Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. kYula

kYula Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм

Нещодавно на форумі (не можу знайти гілку) обговорювали "виродків"- націоналістів, точніше одного - Василя Тимчину з Конгресу українських націоналістів. Хто приймав участь в обговоренні, пам"ятає, що начебто за Тимчиною були досить негативні вигуки, що всіх москалів і жидів треба повбивати. Мене ця тема зацікавила, і я намагалася знайти в мережі будь-яку інформацію, щодо скандалу, але пошукова виводила лише на MIGnews. Тоді ще дивувалася: чому мовчить Кореспондент, новинар,кп, які висвітлюють доволі широку інформацію...
    Вчора я натрапила на цю статтю:

2. kYula

kYula Well-Known Member

Сьогодні виконалося 99 років з Дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів - Степана Бандери, який народився в селі Старий Угринів, що в Івано-Франківській області.
    У зв"язку з цим по Україні пройшли ряд заходів, щоб віддати шану Бандері.

Подейкували, що Чорновецький, "побоючись /(націоналістів?)/провокацій" , заборонив мітинг, але він все рівно здійснився.
    В Києві о 18.00 націоналістичні сили зібралися біля пам"ятника Тараса Шевченка, що поблиз Університету. Далі, колона зі смолоскипами рушила на Майдан. Під час цієї ходи чутно було вигуки : "ОУН-УПА - державне визнання!", "Слава Україні! Героям слава ! Слава нації! Смерть ворогам !", "Героям Навіки Слава!" і т.і.
    Для іноземців, які приїхали гостювати на новорічні свята в Київ, це було незвично, тому вони озброївшись фотоапаратами, із цікавістю фотографували активістів. Позаду, побокам був супровід міліції.
    Це було гарно: численні смолоскипи, патріотично налаштовані люди - і всі гуртом.
    Зупинилась колона біля Головного поштампу - біля глобусу. Потім в мегафон лунали виступи. Під час цього, була зафіксована міні-провокація. Один чоловік підійшов до активістів і почав: "Ваш єтат Бандера рєзал наших на кускі! Он бандіт! Как ви можете?"...і т.п. Але мітингуючі очевидно не воліли натрапити на конфлікти з противниками націоналізму і тому спочатку чемно попросили не заважати проводити мітинг, а потім звернулись до т. зв. "охоронців правопорядку" прибрати цього чоловіка з кола. Але міліціянти ліниво глянули на того дядька. І все. А, певно, міг би трапитись гучний скандал - почули б дядька молоді націоналісти... Згодом ще однин трапився, який на "Борімося - поборемо!!!" спитав: " А що, власне нам треба бороти?"...:)

Але то все є не настільки важливо. Найголовніше - пам"ятати наших Героїв та продовжувати їхню боротьбу за Вільну Україну!

• Подобається Подобається x 5
  3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

дивно....
    як правило, на таких заходах є люди в цивільному із камерами.....

пригадую один похід....
    теж були в цивільному пани......
    хлопчина зпереду загорлав: "я всєгда бєру с сабой...."
    і вся колона: ВІ-І-ІДЄОКАМЄРУ-У-У!!! [​IMG]

київ -- суперове місто, за ментальністю дуже львів нагадує, не зважаючи на те, що розмовляє російською....... [​IMG]

• Подобається Подобається x 4
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не нагадує нічого?

Без коментарів.

Дійсно, а що?

З ким? Хто зазіхає на "вільність" України?

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Перечитайте Декалог... :)
    Є купа інших відомих документів
    Кляті москалі. А Ви не знали, Степаничу?

• Подобається Подобається x 2
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

В декого ідіосинкразія до слів "нація",Вільна Україна і т.д. і т.п.

7. kYula

kYula Well-Known Member

пупер
    Ви й справді так вважаєте?:) Київ - надзвичайно "байдуже" місто; у Львові, за моїми спостереженнями, більш добродушні, національні, високоморальні (коли так можна казати) настрої...

Нагадує. Смолоскип у руці у руці символізує націоналістичний запал, котрий веде до перемог.
    "Допоки в серці молодої людини палає смолоскип свободи, нескореності духу та вічного поступу за право Нації на повноцінне життя, доти в неї в серці житиме Україна та любов до неї."

Крім того, акції зі смолоскипами влаштовують і в інших країнах Європи (зазвичай такі акції, коли люди протестують проти чогось)...

Я не буду писати, як однин спільний ЛФ-знайомий, що всіх треба вбивати, починати війну проти ворогів, що з катами українського народу треба відповідати їхньою ж монетою ... :)
    Але. Хіба для когось це новина, що на Україну завжди і досі зазіхають ворожі писки і якщо не воля України, були б вже під сусідньою владою...
    Та, на мою думку, не достатня та воля, бо ми є цікавий народ (як там писав Остап Вишня? А Тарас: "Свого й знать не знаємо"? ) - не хочемо ставати власниками своєї держави, а нам більше подобається бути рабами іншої, чужої країни, так виходить?

А Ви дивитесь новини? Хоч колись переглядали істрорію України, що була видана в Україні після Совєцького розвалу?

• Подобається Подобається x 1
  8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

київ -- дуже велике місто....
    дуже багато різного люду....
    незважаючи на те, що українське так планомірно знищувалося, ментальність збереглася.....
    кияни пам"ятають про те, що живуть у "матері міст руських".......

