Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. Шинкарь

Шинкарь Well-Known Member

Відповідь: Націоналізм

Идем дальше.
    Неплохо бы, ко всему прочему, гордиться и своими согражданами.
    Или это не обязательно?

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Всеми? не получится!

• Подобається Подобається x 4
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Останнє попередження оффтоперам!

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

to levandivka (пост №6 из этой ветки)
    Или раньше надо было "выжигать каленым железом" - или спокойней читать сейчас...А то как-то не очень последовательно. :)

5. volk

volk Well-Known Member

Собственно, такими источниками МЫ ВСЕ и пользовались, но хотелось бы знать правду, - Вы же сами себе противоречите, утверждая, что старые книги плохие, а новые - еще хуже. К счастью, еще живы люди, которые имели непосредственное отношение к рассматриваемому вопросу, здесь, у нас, - могу я сравнивая и анализируя, отличить книжную "правду" от "неправды"? Думаю, да. Поколению конца 80-х провести такой анализ намного труднее. Они НЕ ВЕРЯТ что раньше жизнь была другой.
    Вот мы и пытаемся разобраться в том, какие были, а каких не было. Это - НАША история. Не понимаю, чем так интересен львовский форум москвичам. Мне как-то глубоко наплевать, какие события происходят и какие настроения, например, по отношению к Путину высказывают люди в Балашихе (-2, -3, -4, -5.......) или Люберцах.

• Подобається Подобається x 1
  6. levandivka

Нема його, і не буде. В бані.

7. no_coment

no_coment Well-Known Member

Тоді треба визначитися зі "статусом" ОУН та УПА! Організація Українських Націоналістів, сама по собі, вже є такою ж (як і комуністична) ідеологічною платформою "військовим блоком" якої і було УПА (як, наприклад, НКВД чи РА у СРСР)!

Підписуючи пакт "Молотова-Рібентроппа" Сталін домовився з Гитлером "про сфери впливу". Саме завдяки цьому документу Україна, (вперше!!! у власній історії), стала єдиним державним утворенням (УРСР), а Польща та Румунія втратили "власні" землі на користь СРСР. І це, в той самий час, коли країни Прибалтики опинилися під "владою рад", певно, що для них це біда, а ось отримала б Україна свої землі, потім, ще дуже велике питання! Бо, якщо бути, до кінця "чесним" може треба було скасувати "ганебні пакти" та повернути Румунії та Польші іх землі (раз пішли німці най йдуть і росіяни, наприклад з Польші)? А то виходить, що результати другої світової війни ми сприймаємо "двуЯко" - кожний на власну користь....землі наші, а перемога "їхня" (і то, вже, типу, американська ???? )? Здається - не чесно!

........В той самий час "панЬство" з ОУН-УПА з відданісттю приймало присягу на вірність ідеалам Вермахту, отримувало віськові звання (наприклад, СС) та фінансування, бойове та матеріальне забезпечення від таких самих окупантів, тільки не від "східних", а "західних" - "німецько-фашистських"!

Не вже це не зрада власного народу? Чим одні зрадники (що стали холуями московії) гірші за інших (що стали друзями німців)? Чи то вже не є ідеологія?

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

....ну шо Ви далі продовжуєте безпідставні закиди закидувати?
    ОУН так як і УПА - підтримували німецьке військо тільки доти, коли з їх сторони була підтримка щодо створення Незалежної України! А як тільки вони викрили свої справжні плани - така підтримка обернулась на лютий спротив!
    І треба чітко виділяти: УПА боролась за Вільну Україну! і таку боротьбу не припинив ні один союзник, який в подальшому змінював свої плани підтримки Незалежності України!

• Подобається Подобається x 2
  9. Дальневосточник

Хотелось бы узнать - откуда сведения, что фашистское руководство хоть когда-нибудь это обещало?

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

ото ж і біда в тому: що історію знаєте поверхнево, а беретесь стверджувати про невідомі Вам факти....

подивіться навіть на плакати, які агітували ставати до зброї за Вільну Україну "разом з накращими вояками світу" (таких на цьому форумі вже багато публікувалось, тому повторюватись не буду) - і всі ці плакати надруковані саме за підтримки німецьких військ....

...які в той же час повідкривали тюрми НКДС і дали змогу востаннє побачити рідних..... (хотілось би сказати:"позвільняли з тюрем українців"....але звільняти до того часу вже не було кого - всіх москалі винищили....)

