаково отвратительно.
    мне и бесплатно не надо. А Ваши успехи внушительны.
    Всё таки вернёмся к национализму, Вы говорите что в России его понимают неверно, истолковывают неверно.. хорошо возможно неверно... у запада и востока свои ценности и миропонимание. Но давайте взглянем на Европу, там националисты не поддержаны большей частью электрората, там с ужасом восприняли что Ле Пен со своей идеей "Великой Франиции" когда то набирал вроде до 20% голосов. Идеи националистов и других крайне правых не поддерживают в целом в ЕС. Национал-демократы в германии Национльный фронт Франции всевозможные Народные партии в центрльной европе. Их основные программные идеи дезинтеграция ЕС, выдворение всевозмоных эммигрантов (не только чернокожих, например Ле Пен пугал свой электрорат "Польским сантехником" и т.д.). Вот а вы говорите что в Росии все понятия извращены.. у нас так же националистов неприемлют.
    И ещё хочу добавить: вот я иногда не знаю как вести диалог, на все Свои мысли и идеи я получаю часто один ответ в каком-то штампованном стиле: "Это вам по телевизору напели и т.д., у вас что имперские амбиции и т.д."

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Хочете почути іншу відповідь - не повторюйте "телевізійних ОРТ-штампів". Яка позиція - ТАКа й відповідь. :)
    Наспівуючи:
    А пока пока по камушкам
    А пока пока по камушкам
    По круглым камушкам река бежит.

3. ODIN

ODIN Well-Known Member

вы знаете я не смотрю телевизор, во первых некогда даже в выходные вот приходится сидеть на работе, во вторых - чего я телебачер не видел что ли :)
    А к Вам уважаемая Levandivka просьба не "хи-хи"-дничать, скажите что нибудь поумнее или не говорите ничего тогда уж.

4. levandivka

Служба? :cowboy:

• Подобається Подобається x 1
  5. ODIN

ODIN Well-Known Member

хуже, неправильно выбраный алгоритм, схемы и технология работы московскими программистами... отдуваюсь я и др.

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

поясніть тоді мені різницю між українським націоналізмом і російською ідеєю...
    дякую.

7. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Пупер, я не знаю, что вам сказать. Во первых даже тут у нас нет четкого определения, что такое украинский национализм. К тому же он не был испробован на уровне государства. То же и с русской идеей.

Чего мы можем реально использовать ИМХО в наших аргументах реально, так это реальные исторические события, когда теоретики использовали чего то на практике. Все остальное от лукавого.
    Чего мы ругаем коомунизм ? За преступное исполнение. А не за идеи.

если кто то мне попытается сказать, точ например белый англичанин, например, априори, умнее черного англичанина, то я просто пошлю его на фиг. (мягко). Если идеи национализма основаны на подобной логике, как некто привел Павлова, а потом какой то идиот написал, что это означет олигофренизм, то это путь в никуда. Да и собственно свидетельствует об уровне развития. Я это просто к тому, что основа идей, должна на чем-то опираться, как математика на аксиомах и теоремах. А так, мы тут болтаем в удовольствие, иногда в качстве аргументов используем крышки унитазов.

8. duncan

руская ідєя, дастаєвскій, дєржава..... [​IMG]
    російська ідея -- імперська шовіністична доктрина...
    "ми -- єдіний рускій народ"...

хіба ні?.. [​IMG]

чому так агресивно налаштовані росіяни-"носії цієї ідеї"?...
    тому що вони бачать, що український націоналізм для їхніх імперських амбіцій -- це ложка дьогтю, стіна, через яку вони пробитися не можуть.....
    в першу чергу, за ідеї -- бо вони абсурдні і людиноненависницькі і історія це показала....
    по-друге, за те, що ми всі побачили і відчули на власній шкурі......
    це не про націоналізм.

• Подобається Подобається x 1
  9. Чернобылец

Знаю Пупер. Вы как тройка.

