Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Larka

Larka Active Member

Відповідь: Націоналізм

Ну, что сказать - скотство... и счастье тёти, что не на меня нарвалась...

2. zenyk

zenyk Well-Known Member

і все це для того аби тільки українською не розмовляти?....

....прикро....

3. Larka

Larka Active Member

Юморю...не воспринимайте, буквально.:)

• Подобається Подобається x 1
  4. zenyk

zenyk Well-Known Member

все залежить від язикатості і комплекції "тьоті" - бо може це Вам пощастило? ;)

5. Larka

Larka Active Member

Вот-вот, и я о том же, кто бы рискнул меня переговорить...:p

6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Честь і хвала! Без сарказму. І мої дідусі теж, і один з чотирьох братів дійшов до Берліну і повернувся. Ви мене не зрозуміли, гумору мого, для Вас незвичного. Неодноразово висловлював подяку ветеранам за визволення від фашизму. Але все доволі складно. За тим визволенням послідкувала окупація, жорстока і тривала, це і є моє переконання. Не секрет, ті ганебні "асвабадітєлі", ще у 1947 році мали сидіти у Львові, лякалися вийти за межі міста, бо там їх чекала неминуча смерть від корінного населення організованого у спротив УПА. Повертаючись до теми про національну гідність, пригадую розповідь людини похилого віку: У селі на кордоні з Польщею, Хирів, десь у 60 роки господар перефарбував хату у жовто-блакитний колір. Мав піти на допит до району у КДБ де його змусили перефарбувати хату в інший колір. А раніше б, за такий прояв націоналізму:) поїхав до Сибіру.

• Подобається Подобається x 3
  7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

На вушко: синьо-жовтий... :)

8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Так саме смішно те що господар пофарбував у жовто-блакитний.:) А спробували б Ви довести щось у КДБ.;)

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Просто згадалося. У мене був хворий. Шизофренік. Так от сигналом для госпіталізації зазвичай служило те, що він вимагав міськвиконком перекрасити у синьо-жовтий колір. Тільки чомусь не по горизонталі, а по вертикал. Ніякої політики. Це була одна з ознак загострення хвороби.

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дійсно,у КДБістів доходило до паранойї.В мого тата були великі проблеми зі словами у вірші:
    Йди сину мій,за цвіт вишневий свій,
    За рідний край і лицарський звичай.
    Викликали на допити на Дзержинського...

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Як би він вимагав у червоний, тоді б напевно не вважали шизіком, навпаки дали б почесну грамоту, чи що там?:)

12. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

дівчино, я у ЛЬвові 2 рази була, а в Карпатах і частіше. жодного разу мої знайомі не зіткнулися з тим, про що ви пишете, хоча з усієї компанії тільки я по-українски розмовляла. а в Карпатах наші дніпропетровські взагалі дітей місцевих лякали, що вони "донецькі"..дурні...і ще, до відома:у Львові живуть люди, що й досі розмовляють на російській! і як вони там вижили? там же ж одні бандерівці!!!!

• Подобається Подобається x 3
  13. kYula

kYula Well-Known Member

про "фашиста" Банденру

Уривки розмови представників німецької влади з членами Українського

Національного Комітету і Степаном Бандерою Краків, 3 липня 1941 p
    Присутні: З німецького боку: державний підсекретар Кундт, д-р Фель, суддя фон Бюлов, пізніше полковник Бізанц. З українського боку: д-р Горбовий, проф. Андрієвський, Мудрий, д-р Шухевич. Пізніше Степан Бандера.

Кундт: Панове! Я попросив вас прийти не як членів Національного Комітету, а як приватних осіб. Передовсім, я прошу сказати мені, чи цей циркуляр дійсно підписаний вами.

Всі присутні панове відповідали: "Так".

Кундт: Я повинен вам з'ясувати все щодо цієї справи. Зміст цього циркуляру зовсім не відповідає фактам. Ні німецька влада, ані служби Берліна не проінформовані про існування українського уряду у Львові. Такий уряд був створений без їхнього відома. (...) ...Говориться також (у циркулярі), що Німецький райх і вермахт є вашими союзниками. Це неправильно: фюрер - єдиний, хто керує боротьбою, і ніяких українських союзників не існує. Можливо, що українці особисто відчувають велике піднесення і почувають себе нашими союзниками, але в розумінні державної термінології ми не є союзниками, ми є завойовниками російсько-радянської території. (...) Я від'їжджаю сьогодні в Берлін, де будуть прийняті інші рішення. Я тільки хотів негайно попередити вас у пристойний спосіб, щоб ви не продовжували робити речі такого роду й не осоромлювали себе перед вашою власною нацією. Компетентний політичний орган влади Райху, уповноважений фюрером, уважає передчасним створення Українського Національного Комітету, який також виступав би від імені України... Я передав далі ваш меморандум. Але остаточне рішення у цій справі належить лише фюреру... (...) ...Ми не знаємо, що вирішить фюрер, коли бойові дії будуть закінчені. В кожному разі він сам і тільки він буде вирішувати. Думаю, це ясно.

