Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Націоналізм

2. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

А я думаю, що просто повмирали усі люди, які згадуються у відповідних обіцяних нам документах. Нікого тепер нема кого за це судити. Менше крику й галасу. На старості доживемо, що цілком ймовірно почуємо і про вбивць Володимира Івасюка чи й навіть В'ячеслава Чорновола. Там у архівах багато цікавого лежить.

3. kYula

kYula Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм.

24 листопада відбувся демонтаж Григорію Петровському. Найбільшим ініціатором цього були "свободівці". Таким чином здійснився Указ Президента «Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» .
    Для довідки:
    Народився у Харкові. З 1889 працював учнем слюсаря на заводі в Харкові, робітником в Миколаєві, слюсарем і токарем в Катеринославі та Донбасі. В цей час він познайомився з І.В. Бабушкіним.

В 1897 році ввійшов в єкатеринославський «Союз боротьби за звільнення робочого класу», потім — член Катеринославського комітету РСДРП. Керував нелегальними робітничими гуртками, брав учась в організації страйків.
    Петровський належав до тієї частини партійного і державного апарату УРСР, яке орієнтуючись на Москву, повністю відкидало ідею українських націонал-комуністів про можливість існування української радянської державності. У серпні 1922 Петровський представляючи Україну у складі комісії по підготовці союзного договору, повністю підтримав проект Йосипа Сталіна про входження формально незалежних радянських республік до складу РСФРР на автономних правах, У 1923 Петровський під час підготовки конституції СРСР виступив проти позиції М. Скрипника, О. Шумського, X. Раковського, спрямованої на побудову державного устрою союзної держави на конфедеративних засадах. У 1921-33 роках Петровський керував роботою комітетів незаможних селян (комнезамів), діяльність яких спричинила розкол українського селянства за соціальною і політичною ознакою та сприяла проведенню руйнівної більшовицької політики на селі. Петровський, виконуючи, за дорученням більшовицької партії обов'язки «всеукраїнського старости», виступав офіційним рупором сталінської пропаганди. У 1926-39 — кандидат у члени Політбюро ВКП(б).

• Подобається Подобається x 1
  4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Чи можна побудувати націю без націоналістів?

Сергій Грабовський

"Перестаньте вытаскивать тему нации – когда-нибудь кровью захлебнемся", - написав один із учасників форуму УП, обговорюючи статтю Остапа Кривдика "Українська нація".
    І якби так думав і писав тільки один, схоже, цілком інтелігентний, персонаж, воно б ще нічого.
    Але ж ім'я їм легіон. І вони ведуть боротьбу за демократію, за права людини, за ліберальні цінності сучасної європейської цивілізації...

Так от, до відома тих, хто боїться крові, – впродовж першої половини ХХ століття Україна справді захлиналася нею, але цю кров лили прихильники "пролетарського інтернаціоналізму" та "істинного арійського соціалізму", а зовсім не українські націоналісти – вони переважно оборонялися, і то не надто вдало, хоча й героїчно, були частіше жертвами, ніж переможцями.
    І причина великої крові була не в розмовах про націю, а в недостатньо рішучих розмовах, які зрештою не вилилися в потужні практичні дії зі створення української національної держави на чолі з переконаними націоналістами.

• Подобається Подобається x 3
  5. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

Евреи напомнили украинцам о «подвигах» банды Шухевича

Руководство иерусалимского мемориального комплекса «Яд-Вашем», посвященного жертвам Холокоста, пригласило украинских историков к изучению архивных документов, которые касаются деятельности генерала Украинской повстанческой армии Романа Шухевича-Чупринки.

Об этом в интервью Deutsche Welle заявил один из руководителей «Яд-Вашем» Йосеф (Томи) Лапид. По его словам, в архивах комплекса сохранилась подборка документов, полученных из немецких и советских источников, которые указывают на причастность батальона Nachtigall SS под командованием Шухевича к карательным операциям против гражданского населения Львова летом 1941 года, передает Лента.ру.

«У нас есть целое досье, из которого следует, что Шухевич был одним из причастных к массовым убийствам. До этого времени украинская сторона не обращалась к нам с просьбой передать эти документы. Если такая просьба поступит, думаю, мы ее удовлетворим», – сообщил Лапид.