Два слова про идею, потом подвод под статью и тут же приговор. Это несерьезно для серьезного человека. Чтобы рассуждать - надо знать много. Просто под идеи, которые гуманистичны по природе, подгоняли преступные приказы и их выполняли, а это и есть преступление, само преступное действие, или приказ совершить преступное действие.
    Именно это мы и судим и осуждаем, а сами идеи могут и не иметь к этому никакого отношения.

Что касается моего примера и что он не национализм. Уточню. Тем более РОмко ваш пост понравился. Если кому то нраивтся статья, про то что все русские - олигофрены по природе, то это бытовое проявление национализма.

10. duncan

як хто?..
    пане, ви хочете сказати, що я підтасовую факти?..
    що насправді такого ставлення немає?...
    причина, чому панові ромку сподобався мій допис, не є написана, тому не можна робити узагальнень....
    може смайлик сподобався чи одна-єдина репліка?...
    хто зна...
    якщо пан ромко матиме бажання -- він прокоментує.
    що стосується цієї фрази:
    то я її не зовсім зрозумів....
    це ваше бачення українського націоналізму?...
    тобто ви вважаєте, що всі націоналісти (побутові) так думають про росіян?..

11. Чернобылец

Почему, как раз есть примеры преступных дейсвий, тех, кто называли себя, принадлежих себе к тем или иныи идеям.
    Он знает. Мы с ним беседовали на эту тему. Это про олигофренов.

Извините, покидаю на сегодня.

що стосується цієї фрази:

то я її не зовсім зрозумів....
    це ваше бачення українського націоналізму?...
    тобто ви вважаєте, що всі націоналісти (побутові) так думають про росіян?..[/QUOTE]

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Чоловіче,якщо я запостив статтю.то це не означає,що я підписуюсь під кожним її словом.Там було багато здорових думок,з якими я згідний.
    По-друге,виходячи з ваших слів ідея була хороша,а виконавці - згадили.
    Маю надію,це не про комунізм ви писали?
    Так можна сказати про любу ідею.
    Чомусь вас не шокувала русифікація,нищення всього українського,а як тільки хтось став на захист,зразу починаються волання.
    Про "ущемлєнія",про націоналізм і т.д.
    Валько КРАВЧЕНКО
    АБЕТКА ДЛЯ "СТАРШОГО БРАТА"

• Подобається Подобається x 2
  13. Чернобылец

Ну слава богу, я хоть русских от олигофрении отбил. А так же ранее от НКВД=москали= все русские, как вы охотно ранее там согласились.

Я и говорю про любую идею. Под коммунизм отнимали, убивали и пересеяли, под украинский национализм убивали, отнимали, и требовали убраться. Что не так ?
    еще раз повторю. Простые экономические принципы существования государства дадут возможность работать вместе и коммунисту и националисту. Если дать власть одному из них, то они скорее будут бесконечно спорить, уничтожая государство. Их (идеи) надо отделить от государства, как это сделано с церковью.

Это в ваших фантазиях. И произведениях недобросовестных историков от "сохи".

Нормальному человеку уверенному в себе такая фигня просто не нужна. Старший брат, младший брат, это все от луавого и комплексов.
    Вот кстати все время хочу спросить, а чего вы статьи все время такие цитируете, где русские олигофрены, тупые, рабы по природе, ну и так далее..... В чем вы себя хотите убедить ?
    Как по мне, так это проявление национализма на бытовом уровне. Выражение своего неуважения к другому народу, при чем ко всему сразу. Это частный случай расизма, он черный - от тупой, или по приведенным вами любимым статьям, он русский- он олигофрен, тупой, раб.......

Чуть не упустил. Процитирую вашего Валько. "В 1943 роцi, коли самозваннi aрiйцi з Нiмеччини намагались через Кавказ вийти «на шлях предкiв до Iндiї», в Англiї була надрукована стаття австрiйського вченого П. Кречмеpа, в якiй вiн писав, що арiйцi - це були давнi мешканцi України i «гiрськi орiї» жили також в Криму.