Зараз я поставлю кілька питань пану Бандері: У цій таємничій радіопередачі, переданій зі Львова або, може, з ворожого поста на тій самій частоті, сказано, що пана Бандеру призначено на пост голови вільної держави західних українців і що він потім проголосив чи, точніше, доручив прочитати декрет № 1, в якому він призначив Стецька главою країни.

Перше питання. Пане Бандеро, вас питали наперед, чи ви погоджуєтесь перебрати керівництво Українською Державою і чи звернення по радіо відбулося з вашою згодою?

Друге питання. Чи ви були ініціатором декрету № І? (...)

Бандера:Ми вступили в бій, що розгортається нині, щоб боротися за незалежну і вільну Україну. Ми боремося за українські ідеї та цілі. Коли цей останній бій почався, я віддав наказ моїм людям здійснити все можливе, щоб можна було взяти участь у боротьбі разом із німецькими військами. Я дав розпорядження негайно організувати в окупованих німецькими військами районах адміністрацію та уряд країни. Я віддав цей наказ ще перед початком війни. (...)

Кундт: Чи на основі ваших наказів ваші люди проголосили вас тимчасовим головою першого українського уряду на Західній Україні?

Бандера: Я віддав наказ, будучи головою Організації Українських Націоналістів (ОУН), тобто як провідник українських націоналістів, оскільки ця організація перебуває у проводі українського народу. Я говорю тут від імени ОУН як провідник українського народу. ОУН - єдина організація, що вела боротьбу, і вона має право на підставі теперішньої боротьби творити уряд.

Кундт: Це право належить німецькому вермахту і фюреру, який завоював цю країну. Тільки він має право призначати український уряд. (...)

Бандера: Я хотів би ще раз ствердити і вияснити, що стосовно всіх наказів, які я видавав, я не покликався на жоден наказ ані на жодне порозуміння з будь-якою німецькою службовою інстанцією. Даючи всі розпорядження, я не спирався на жоден наказ, на жодну згоду німецьких чинників, а лише на мандат, що його я отримав від українців. Будівництво й організація українського життя можуть бути зреалізовані передусім лише українцями на замешкалій ними території, і це може само собою статися тільки тоді, коли до цього будуть залучені українські фактори. Я є тої думки, що тимчасово це можливе в порозумінні з німцями.

Кундт: Тільки сам Адольф Гітлер вирішує, що там буде відбуватися.

--------------------------------------------------------------------------------

Bundesarchiv (BA).- Koblenz. / NS 25/1198, С. 1, 2, 4, 7, 9, 10, 12, 14

• Подобається Подобається x 9
  14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Та ні. Хвороба є хвороба.

15. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Нічого надзвичайного. Мене в школі теж, було, хотіли було заставити перемальовувати плакати до якоїсь ( як-то там називалось, "науково-практичної" ) конференції з хімії :D , бо заголовки були в синіх і жовтих кольорах. Під тим соусом, що "аполітично", і "що можуть подумати" :) А в мене просто фарб інших під рукою не було, коли так малював :)
    Що саме цікаве, та сама вчителька через десять років дорікала мені, як я міг "покинути Батьківщину" і податися до "тої Москви". Хоча ні моєї , ні її вини в тому, що пристойної освіти за тих часів можна було отримати лише в Москві, не було.
    Та менше з тим. Про покійних погано не говорять. І як вчителька вона була - супер.

16. Богданович

Богданович Well-Known Member

На тему націоналізму:
    Вчителька історії в кінці 80-х на уроці в школі: "Так, був історик Грушевський, але це інша людина ніж політик, керівник Центральної Ради".

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

Ви не вказали джерело, звідки цей уривок, де читати все?

18. levandivka

Не лінуйтеся, гугліть, і буде Вам щастя :)
    Джерело забойне (я знайшов) :D :D :D
    httр://komukr.kpu.net.ua/2006.01/8.htm :crazy: :crazy: :crazy:
    (подаю тільки початок і закінчення. :D :D :D
    А щодо запитаного тексту:

• Подобається Подобається x 2
  19. kYula

kYula Well-Known Member

2008 рік оголошено роком Степана Бандери з нагоди відзначення 1 січня 2009 року 100-річчя від Дня народження провідника ОУН.

Крім того, Львівська облрада доручила управлінням облдержадміністрації розробити та подати на затвердження облради заходи щодо відзначення року Бандери. З метою вшанування провідника ОУН буде виготовлено пам’ятну відзнаку.

20. levandivka

Розроблять, затвердять. А шо толку..?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)