Націоналізм

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем paschenkomax, 29 чер 2007.

?

націоналізм це:

1. абсолютне зло, таке саме, як нацизм...

17,5%
  2. абсолютне добро, таке саме, як патріотизм...

37,4%
  3. буває різний, я не визначився...

11,7%
  4. тяжко відповісти на це питання...

2,7%
  5. скоріше я за...

20,2%
  6. скоріше я проти...

10,5%
Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Націоналізм

Неправда. не "етнічна чистка", а 2-стороння бійня. Не треба перекручувати.

-Неправильно! Для "тиражування в монетах, книгах та стрічках", нарешті, надається і друга половина історії України. Ідіть, гражданє, зі своєю "реакцією отторження".... до парт'ячєйкі. І там питайте, чому раніше вам про це мовчали.

• Подобається Подобається x 2
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

Ніякий це не злочин. Нарешті він поступив так, як повинен був поступити давно. Люди ці вимирають. Їм вже не потрібні нагороди, фанфари. Їм перед смертю треба дати добре слово за те, що вони зробили для своєї землі! І Ющенко це нарешті усвідомив. І не побоявся це зробити! Честь йому за це. Якби ще й іншого не побоявся і мав більшу рішучість зробити - лад в державі навести, то йому би дійсно Нобеля треба дати.
    А злочин, Майку, те, що такі, як Ви, ні за що, ні про що людей, ні в чому перед Вами невинних, готові додушити, як їх Сталін не додушив. :ireful1:

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

І про що я буду розмовляти в Харкові зі старшим поколінням? Про те хто проти кого бився на ЗУ? А звідки вони знають? Що вони були очевидцями?
    І що новенького вони мені розкажуть про мою землю? Ви хоч розумієте, що ви пишете?
    І далі я вам даю 100% гарантії, що в Харкові звірства НКВС були, а звірств УПА було 0,0%. Хіба може старожили мені розкажуть щось таке новеньке, що я не чув, а саме - УПА в Харкові чинила звірства проти мирних савєйтскіх ґраждан. Ось це вже буде сенсація!
    Я, Майк, вас рахував на щабель вище від інших "таваріщєй". Бачу помилявся, Оте Russland, Russland uber alles так з вас і пре... На підсвідомому рівні. Як вовка не корми...

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Злочин - ще й і Ваш, Майку серійний наклеп на Президента України. Бо навіть у заяві в міліцію не вільно писати "злочинець". То не повторюйте серійної бздури, якщо повага на ЛФ для Вас - не пустий звук.

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

можливо - я ж "наскоками" на сході буваю ;)
    реальна ситуація "а, Львов - сєло, кончай с етім сєльскім наречієм" - в київській школі була зовсім недавно - прада, школа не "елітна".
    --
    Було б добре, якби ви виявилися праві ;)

Додано через 3 хвилини
    спробуйте не типовий варіант "над ким" розглянути, а влада - як засіб/спосіб впроваджувати в життя свої рішення. Не гнобити когось - а мати можливість вирішувати, що краще для спільноти, а що гірше....
    --
    Степаничу, крім рабовласницької та радянської систем правління - існують й інші, більш гуманніші...

Додано через 5 хвилин
    ну6 знову і ще раз - не над ким.
    А - приймати рішення. Що робити в країні, а чого не робити.
    Заборонити шовіністичні вибрики Євразійського союзу - чи дозволити "скінів" як одну з ознак "вищої цивілізації".

6. Полковник

Полковник миється в бані

Обязательно из Галиции должны решать?

7. afterstep

так ваші ж однобокі дописи - доповнень якихось вимагають?
    Скажімо, УПА - це була реакція народу на репресивний тиск як польської, так і радянської влади.
    Ви ж - в основній своїй лінії - неявно посилаєтеся та закликаєте до того "щасливого суспільства", що репресивний тиск на власне населення взяло як першооснову внутрішньої політики, і розвивало свідомо та роками.
    --
    Коли ця "накатана репресивна машина" ввалилася в 39-му на ЗУ - коли "контраст" жахнув людей (Східнянщина "звикала" поступово, тому й не було того контрасту) - відразу й народився спротив. То які ж вони бандити - так, вони вбивали та катували бандитів у погонах та "в законі". Так, по закону - дійсно, не можна представників влади чіпати.
    ==
    А по здоровому глузду - як? чи СРСР - структура самодостатня, і здорового глузду не потребує?