6. zenyk

zenyk Well-Known Member

...давайте таки будем утримуватись від всякого роду брудних провокацій!
    Давайте спочатку оприлюдним такі документи, а потім вже будемо робити якісь судження і висновки!

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну да, ну да! Давайте краще про злочини НКВС, тут усе й без документів зрозуміло.

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

було б усе без документів зрозуміло - винесли б справедливий вирок злочинцям!...

....а так лишається лише свідчення очевидців цитувати!

п.с. чому правонаступник НКВД в теперішній росії так ревносно охороняє ці документи недаючи їх оприлюднити???

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

Далі у тексті: "На замечание израильтянина о том, что Шухевич, которому Ющенко присвоил звание Героя Украины, возглавил львовский погром, унесший жизни четырех тысяч евреев, президент заявил, что убедительных доказательств этому не существует. "
    Чому не цітуєте цей абзац?;)

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

тому що цей допис не має на меті розвинути дискусію, а тільки створити чергову брудну провокацію!

11. Відповідь: Націоналізм

Я думаю все прекрасно понимают что таких "з матом і почав розказувати які ми хохли жебраки, ох і концерт був в тій маршрутці" хватает и среди москликов и среди хохлов. Глупо так рассуждать,из за таких как ты paschenkomax ,сейчас и идет вражда среди украинского народа.Я 5 лет назад приезжала во Львов и свободно говорила на русском,сейчас приехали мои друзья и рассказывают что на все их вопросы люди ничего не отвечали, после такого точно на укр не захочется говорить.Дружно не хотите жить,прекратить вот это........... москали москали.Надоедает уже!

12. pilgrim

Израильтяне же сказали что "До этого времени украинская сторона не обращалась к нам с просьбой передать эти документы." А что мог еще Ющенко сказать кроме оправданий ...

НКВДистов я защищать не собираюсь ... эти мерзавцы достаточно совершили преступлений ... Я же стараюсь быть объективным .. не только комуняки ченили зверства, но и сепаратисты из УПА.

И никаких провокаций, я только указал что у Израильской стороны есть соответствующие документы ... но только врядли сами украинцы захотят что бы эти документы придали огласке, по той же самой причине по которой своременная РФ не открывает документы НКВД.

Додано через 3 хвилини
    Справедливости ради хочу заметить что всю жизнь живу во Львове и все время общаюсь на русском языке, щас нету никаких проблем, да были перегибы в начале 90-х когда могли за русский язык из трамвая выкинуть, но щас я не замечал ... Хотя конечно бывают исключения, возможно Ваши друзья и наткнулись на такие исключения.

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

в УПА були сепаратисти?
    і в чому їх діяльність виявлялась?

і як вони могли досягати своєї мети по розділенню України, перебуваючи під прапором УПА, тоді як УПА боролась за соборність та незалежність України?

14. pilgrim

Почитайте мои посты на этом форуме ... это уже обсуждалось ...

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Степаничу, не займайтеся демагогією, "документи" про НКВС є, оприлюднені, про "Нахтігаль" - є тільки лєнта.ру.

16. Степаныч

Сарказм, дружище! А Вы сразу кармой!:sad:

17. levandivka

Томущо провокація і брехня.

Додано через 2 хвилини
    Вам карми (за хороші дописи) ніколи не шкодував. Нє?
    А при сарказъмах - ставте смайли... :)

18. Степаныч

Не вірите ізраільтянам? А якщо виявиться, що правда?

19. levandivka

Не вірю Лєнтам.ру :) , Пілгрімам теж не вірю.
    Вірю у здоровий глузд: ТАКі документи давно були б продані П.Сіманєнке і засвічені, якби вони існували.

• Подобається Подобається x 2
  20. Danilo

Danilo Well-Known Member

Може некоректні питання були?:)На кшталт: "Ей людішкі, а гдє тут у вас на бендеровщинє можна найті монумєнт Єкатєрінє Фтарой? І пачіму в каждой дєрєвнє не стоіт памятнік Альоше-асвабадітєлю?
    А гдє тут у вас блінная? А гдє тут у вас, пєрєпрошую:), прадают срєдство от вшей?".:D

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)