11. Дальневосточник

пане zenyk - я просто задал вопрос - и ничего не утверждал...Есть ссылки на ресурсы - дайте - я прочту.
    А что до плакатов - то в Донецке висели плакаты с Ющенко в форме сс.давайте судить по этим плакатам о Президенте?
    P.S. и очень Вас прошу - воздержуйтесь,пожалуйста, от личностных оценок.Мы не мои познания обсуждаем.
    С ув.

12. zenyk

zenyk Well-Known Member

...не хотів зачепити Ваш гонор...просто набридло вислуховувати безпідставні звинувачення воїнів УПА в бороться проти власного народу....а лінк я намагатимусь знайти...нажаль зараз не дуже часу маю...

13. Дальневосточник

Пане zenyk - у меня об УПА есть вполне сформировавшееся мнение - я уже его излагал:
    1.На отошедших по пакту молотова-риббентропа зелях Западной Украины была гражданская война - и это неплохо бы признать на государственном уровне - просто стала бы очевидной глупость многих обвинений УПА - и главное - обвинений воинов УПА.
    2.В отношении воевавших в частях сс - полное разбирательство - что и как делал в это время.
    3.Столь же полное разбирательство со служившими в частях нквд

• Подобається Подобається x 3
  14. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

15. kYula

kYula Well-Known Member

Справа в тому, що націоналістів часто провокують часто провокують.
    Згадати тільки випадок, який відбувся в Харкові. Жителі цього міста могли знайти в своїх поштових скриньках газету "Харківський націоналіст", на сторінках якого була відверто брехлива інформація.
    Газета має мету створити негативний образ західних українців у свідомості харків"ян, постійно наголошуючи на перевазі Зх.України над рештою регіонів, чи не кожний рядок має такі слова "...це є серце справжнього етнічного українця. А іншим на нашій землі місця немає."
    А на першій сторінці надруковані фотографії Степана Бандери та Віктора Ющенка з надписами "Він боровся за Україну" та "Він бореться за Україну".
    Десь посеред газети є колонка "герої України - Тимошенко, Луценко, Тягнибок, Ярослав Ющенко,Кириленко"
    Крім того, опоненти до БЮТ свого часу намагалися Ю. Тимошенко прив"язати підтримку націоналізму - це було на мітинзі в Харкові, де "Прибічники" Ю.Т. були одягнегні "під націоналістів" і галасували "Юля-яя!", а коли зацікавлені намагалися з ними поговорити, "націоналісти" уникали розмов.
    Нині, націоналістичних провокацій дуже багато - це перше. Друге, націоналісти поділяються на "націоналістів" і націоналістів. Перша категорія - провокатори.

16. levandivka

Знаєте, я бачив лише двох "Патріотів України" (їздили разом на Соловки).
    Зелені, глупі, з порядних родин. Але, волів би їх бачити без уніформи і купи юнацьких вітрів в голові: ТАК було б мудріше (імхо).
    Бо купують їх на горласті гасла, та ведуть на брудні справи.
    Можливо я помиляюся, але не подобаються мені "братства", "ПУ", "УНСИ".
    Ділом би зайнялися, наукою...

• Подобається Подобається x 3
  17. kYula

kYula Well-Known Member

...а ще вказали на фото "патріота України". До речі, на кого саме?

18. levandivka

Не зрозумів, розшифруйте.

(на вушко) кЮля, цитування зображень заборонене. Я теж згрішив цитуванням тої фоти, але 1 раз... :)

19. kYula

kYula Well-Known Member

(відповідь "на вушко")

шановний levandivka я дуже прошу не викривляти мій нік! ;)

Перепрошую. Більше такого не робитиму.)))

От і мені хотілося б Вашої розшифровки "Патріот з тієї фоти". )

20. kYula

kYula Well-Known Member

Ющенко захистив честь Шухевича

Україна та Ізраїль будуть досліджувати спільну історію , а також Голокост і діяльність ОУН-УПА - повідомив Президент України під час своїх відвідин музею Голокосту.
    Один з керівників меморіалу Йосеф Лапіда заговорив про Романа Шухевича. Лампіда,в'язень нацистських концтаборів, згодом ізраїльський міністр і лідер великої політичної партії спитав, чи відомо Президентові, що Шухевич в перші дні Великої Вітчизняної війни очолив львівський погром, через який померли 4 тис.євреїв. Ющенко відповів, що не існує переконливих доказів про причетність Шухевича і його соратників стосовно тих каральних акцій. "Впевнений, що не знайдете жодного доказу своїх слів. Ні один архів не підтвердить жодної акції, в якій приймали участь бійці УПА чи інші подібні організації. Розумію, що багато з пропаганди радянського часу має силу стереотипів, але ми маємо право казати, що є інша правда" - відповів Ющенко.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)