Додано через 4 хвилини
    якщо збори постановлять, жи з Москви - то можна й з Москви. Тільки ваші рішення невідомими похованнями завше закінчувалися....
    Якщо порішать "з Москви" - то й буде тоді можливість говорити про владу "над кимось" - така вона "дружба народів" по російськи - так вже чомусь воно сторіччями складалося...
    ==
    До речі, Полковнику - а Київ як столиця вас не вдовільняє? чи у вас просто загострення замполітівського провокаторства нині?

8. Полковник

Полковник миється в бані

А может ребята просто рванули в леса, что бы от армии откосить?
    И от Польской и от Советской.
    Думали, что временно.
    А оказалось, что власть пришла на долго.
    Кушать-то хочется...
    Вот вам и разбои, и нападения на обозы, и убийство своих ради жратвы.
    Не?

Додано через 2 хвилини
    Бог с Вами!
    Где Вы встречали провокаторов среди замполитов?:ireful1:
    Я не встречал.:moskali:

9. afterstep

ага... а трупи в підвалах в'язниць - то добровольці самі таємно туди пробралися, повкладалися рядами, пообливалися вапном, щоб не смерділо - і самі собі кулі в голову пустили? щоб Владу Рад скомпроментувати?

До речі - а у вас є статистика військовосліжбовців з ЗУ у другій світовій? Чи ви так - гіпотези "с Лєнінскіх гор" висуваєте? Бо наприклад, "наградний пісталєт" діда - що воював з 1941 по 1946 - дозволив йому зняти свою вагітну жінку з ешелона на Сибір - пісталєт відібрали, але й Сибір - відмінили....

• Подобається Подобається x 1
  10. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Ой, не смешите ! Именно там, где Вас когда-то учили, напротив Стрийского парка ... Учебный процесс знаю не понаслышке - ;) :moskali:
    К счастью, даже преподаватели Ваши не все серьезно относились к тому, чему учили .

11. Mike

Mike Well-Known Member

Ви можете навести щось по суті? чи будете "ідейно" виховувати?

12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Сходив... Ніфіга там не знають, у тій парт"ячєйкє.:no: А мав я на увазі ось це: "І живіть собі, я вам заважаю, там у вас? А ви мені заважаєте тут у мене, це Ющенко витягнув ярлики,...". Правильно!:p

13. Mike

Mike Well-Known Member

Зі звіту Кульчицького:
    Підбиваючи підсумки дослідженню волинської трагедії як головного пункту в українсько-поль*ських відносинах воєнної доби, проф. Ігор Ільюшин ставить таке питання: чи мав право Клячківський, займаючи найвище становище у крайово*му проводі ОУН, пред'являти польському насе*ленню згаданий вище ультиматум? Його відпо*відь незаперечна: "На нашу думку, відповідаль*ність, яка була покладена на всю місцеву поль*ську людність за службу її окремих представни*ків в допоміжній поліції (шуцмансшафтах) об'єк*тивно була подібною до тої, що приписувалася в СРСР прибалтам, татарам, калмикам, чеченцям та іншим народам, які звинувачувалися в масовій колаборації з німцями"

Це була саме реалізація плану побудови національної держави, і це треба визнати. І вам теж.

Тоді сталінське тиражування побудови комунізму було у 39-41-м на ЗУ теж другою половиною історії України, вже східної, шановний Левандівко.
    Як вам байдуже що людям щось нав`язують, то байдуже повинно бути й по ЗУ. Інакше дуже вже виборкова в вас історія України, партійна якась.
    Монет із Леніним вже нема, бо це антиконституційно, чи вам це невідомо?