Так вы истинный ариец ? Ну, ну.... Напишите истинный "Майн Кампф" или Валько попросите.

14. duncan

пане, ви історією європи поцікавтеся.... [​IMG]
    саме українці є прямими нащадками арійців, українські землі (також) -- прабатьківщиною усіх слов’ян....
    прошу навести інформацію про це більш чітко.

15. Чернобылец

Нет проблем. Выводы гос. комиссии. Свою историю надо знать. Это чисто практика украинского национализма, хотя в идеях можно найти и рациональное зерно.
    http://www.poshuk-lviv.org.ua/press/oun-upa2-11.htm

У липні 1943 р. у відозвах ОУН(Б) до польського населення перед кожним польським селом була поставлена вимога, щоб його мешканці "за 48 годин вибралися за Буг або Сян — інакше смерть!"
    Польське підпілля видало наказ: "Сидіти на місці, бо Польща втратить Волинь". 11 липня відбулися скоординовані напади загонів ОУН(Б) одночасно на 167 польських поселень. У масових винищувальних акціях брали участь цивільні з косами і сокирами. Викликана війною бруталізація населення накладалася на побутову ворожість, одвічні суперечки за межу.

Скільки б сьогодні окремі дослідники не говорили про втручання німців або радянських партизанів в польсько-українську ворожнечу, намагаючись інколи навіть на них цілковито перекласти відповідальність за міжнаціональний конфлікт в роки війни, слід стверджувати, що не вони все-таки відіграли в конфлікті ключову роль. Криваве протистояння було детерміноване польським і українським шовінізмом, обопільним екстремізмом, що знецінював людське життя, виправдовуючи все патріотичними гаслами. І тут не може бути виправдання жодній стороні.

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Це привід для гордості??? Взагалі, до чого це??? Якісь преференції дає, чи що?

17. Богданович

Богданович Well-Known Member

Так, не заперечую цього...
    А чи знаєте ви що таке була політика пацифікації Волині? На Галичині мій прадід і дід не могли отримати державну роботу, а на Волині в 1921-39 вводили в села війська, грабували тих самих цивільних за українську мову... Я не захищаю українців, не звинувачую поляків, а лише показую причину вимоги "геть"

18. Чернобылец

Я знаю, Богданович. Это было, были пацификации, ополячивание, "колонисты", понятно почему и не было УПА при Польше. При всей политики Польши, они не нарушали уклад украинского крестьянина, а советская власть стала отнимать хозяйство, и проводить ускоренную коллективизацию, и борьбу с кулаками и мироедами. В условиях хуторского хозяйства, это было намного болезненнее, чем в условиях общинного хозяйствования, к которому крестьяне, жившие в РОссии - более привычны. Так же и Прибалтика, их кроестьяне восприняли это тоже более болезненно. Тут есть исторически заложенный разный менталитет Запада и Востока, вызванный способом хозяйствования крестьян.

Но я и не могу их осудить, как и не могу осудить восстание Тамбовских крестьян против коллективизации. Плохо, что идеологи, направляли их не в ту сторону, мало того санкционировали, организовали под гаслы. Там так и написано "Криваве протистояння було детерміноване польським і українським шовінізмом, обопільним екстремізмом, що знецінював людське життя, виправдовуючи все патріотичними гаслами. І тут не може бути виправдання жодній стороні. " И хоть назвали польский и украинский шовинизм, но санкционировано то было и организовано ОУН (Б). Даже не ОУН (М), которые почему то совершенно умалчиваются. Не говорю уже и о Бульбе-Боровце.

19. levandivka

Тільки?
    Хто (крім Вас) сказав?

20. Все она же...

Все она же... миється в бані

Перший варіант:)
    Я дуже люблю Україну:naci: ,але до націоналізму ставлюсь вороже.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)