байдужість теж є, але!...
    просто порівняйте, як люди голосують, які симпатії до політичних партій -- і все стає на свої місця...... [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  9. kYula

kYula Well-Known Member

Порівнювати - з чим?
    В Києві такий балаган після революції розвели! (десь про це писала вже). Закривають санклозед - на Майдан! Зменшили зарплатню - на Майдан! Закрили фабрику - на Майдан! Заарештували товариша - на Майдан! і т.д.
    У вас теж так в місті?:)

10. kYula

kYula Well-Known Member

Чимало про це на ЛФ було дописів...
    Знайшла цікаву статтю

повна версія на http://kavkazcenter.com/ukr/content/2007/12/17/2611.shtml

• Подобається Подобається x 4
  11. kertis

kertis миється в бані

Радикальные политические организации.

Хотелось бы узнать ваше мнение, уважаемые форумчане, об этих партиях, организациях. Они прикрываются национализмом и любовью к Украине. На самом деле похожи на обыкновенных расистов и нацистов. Или в наше время, здоровый национализм совершенно выродился?

Крайне правые в Украине имеют свою пока еще совсем короткую собственную историю. Для более авторитетного оправдания своих идеологических посылок они обращаются к политическим примерам еще сравнительно недавней в исторической ретроспективе освободительной борьбы Украины за независимость. Свое существование они оправдывают необходимостью очищения исторически сложившегося национализма (традиционного) до его настоящей, истинной сути и переосмыслением его исторического наследия и исправлением ошибок. Между тем говорить об их генетической связи ни в коей мере нельзя. Крайне правые партии в Украине порождены скорее переосмыслением мирового опыта деятельности националистических организаций, и в этом понимании являются городским фашизмом, весьма далеким от традиционно сельского украинского национализма.

Украинская национал-трудовая партия.
    http://www.untp.kiev.ua/
    Смахивают на российских нацболов. Главный офис в Киеве.
    СНПУ, эмблемой которой был «волчий крюк» (Wolfsangel), начала фор*мироваться в конце 1991 года. Партия курировала деятельность организаций украинской молодежи «Патриот Ук*раины» и «Спадщина» («Наследие»). На политической арене СНПУ появилась осенью 1993 года. То*гда было объявлено о создании военизированных «Народных отрядов» для перекры*тия железнодо*рожных путей, нефте- и газопроводов, линий ЛЭП. 22 – 24 сентября «Народные от*ря*ды» устроили беспорядки у здания Верховного Совета Украины в Киеве. В городах Украины про*води*лись масштабные митинги и шествия.

Партия привлекла в свои ряды значительную часть скинхедов и футбольных хулиганов по всей Украине. По некоторой информации, служба безопасности СНПУ была причастна к устроенной украин*скими криминальными группировками зачистке Львова и всей Западной Украины от кавказского криминала. Результаты этой зачистки видны и по сей день: на Западе Украины сила черного криминала несоиз*меримо меньшая, нежели в Центре и на Востоке.

В конце 90-х деятельность и рост партии сал угасать. Не останавливаясь на причинах упадка СНПУ, можно констатировать, что в 2003 году она распустилась. Остатки СНПУ были преобразова*ны в партию «Свобода» во главе с Олегом Тягнибоком, которая изменила символику и приняла бо*лее умеренную идеологию.

Лишь с 2005 года наиболее четко идеологию социальной и национальной справедливости на Украине представля*ет Украинская национал-трудовая партия (УНТП)

Патриот Украины.

http://patriotukr.org.ua/
    Национал-социалисты. Прямым текстом.
    Штаб квартира в Харькове.

12. levandivka

Будьмо уважні!
    Це вже обговорювалося. Погортайте сторінки Форуму.
    Моя думка не змінилася, націонал-ідіоти (прости мене, Господи). Виконують свої номенклатурні завдання.

13. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"колона зі смолоскипами рушила на Майдан"
    Что-то напоминает...
    А не ТАК-ли гитлер начинал?

14. zet

zet Дуже важлива персона

Только быстрее это относится к той-самой штаб-квартире в Харькове...

15. levandivka

Яка свіжа думка... :)

9 постів вище:

16. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"Яка свіжа думка... "
    Даже сказать нечего.

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

А шо тут ще сказати?
    Аби не комуняки...

18. kertis

kertis миється в бані

Надо уметь видеть разницу. А то вам так и нечего сказать будет.
    Я, Как сторонник традиционного национализма, стараюсь вскрывать примазавшуюся нацисткую шваль. Не все настоящие националисты, кто себя так величает. В националисме уже как минимум нет расизма, коим страдают эти индивидуумы. Нет ненависти к другим народам и нациям.

19. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"Аби не комуняки..."
    Лишь бы не фашисты.

Додано через 40 хвилин
    Да, уж...
    Недумал, что Вы, на ТАКое.... ссылки даете
    http://patriotukr.org.ua/index/sh2.jpg

20. Дуд@риК

Дуд@риК Well-Known Member

Націоналістично-патріотичні сили... є???

Вітаю.
    Я вважаю себе патріотом з націоналістичним нахилом. Але не знаю куди з цим подітися. Всі спроби знайти в Криму паріотичну чи націоналістичну партію, об`єднання, рух, не дали результату. Їх або нема, або, якщо й є, то вони не діють. Тож в мене вже з`явилися сумніви, а чи є в Україні справді проукраїнські праві сили? Не лише зареєстровані і задекларовані, а реально діючі. Висловіть будь ласка свої міркування щодо цього питання. Дякую. Слава Україні!:naci:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)