Додано через 10 хвилин
    Давайте розділимо питання, бо тут їх два майже не пов`язаних між собою.
    Одне, це норма Конституції, яка не має жодного стосунку до УПА, вона каже, що будь-яка ідеологія на державному рівні заборонена.
    Інше, це ставлення до простих людей.
    Якщо б ви були уважнішими, то помітили б, що я писав про перше, про злочин Ющенка, а по другому питанню з вами згоден.
    Можна б було просто надати допомогу воякам-ветеранам, так? а Ющенко надав допомогу собі, політичну. Він визнав на державному рівні організацію, а не людей. Шкода, що ви цього не розумієте.

Олю, ви не розібравшись у суті питання беретеся коментувати мої наміри.
    З мене не вийде душогубець :)

Додано через 15 хвилин
    Про стереотипи, Педро, якими так щедро засіваєте дописи :)
    На заході та сході вони різні, бо власні історія в них різні. І тому не можна історію однієї частини визнати загальною, не можна посилатися при цьому на місцеві стереотипи.

Додано через 19 хвилин
    Знаю, Левандівко, в заяві все буде правильно :)
    Однак, із "серійністю" ви вже перестаралися, дуже вже напружено вийшло :)

14. Pedro

Майк, а може давайте подумаємо, як їх зблизити. Бачите, якщо харківяни будуть судити з невідомих і сумнівних джерел, що відбувалося в ЗУ і навпаки, тобто чому Харків, як культурна столиця України кінця 19 і початку 20 століття перетворилася на збіговисько шовіністів - ми не дійдемо ніякого спільного знаменника. Адже і Ви не думаєте покидати України і я б не хотів померти в далекій Австралії.
    Я наприклад не знаю історії Харкова після генерала Муравйова. Боюсь, що Ви не знаєте історії Львова. А нападаючи на УПА Ви нападаєте на нас, бо наприклад мій батько воював в УПА і лишився щирим патріотом України до кінця своїх днів. Він не воював за ідеологію. Він воював за вільну Україну.

15. Mike

Mike Well-Known Member

Ви що, й справді не розумієте для чого я посилаюсь на Сталіна? :)
    Сумніваюся...

По УПА.
    Казати, що УПА була реакцією НАСЕЛЕННЯ на совєти з німцями можуть лише політики, бо їх справа заплутати та мати з цього користь, бо історія УПА складна й вказати засновника неможливо. До того ж, на різних етапах УПА була різною (коливалася з генеральною лінією партії :))
    Перші загони виникли дійсно так, як реакція населення, але потім УПА стала партійною армією ОУН(б). Ви ж це чудово знаєте, чи не так?
    Яка там вже реакція населення могла бути у 43-му, коли все вирішувала партія? в кого стріляти, кого не чіпати, а хто зрадник.
    Оце по здоровому глузду.

16. Полковник

Полковник миється в бані

:):):) А МЫ серъезно относились? :):):)
    Эхха, времена!
    Портвишок, пивко, девченки - галичаночки!
    Песня!

17. Pedro

Полковник, а чи не пора відновити забуту гілку 777?

18. Полковник

Полковник миється в бані

А Вы на мою КАРМУ посмотрите! :)
    НО, чур, не портить!

19. Pedro

Я з необережності додав Вам карму. І заїло. Може це до кращого.
    Хай 777 триває якнайдовше.

20. afterstep

можливо, у вас глузд і здоровий - тільки розкажіть-но мені засоби зв'язку ЦК з первинними організаціями? і швидкість того керівництва?
    --
    Чи по мобілі дзвонили - "чуєш, парторг - тут така-от біда сталася - шо партія робити накаже?"
    Чи пейджер-джани бігали по всій території? Такі собі марафонці?
    Чи на вашій карті - скільки там тої території - пару сантиметрів?
    --

ну хоч це добре - не заперечуєте, що звірства влади змусило людей за зброю взятися ;)

і все так просто? де то ви таке вичитали? - заодно - війну бандерівців з мельниківцями - то теж ОУН спроектувала?
    А як ОУН керувала на територіях СРСР після війни - з перекритими кордонами, і примітивним радіозв'язком? Ви собі уявляєте радіостанції тих часів - і дальність зв'язку - чи ви по фільмах техіку тих часів "на око прикинули"?
    --
    Перевіряйте свої ілюзії на технічну можливість - іноді ;)

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)