Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Націоналізм

А вам не здається,що люди мали власну гідність і свідомо йшли на боротьбу?
    Чи для Вас така думка неприпустима?
    Для Вас народ - це безхребетне бидло,котре можна натравляти.посилати і т.д?
    Я пам’ятаю розповіді бабусі пр ті часи.
    Люди не бидло.Чорнобильцю.А в нас на боротьбу піднімався цвіт - молодь,студенти,просто - думаючі люди.

• Подобається Подобається x 4
  2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну по-моему я не про народ писал, а про тех кто народом воспользовался. Не смешивайте понятия. Люди и на революцию шли за идеалы свободы равенства и братства. И отстреляли и тех кто не виноват и в это верил, но мешал личной власти и тех, кто не верил.

И вместо народа и своих родственников вы вытащили, тех, кто стремился к власти любыми способами. Это как бы сейчас с Востока начали бы опять памятники коммунистам ставить. Просто там уже пережили испытание и стали выше идеологии, а вам видимо еще надо это понять.

Что Бульба-Боровец не случайно спасся и жену потерял от чьих рук ? А уж он то точно в идеалы верил. И кто ж засаду готовил ? И сколько таких примеров ? Сколько коммандиров УПА они положили ? ОУН(б) и ОУН(М) даже уже за границей договориться не могли.

А для вас все с Востока - бесхребетное быдло ? Ответ знаю. По приведенной статье и ссылке на Павлова. Хотя у него написано, реагируют не на действия, а на слова. Вот вы и привели статью, на слова и прореагировали. Особенно про олигофренов. А что вы чем то лучше доказать не можете.

Додано через 11 хвилин
    1. А вы смотрите исключительно украинское кино или Голливуд, и не дай бог российское ? Кто вам ближе биатлонистка Зубрилова, начавшая в сборной Украины, а сейчас в сборной Белоруссии, или Айдаров, сделавший наоборот ? Или расстрелять обоих ?
    2. Чуствую сострадание, как любой нормальный человек. Жаль, когда нормальные парни гибнут, с какой бы страны они не были. Еще хуже, если гражданское население страдает.
    А вы чуствуете сострадание, когда в одной стране около 4 миллиона человек разбежались, и около сотни тысяч погибли из-за военных действий ?
    3. А вам, кто ближе преступники и воры, украинские граждане или граждане других стран ?
    Уже не первый раз повторяю, не стройте свою позицию, на позициях маргиналов. Вам это чести не делает.

Додано через 20 хвилин

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

в цьому не згоден.
    що буває з тим, хто не пам’ятає минулого?..

• Подобається Подобається x 1
  4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Помнить то, чего не был свидетелем - невозможно. Из рассказов учасников невозможно знать объективно. Но чтобы не было в прошлом, это прошлое, и никак не должно влиять на отношения новых поколений.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Чорнобильцю.ну ви сказали...
    Нагадав собі суперечку з одним атеїстом.
    Він мені
    - Я в Бога не вірю,бо я його не бачив!
    А я йому
    -Ну ти ж лєніна теж не бачив....

• Подобається Подобається x 2
  6. duncan

ви обмежуєте історичні дослідження банальними переказами?... [​IMG]

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

ДУЖЕ ГАРНИЙ ДОПИС! РЕСПЕКТ!

Додано через 2 хвилини
    Це можна сказати про усіх. У тому числі про більшовиків і їхніх прибічників.

Додано через 6 хвилин
    А що? Щось інше, ніж з тим, хто "пам"ятає"? Розповсюджена теза, але абсолютно не відповідає реаліям життя. Просто красиво сказано.

8. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я тому так сказав,щоб ніхто не ворошив,щоб признали учасниками бойових дій і тих і тих,бо дійсно вони з двох сторін були учасниками бойових дій.І розбиратися хто з них був правішший-це важка справа.Це старші люди і вони заслуговують на те щоб їхні потомки оцінили їхні заслуги,ми оцінимо своїх і ви нормально це сприйміть,а ви оцініть своїх і ми нормально це сприймім,і на цьому покінчимо з спорами хто більший герой.Хто йшов під кулі той вже є герой,а хто відсиджувався в кабінетах,той на героя не тягне.Герої всі бо вони всі ішли в бій за якусь гарну ідею,просто ідеологи були різні,хтось бачив Україну незалежною,а хтось у союзі з Росією.А хтось в бій зовсім і не рвався іти а його багнетами погнали-демобілізували.Але він воював тоже і його тоже ранили і невже він не заслужив від молодшого покоління шани за втрачене здоров"я,втрачену молодість а може і життя.

• Подобається Подобається x 3
  9. Степаныч

Я б сказав, що не "важка", а "безнадійна і непотрібна". Єдине: хто знущався над собі подібними, вбивав мирних жителів, - це злочинці, а не герої. От цих і потрібно притягати до відповідальності. З обох сторін.

• Подобається Подобається x 2
  10. duncan

дякую... [​IMG]

якщо не пам’ятати те, що вже було, то є 100 % вірогідність того, що наступиш на ті самі граблі....
    життя -- це школа, в якій тре робити висновки...

ви пропонуєте їх не робити?

11. Степаныч

Буду банальним. Є ще один постулат: "Історія вчить того, що вона нічого не вчить"(с). Так що роби висновки, не роби, а на граблі все рівно наступиш. Звичайно, це не стосується окремої особистості, а стосується долі народів, країн.

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не скажіть!
    на граблі луччє наступати в комфортному НАТОвському шоломі.
    Нє:)

• Подобається Подобається x 3
  13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

за хорошою українською традицією - половину руків'я вкрадуть - мовляв, державі і так стачить, а нам в господарстві знадобиться....
    і хто знає, що в цьому випадку буде краще - блакитний натівський шолом чи "хокейний таз" від ЦСКА....
    ==
    Свої мрії, левандівко, іноді варто приміряти до реальності....

14. Степаныч

:) А в комфортному УКРАЇНСЬКОМУ шоломі слабО?;)

15. levandivka

ТАК, кажуть, же в НАТО не сильно вкрадеш..?
    Невже брешуть?
    ==
    Не варто, Афтере, з недобрим гумором приходити до людей...

Додано через 1 хвилину
    Не знаю! Кажуть, понаїхало уральських майстрів, ніц українського робити не хочуть.

От скажіть, коли ви бачили, до прикладу, український туалетний папір європейського стандарту...

16. afterstep

думаю - ні, не брешуть. Пробують - та поки не вдається. От в Москві - навчилися - полковника запитайте. А в НАТО - ще досвіду достатнього немає.

угу - щоб не говорити абстрактно - візьмемо для прикладу той самий громадський транспорт. Особливо - львівелектротранс. Ото направду певно всі майстри з Уралу.... чи з орала правильніше буде?

гм.... ото наскільки я спостерігав львівщину - то скорше про туалетний папір багаторазового користання говорити доводиться....
    Це ж національна гордість - ще наші діди та батьки користали, і ми.................

17. Степаныч

Я не бачив туалетного паперу європейського стандарту.:shy:

18. levandivka

Йой! Де ж Ви зараз працюєте?
    Біда...

19. afterstep

а цо ма пернік до ветшака?
    з підприємствами, що сповідують давні традиції - я вже давно зав'язав - та й розповідав вже про це.
    То так, по пам'яті - коротке пояснення, чому у вас немає української мови і за неї слід боротися, українських книжок (слід попошукати) та української музики - теж :)
    ==
    Ну і так далі - це все давні українські традиції :)
    Зате мова солов'їна та мальовнича країна :) в самий раз фотографувати, доки остаточно не перетворилася на руїну та смітник :)

20. levandivka

Де "нема"? [​IMG]
    У нас все є...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)